צפייה בגרסה מלאה : חילוצים בשטח - WhatsApp
חנן-ג'יפולוג
04-12-16, 09:28
לבי אתכם, בועז ולביא.
עשיתם מעשה טוב ומה שקיבלתם זה טרטורים מנדנדים וטיפול בהודעות פרטיות, וואטסאפים פרטיים, מול אנשים שלא יודעים לעצור בזמן, ועכשיו זכיתם בתגובה של דרור גם לניתוחי אופי לא מחמיאים.
עתידות: בהמשך הדרך תואשמו גם באפלייה ושחיתות.
מקווה שתחזיקו מעמד.
...אוי, כמה שזה מוכר לי...
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
שמאלנים קיצונים עוכרי האומה 😁
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
אני דווקא נהנה .. תמשיכו :)
בסוד אני מגלה שהקבוצה הזאת מושתקת אצלי .. כמו כל הקבוצות .. ובכלל הטלפון שלי על רטט בשעות היום ועל שקט בשעות הלילה ... ויש לי גם קבוצת חילוצים רעשנית מושתקת נוספת .. :) ...
ברור שהמנהלים הגזימו. .. וברור שהקהל לא יודע מתי לשתוק .. וכולם אשמים וכל היחידה הזאת מניאקים !
אבל אני נהנה :)
נ.ב. אני משתדל להתחלץ לבד .. אבל אם אתקע .. אבקש עזרה. ואם יהיה מישהו ( עדיף בת 25 ליד כביש החוף ) תקוע לידי אשמח לעזור ... כמו שעשיתי מאז רכב השטח הראשון.
תמשיכו !!
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
boaz avrahami
04-12-16, 09:54
שנינו עמידים
הכללים בעינם עומדים עד שנחליט , אם נחליט...
לגיטימי לשמוע דעות אחרות במדינה דמוקרטית כל עוד אתה הדמוקרטור.
מכל הסיפור הזה הקבוצה רק גדלה.
השקט יצשיך להישמר והחברים יתנו ערבות הדדית אחד לשני.
מי שרוצה שירשם בקבוצות נוספות / אחרות וכו.
אנחנו לא עושים פה ביזנס ולא נעלבים
+1 לגישה של דרור
..וחלאס עם זה דרור, בזמן האחרון אני מסכים אתך יותר מדי :D.
אפליקציית רינגיה - גיפאים למען גיפאים, 577 חברים נכון להבוקר. מדי פעם מישהו שואל אם היא בכלל פעילה מרוב ששקט שם...
לבי אתכם, בועז ולביא.
עשיתם מעשה טוב ומה שקיבלתם זה טרטורים מנדנדים וטיפול בהודעות פרטיות, וואטסאפים פרטיים, מול אנשים שלא יודעים לעצור בזמן, ועכשיו זכיתם בתגובה של דרור גם לניתוחי אופי לא מחמיאים.
עתידות: בהמשך הדרך תואשמו גם באפלייה ושחיתות.
מקווה שתחזיקו מעמד.
...אוי, כמה שזה מוכר לי...
אני לא ניתחתי אופי של אף אחד.
ההערכה שלי לבועז וללביא - הן על הקמת וניהול הקבוצה והן באופן אישי מהכירותנו רבת השנים - בעינה עומדת וגם תמשיך להיות כזו.
הקבוצה שקטה. הכי שקטה שיש. וזו עובדה שאין עליה עוררין. שומרים בה בקנאות על הכללים. לפעמים כל כך בקנאות, עד שהיא עלולה לפספס את כל המהות שלה - שזה לחלץ את מי שזקוק לחילוץ או לפחות לעזור. בכל מקרה, הויכוחים נערכים כאן ולא בקבוצה וזה בסדר גמור.
הסרת חברים מהקבוצה רק כי דיווחו על מישהו שנזקק לחילוץ (אולי כי זו קבוצת חילוצים, כאילו?.....:confused:)?... בעיני זה תמוה. בלשון דיפלומטית.
וזהו. מה יש להוסיף.
אפליקציית רינגיה - גיפאים למען גיפאים, 577 חברים נכון להבוקר. מדי פעם מישהו שואל אם היא בכלל פעילה מרוב ששקט שם...
איך מצטרפים?
קודם מורידים ringya , בפייסבוק גיפאים למען גיפאים, מבקשים להצתרף
לא. זה אפליקציה אחרת שמזכירה את הוואטצאפ.
כל חבר יכול לבקש בשמך להצטרף...
מבחינתי אפילו זה עדיין לא מצדיק התפלשות בפייסבוק.
אז אם תוכל לבקש בשמי....
0528635759
תודה.
מורידים מפה -
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ringya
אבל אם תראה איזה הרשאות האפליקציה הזו מבקשת, תבין שממש לא בא לך להתקין אותה :-)
מהאתר שלהם -
Other
I could not download Ringya from Apple appstore or Google Play, Why?
Ringya is available only in select countries.
אני (שוב) לגמרי מסכיםעם דרור. הצטרפתי לקבוצה כדי שאוכל לנסות ולסייע למי שתקוע,יהיה מי שיהיה, כל מי שצריך עזרה.
כללים שאינם מאפשרים חילוץ של מי שאינו משתייך למועדון סגור כלשהו הם כללים אליטיסטים שמפרידים בין אוכלוסיית "כוחותינו" לאוכלוסיית "לא כוחותינו". את הכלל הזה אני מבקש שתשנו כי אנשים טובים אוהבים לעזור לכו-לם, ובואו נהיה אנשים טובים. הכי טובים שאנחנו יכולים להיות. אני מאד בעד שמירה על שקט בקבוצה ואשמח לחזור ולהשתייך אליה אם היא תצהיר שחבריה יסייעו לכל מי שנקלע לצרה ברכבו ומצא לנכון לבקש מאיתנו עזרה.
לא חושב שצריך לעזור לכולם .. אבל כן חושב שצריך להשאיר את ההחלטה בידי המחלץ ... ומכשזה נאמר.
מה אתם רוצים ?
זה המנהל ..ואלו חוקיו.
לא טוב לכם ? .. לכו.
באתר מותר להתווכח ולדון ולנסות לשכנע. אני מנסה לשכנע את מנהלי הקבוצה לעשות בדיוק מה שאתה אומר, גיא: להשאיר את ההחלטה בידי המחלץ אם הוא יוצא לעזור למישהו שמבקש עזרה, בין אם הוא ג'יפאי או בין אם לא, ובין אם הוא חבר רשום בג'יפולוג או לא. יחשבו חברים נוספים כמוני- אשמח אם יצטרפו לקריאתי. ירצו לביא ובועז להשתכנע-יבואו על הברכה. לא ירצו- לא ירצו.
אתם די מעייפים.
רצב תנאי ההצטרפות לקבוצה:
שלום רב. בקרוב תצורפ/י לקבוצת חילוץ לחברי גיפולוג. הקבוצה היא קבוצה שקטה. אפילו חרישית. פירסום בפורום רק במקרה של בקשת חילוץ של מישהו שחבר בקבוצה זו. יוצא מן הכלל הוא חילוץ שיש בו סכנת חיים. רצב כללי הקבוצה.
1. הקבוצה נועדה לסיוע הדדי בין חברי גיפולוג החברים בקבוצת חילוץ בווטסאפ.
2. חברי הקבוצה אינם מחלצים מקצועיים, ועזרתם מבוססת על רצון טוב. כל הנעזר בחילוץ של מי מהם, עושה זאת על אחריותו בלבד.
3. הקבוצה נועדה להיות שקטה - מי שלא יעמוד בכללים באדיקות - יורחק.
4. בקשת הצטרפות לקבוצה, נא לשלוח בהודעה פרטית.
5. שלא נזקק. אם מישהו בכל זאת צריך עזרה, נא לשלוח את מירב הפרטים. מיקום, מספרי טלפון, אם יש דחיפות, ילדים קטנים, חוסר במים או במזון, רכב על סף התהפכות חו״ח וכו׳. מענה לקריאה, נא לפרסם באותו שירשור, שנדע שמטופל. לאחר יצירת הקשר הראשוני, נא לעבור לתקשורת פרטית. ווטסאפ או טלפון. בעלי מכשירי הקשר, נא ציינו מספר תדר אמריקאי/אירופאי*עליו אתם נמצאים. במידה ואיזור החילוץ מאופיין בקשיי קליטה סלולרית, ציינו שעה שבה תהיו זמינים ליצירת קשר נוסף.*
6.*על סיפור החילוץ, כולל תמונות, נשמח לשמוע בפורומים של גיפולוג. למען יחכימו כולם.
7. תצורפ/י מיד לאחר שתאשר לי בחוזר, שכללי הקבוצה מקובלים עליך.
ברוכים הבאים וכל טוב.
סעיף 7 נוסף עקב חוסר בהבנת הנקרא של חלק מהאנשים.
אם נשנה את התנאים, נעשה עוול לכל הרוב הדומם שיש לו דברים יותר חשובים לעשות מאשר להתקשקש יומיים על נושא שנטחן עד דק.
וסליחה על חוסר הסבלנות.
מכיוון שחברי קבוצת הטיולים שלי פרוסה מהגליל, דרך העמקים,עבור במרכז
ועד צפון הנגב ומכיוון שאנו לא נוהגים לטייל ברכב בודד ואם קרה בכל זאת משהו
אחד מהם יבוא לעזרה, ואם נצטרך להמתין שיסיים את העבודה,נמתין בסבלנות.
קפה יש תמיד.מי שנכנס לבד לשטח מין הסתם לא ממהר לשום מקום.
תבלו ותהנו,רכשו לכם חברי אמת.
מכיוון שחברי קבוצת הטיולים שלי פרוסה מהגליל, דרך העמקים,עבור במרכז
ועד צפון הנגב ומכיוון שאנו לא נוהגים לטייל ברכב בודד ואם קרה בכל זאת משהו
אחד מהם יבוא לעזרה, ואם נצטרך להמתין שיסיים את העבודה,נמתין בסבלנות.
קפה יש תמיד.מי שנכנס לבד לשטח מין הסתם לא ממהר לשום מקום.
תבלו ותהנו,רכשו לכם חברי אמת.
+1
שום קבוצת חילוץ לא תהפוך בשבילך עולמות כמו חברים.
אנחנו לא מתקשקשים אלא דנים. אנחנו לא מעייפים אלא מייחסים חשיבות לנושא. חוסר הנימוס שלך, לביא, אינו מוסיף לך או לאתר כבוד. חטא היוהרה. לא אכתוב עוד.
boaz avrahami
04-12-16, 19:25
באמת שדי.
אין ממה להעלב ואין פה שום יוהרה ובטח לא חטא או חוטאים....
גם אנחנו עומדים בביקורת ולחצים לא הכי נעימים אז לפעמים התגובות הן קצרות סבלנות.
זה לא עסק שלנו אלא מיזם התנדבותי לטובת חברי האתר.
בהתחלת הדרך הקבוצה היתה יותר פתוחה ובעקבות מקרה או שניים החלטנו שאנחנו רוצים משהו פחות פתוח.
בסופו של יום יש בין רוב החברים קשרים חבריים גם מעבר למקלדת ובשל כך אנחנו מרגישים מחוייבים יותר איש לרעהו.
מתוך הבנה שיש מענה אחר ושונה בהרבה מסגרות אחרות ומאחר וכל אחד יכול להיות חבר בכמה קבוצות במקביל החלטנו שהאינטימיות מתאימה לנו יותר.
מצד אחד זה נותן לנו שקט גבוה יחסית ומצד שני סוג של ערבות הדדית בין חברים שנרשמו לכך מראש.
זה האופי של הקבוצה שאותה אנחנו מנהלים ב ה ת נ ד ב ו ת.
אנחנו לא רוצים לפתוח מוקד כמו ב"תופעת טבע" ומעדיפים שזה לא יגזול מאיתנו משאבים ובמיוחד לא אי נעימויות מול ידידים וחברים.
ברור לנו שללא אכיפה אחידה ובלתי מתפשרת החוקים יהפכו גמישים ונזילים ואחריהם יגיעו מייד רעש ויכוחים וטענות נגד אפליה והעדפה שאפילו כבר עלו במקרה אחד ובצדק.
וכאשר אני שומע שאפשר/צריך להגמיש את החוקים אני ממש לא מסכים.
ברגע שמגמישים חוקים ואכיפה מתחיל הבלאגן ואי הבהירות מה מותר ומה אסור.
לשמחתי לביא ואני רואים בעין אחת את נושא הניהול.
אנחנו רוצים קבוצה משעממת ואפורה אבל כזו שחבריה ירגישו מידת מחויבות אחד לרעיהו כמו בכיתת כוננות של יחידה מובחרת.
אז בחיאת, קחו את זה למקום הטוב והחברי ובלי העלבויות.
