התחברות

צפייה בגרסה מלאה : Article: ווק בשטח: מתכון למוקפץ משולב עוף-בקר

opl
05-02-16, 07:09
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3702-%D7%95%D7%95%D7%A7-%D7%91%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%A4%D7%A5-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%91-%D7%A2%D7%95%D7%A3-%D7%91%D7%A7%D7%A8

noams20
05-02-16, 07:11
פשוט מתכון מנצח ממש מגרה תודה על השיתוף

יונתןמצפה
05-02-16, 08:01
סחתיין על המתכון.
נראה טעים!
בתור מי שמטייל קבוע עם צמחונית, מוקפץ היא מנה קבועה אצלנו בטיולים. זה תמיד יוצא טעים, ואחרי אין ספור מוקפצים בשטח אפשר לומר שצברתי נסיון די רב בנושא. ברשותך, כמה מילים על מוקפץ:
אחת הסיבות שמוקפץ בשטח תמיד ייצא טעים יותר מבבית היא העובדה שבשטח אפשר להגיע לעוצמות להבה שבבית פשוט אי אפשר.
הסוד במוקפץ הוא - אש הכי חמה שאפשר.
בעבר, הייתי מכין את המוקפץ קבוע על מדורה. מכין מראש שברי עץ קטנים שנותנים אש עוצמתית ומהר והיידה.
היום אני מכין אותו על ארגז בישול של רכס שגם הוא (עם הווסת הנכון) מגיע לעצמות אש משובחות.
במטבחים מקצועיים יש כירות מיוחדות לווק שנותנות להבה מפוזרת אך עוצמתית בצורה קיצונית.
החום במוקפץ, בניגוד לבישול, מאפשר לחרוך את הירקות מהר ומבחוץ ולהשאיר את הטעם של הירק. מוקפץ טוב הוא מוקפץ שאין בו כמעט נוזלים ושהמצרכים לא הגיעו לשלב ה"בישול" אלא נכרכו בלבד ועדיין מעט פריכים.
מכיוון שלא תמיד קל להגיע לעוצמות אש מספיקות, אני נוהג לחתוך את הירקות לרצועות דקות במיוחד מה שמאפשר להם לעבור את התהליך מהר יחסית מבלי להגיר נוזלים.
דבר נוסף, מומלץ שלא להוסיף הרבה ירקות בבת אחת אלא שלב שלב כדי לא להוריד את טמפ' הווק.
אני, להבדיל מבכתבה, ממליץ להקפיץ מעט זמן יחסית (לא יותר מ- 5 דקות).
לגבי תיבול- כמובן שכל אחד כרצונו. אני נוהג להוסיף לקראת סוף ההקפצה את הסויה ביחד עם דבש/סילאן/רוטב צ'ילי וכד' וכמובן תבלין הקסם- מעט סוכר.

shmil
05-02-16, 08:07
אלירן.
אין מילים.
אתה תותח.

asael_10
05-02-16, 11:51
בס"ד

וואי וואי...
כל הכבוד!!

asafk
05-02-16, 16:03
יישר כוח.

רק שתי הערות בונות ברשותכם.
ראשונה לגבי הפלפלים - אם הם שוהים בווק יותר ממינימום זמן על מקסימום אש - הם משחררים מרירות לא נעימה. לכן אם אין אש ממש חזקה - הפלפלים נשארים מחוץ למתכון...
שניה משהו שלמדתי מאיזושהי תאילנדית. אצלם, התחלת הווק, היא שמן + טיפה סויה + ביצה. טורפים את הביצה בווק הלוהט - ומייד מוסיפים את שאר הדברים. זה נותן לכל המרכיבים שנוספים בהתחלה מין ציפוי אופייני למוקפצים תאילנדיים, ולאחר מכן משאיר גרגרי ביצה ספוגה בסויה, שנחרכים קלות ומהווים תבלין.

אסף.