שמענו כאן ובפרטי מגוון דיעות ובשלב זה החלטנו לא לשנות את הכללים.
בועז
בועז ולביא,
אתם די מעייפים.....
תראו כמה מילים וכמה אנרגיה, ואתם לא עונים (שלא לומר, פשוט בורחים) מהשאלה הכי פשוטה-
מה אכפת לכם שיודיעו גם על צרות של אחרים (שלא חברים בקבוצה), וכל אחד יעשה את החשבון שלו אם הוא רוצה לעזור או לא.
אין לזה שום קשר לאכיפה החזקה ולדרישה לשקט.
אודה על תשובה קצרה וענינית.
כי כל הודעה משמיעה ״פינג״ באוזן ל 160 אנשים.
רוצים מינימום הפרעה לחברי הקבוצה.
boaz avrahami
05-12-16, 01:43
זיו, ממש לא בורחים.
התשובות נתנו פה מספר פעמים בעבר.
אתה פשוט מתעלם מהן...
בנוסף על מה שרשם לביא יש עוד כמה סיבות טובות-
א. אנחנו במתכונת של ערבות הדדית.
מי שנרשם לקח על עצמו חלק ממחויבות בלתי כתובה לתת ולקבל.
מי שמבחוץ הוא ״ רוכב חינם״.
מייצר רעש, גוזל משאבים ולא תורם.
ב. יוצאים מתוך נקודת הנחה שחברי האתר מתנהגים לפי קוד התנהגות מסויים כגון אי גרימת נזק לשדות, אי נסיעה בחוף הים וכו׳.
לא רוצים לקבל קריאות ולנהל דיונים סביב מקרים כאלו - וכבר היינו שם בהתחלה לטעימה קטנה...
ג. מרחיב את הנקודה שלביא אמר- ברגע שיכנסו הרבה קריאות הקבוצה תעבור להשתק עבור רובנו ותחטיא את המטרה.
ד. קיימות קבוצות אחרות שיכולות לתת מענה נוסף למי שהקבוצה הזו לא מספיקה.
הוא יכול להיות חבר ביותר מקבוצה אחת וכך כל אחד יקבל חבילה תפורה למידותיו בעוד שבמצב ההפוך עשוי לפגוע במי שמחפש קבוצה אינטימית ושקטה יותר.
אפשר לשאול למה אתה אובססיבי בעניין?
אתה אם אינני טועה חבר בקבוצות נוספות. מה חסר לך?
אפשר לשאול למה אתה אובססיבי בעניין?
אתה אם אינני טועה חבר בקבוצות נוספות. מה חסר לך?
1- גם בזה אתה טועה, אני לא חבר בשום קבוצה אחרת (בנושא חילוצים).
2- אני לא אובססיבי, לכל היותר אני נהנה להציק לכם, מפני שאני חושב שהביריונות והראש הקשה שלכם נוגדת את התרבות של האינטרנט.
וחוץ מזה, אני שונא דמגוגיה, ואני רואה פה אין ספור מילים על הנושאים הלא נכונים, ואני שואל את עצמי, "הם כל כך טיפשים, או שהם עושים את עצמם ומסיטים את הדיון (בגלל שאין להם תשובה לשאלות האמיתיות)???"
אז מאחר וסוף סוף התחלתם להתייחס לעניין, אז גם אני אתייחס לעניין.
1- לא בא לך לחלץ מי שנכנס למקומות אסורים או שדות, מצוין גם לי לא בא..... אבל יש לי חדשות בשבילך, גם בשבילך, חבר, וראש הקבוצה הזו אני לא מתכוון להכנס למקומות כאלו. בקיצור , לא קשור \ לא רלוונטי.
2- זה עושה "פינג ל 160 איש" - גם שכל אחד מאתנו יתקע, זה יעשה פינג ל 160..... אבל כולם בני אדם (וכמו שדרור כתב לך) בסוף כל אחד נתקע, והשאלה, כבן אדם! (לא כחבר בקבוצה כזו או אחרת), האם אני מוכן לעזור לו?
לפני כמה חודשים נתקעתי באזור של הבסיס אימונים של חטיבת כפיר (מעל הבקעה). הייתי צריך שמן גיר, והמ"פ התורן הבטיח מיליון הבטחות, אבל לא עזר בכלום. לעומת זאת, נהג תמים (רועי, תודות לך), עצר, ולקח אותי 50 דקות לכל כיוון לקנות גלון שמן גיר. הוא לא הסכים אפילו לקבל תשלום על הדלק של הנסיעה. אנחנו לא חולקים שום קבוצת וואטס-אפ, אנחנו בסה"כ חולקים קבוצה שנקראת בני אדם.
3-
. אנחנו במתכונת של ערבות הדדית-
מילים קצת גבוההות. לא זוכר שהתחייבת לצאת מהמיטה ולהכנס לשטח אסור רק כדאי להציל אותי. אנחנו קבוצת אנשים שצופים שנצטרך עזרה (אחד מהשני), ולא פחות חשוב (בינינו בלי שאחרים שומעים), גם שמחים לקצת אקשן לפעמים. וכל זה על בסיס זמן פנוי.....אז נכון, הנשים מהמקרה של דרור לא יצילו אותי כנראה, אבל אקשן זה מספק, ולהיות נחמד ולעזור "לסתם אנשים" לא נחשב?!
4- ברגע שיכנסו הרבה קריאות -
למה לנחש, על סמך מה אתה קובע? הצעתי לכם, תפתחו לזמן קצוב, ונחזור לדבר, הכצעקתה? תאמין לי גם אני לא מחפש לחרב את מנוחת הצהרים שלי בשישי.
5- קיימות קבוצות אחרות -
עוד תשובה שלא שייכת לפה. ברגע שלקחתי את הכיוון הזה, כל השיחה פה, לא רלוונטית יותר (ואני חושב, שאתם רוצים להשאר רלוונטים).
בהצלחה
boaz avrahami
05-12-16, 14:07
1-
2- אני לא אובססיבי, לכל היותר אני נהנה להציק לכם, תודה, היה חסר לנו כמו קוץ.
מפני שאני חושב שהביריונות והראש הקשה שלכם נוגדת את התרבות של האינטרנט.
וחוץ מזה, אני שונא דמגוגיה, ואני רואה פה אין ספור מילים על הנושאים הלא נכונים, ואני שואל את עצמי, "הם כל כך טיפשים, או שהם עושים את עצמם ומסיטים את הדיון (בגלל שאין להם תשובה לשאלות האמיתיות)???"
תשמע, לא היה נעים אבל מרגע ששיחררת, דע לך שזה מדהים...
מהצד שלנו אמרנו עליך בפרטי את אותם הדברים בדיוק בתוספת אחת - קצת מריר הבחור... :D
זיו ידידי,
אני מזכיר לך שוב, זה לא עסק ולא באנו לריב או להילחם עם אף אחד כולל כאלו שזה תחביב עבורם להציק לנו.
ואנחנו בסך הכול מנהלים ,בהתנדבות, תעבורה בקבוצת חברים שמטרתם המשותפת היא חילוץ ועזרה הדדית.
אנחנו עושים זאת בהתאם להשקפת עולמנו ותוך הפעלת מיטב שיקול הדעת העומד לרשותנו.
חבל שההסבר שקיבלת לא שיכנע אותך אבל סביר שבקבוצה של מעל 160 חברים לא כולם יהיו תמימי דעים.
כמובן שצר לנו שאתה חושב שאנחנו טיפשים. אתה כנראה חכם וטוב מאיתנו.
מי שעוסק בפעילות ציבורית צריך לקחת בחשבון גם התנהגות של אנשים שקצת גורמים תסכול לעיתים.
אנחנו מקווים שתפיק את מירב התועלת וההנאה מהקבוצה והלוואי שרק תחלץ ולא תחולץ.
קורא ולא מאמין.
בועז ולביא, כל הכבוד על אורך הרוח והתשובות העינייניות.
הלוואי וכולם היו ביריונים כמוכם.
איתן
חנן-ג'יפולוג
05-12-16, 15:44
עברתם את הגבול בין דיון לגיטימי להתלהמות.
הבא שיכנה את מנהלי הקבוצה בשמות, ניתוחי אופי וכו', תגובתו תימחק, בתור התחלה, עם אופציה להשעייה.
שתו מים קרים, או תה חם.
טוב עברנו גם למחיקת תגובות שלי שלא מוצאות חן בעיני הפורום המכובד, יפה לכם
מצטער שהפרעתי למנוחת הצהריים של כולם בקריאה לעזרה...
לא מבין מה הביגדיל, ביקשו החברים לעשות לעצמם מועדון סגור ונוקשה עם חוקים משלו. לא חסר מועדונים אחרים, עם פריסה טובה יותר ופי 10 יותר חברים.
עברתם את הגבול בין דיון לגיטימי להתלהמות.
הבא שיכנה את מנהלי הקבוצה בשמות, ניתוחי אופי וכו', תגובתו תימחק, בתור התחלה, עם אופציה להשעייה.
שתו מים קרים, או תה חם.
או!
תודה!!
לא מבין מה הביגדיל, ביקשו החברים לעשות לעצמם מועדון סגור ונוקשה עם חוקים משלו. לא חסר מועדונים אחרים, עם פריסה טובה יותר ופי 10 יותר חברים.
בתור חבר בתופעת טבע, וגם מנהל לשעבר שם, אני לא מבין על מה כל הרעש, יש באמת מספיק קבוצות שעושות את זה בגדול וכל הרעיון פה הוא דווקא לעשות את זה בקטן יותר, בלי לגדול ולבזבז משאבים וזמן אבל בצורה איכותית יותר. לדעתי הרעיון יפה כמו שהוא ואם יפתח אז לא יהיה הבדל משמעותי בין הקבוצה הזו לקבוצות הקיימות.
אין תחרות בין הקבוצות ואפשר להצטרף ליותר מאחת כמו שנאמר פה..
*שולח פרטים בפרטי להצטרפות....
אני רק רוצה לציין שיד נוקשה זה מסט.
בעיניין הסקופ, פה אני חלקתי ראשון ודרשתי עזרה לכולם. אבל ברגע שהחלטנו שזה רק לחבריי גיפולוג אז החלטנו.
בכול זאת אני רוצה לציין שיש קבוצה דומה, מעט יותר פתוחה להודעות משרד התחבורע.
שם פרסמתי לינק הצטרפות חופשי ללא כל פילטר, הפלא ופלא בגלל היד הנוקשה יש שם יחסית שקט, פרט להודעות רלוונטיות.
שורה תחתונה, יד נוקשה זה הדרך היחידה לנהל קב מעבר לכמה עשרות.
והרשמה חופשית מקילה על הניהול.
אף אחד מה "מסולקים" לא חזר או ביקש לחזור למרות שהלינק החופשי עדיין בתוקף. בסך הכול היו שני מקרים של חריגות ותגובה מהירה של סילוק.
לביא, נכון שאנו מייעדים את הקב פה לחבריי גיפולוג, אבל יש לזה מחיר שאתה ובועז משלמים
רבין
Sent from my SM-G900V using Tapatalk
מה שהצלחתי להבין זה:
חילוצים איחוד וקבוצת חילוצים מאוחד. שני דברים שונים.
קבוצת חילוצים פרוטסטנטים וקבוצת חילוצים קתולים.
קבוצת חילוצים שיעים וקבוצת חילוצים סונים.
כמובן שיש זרמים בתוך כל קבוצה כמו איסיים וקנאים, נטורי קרתא ועוד.
כיף לכם. מקווה לא להיתקע בשטח. אבל אם אני אתקע, כנראה שאתקשר לחברים.
דרור, התקנת?
התקנתי.
נפתחה לי קבוצת החילוצים ג'יפולוג.
boaz avrahami
06-12-16, 08:25
מה שהצלחתי להבין זה:
חילוצים איחוד וקבוצת חילוצים מאוחד. שני דברים שונים.
קבוצת חילוצים פרוטסטנטים וקבוצת חילוצים קתולים.
קבוצת חילוצים שיעים וקבוצת חילוצים סונים.
כמובן שיש זרמים בתוך כל קבוצה כמו איסיים וקנאים, נטורי קרתא ועוד.
כיף לכם. מקווה לא להיתקע בשטח. אבל אם אני אתקע, כנראה שאתקשר לחברים.
מאז שקנית עוד פראדו הכול נראה לך כפול ?
וברור שתתקשר לחברים. ביננו, אף אחד בקבוצה לא יאמין לך שנתקעת עם טויוטה...
[emoji41]
אם אתקע אני פשוט אחזור הביתה ואקח את השני...
שמח שאתה רואה את זה בחיוך. אחרי הפרסום פתאום חששתי שיבולע לי :)
boaz avrahami
06-12-16, 09:43
זה שאנחנו מתבדחים לא נותן לך סיבה להפסיק לחשוש
כבר אמרתי שזה מתנהל דומה לשרשור רט"ג לקחו לי אכלו לי לא נותנים לי...? (:
מחזק את ידכם לביא ובועז...
אם תרצו יש מכרז פתוח לפקח.. מבטיח לזרוק מילה טובה .
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
צוחקים נשמה...
כבר אמרתי שזה מתנהל דומה לשרשור רט"ג לקחו לי אכלו לי לא נותנים לי...? (:
פאסיב-אגרסיב?
אולי במקום לטעון לפולניות יתר במסווה של צחוקים, תברר ותסייע להבין מה קורה בנחל שורק?
אתה יכול לברר גם.
הכל שקוף....ינמקו לך את הסיבות לסגירה אתה פשוט תסרב להפנים.
אין לי מושג אפילו מאיפה להתחיל לברר.
אתה כאן, אז בעצם יש לי מושג, הנה-פניתי.
אני לא הכתובת . אני אפילו לא הפקח באיזור.
והתנגחויות ג'יפאים מול רשט"ג זה גם לא נושא השרשור.
חנן-ג'יפולוג
13-12-16, 12:55
ברכות על החילוץ המוצלח אתמול בערב, לכל המעורבים.
בקשה: את הדיווח על ההצלחה, מציע לעשות פה, או להמתין לבוקר.
כדאי לזכור שליד 160 החברים שרוצים לישון בשקט, יש כ 160 נשים, או גברים, עצבניות/ים יותר או פחות למשמע הצפצוף... ובד"כ פחות סובלניים לרוח ההתנדבות שלנו.
אצלי הצפצוף גם חזק וממושך במיוחד, כי המכשיר משמש לצורך רפואי חירומי.
boaz avrahami
13-12-16, 13:49
ברכות על החילוץ המוצלח אתמול בערב, לכל המעורבים.
בקשה: את הדיווח על ההצלחה, מציע לעשות פה, או להמתין לבוקר.
כדאי לזכור שליד 160 החברים שרוצים לישון בשקט, יש כ 160 נשים, או גברים, עצבניות/ים יותר או פחות למשמע הצפצוף... ובד"כ פחות סובלניים לרוח ההתנדבות שלנו.
אצלי הצפצוף גם חזק וממושך במיוחד, כי המכשיר משמש לצורך רפואי חירומי.
צודק חנן בהחלט!
צחי חשש שמישהו עלול לצאת אליו.
חנן, מצטער על ההשכמה הלילית אבל באמת שהיו אנשים כמו דרור שהגיעו בלי לברר אם צריך עזרה או לא (לא שאני מתלונן חלילה) ולא רציתי שכמה חברים ששלחו לי הודעה שהם יגיעו בלילה לאיזור הוד השרון יחליטו לעבור סתם.
אז שוב, מצטער על ההפרעה ותודה לכל מי שטרח ועזר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
13-12-16, 14:07
זה מובן, ולכן אני מציע שהמנהלים יחשבו על מנגנון/נוהל שיענו על כל הצרכים.
אתם יודעים שאפשר נתראה מותאמת לכל קבוצה ? .. אני שמתי משהו קצר ששומעים .. אבל אפשר להתעלם . לא מציק , כל הקבוצות שלי ככה.
חנן-ג'יפולוג
13-12-16, 14:17
יודע.
אני כן מעוניין לשמוע ולהתעורר אם מישהו מהקבוצה צריך עזרה.
באופן כללי כדאי להודיע שאתה בדרך, אולי נזכרו שצריך עוד משהו, או שבנתיים התקלה כמעט פתורה.
Sent from um melabes
boaz avrahami
13-12-16, 14:25
זה מובן, ולכן אני מציע שהמנהלים יחשבו על מנגנון/נוהל שיענו על כל הצרכים.
1. ההפרעות מהקבוצה באמת בשוליים. יהיה קשה להגיע למאה אחוז הצלחה אבל אנחנו לא רחוקים משם.
2. אפשר ללכת לישון יותר מאוחר :-)
3. אנחנו קשובים לרעיונות מעניינים אם אפשר לשפר.
חנן-ג'יפולוג
13-12-16, 14:26
לעדכן כאן בתום חילוץ.
קבוצה מקבילה וזהה של הודעות "חולץ". אפשר לשקול גם שהקבוצה הזו תשמש לתקשורת לוגיסטית בזמן אמת. קבוצה זו תוכל להיות מושתקת ללא פגיעה במטרה המקורית.
לעדכן כאן בתום חילוץ.
קבוצה מקבילה וזהה של הודעות "חולץ".
מה ההבדל בין הביפ של קבוצת חילוץ והביפ של קבוצת חולץ ?
אני מאמין שההפרעה של 4 או 5 הודעות 'נתקעתי' ...'בדרך' .. 'בדרך' ... 'חולץ' ....
זה לא הפרעה כל כך גדולה לשגרת החיים שלי. בכל זאת אם בקשתי להיכלל בקבוצה הזאת זה אומר שברור לי שההודעות שלי יפריעו לכם כמו שההודעות שלכם יפריעו לי.
חנן-ג'יפולוג
13-12-16, 14:38
קרא מעליך
מין הסתם אם אני מגיב למה שמעלי .. אז קראתי :)
עדכון פה יהיה לא תמיד זמין כמו ואצאפ.
הודעת חזל'ש חשובה לפעמים יותר מהודעת דרוש חילוץ .. כי חבל שאתה תעזוב ארוחת ערב בשביל להציל אותי כשיש כבר שלושה בדרך ...
חנן-ג'יפולוג
13-12-16, 14:41
נסה לקרוא שוב
נסה לקרוא שוב
התוספת אכן ראוייה
:)
אתמול בלילה: הייתי עם רכב הדגמה, לא היו עלי כלים אבל כן הייתי בסביבה, אז באתי לארח לכם חברה ולעשות לכם קפה. עזרתי הצנועה....
ללא הכלים שלי ו/או יכולת להציע עזרה מעשית, החלטתי שאין צורך לעדכן שאני מגיע.
ועדיין לא ברור לנו מה היה אתמול ואיך חולץ התקוע .. :)
חנן-ג'יפולוג
13-12-16, 14:52
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=101873
לעדכן כאן בתום חילוץ.
קבוצה מקבילה וזהה של הודעות "חולץ". אפשר לשקול גם שהקבוצה הזו תשמש לתקשורת לוגיסטית בזמן אמת. קבוצה זו תוכל להיות מושתקת ללא פגיעה במטרה המקורית.
נאמץ. יכנס לנוהלי הקבוצה.
גם common sense יעזור.
לא רומז על המקרה האחרון שבו צחי חשש שיגיעו אנשים בלי לתאם...
בכל מקרה אחרי הנתקעתי והתשובה בדרך, הכי טוב בערוץ פרטי. טלפון ווטסאפ או מכשיר קשר. אפשר גם סמפור.
חנן-ג'יפולוג
13-12-16, 14:55
טלי מודה לכם, כמו גם הצלעות שלי.
עידכון קל לנוהלי הקבוצה. בקשתי הצנועה, נא קראו את הכללים לפני שאתם מפרסמים.
החלטנו שגם בני משפחתנו מדרגה ראשונה זכאים להכלל במחולצים.
שוב בקשה, דרגה ראשונה: בני הזוג החוקיים, ילדים, הורים ואחים. זהו.
שלום רב. בקרוב תצורפ/י לקבוצת חילוץ לחברי גיפולוג. הקבוצה היא קבוצה שקטה. אפילו חרישית. פירסום בקבוצה רק במקרה של בקשת חילוץ של מישהו שחבר בקבוצה זו או בני משפחה מדרגה ראשונה.
נא להתחשב בחברים האחרים בקבוצה ולהמנע ככל האפשר מתקשורת מנהלית בפורום זה. להודעות כאלה נא להשתמש בשירשור המקביל באתר גיפולוג.
יוצא מן הכלל הוא חילוץ שיש בו סכנת חיים. רצב כללי הקבוצה.
1. הקבוצה נועדה לסיוע הדדי בין חברי גיפולוג החברים בקבוצת חילוץ בווטסאפ ובני משפחתם מדרגה ראשונה בלבד.
2. חברי הקבוצה אינם מחלצים מקצועיים, ועזרתם מבוססת על רצון טוב. כל הנעזר בחילוץ של מי מהם, עושה זאת על אחריותו בלבד.
5. שלא נזקק. אם מישהו בכל זאת צריך עזרה, נא לשלוח את מירב הפרטים. מיקום, מספרי טלפון, אם יש דחיפות, ילדים קטנים, חוסר במים או במזון, רכב על סף התהפכות חו״ח וכו׳. מענה לקריאה, נא לפרסם באותו שירשור, שנדע שמטופל. לאחר יצירת הקשר הראשוני, נא לעבור לתקשורת פרטית. ווטסאפ או טלפון. בעלי מכשירי הקשר, נא ציינו מספר תדר אמריקאי/אירופאי*עליו אתם נמצאים. במידה ואיזור החילוץ מאופיין בקשיי קליטה סלולרית, ציינו שעה שבה תהיו זמינים ליצירת קשר נוסף.*
6.*על סיפור החילוץ, כולל תמונות, נשמח לשמוע בפורומים של גיפולוג. למען יחכימו כולם.
7. תצורפ/י מיד לאחר שתאשר/י לי בחוזר, שכללי הקבוצה מקובלים עליך.
ברוכים הבאים וכל טוב.
שינוי מבורך, סחטיין.
Sent from um melabes
בני הזוג החוקיים, ילדים, הורים ואחים. זהו.
והלא-חוקית, מה, היא כלבה?
...ומידיעה מוצקה - יש חברים באתר שהסוגיה רלוונטית לגביהם.
אסף.
חנן-ג'יפולוג
14-12-16, 18:29
שידאגו שהלא-חוקית לא תיתקע שלא בנוכחותם.
גם להחזיק אותה מהצד וגם לומר לה עם מי להיתקע ועם מי לא? זה שוביניזם בהתגלמותו.
אסף.
אסף אל תכניס את חנן לפינה שתזכה את צלעותיו במרפק-טלי נוסף
חנן-ג'יפולוג
14-12-16, 20:34
טלי מציינת שנושא החילוצים לא רלוונטי לחוקיות.
ממילא ברגע שהן הופכות לחוקיות, הן כבר לא נתקעות.
...ואת הלא-חוקיות לא מחלצים. אז מה הועילו חכמים בתקנתם?
boaz avrahami
15-12-16, 07:46
אם החוקית או הלא חוקית רוצה להיתקע אנחנו פה. בשביל זה יש חברים
טלי אישה חכמה
כל כך הרבה דיונים על חוקיות... מרגיש קצת כמו הג'יפוקליפסה...
קודם מורידים ringya , בפייסבוק גיפאים למען גיפאים, מבקשים להצתרף
לירן, הורדתי והתקנתי את האפליקציה.
ביקשתי בפייסבוק להצטרף,
האם החיבור הוא אוטומטי או שצריך לעשות משהו נוסף?
איך אני יודע שצורפתי? אמורה להפתח לי שם קבוצת חילוצים?
כן אמורה להיות הזמנה או משהו. זה יופיע לך. אני הצתרפתי מזמן. אבל תאמת, מאז תופעת טבע רמת הפעילות ירדה שם.
כן אמורה להיות הזמנה או משהו. זה יופיע לך. אני הצתרפתי מזמן. אבל תאמת, מאז תופעת טבע רמת הפעילות ירדה שם.
הזמנה לקבצה:
http://ringya.com/sl/Cql7VVDgB8kUyB
... אז הערב היתה לי הזדמנות לעזור כשאני עם הג'יפ והכלים והציוד ואפילו מטונף אחרי שלושה ימים בשטח - עוד קצת בוץ כבר לא יפחיד אותי.
שתי מלגזות ששקעו בבוץ. איך הגיעו לשם?... לא חשוב וגם לא מעניין ומה זה משנה בעצם?.... הן היו שם, וצח צריך עזרה לשלוף אותן, ואם אנחנו במרחק 20 דקות ממנו בדרכנו הביתה מצאלים, אז מגיעים. לצערי לא צילמתי כלום - אז תדמיינו מה ואיך היה.
עד שהגעתי אייל גל כבר היה שם עם המוסו הלבן ו"ריכך" עבורי את המלגזה הקטנה - רק 2 טון הגברת. הסופה העיפה אותה החוצה מהבוץ עם רצועה בליטוף גז קליל.
המלגזה השניה כבר גדולה באמת, 6 ומשהו טון, כבר רבצה טוב-טוב בבוץ. כדי שתבינו, בוץ מעורב באבנים וממש לא עמוק, אבל המלגזות נמוכות מאוד ומספיקה התחפרות קלה על מנת שהגחון יישב על הבוץ. יותר מזה, כל נסיון חילוץ רק גרם לגלגלי המלגזה לאסוף עוד ועוד בוץ ולערום "סוללה" שממש חוסמת את העסק מלזוז.