רמי גלבוע
06-02-16, 05:42
אכן, אין כמו הקפצה בשטח. שתי הערות:
1. ממש חבל להתעסק עם גזייה שאינה סופר-חמה. הווק נפלא (לוהט, יציב על הקרקע) לבישול על מדורה, כפי שכבר נכתב.
2. אני נוהג לבשל את האטריות בבית, ורק לחמם על המדורה (אחרי שהבשר והירקות כבר חרוכים). ככה המנה מוכנה תוך 20 דקות, בזמן שהחבר'ה עם הפוייקה עוד מתעסקים בהכנת הגחלים... בדרך כלל הם באים לאכול את המוקפץ ועד שהפוייקה יורדת מהאש, כולם כבר בקינוח

tzagi
06-02-16, 06:16
בגלל שנגעת בנושא קרוב לליבי(בישול אסיאתי) תרשה לי להעיר כמה הערות
1. הווק שאתה משתמש בו הוא FLAT BOTTOM, זה ממזר מיועד לתנור חשמלי, ווק סטנדרטי הוא כמעט חצי כדור ומיועד לשימוש ע'י אש בטמפ גבוהה ( הגז רגולטור על 25-30 PSI)
2. לבישול אוטנתי נצתרך כמה מצרכים(ואולי לא כולם קיימים בארה'ק)
א. שאו שאנג, http://www.amazon.com/SHAOHSING-RICE-COOKING-WINE-2x750ML/dp/B006QYNLKU
ב. רוטב סוי
ג. שום, והרבה, כראש מלא לווק בגודל סטנדרטי.
ד. ג'ינג'ר, בכמות של 75% של השום
ה. oyster flavored sauce https://en.wikipedia.org/wiki/Oyster_sauce
3. במטבח האסיאטי (סיני)לא משתמשים ב"נודלס" מחיטה, יש איטריות אורז, שועית ותירס, כולן עדיפות על חיטה בגדול.
לסכם, שימוש נכון של ווק מחייב מקור טמפ גבוהה וזמן בישול מינימלי, דקות ספורות. שיטות בישול ארופאיות (פולניות?) יובילו לSoggy mess.
שיהיה בהצלחה.

opl
06-02-16, 08:25
על צליית בשר קיבלתי פחות טיפים!

אני אישית לא אוהב לבשל עם המדורה עם מחבתות וווקים כי זה פשוט לא נעים.

בבישול הבא נשתמש בעיצות שנתתם.

תודה לכולם.

toy4FUN
07-02-16, 14:01
ואותי מעניין, בלי קשר לתמונות המגרות, איזו גזייה זו?

opl
07-02-16, 19:56
כירת גז של קולמן, נרכשה בוולמרט ארהב והובאה במזוודה, אחת הרכישות הכי טובות שלי לשטח

http://www.walmart.com/ip/Coleman-10-000-BTU-PerfectFlow-Grill-Stove/5934460

toy4FUN
08-02-16, 14:41
תודה על הקישור.
לאלו בקבוקי גז היא מתחברת?

opl
08-02-16, 17:20
בלון גז 400 שקיים בכל חנות טכנית, הבלון רב פעמי וניתן למילוי בעזרת מתאם שרוכשים באי ביי

http://www.elitools.com/main.asp?SearchWord=%D7%91%D7%9C%D7%95%D 7%9F-%D7%92%D7%96-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%9F

איתי הדר
09-02-16, 19:52
גם אני מאוד אוהב מוקפצים בשטח. מנסיון, ווק על בנזיניה זה מעולה. עובד מצויין גם לעוף בטמפורה, שרוצים לטגן הרבה ולשמור על חום שמן גבוה.
לגבי המצרכים המיוחדים שצויין שאין בארץ הקודש, למזלי, לשמחתי כבחור מושבניק שגדל על אוכל תאילנדי אסלי המשכתי לבשל את הכל. יש בכל מיני מושבים חנויות של מוצרים תאילנדים מעולים ובדרך כלל הרבה יותר זולים מבמקומות אחרים. אצלנו במושב (לכיש) נקרא shop yosi. לא משהו שמוצאים בגוגל. אבל אם יש לכם חבר מושבניק זה יכול לעבוד.

wonderd
30-07-16, 12:32
האמת כמו תמיד לא שחור ולבן..
אפשר לעשות מוקפצים במגוון מתכונים ובמגוון אופני, כל אחד אוהב משהו שונה ואין בעיה עם זה..
המוקפץ שהראית נראה מצוין!! אני בטוח אנסה להקפיץ בטיול הקרוב.

נדב ש.
30-07-16, 15:36
האמת כמו תמיד לא שחור ולבן..
אפשר לעשות מוקפצים במגוון מתכונים ובמגוון אופני, כל אחד אוהב משהו שונה ואין בעיה עם זה..
המוקפץ שהראית נראה מצוין!! אני בטוח אנסה להקפיץ בטיול הקרוב.

יאללה בונים עליך 👏

opl
31-07-16, 17:22
אחלה, אני אימצתי את רעיון הביצה של אסף

-->