המלגזה עמדה בניצב לג'יפ ולא היה שום אפשרות אחרת לגשת אליה. אז חיברנו רצועה לחלק האחורי על מנת למשוך הצידה. לרצועה חיברתי מכפיל כוח ודרכו העברתי את כבל הכננת ובחזרה לג'יפ ונסעתי כמה מטרים אחורה על מנת להשתמש במלוא אורך הכבל ובכריכה האחרונה שעל התוף, כדי לקבל יכולת משיכה מירבית.
בנסיון הראשון, הכננת משכה כמו גיבורה - את הסופה אל המלגזה.....
בנסיון הבא, אייל במוסו נחלץ לעגן את הסופה, ומהצד השני, אולג עם הבובקט, נתן עם הכף הרמות קלות של זנב המלגזה. הבובקט יכול להרים בכף שלו 700-800 ק"ג לכל היותר, אבל זה הספיק כדי להקל על הכננת למשוך את המלגזה הענקית מהתקיעה לחוף מבטחים.
בינתים הגיע גם שמוליק עם הפראדו המצוחצח המדוגם, אבל מכיוון שכבר לא נשאר לו את מה ואת מי לחלץ, הסתפק בקפה חם וטוב.
אני גם זכיתי בהזדמנות לשטוף מהסופה את כל הבוץ של צאלים.
מסקנות: כל העסק התבצע במהירות, ביעילות, ברוגע והכי חשוב - בבטיחות מלאה. אם אתם מחלצים עם כננת - חוץ מנהלי הבטיחות הרגילים שכולכם מכירים, מומלץ להשתמש במכפילי כוח. מאוד מומלץ! נכון שמהירות המשיכה יורדת בחצי, אבל היי, אתם לא בתחרות ולא ממהרים לשום מקום. הפיצוי מגיע בריבית דריבית - כוח משיכה כפול והורדת העומס מהכננת, שנשארת קרת רוח לאורך כל החילוץ. על אורך הכבל שאתם "מפסידים", תפצו עם רצועות.
שמחתי לעזור.
תודה לאייל, לאולג ולשמוליק וכמובן לצח על הקפה והשטיפה.....
לא פשוט להתחיל ככה את סוף היום אבל איזה נחמד זה להיתקע ולזכות בחברה כ"כ טובה.
תודה לכל מי שיכל והגיע: איל הראשון, דרור המכנן, אולג על הבובקט וכמובן שמוליק שטרח ובא מרחוק.
דרור כדרכו הטיב לתאר את הנעשה ומה שקרה, אין מה להוסיף.
תמונות צילמתי קצת, רק צריך מישהו פחות מאותגר או טכנופוב ע"מ להעלות אותן.
boaz avrahami
22-12-16, 00:00
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161221/bc0a732c909649e97a8f1a9de4019dff.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161221/5287ef873ebafc84b6b2eff719e72cbe.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161221/1e7a559ef92560ac92fb472fadc56e5b.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161221/0322f521005d20cb0f97203731f727b7.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161221/c2067426e703e57b2f8ea205db1fb92f.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161221/57e9a3fcada40a9a687aca0081ab591b.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161221/214cb41e0005ef199353c4751db37b5d.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161221/58d3b584067837764ea2d719d8c5e25e.jpg
אני חושב שבעל המגרש/בעל העסק צריך להחליף למלגזת שדה כי זה הולך לקרות לו הרבה. אצלי קניתי טרקטור עם כף כי מלגזות כאלו יתחפרו ויתהפכו אצלי תוך שניה.
מלגזה כזו לא מתאימה לאדמה. רק לבטון ומשטחים ישרים בעלי אחיזה טובה.
אני חושב שבעל המגרש/בעל העסק צריך להחליף למלגזת שדה כי זה הולך לקרות לו הרבה. אצלי קניתי טרקטור עם כף כי מלגזות כאלו יתחפרו ויתהפכו אצלי תוך שניה.
מלגזה כזו לא מתאימה לאדמה. רק לבטון ומשטחים ישרים בעלי אחיזה טובה.
+1
לא חייב מניטו יש עוד כמה אופציות ואפשר ליבא גם משומש מספרד או מאירופה [emoji12]
אני בדעה שצריך להרים קבוצה מקבילה , קבוצה פתוחה יותר שתעזור גם לחברים שלנו .
ברגע זה יש לי חבר שתקוח בחולות בין הרסוף לשפיים הרכב על סף התהפכות (ללא סכנת חיים בעל הרכב יצא) ולא קיבלתי אישור להעלות בקבוצה
חבל כי יש הרבה אנשים טובים בקבוצה שהיו נהנים לעזור
שבת שלום לכולם
תעלה ב'תופעת טבע' או חילוצים הפתוחה. אם אין לך .. תשלח לי ואני אעלה. לא בררניים שם.
boaz avrahami
21-01-17, 18:33
Free rider החבר שלך
לא רשום לאף קבוצת חילוץ ומצפה
שיבואו לחלץ אותו.
ספר לו את הסיפור על הנמלה והחרגול.
למה שלא תציע לו להירשם לאתר ולקבוצה שלנו?
ככה גם הוא יוכל לשמוח לחלץ ולתרום לקבילה שהוא חבר בה, לא?
תעלה ב'תופעת טבע' או חילוצים הפתוחה. אם אין לך .. תשלח לי ואני אעלה. לא בררניים שם.
תודה
Free rider החבר שלך
לא רשום לאף קבוצת חילוץ ומצפה
שיבואו לחלץ אותו.
ספר לו את הסיפור על הנמלה והחרגול.
למה שלא תציע לו להירשם לאתר ולקבוצה שלנו?
ככה גם הוא יוכל לשמוח לחלץ ולתרום לקבילה שהוא חבר בה, לא?
הוא לא ידע שיש קבוצות כאלו :-)
שלחתי 2 רכבים מקבוצת טיולים שלי , מקווה שיסתדרו
אחרי שיחולץ נדאג שיחובר לקבוצה מתאימה .
קיבלתי אישור לשלוח בקבוצה שלנו , נחכה ונראה אם החברה ששלחתי יצליחו אם לא נשלח הודעה מתאימה
שבוע טוב לכולם
boaz avrahami
13-02-17, 18:23
עדכון לגבי הסרה של אחד החברים היום לאחר פרסום הודעת חילוץ.
המבקש חילוץ אינו עונה להגדרה של חבר בקבוצה או קרוב משפחה שלו.
אנחנו חייבים לשמור על הכללים בלי משוא פנים.
המורחק הוא חבר אישי והכול נעשה בהבנה הדדית וחיוך .
חשוב לנו שהכללים ישארו קשיחים ולא יהפכו לנזילים עם הזמן ולכן אין מבחינתנו דרך אחרת גם אם לחלקכם זה נראה מיותר.
חזרתו לקבוצה תתבצע לאחר מספר ימים צינון והבעת חרטה עמוקה.
"הכל נעשה בהבנה וחיוך."
"חזרתו לקבוצה תתבצע לאחר מספר ימים צינון."
אני מנסה ולא מבין את מטרת ההרחקה?
חוץ מזה שמבקש החילוץ הינו חבר ג'יפולוג, כך נכתב בהודעה.
"חבר ג'יפולג תקוע בבוץ".
אילו כללים נפרצו פה בדיוק?
boaz avrahami
13-02-17, 18:39
חבר באתר אבל אינו חבר בקבוצה.
מה שמכונה free rider.
מקבל ולא תורם במילים אחרות.
חבר האתר קרוב לוודאי היה מודע לקיומה של הקבוצה וביודעין בחר לא לקחת בה חלק.
בערך כמו משהו שבחר לא לשלם על ביטוח אבל מצפה לתגמולי הביטוח
ואשמח לקבל הבהרה לשאלה הראשונה שלי...
boaz avrahami
13-02-17, 18:58
מטרת ההרחקה-
אנחנו חייבים לשמור על הכללים בלי משוא פנים.
ולא יהפכו לנזילים עם הזמן ולכן אין מבחינתנו דרך אחרת גם אם לחלקכם זה נראה מיותר.
.
הכול כתוב....
צריכה להיות סנקציה אחידה להפרה לגבי כולם
המהלך היום לא היה מובן לי.
לאחר כמה הודעות שאת חלקן בהחלט היה ניתן למנוע, ביקש המורחק בצורה עניינית ונכונה לשמור את הקבוצה שקטה ע"י מעבר לתכתובת פרטית ולא בקבוצה עצמה. מקובל ונכון, לטעמי.
הרחקה תמוהה מאד לטעמי.
boaz avrahami
13-02-17, 19:03
מה לא ברור ארז?
הכללים מדברים על פרסום חילוצים לחברי הקבוצה או קרובים מדרגה ראשונה.
הפרסום מלכתחילה לא היה צריך לעלות.
קרא שוב את ההסברים שלי מהתחלה
בועז נראה לי שהתחושה היא שהיד קלה מידי על הדק ההרחקה, ואולי שווה לתת אזהרה בפרטי או בקבוצה לפני שמרחיקים. סתם לא נעים לראות את ההרחקות האלה כל הזמן, מבלי להמעיט מהמאמץ שאתה ושאר מנהלי הפורום משקיעים.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
בועז נראה לי שהתחושה היא שהיד קלה מידי על הדק ההרחקה, ואולי שווה לתת אזהרה בפרטי או בקבוצה לפני שמרחיקים. סתם לא נעים לראות את ההרחקות האלה כל הזמן, מבלי להמעיט מהמאמץ שאתה ושאר מנהלי הפורום משקיעים.
תודה לחברים שמשתתפים בניהול הקבוצה. החלטנו שלא נוהגים איפה ואיפה. כללי הקבוצה פורסמו כאן לפחות 20 פעמים. אנחנו מחזיקים מכם ציבור אינטיליגנטי. זה לא מאוד מסובך. הקבוצה עובדת מצויין. נא שימרו על הכללים.
אולי אנחנו לא מספיק אינטליגנטים .... כי אני לא היחיד שחושב שזה מגוחך להעיף מישהו בשביל להחזיר אותו עוד שעתיים 'בחיוך ובהסכמה' . ...
זה קצת ילדותי.
ואם בוזי יתקע עוד שעה בבוץ לא ניסע לחלץ אותו ? כי הוא בעונש עד 16:43 ?
אני מקבל את העובדה שאתה המנהל וזאת דרכך ... רק שזה מצחיק.
מה מצויין? עוד לא יצא לי לחלץ אף אחד😜. בבקשה להתקע ליד שוהם. משעמם לי 😎
אם היו פחות מתעסקים בלהרחיק, היו צריכים להשקיע פחות מאמץ בלהחזיר ולספק הסברים......
אבל אז אולי היו מקבלים פחות קרדיט על המאמץ???
זה כבר מתחיל להראות כמו פרובוקציה מכוונת ע"מ לקבל תשומת לב.
אם רלוונטי אשמח להצטרף 054-6409567
איפה הבחור שהורחק? למה לא מגיב פה ממקור ראשון?
נכון, הקבוצה נועדה לחברי ג׳יפולוג ולחברים בקבוצה, אולי התבלבל? אולי שכח?
במקום כל הברברת שהיתה אתמול, ברגע שעלתה ההודעה יכל אחד המנהלים לחדד לו את הכלל שהקבוצה רק לחברים בה ופה היה מסתיים הסיפור לדעתי.
מי שרוצה לצאת לחלץ כל הכבוד לו, שיתנהל באישי מול פותח בקשת החילוץ ולא בקבוצה.
נ.ב
כל הברברת הזאת מתישה, נראה שיש יותר מידי משחקי כוח והאצבע באמת קלה על המקלדת, תיזכרו שאתם שם אחד בשביל השני כשנצטרך, זה סתם מעצבן לראות אנשים עוזבים בגלל השטויות האלה.
boaz avrahami
14-02-17, 08:47
אז ככה
מסתבר שהבחור שנתקע אתמול גם לא חבר ג׳יפולוג...
לגבי כל השטויות שנרשמות על אגו.
נו באמת. אתם באמת חושבים שבקבוצה הזו יש אגו?!
מגוכח ביותר.
המורחק אם ירצה יוכל להגיב בשמו אבל מהצד שלנו כל מקרה כזה מטופל בשיא הרגישות ותוך הסבר ותשומת לב מרבית לא להעליב איש.
מהצד אתם לא חשופים לזה ולכן התמונה שלכם חסרה.
לסיום תזכרו שפעולת ההרחקה גורמת לנו אי נעימות לא פחות מלאף אחד אחר.
במיוחד במקרה שבו זה קורה מול חברים שיש לנו איתם יחסים אישיים והכרות רבת שנים.
בקיצור, תעזרו לנו לשמור על הכללים וחסכו מאיתנו את הניהול כי זה לא נעים לנו וזה הפוך מאגו ב 180 מעלות
האמת אפשר גם להזהיר לפני שמעיפים מהקבוצה , אם לא שמתם לב שותפים לקבוצה לוקחים את זה קשה ונוטשים , קצת סבלנות.
ו lizard (http://www.jeepolog.com/forums/member.php/1890-lizard)
צודק תשדלו להתקע באיזור מודיעין שוהם , גם אנחנו צריכים פעילות ;)
מה לא ברור ארז?
הכללים מדברים על פרסום חילוצים לחברי הקבוצה או קרובים מדרגה ראשונה.
הפרסום מלכתחילה לא היה צריך לעלות.
לא ברור למה הורחק מי שביקש לשמור על השקט בקבוצה.
כי יש להם חוק שמי שלא רושם הודעת חילוץ חוקית עף בהסכמה מחוייכת לשעתיים.
ועל חוקים חייבים לשמור !
;)
six 4 life
14-02-17, 12:26
העיקר החיוכים חברים.
אם אומרים לך בבאר שבע, ת"א וצפת שאתה שיכור, תלך לישון גם אם לא שתית כלום.
אין פה אחד שחושב שאתם צודקים.
כל הוויכוח הוא בין אלו שמכבדים אותכם בשתיקה לבין שאלו גם מוחים.
חנן-ג'יפולוג
14-02-17, 13:06
יש פה כאלה שחושבים שמנהלי הקבוצה עושים עבודה נהדרת.
הם פחות רועשים.
boaz avrahami
14-02-17, 13:11
ארז, אתה מדבר ברצינות שלא הבנת אחרי כל ההסברים שרשמתי או שלא קראת אותם בכלל?
הורחק לא בגלל שביקש לשמור על השקט אלא בגלל שהמחולץ לא מהקבוצה.
אם אחרי שתקרא את התגובות שלי לא הבנת אז אתה יותר ממוזמן להתקשר...
גיא, זיו
זה מתחיל להיות אובססיבי בעניין.
רוח הניהול שאתם מאמינים בה מתאימה לתופעת טבע.
תירשמו גם או רק שם ותהנו.
אנחנו מאמינים בדרך שלנו וזה לגיטימי במדינה דמוקרטית.
זכות הבחירה בידיכם אבל מפסיק כבר. זה מטריד.
אל תדברו בשם כולם כי אתם רואים תמונה חלקית בלבד!
צודק.
אני מתנצל בועז שפגעתי בך. גם פה וגם בואצאפ.
הם פחות רועשים. .
גמני
יש כאלו שנהנים להיות אובססיבים.....
ויש כאלו שנהנים להעיף אנשים, שתקועים בשטח, מקבוצות וואטסאפ......רק כדאי להחזיר אותם מאוחר יותר.
פשוט מעניין שאתה רק שם לב לאובססביות של אחרים (שלי וגיא) ולא של אחרים (כמו אלו שמרחיקים ומחזירים חברים לקבוצות וואטסאפ).
תאמין לי שאני לא אובססבי.
תפסיקו להתנהג כמו איזה בריון שכונתי, ותראה איך האובססיה שלי עוברת.
משעשע, במיוחד הפיסקה האחרונה.
אני מודע שזה אחלה בידור.
ארז, אתה מדבר ברצינות שלא הבנת אחרי כל ההסברים שרשמתי או שלא קראת אותם בכלל?
הורחק לא בגלל שביקש לשמור על השקט אלא בגלל שהמחולץ לא מהקבוצה.
בדקתי כעת שוב בשרשור וראיתי שאכן הורחק מי שפרסם הודעה שלא לפי כללי הקבוצה, משום מה הבנתי שהורחק מי שביקש לשמור על הקבוצה שקטה ולא מי שפרסם את בקשת החילוץ, כרגע הבנתי שמדובר באותו אדם.
לתופעת טבע יש קבוצה שקטה(והשקט נישמר מצויין), חוץ מהקבוצה הפתוחה הרגילה) מחולק לפי אזורים, סתם לידע כללי.
לתופעת טבע יש קבוצה שקטה(והשקט נישמר מצויין), חוץ מהקבוצה הפתוחה הרגילה) מחולק לפי אזורים, סתם לידע כללי.
וגם שם מרחיקים את מי שחורג מתנאי הקבוצה (שלמרות שאני חבר איני יודע מה הם). בסופ"ש הורחק מישהו שהציף בהודעות.
לפחות בקבוצה הנוכחית התנאים וההגדרות ברורים.
לא ברורה לי ההתעקשות.
מתאים - תשאר
לא מתאים - תלך
בשקטה? לא מציפים בשום הודעה חוץ מחילוצים, נישמר יפה בלי הערות ובלי תגובות משום סוג, הכללים ברורים-מתפרסמת הודעת חילוץ-כל ההתנהלות מעבר לזה מול המוקד או מנהל הקבוצה, אין תגובות מיותרות.
בשקטה? לא מציפים בשום הודעה חוץ מחילוצים, נישמר יפה בלי הערות ובלי תגובות משום סוג, הכללים ברורים-מתפרסמת הודעת חילוץ-כל ההתנהלות מעבר לזה מול המוקד או מנהל הקבוצה, אין תגובות מיותרות.
כמה מים אפשר לטחון אפילו כשיורד כל כך הרבה גשם בחוץ..
כבר טחנו פה ממש לאחרונה את הנושא עד שלא נשארה שכבת צבע אחת, והובהר מה שהובהר וכל המפגינים כבר קיפלו שלטים לבוידעם. אז עוד פעם? אם מצ'עמם פה למישו אפשר לארגן לו מספיק קירות להוציא עליהם את האנרגיות העודפות.
גם ההשוואה מול "תופעת טבע" נדונה שם מכל זווית - אלה שתי פלטפורמות שונות שמיועדות לקהלים שונים ועובדות באופנים שונים. שם יש - כמו שכתבת - "מוקד" ו"מנהל קבוצה" ולכן הכל שם ערוך אחרת. פה אין לא מוקד ולא מנהל קבוצה במשמרת.
אז יאללה חבר'ה, לפזר...
הם פחות רועשים.
+1
פחות רועשים ומלאי הערכה ליכולת שלהם לענות בסובלנות לאותה השאלה בפעם המי יודע כמה.
אתם בחרתם - וזה ממש בסדר - בפלטפורמה שלא לכולם יש. מסיבות שונות החל בטכנופוביה דרך ״טלפון כשר״ ועד ״סתם לא בא לי וואטסאפ״. כלומר יש מצב שיידרש חילוץ לגולש ג״יפולוג שאין לו וואטסאפ ולכן הוא אוכל חינם כהגדרתך.
אבל הוא לא יכול להיות חבר בקבוצה לא כי הוא בחר כך אלא כי בחירה ערכית אחרת שלו מונעת ממנו את האפשרות כל עוד הוא רוצה להישאר נאמן לה.
זו סוגיה מעניינת, אני חייב לומר.
אסף.
אסף זו דילמה באמת מעניינת.
מצד אחד, הוא בחר שלא להיות מחובר. סיבותיו שלו זה לא משנה.
מצד שני הוא רוצה לקבל את היתרונות של להיות מחובר.
אם מציגים את זה ככה, אז לדעתי זו בעיה שלו. שיחזיק טלפונים של כל מיני חברים שלו שיכולים לבוא לחלץ אותו. מה עשית לפני ימי הוואטסאפ וחיבור תמידי לאינטרנט? או חס וחלילה לפני ימי הטלפונים הניידים עם הכיסוי הארצי? הסתדרת.
אסף זו דילמה באמת מעניינת.
מצד אחד, הוא בחר שלא להיות מחובר. סיבותיו שלו זה לא משנה.
מצד שני הוא רוצה לקבל את היתרונות של להיות מחובר.
אם מציגים את זה ככה, אז לדעתי זו בעיה שלו. שיחזיק טלפונים של כל מיני חברים שלו שיכולים לבוא לחלץ אותו. מה עשית לפני ימי הוואטסאפ וחיבור תמידי לאינטרנט? או חס וחלילה לפני ימי הטלפונים הניידים עם הכיסוי הארצי? הסתדרת.
1+ ו 1+ להנהלה
אם אומרים לך בבאר שבע, ת"א וצפת שאתה שיכור, תלך לישון גם אם לא שתית כלום.
אין פה אחד שחושב שאתם צודקים.
כל הוויכוח הוא בין אלו שמכבדים אותכם בשתיקה לבין שאלו גם מוחים.
אני חושב שהם צודקים. מאוד צודקים.
חנן-ג'יפולוג
15-02-17, 12:14
אסף, אתה מבקש להיות מבוטח בלי לשלם פרמיה.
לא, זו לא דילמה מורכבת.
.
.
עם זאת, האופציה לבקש עזרה בפורום פתוחה לכולם.
boaz avrahami
15-02-17, 13:16
אתם בחרתם - וזה ממש בסדר - בפלטפורמה שלא לכולם יש. מסיבות שונות החל בטכנופוביה דרך ״טלפון כשר״ ועד ״סתם לא בא לי וואטסאפ״. כלומר יש מצב שיידרש חילוץ לגולש ג״יפולוג שאין לו וואטסאפ ולכן הוא אוכל חינם כהגדרתך.
אבל הוא לא יכול להיות חבר בקבוצה לא כי הוא בחר כך אלא כי בחירה ערכית אחרת שלו מונעת ממנו את האפשרות כל עוד הוא רוצה להישאר נאמן לה.
זו סוגיה מעניינת, אני חייב לומר.
אסף.
יש גם כאלו שמטעמי אידיאולוגיה אין להם מחשב. אז איך יגלשו בג'יפולוג?
יש גם כאלו שמטעמי דת לא יכולים להגיע למפגש המדברי....
אין לזה סוף.
לוקחים את המכנה הרחב ביותר ועושים את המקסימום.
לא התיימרנו לכסות 100 אחוז מהחברים
בואנה...
אתם חפרנים חבל על הזמן!
גם אני שותף בקבוצה ומרוצה מהניהול שלה.
אוף, כמה חפירות ...
אני כנראה מהבודדים בארץ שאין להם ווטסאפ, מבחירה (בחיים ...).
כנראה שאם הקבוצה היתה מתנהלת ע"ג פלטפורמה אחרת הייתי מצטרף בשמחה, אבל בין זה לבין אוסף הטענות האינסופיות כאן ... נו באמת.
מי שמתאים לו, בכיף ומי שלא... אז לא ...
קיימת קבוצה להתרעה של ניידות משרד התחבורע?
כן, קיימת.
והיא סובלת מאותה בעיה של אצבעות קלות על מקלדת החפירה והניג'וס ובלבול המוח בשטויות, ובעקבות זאת מתהדרת באותו ניהול קפדני עם פתיל קצר.
כנראה זה נדרש בכל קבוצת ווטסאפ שהיא. כולל קבוצות של הורים לילדים בכיתה ג' או גן חובה, אחרת נטבע בים של קשקשת.
כן, קיימת.
והיא סובלת מאותה בעיה של אצבעות קלות על מקלדת החפירה והניג'וס ובלבול המוח בשטויות, ובעקבות זאת מתהדרת באותו ניהול קפדני עם פתיל קצר.
כנראה זה נדרש בכל קבוצת ווטסאפ שהיא. כולל קבוצות של הורים לילדים בכיתה ג' או גן חובה, אחרת נטבע בים של קשקשת.
אוקי...ולמי לשלוח את מס הטלפון כדי להיכנס אליה?
ואל קבוצת החילוצים של גיפולוג?
boaz avrahami
16-02-17, 14:41
לינק להצטרפות לקבוצת התראות משרד התחבורע
https://chat.whatsapp.com/Cbbb8EAYx55IzZTAkVs1oI
לקבוצת החילוצים של גיפולוג, שלח הודעה פרטית ללביא דרך האתר
אחרי שאני לוחץ הצטרף לצ'אט אני לא אמור לראות את הקבוצה בצ'אטים?
כי אני לוחץ וזה פשוט נכנס לווטסאפ ולא מופיעה לי הקבוצה...
boaz avrahami
16-02-17, 15:59
עשרות אנשים הצטרפו באמצעות הלינק.
בדוק שוב לאט מה אתה עושה - זה אמור לעבוד.
boaz avrahami
16-02-17, 16:08
כרגע הצטרף עם הלינק טלפון שמסתיים ב 3117
כנראה שהלינק בסדר
ניסיתי מכמה מחשבים לא הצליח לצערי...
עוד מישהו נתקל בבעיה הזו?
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
תעתיק את הלינק לווטסאפ ותשלח למישהו. אז תפתח את הלינק
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
ניסיתי מכמה מחשבים לא הצליח לצערי...
עוד מישהו נתקל בבעיה הזו?
תנסה מטלפון
לינק להצטרפות לקבוצת התראות משרד התחבורע
https://chat.whatsapp.com/Cbbb8EAYx55IzZTAkVs1oI
לקבוצת החילוצים של גיפולוג, שלח הודעה פרטית ללביא דרך האתר
אני הצלחתי דרך הלינק מהטלפון
השרשור הרלוונטי לתודות....
תודה רבה לכולכם חברים על הסיוע אתמול בטלפונים, הודעות אס אם אס ווואצאפ....
ולא רק דיבורים, גם חברים שפיזית משכו לכיוון על מנת לסייע.
לא מובן מאליו...
תודה רבה לכולכם.
חייב הסבר לזה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170304/e78518550cb7a51796963570d114d578.jpg
מה השאלה ?
boaz avrahami
04-03-17, 19:08
גיא יש מי שיענה על השאלות האלו. תודה.
אסי, המחולץ לא משלנו.
חבל שאחרי כל הדיונים שהיו פה בנושא עדיין יש כאלו שלא מבינים ) או עושים עצמם לא מבינים) את הכללים.
אני במעמד לכתוב בפורום דברים שבא לי לכתוב כל עוד אני לא מנבל את המקלדת, לא מעליב אף גולש אחר, לא מעלה פוסטים על פוליטיקה וכו' ...
אם ננתח את מה שכתבתי, אז אלו 2 מילים.
הראשונה היא מילת שאלה ... זה חוקי פה ... והמילה השניה היא הנשוא של המשפט. מתיחס לפוסט הקודם ששם הועלתה שאלה או תמיהה על ידי גולש אחר.
מה הבעיה עם זה ?
או שמעבר לאיסור לכתוב בקבוצת הואצאפ שלך .. חל איסור גורף לכתוב גם בשרשור הזה ?
boaz avrahami
04-03-17, 19:12
מותר לכתוב אבל יש לי הרגשה שאתה מחרחר מהומה. שחרר
משטרת המחשבות ?
הגזמת קצת ....
חשבתי לתומי שהוא הורחק כי הוא נוסע על פורסטר.
עכשיו ברצינות, הטרופר שהתהפך בחורשן? דמיין שהבחור שהרחקת היום היה לבד איתו, במקרה הוא חבר בקבוצה והטרופר לא. הרכב הפוך ואין להם כננת או חבר טלפוני. גם אז היית מרחיק אותו או שהשומרוני הטוב החזיר ציוד? קצת פרופורציה.
יש יוצא מן הכלל לסכנות.
שלום רב. בקרוב תצורפ/י לקבוצת חילוץ לחברי גיפולוג. הקבוצה היא קבוצה שקטה. אפילו חרישית. פירסום בקבוצה רק במקרה של בקשת חילוץ של מישהו שחבר בקבוצה זו או בני משפחה מדרגה ראשונה.
נא להתחשב בחברים האחרים בקבוצה ולהמנע ככל האפשר מתקשורת מנהלית בפורום זה. להודעות כאלה נא להשתמש בשירשור המקביל באתר גיפולוג.
יוצא מן הכלל הוא חילוץ שיש בו סכנת חיים. רצב כללי הקבוצה.
1. הקבוצה נועדה לסיוע הדדי בין חברי גיפולוג החברים בקבוצת חילוץ בווטסאפ ובני משפחתם מדרגה ראשונה בלבד.
5. שלא נזקק. אם מישהו בכל זאת צריך עזרה, נא לשלוח את מירב הפרטים. מיקום, מספרי טלפון, אם יש דחיפות, ילדים קטנים, חוסר במים או במזון, רכב על סף התהפכות חו״ח וכו׳. מענה לקריאה, נא לפרסם באותו שירשור, שנדע שמטופל. לאחר יצירת הקשר הראשוני, נא לעבור לתקשורת פרטית. ווטסאפ או טלפון. בעלי מכשירי הקשר, נא ציינו מספר תדר אמריקאי/אירופאי*עליו אתם נמצאים. במידה ואיזור החילוץ מאופיין בקשיי קליטה סלולרית, ציינו שעה שבה תהיו זמינים ליצירת קשר נוסף.
6. על סיפור החילוץ, כולל תמונות, נשמח לשמוע בפורומים של גיפולוג. למען יחכימו כולם.
7. תצורפ/י לאחר שתאשר/י לי בחוזר, שכללי הקבוצה מקובלים עליך.
לא חבר בקבוצה אבל נראה לי הגיוני
לביא צהריים טובים .שמי בני ואני מנהריה , ברשותי היילקס ,,וסי גי 7 מאובזרים כולל קשר ,מעוניין להיצטרף לקבוצה ע"פ התנאים והכללים שכתבת ,אשמח לעזור למי שזקוק באזור גליל המערבי או צפון בכלל ,ונקווה שלא ניזדקק. פלאפון 050-5069051 בני.
052-446
25
25
F350 סטנדרטי
Sent from my AKAI Diamond using Tapatalk
boaz avrahami
13-03-17, 20:08
052-446
25
25
F350 סטנדרטי
תשלח ללביא מספר שלם בהודעה פרטית
יום שני, 9:20 בבוקר בדרך לפגישה.
השלולית התגלתה (מאוחר מדי) כעיסת בוץ דביק וטובעני.
113973
113974
זה המקום להודות לאורי בפרט
ולכל מי שעלה מולי ב- whatsapp וניסה לעזור, בכלל.
30 דקות בלבד חלפו והרכב על קרקע יציבה.
לא מובן מאליו.
שוב, תודה רבה לכולם.
רק רצינו להאריך את הדרך הביתה ולהרדים ת'קטנים שישנו לפני שבת והטיול שישי קצת הסתבך , מעבר תמים התגלה כבוצני מאוד והתישבנו תוך מטר על הגחון. קדימה אחורה, ואין סיכוי לצאת ללא חפירה מאסיבית או משיכה. מנסה לחפור אבל הבוץ ממש נוזלי מתחת לקרום הקשיח... מרים קריאה בקבוצה ותוך מספר דקות הטלפון לא מפסיק לצלצל! ענבר מתקשר , מרגיע ואומר "תכין קפה בינתיים, אחנו עוד מגיעים", תוך חצי שעה ואין ספור טלפונים הדיסקו מגיע ומתחיל למשוך, תוך כדי מגיע גם שחר (?)
הדיסקו מפרפר במקום ואנחנו לא זזים, הבוץ עקשן והפג'רו כבד...
אין ברירה ושחר מתחבר עם הצ'רוקי, כמה משיכות ואנחנו בחוץ...
אז ממש ממש ממש תודה! כיף לדעת שיש עזרה במרחק קצר כ"כ.
הערות להבא:
1. במעבר שנראה יבש, לא להתעצל ולרדת לרחרח...
2. כדאי לבדוק אם יש קשר ברכב ולתאם משיכה איתו. (היה ברכב ומרוב לחץ שבת וכו' נזכרתי רק כשהגענו הביתה)
שוב תודה!
המשך שבוע טוב וטיולים שקטים לכולם
ישי נועה 114183114184114185114186וכול הקרליבכים
boaz avrahami
05-04-17, 01:58
תודה על העידכונים.
קבוצה נהדרת, שקטה שמתפקדת בצורה יוצאת מגדר הרגיל.
מסיר בפניכם את הכובע
אפשר לצרף אותי לוואטסאפ?
052
4856
אחד אחד שמונה
בנוסף- ישנה קבוצה של 3 ג'יפים כרגע בנחל מרזבה תקועים, ג'יפ אחד מקצר ולא מצליח להניע. יש חבר'ה מהאזור עם חוש טכני/חשמלאי רכב שיכולים לסייע?
הם לא הכי זמינים, אני מנסה להבין מה הבעיה בדיוק עם הרכב התקוע
גם אני אשמח להצטרף.. גר בצפון עם סיקס וכננת. 0543166245. תודה.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
boaz avrahami
08-04-17, 19:54
אפשר לצרף אותי לוואטסאפ?
052
4856
אחד אחד שמונה
בנוסף- ישנה קבוצה של 3 ג'יפים כרגע בנחל מרזבה תקועים, ג'יפ אחד מקצר ולא מצליח להניע. יש חבר'ה מהאזור עם חוש טכני/חשמלאי רכב שיכולים לסייע?
הם לא הכי זמינים, אני מנסה להבין מה הבעיה בדיוק עם הרכב התקוע
בבקשה להבא לשלוח מספר מלא באופן מסודר בהודעה פרטית ללביא
אשמח להצטרף לקבוצה. היילקס נעול כפול.
050
549
אחת שתיים שש חמש
תודה
משה
boaz avrahami
09-04-17, 08:36
אמיר משה, ראה הודעה מעליך בבקשה
איך אפשר לסמוך על המשתמשים האלה, שאפילו הוראות פשוטות של כתיבת מספר טלפון, לא מסוגלים לבצע, שיבואו לחלץ רכב תקוע. סביר יותר שהם אלה שיזדקקו לחילוץ
מישהו באיזור בית שערים עם כננת/כבל ארוך?
אופנוע תקוע מתחת לכביש במעביר מים.
לא חבר-בקבוצה אז אני מפרסם כאן ולא בווטסאפ.
אמיתי.
========
כבר לא רלוונטי, אחד חילצתי, השני יצא לבד.
לקחת בחשבון שסמ"ש אדום שעובר מתחת לכביש 75 בין נוה יער לבית שערים מלא ביוב
מוצאי חג שמח,
שמי עידו שחק, מתנייד בסופה, ועם פז"מ של אין ספור חילוצים וסיוע לזרים ואירוע אחד בו נזקקתי לסיוע חילוץ, המחלץ שהסכים להגיע רק עבור תשלום, נתקע בעצמו ולא שכח לדרוש את כספו אחרי שאני חילצתי אותו.
בעקבות אותו אירוע פתחתי, לפני מס' שנים, שירשור של עזרה הדדית בחילוצים בין חברי/גולשי ג'יפולוג.
היה מי שהגדיל לעשות והפך את המצטרפים ליוזמה, לדף קשר עפ"י חלוקה גאוגרפית.
השלב הבא היה היוזמה להקמת קבוצת הווטסאפ.
לכאורה רעיון מצויין, מתאים לרוח התקופה, דרישה חד משמעית לקבוצה שקטה ועוד ועוד.
עד כה לא הגבתי בויכוחים האינסופיים כאן בשרשור אודות התקנון שקבע פותח הקבוצה, עד שהחליט להעיף גם אותי מהקבוצה.
שניים מחברי, אחד מהם כבר שלחתי פעם אחת לסייע בבקשת סיוע שרצה בקבוצה (גרושותיו של דרור כמדומני אי שם בחולות ליד חופית - חולצו מהר לפני שהחבר הגיע), נתקעו עם דריישפט שבור ופיצוץ בטרנספר בציר המצלעות.
עקב היותי באותו הזמן בטורניר נוער בספרד, העלתי בקשה לסיוע עם מספרי הטלפון, וציינתי שהחברים גולשים פעילים כאן באתר.
ההודעה כנראה הניפה את הסדין האדום מול מנהלי הקבוצה שהחליטו בדרכם הביריונית, בולשיויקית והבילתי מתפשרת, שלא לומר חסרת כל שיקול דעת, להעיף אותי מיד מהקבוצה.
אז חברים - תודה,
אין צורך.
אני אמשיך להשתדל שלא לשקוע או להתקע. וגם אמשיך לסייע לכל מי שנקרה על דרכי וצריך עזרה (גם אם זה ג'ריקן בנזין מלא או גלון שמן מנוע - מה שכבר קרה). מכם אינני מבקש וצריך עזרה. אני כבר אסתדר.
פוסט חג שמח ומתוק
אין צורך להגיב, אין בכוונתי להכנס להתפלמסות/ויכוח וכד'.
בניגוד אליכם, בכוונתי לעזור, וזהו. בלי לבקש טובות, פרסום שמי ברבים או שגעון גדלות וכוח.
מוצאי חג שמח,
שמי עידו שחק, מתנייד בסופה, ועם פז"מ של אין ספור חילוצים וסיוע לזרים ואירוע אחד בו נזקקתי לסיוע חילוץ, המחלץ שהסכים להגיע רק עבור תשלום, נתקע בעצמו ולא שכח לדרוש את כספו אחרי שאני חילצתי אותו.
בעקבות אותו אירוע פתחתי, לפני מס' שנים, שירשור של עזרה הדדית בחילוצים בין חברי/גולשי ג'יפולוג.
היה מי שהגדיל לעשות והפך את המצטרפים ליוזמה, לדף קשר עפ"י חלוקה גאוגרפית.
השלב הבא היה היוזמה להקמת קבוצת הווטסאפ.
לכאורה רעיון מצויין, מתאים לרוח התקופה, דרישה חד משמעית לקבוצה שקטה ועוד ועוד.
עד כה לא הגבתי בויכוחים האינסופיים כאן בשרשור אודות התקנון שקבע פותח הקבוצה, עד שהחליט להעיף גם אותי מהקבוצה.
שניים מחברי, אחד מהם כבר שלחתי פעם אחת לסייע בבקשת סיוע שרצה בקבוצה (גרושותיו של דרור כמדומני אי שם בחולות ליד חופית - חולצו מהר לפני שהחבר הגיע), נתקעו עם דריישפט שבור ופיצוץ בטרנספר בציר המצלעות.
עקב היותי באותו הזמן בטורניר נוער בספרד, העלתי בקשה לסיוע עם מספרי הטלפון, וציינתי שהחברים גולשים פעילים כאן באתר.
ההודעה כנראה הניפה את הסדין האדום מול מנהלי הקבוצה שהחליטו בדרכם הביריונית, בולשיויקית והבילתי מתפשרת, שלא לומר חסרת כל שיקול דעת, להעיף אותי מיד מהקבוצה.
אז חברים - תודה,
אין צורך.
אני אמשיך להשתדל שלא לשקוע או להתקע. וגם אמשיך לסייע לכל מי שנקרה על דרכי וצריך עזרה (גם אם זה ג'ריקן בנזין מלא או גלון שמן מנוע - מה שכבר קרה). מכם אינני מבקש וצריך עזרה. אני כבר אסתדר.
פוסט חג שמח ומתוק
אין צורך להגיב, אין בכוונתי להכנס להתפלמסות/ויכוח וכד'.
בניגוד אליכם, בכוונתי לעזור, וזהו. בלי לבקש טובות, פרסום שמי ברבים או שגעון גדלות וכוח.
מעבר להסכמה מלאה ....
רק רציתי להגיד שיש לי עוד את הרשימה ההיא מודפסת בתא כפפות ... מאז ימי הלאדה ניבה :).
ככה .. למזל.
חג שמח.
Sent from my Pixel using Tapatalk
חבל שהחברים הגולשים הפעילים שלך, לא טרחו להצטרף לקבוצה.
הכללים פשוטים להבנה ואם הצלחת לגרום שיעיפו אותך מהקבוצה, אני מניח שהעדפת להתעלם מהם.
אם יצא לי לפגוש אותך תקוע בשטח, אחלץ לעזרתך מבלי לברר האם אתה חבר בקבוצה או לא. אבל כדי להיעזר בקבוצה, צריך להיות חבר בה. אין יוצאים מהכלל, אין חד פעמי ואין תעשה לי טובה.
יותר פשוט מזה?
boaz avrahami
17-04-17, 16:34
גולשים פעילים באתר בחרו לא לקחת חלק בקבוצה ומצפים שנעמוד לרשותם.
זה לא שלא ידעת את הכללים או שחבריך פספסו את ההזדמנות להצטרף לקבוצה.
אם כדבריך הם חברים פעילים באתר הם כנראה לא הצטרפו בכוונה.
כנראה אצל מי מאיתנו מערכת השיקולים לקויה.
תודה לך על הברכות וחג שמח גם לך עידן...
מבלי להתייחס למקרה ספציפי, קורה לחברי גיפולוג להצטרף לקבוצת החילוצים בווטסאפ מבעוד מועד. נכון לעכשיו אנחנו 185 חברים ולעניות דעתי התפקוד הוא לעילא. שקטה וחרישית מחד ומתיוררת לחילוץ די מיידי מאידך..
התהליך פשוט. תשלחו לי הודעה פרטית עם מספר הטלפון בספרות בלבד, תקבלו את ככלי הקבוצה בווטסאפ, אשרו אותם ואתם חברים.
חג שמח לחברים ולאלה שלא.
לביא.
לביא כתבת קורה במקום קורא.
אני מעייף אותך מהקבוצה על סעיף דיסגרפיה.
ועכשיו קצת יותר רציני.
מה מונע ממני בתור חבר גיפולוג להצטרף לקבוצת החילוץ, לא להיענות לשום קריאת חילוץ של אחרים ולהנות מ"מנוי גרירה וחילוץ" בחינם?
כל חברי גיפולוג תצטרפו, לא רואה שום סיבה שלא.
אני אישית לא הייתי מעיף את הבחור מהקבוצה.
העלה הודעה קצרה ועניינית, אתם ציינתם שהרכב התקוע אינו חבר בקבוצת החילוץ ומשם שכל אחד יעשה את החשבון שלו אם בא לו לצאת לחלץ או לא.
בכל מקרה כמובן שהקבוצה נפתחה על ידכם ואתם מחליטים מה יהיה.
לביא כתבת קורה במקום קורא.
אני מעייף אותך מהקבוצה על סעיף דיסגרפיה.
ועכשיו קצת יותר רציני.
מה מונע ממני בתור חבר גיפולוג להצטרף לקבוצת החילוץ, לא להיענות לשום קריאת חילוץ של אחרים ולהנות מ"מנוי גרירה וחילוץ" בחינם?
כל חברי גיפולוג תצטרפו, לא רואה שום סיבה שלא.
כולנו מאובחנים. כתבת מעייף ולא מעיף...
כלום לא מונע להצטרף לקבוצה, להנות מחילוץ חינם ולא לתרום כלום. אין ביטוח בפני סוציומאטים.
(גם אני מאובחן, כתבת ללביא ואני עניתי...)
boaz avrahami
17-04-17, 18:16
לביא כתבת קורה במקום קורא..
גם זה קורה...
אין שום מניעה להיות חברים סוציומטים אבל כשזה יקרה הקבוצה לא תהיה יעילה ותהפוך למיותרת.
זו רבסך הכול פלטפורמה חברית המבוססת על ערבות הדדית.
הי
אני חבר חדש בפורום ,אשמח להצטרף גם לקבוצה
הטלפון שלי
אפס חמש אפס 2929 שש שבע שלוש
תודה
טיבור.
הי
איך אפשר להצטרף לקבוצה ?
הי
איך אפשר להצטרף לקבוצה ?
שלח לי הודעה פרטית עם מספר הטלפון שלך. ספרות בלבד בבקשה.
לביא
חנן-ג'יפולוג
23-12-17, 21:06
הפעם היה תורי להיעזר בקבוצה.
נחל דימונה, בקטע קצר שיוצא מהשביל המרכזי. דפקתי את גל ההינע האחורי על המדרגה, שבעקבות המכה גם התפתל מהמומנט.
ישרתי את גל ההינע כמה שאפשר. חששתי שהוא יגזר במאמץ הרציני הראשון, ולא היה לי ברור מבחינת מרחק לכביש ותוואי שטח אם משתלם יותר לחזור או להמשיך.
החלטתי להמשיך, לקוות לטוב, ובמקום שנצפה מאמץ רציני, להיעזר ברצועה ורכב חזק אחר, להוריד עומס. באחת העליות באמת עשינו את זה. בסה"כ זה עבר טוב, ולקראת הכביש פירקתי את גל ההינע, והמשכתי בהנעה קדמית למפגש ג'יפולוג.
במקביל, ביקשתי בקבוצה שאם יש מי שיכול להגיע למפגש עם גל הינע ספייר, זה יעזור. גם בשביל לא לפספס את המשך הטיול שתוכנן למחרת, וגם בשביל חזרה נוחה יותר הביתה. לנסוע עם הנעה קדמית עם סרן נעול בלוקרייט על הכביש זה בהחלט אפשרי, אבל לא כיף גדול.
ראשית, אני מודה לבועז ולביא, שפגשו בבעל היילקס, משה, שהיה בדרך למפגש, עם גל הינע ספייר, ושידכו בינינו. תודה למשה שלא חשב פעמיים לפני שהשאיל לי את גל ההינע, לאסף על העזרה בגרירה ולנדב על העזרה בעבודה.
שנית, אני אשמח לשמוע דעות כנות לכאן ולכאן, אם בכלל היה נכון להעיר את הקבוצה על זה. כשלעצמי, אני לא בטוח שזה היה נכון.
בתכל'ס, זה לא באמת היה חילוץ. היתה איתי חבורה מצוינת, מצוידת כיאות לעזור לי. במובן מסוים, זה היה עניין של נוחות בנסיעה חזרה הביתה והכיף שלא לפספס את הטיול שלמחרת.
אני חושב שהיה נכון יותר לכתוב בג'יפולוג, אבל הקליטה הרעועה והנדירה לא אפשרה את זה. הוואטסאפ הוא כלי ללא תחליף בתנאים האלה, אבל בפעם הבאה, אם תקרה, אני חושב שאכתוב לבועז או לחבר אחר בוואטסאפ ואבקש ממנו להעלות את הבקשה באתר.
בכל מקרה, מנצל את ההזדמנות לתת שוב ח"ח למארגני הקבוצה. היא נוסכת בטחון בכך שיש לך עורף בשעת הצורך.
תענוג.
חושב שנכון עשית שהעלית בקבוצה, ולו בגלל הזמינות והמהירות שההודעה מגיעה לאנשים ומאפשרת לתת לך מענה, סיוע או כל
דבר אחר במהירות האפשרית.
אני לא חושב שלעלות לקבוצה זה היה הדבר הנכון.
היית עם קבוצה מצויידת היטב, לא נתקעת בשטח, והיו לך כל האופציות לצאת מהשטח ולהגיע הביתה באופן עצמאי/עם קצת עזרה. כמו שעשית.
הדבר עוד יותר מקבל דגש לדעתי כי כאשר מעלים שם הודעות על חברים של חברי ג'יפולוג ולא מחלצים אותם בכלל כי הם לא בג'יפולוג. למרות שהם באמת צריכים חילוץ כי הם לא מסוגלים לצאת מהשטח.(אני מסכים עם הגישה הזאת, אבל זה צורם שחבר ג'יפולוג לא באמת נתקע זה לגיטמי, לשלוח בקבוצה ואדם שתקוע והוא לא מג'יפולוג זה יהרג ובל יעבור..)
אם היית ג'יפ לבד וזה היה קורה אז אני חושב שלגיטימי היה לעלות לקבוצה, כי פוטנציאל התקיעה בשטח עולה מהותית, ורצוי להקדים תרופה למכה.
בכל אופן זאת דעתי, ואין לי שום דבר אישי נגד אף אחד,
שבוע טוב,
אריאל
חנן-ג'יפולוג
24-12-17, 04:51
מודה על הדעות הכנות לכאן ולכאן.
אני מציע לא להיכנס להשוואות מול הנושא הטעון של חילוץ אנשים שהם לא חברי ג'יפולוג או חברי הקבוצה. אלו הכללים שקבעו מארגני הקבוצה, ואנחנו חייבים לכבד אותם.
צריך, לדעתי, לדון בנושא הזה, כשלעצמו.
נדרשת כאן לדעתי, החלטה\תוספת לכללים של מארגני הקבוצה. אם קבלת עזרה שהיא לא חילוץ מיידי מהשטח, זה בתכולת הקבוצה, או לא.
boaz avrahami
24-12-17, 08:25
בסך הכול לתחושתי הקבוצה כבר קיבלה את ה״אופי״ ושיקול הדעת הנכונים.
רואים את זה כבר זמן מה בהתנהלות העצמונית בלי צורך ביד מכוונת ולדעתי יהיה נדיר לראות התערבות ניהולית בהמשך כל זמן שהאופי לא ישתנה.
לעצם העניין הספציפי-
בסתם יום אחר בשנה לא היתה להודעה הזו מקום כי לא הגיוני להוציא אליך רכב מחלץ רק בכדי שתוכל להמשיך את טיולך במקום להתקפל הביתה.
מטרת הקבוצה הוא חילוץ ואם אתה לא תקוע אז זה לא מטרת הקבוצה שהיא חילוץ.
מאחר והודעת הפתיחה בקבוצה כבר נעשתה גם אם לא בצדק ומאחר וזה היה יום חג לאתר ועם מעורבות של חלק ניכר של חברים בשטח שיכלה לסיע לחנן להמשיך לחגוג עם כולם אז ההודעה הגיונית לטעמי.
כל זמן שכעיקרון הקבוצה לא סובלת מזיבולי שכל ומתנהלת על פי עקרונות היסוד בגדול אז אין טעם להתערבות ניהולית והקפדה על קוצו של יוד.
הדיון בהפרות הופך להיות כמעט עניין משפטי עם ניתוחים של סמנטיקה וזה אומר ששיקול הדעת של החברים סביר ביותר ואין שימוש לרעה.
לשאלתך מהתגובה הקודמת התשובה היא לא.
מטרת הקבוצה היא חילוץ וזה לא היה חילוץ.
אגב, ביום יום היה לך כנראה סיכוי גדול יותר למצוא פתרון דרך הפורום
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
נדרשת כאן לדעתי, החלטה\תוספת לכללים של מארגני הקבוצה. אם קבלת עזרה שהיא לא חילוץ מיידי מהשטח, זה בתכולת הקבוצה, או לא.
כמו תרחיש שאיתור חלק מסויים יאפשר חילוץ פשוט יותר משמעותית או סיוע משמעותי?
חושב שלא היה מקום להעלות את ההודעה.
הסיבות כבר פורטו (רובן על ידך).
לא שנגרם נזק אבל לגבולות יש נטיה להתרחב, וזה כל פעם קצת יותר....
אגב,
אם לסטות לעניין הדרייבשאפט,
לדעתי היה נכון יותר לפרק אותו ולהמשיך ב2x4. הסיכון לגרימת נזק נוסף גדול יותר אם הוא כושל. אם במילא בנקודות בעייתיות אתה בונה על עזרה מסביב, אזי אין בעיה להמשיך את הטיול.
לדעתי זה לא היה המקרה (לא הייתי שם). אבל גם כאן אין גבולות ברורים.
למשל,
האם להקפיץ למישהו לשטח חיישן קראנק כדי שיוכל לנסוע במקום שייגרר ע"י חבריו (שאיתו בשטח) מצדיק? (הרי תיאורטית, הרבה יותר פשוט רכב נוסע מרכב נגרר...)
לדעתי לא.
boaz avrahami
24-12-17, 08:41
זה פשוט מאוד לטעמי-
מה שקשור לחילוץ ( וזה מן הסתם כולל חלק שיסיע לחילוץ) רלוונטי לקבוצה.
מה שקשור בת״ש ונוחיות אז לא
Honda TRX300EX
חנן-ג'יפולוג
24-12-17, 08:55
בסוגיה הטכנית אם לפרק גל הינע אחורי או לא:
חשבתי שזה יסבך מאוד את היציאה מהשטח שכללה עליות רבות, ארוכות ותלולות.
זה גם אומר להתמודד עם הרמה ארוכה של נבלה כזו בהנעה קדמית בלבד, וגם מהווה סיכון משמעותי מאוד להינע הקדמי. רק לפני שבועיים היה כאן אירוע דומה בנחל ערוגות שנגמר בהינע קדמי שבור לאחר עלייה בודדת, מה שסיבך את היציאה מהשטח, משמעותית.
בשורה התחתונה הטיול המשיך כרגיל, ללא הפרעה, בהתחברות בודדת לרצועה ליתר בטחון, ולא נגרם שום נזק היקפי. זה היה הימור, אבל הוא הסתבר כמוצלח.
boaz avrahami
24-12-17, 09:03
לא מעניין ולא מעוניין להגיע לדיונים האלו.
סומכים על שיקול הדעת והשכל הישר של החברים.
עד שלא יהיה abuse לא רואה מקום להתערבות ניהולית.
Honda TRX300EX
בסוגיה הטכנית אם לפרק גל הינע אחורי או לא:
חשבתי שזה יסבך מאוד את היציאה מהשטח שכללה עליות רבות, ארוכות ותלולות.
זה גם אומר להתמודד עם הרמה ארוכה של נבלה כזו בהנעה קדמית בלבד, וגם מהווה סיכון משמעותי מאוד להינע הקדמי. רק לפני שבועיים היה כאן אירוע דומה בנחל ערוגות שנגמר בהינע קדמי שבור לאחר עלייה בודדת, מה שסיבך את היציאה מהשטח, משמעותית.
בשורה התחתונה הטיול המשיך כרגיל, ללא הפרעה, בהתחברות בודדת לרצועה ליתר בטחון, ולא נגרם שום נזק היקפי. זה היה הימור, אבל הוא הסתבר כמוצלח.
הקבוצה היא קבוצת חילוץ. האירוע הנל לא עונה על הקריטריון. איפשרנו את זה בגלל יום החג לגיפולוג. אני, בדיעבד חושב שטעינו. יש אנשים שיאמרו שיש בקבוצה הזו אפליה ואולי יאבדו בה את האמון.
כמו שאמר אחד מחברי קבוצת החילוץ במהלך המפגש, זו קבוצה
ת הווטסאפ היחידה שלא מושתקת אצלי. בואו לא ניתן לאנשים אינסנטיב להשתיק אותה.
לא טעית, ולגבי ההפליה, תאפשר גם לאחרים ותוכיח שזו לא הייתה אפליה.
דווקא הפעם אני מסכים עם בועז, באופי די התגבש ואף אחד לא יכול לטעון שמבלבלים לו את המח.
אז תפסיקו את ההתפלפלות, בשלב מסויים עדיין לא עוזרים, אבל אם זה מסתבך ונתקעים עד הסוף אז מתחילים לעזור (תראו את המקרה, שהוזכר פה, עם טושי בנחל ערוגות).
ניתן לבן אדם לסבול, ניתן לו להגדיל את הנזק לעצמו, ואולי גם לעוזרים שאתו.... ואז! ורק אז! שהכל חרבון, נעזור.
ת ש ח ר ר ו...
מוטי טויוטה
24-12-17, 17:54
כחבר בקבוצה בווטסאפ, אני חושב שצריך פרופורציות. מסכים שצריך לשמור על גבולות וחוקים,ובהינתן חופש מסויים החופש יכול להתרחב מעבר למוסכמות, אבל:
כנראה מי שהגיע לקבוצה חבר לא חדש בגיפולוג, ומזוהה עם האווירה מבחינת חשיבות שמירה על השקט.
כגיפאי אל ג'יפאי, הייתי שמח להצליח לעזור לחבר בשטח עם חלק ספייר,לנסוע כ"רכב מחלץ" ולמסור את החלק או לעזור בכלי מסויים ואין לי בעיה שזה יעלה בהודעת ווטסאפ אחת בנוסח" חברים זקוק לחלק איקס נא לפנות בפרטי", ולחזור לשגרה, אנחנו לא ראשי ממשלה.
בשביל נוחות, בשביל עבירות, בשביל שלא יחזור הביתה עם הנעה קדמית בלבד או כל סיבה אחרת.
הזמינות בווטסאפ כפולה פי- לא - יודע- כמה מכניסה לאתר לטופיק ספציפי של עזרה, בטח במצב של קליטה גרועה.
חושב שנהגת נכון, ושמח שהמנהלים אפשרו פעילות זו.
תודה על השייכות ומקווה שלא נראה בה הודעות בחורף הקרוב.
מוטי
Sent from my SM-N9500 using Tapatalk
כגיפאי אל ג'יפאי, הייתי שמח להצליח לעזור לחבר בשטח עם חלק ספייר,לנסוע כ"רכב מחלץ" ולמסור את החלק או לעזור בכלי מסויים ואין לי בעיה שזה יעלה בהודעת ווטסאפ אחת בנוסח" חברים זקוק לחלק איקס נא לפנות בפרטי", ולחזור לשגרה, אנחנו לא ראשי ממשלה.
בשביל נוחות, בשביל עבירות, בשביל שלא יחזור הביתה עם הנעה קדמית בלבד או כל סיבה אחרת.
מסכים.
כששמים את ההתפלספות בצד, אני לא רואה את ההבדל בין דרייבשפט ומשיכה עם כננת.
- - - Updated - - -
חושב שטעינו. יש אנשים שיאמרו שיש בקבוצה הזו אפליה ואולי יאבדו בה את האמון.
לביא,
לדעתי אתה מגזים. מי שמחפש להיפגע תמיד ימצא משהו להיפגע ממנו...
כל ההתפלצפות שלכם בנושא הזה מוציא את החשק מלהיות חלק מהקבוצה הזאת. בין 10:40 אדם התייעץ ושלח 6 הודעות שלמות עד השעה 1440... וואו... איזה עבריין.
כל ההתפלצפות שלכם בנושא הזה מוציא את החשק מלהיות חלק מהקבוצה הזאת. בין 10:40 אדם התייעץ ושלח 6 הודעות שלמות עד השעה 1440... וואו... איזה עבריין.מה שהוא כתב...
תשתחררו... אני בדעה שיש אופציה מדהימה בווצאפ שנקראת השתק... כולכם משתמשים בה על הקבוצות המשפחתיות אז תשימו על עוד אחת.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
boaz avrahami
24-12-17, 22:00
כבר לפני שנים למדתי את הלקח שצריך לעשות מה שמאמינים בו בלי לנסות לרצות את כולם.
הנסיון לרצות הוא די מתסכל.
אז לפני שזה עובר להיות מתסכל במיוחד עדיף לעצור.
באופן אישי הקבוצה נמצאת כיום במקום שאליו שאפתי.
אני מקווה שאני משקף גם את דעתו של לביא.
במקום להמשיך בדיון שישאיר טעם מר אני רוצה להודות לאלו שנתקעים ועוד יותר לאלו שיוצאים לחלץ אותם במסירות וללא תמורה לעיתים במרחקים גדולים מאוד.
תודה לכם אנשים נדירים!
Honda TRX300EX
Elad Shamir
05-01-18, 22:48
מעלה הצעה להתנהלות קבוצת הוואצאפ, בהמשך להודעה (בווצאפ) של חנן וההתלבטות האם היה נכון להעלות או לא, המחשבה שיש הרבה חברים שיכולים (וישמחו) לעזור גם עם זה לא ממש חילוץ אלא עזרה לחבר (חצי) תקוע.
ההצעה שלי להעזר בפונקציה שקיימת בווצאפ - לפתוח קבוצה לחילוץ הספציפי ולהעלות קישור בקבוצת החילוץ המאפשר למי שירצה להצטרף לקבוצה של החילוץ.
לפני העלאת הקישור לכתוב פרטים - מה העזרה הנדרשת ומיקום.
ככה קבוצת החילוץ תישאר שקטה ומי שרלוונטי (או סתם סקרן) יוכל להצטרף לקבוצה ולתרום את חלקו
כמובן שגם כאן מתחייבת הזהירות והשימוש צריך להיות במסורה אבל אפשר יהיה לאפשר יותר גמישות ולא יתעורר הצורך לבקש לעבור להתנהלות בפרטי כל פעם שיש רצף הודעות בגלל חילוץ ....
Sent from my Vienna using Tapatalk
הי אלעד. לא פוסל, אבל לדעתי, מסורבל משהו. אפשר ורצוי להשתמש בהודעות פרטיות וניתן גם לפתוח שירשור בגיפולוג ולהפנות את המבקשים לעזור לשם. מבקש שוב לעשות שימוש נכון בקבוצה. כל חברי הקבוצה הסכימו כתנאי להשתתפות לעשות שימוש בקבוצה לחילוץ בלבד. המקרה האחרון לא ענה במאת האחוזים על הקריטריון.
Elad Shamir
06-01-18, 14:34
הי אלעד. לא פוסל, אבל לדעתי, מסורבל משהו. אפשר ורצוי להשתמש בהודעות פרטיות וניתן גם לפתוח שירשור בגיפולוג ולהפנות את המבקשים לעזור לשם. מבקש שוב לעשות שימוש נכון בקבוצה. כל חברי הקבוצה הסכימו כתנאי להשתתפות לעשות שימוש בקבוצה לחילוץ בלבד. המקרה האחרון לא ענה במאת האחוזים על הקריטריון.
Sent from my SM-G930F using Tapatalkדווקא בגלל המקרה האחרון אני חושב שניתן להרחיב (במעט) את המקרים בהם ניתן יהיה להשתמש בקבוצה, כמובן לא להפוך אותה לקבוצה חופרת אבל ברמת המשמעת שקיימת כרגע (בזכות ניהול חד ונכון) אין חריגות.
אם חבר בקבוצה צריך עזרה (לא רק חילוץ) ועצם הבאת הצורך לחברי הקבוצה יהיו מי שישמחו לדעת שחבר זקוק לעזרה ויגיעו לעזור, זה מאפשר לחבר בקבוצה שנדפק לו הטיול בשל כשל כל שהוא, ונאלץ/יכול להגרר בעזרת שותפים לטיול (ולכן לא מתאים להודעה בקבוצה) לחפש פתרון לכשל שיש להניח שבין חברי הקבוצה יש מי שיכול לעזור בידע או חלקים ואולי אפילו להביא את לשטח..., אני לא רוצה לגלות בדיעבד שחבר ניתקע כמה דקות מימני ויכולתי לעזור לו וזה לא קרה בגלל המשמעת בקבוצה.
השימוש בפתיחת קבוצה שניתן להצטרף אליה דרך קישור מאפשר למי שבוחר להצטרף וככה לא מפריעים לאחרים.
חושב נכון יותר לקבוע שכל מקרה שמועלה בקבוצה יתנהל ככה (בקבוצה נפרדת - הצטרפות בעזרת קישור), לא חושב שמסורבל ולרוב עדיף על הודעה בפרטי כדי שאחרים ששותפים לחילוץ יעודכנו גם הם.
גם לדעתי השימוש בקבוצה צריך לכלול כל סוג של חילוץ לחבריה - כולל בקשה לחלק-חילוף בשטח, בלי קשר לשאלה האם ניתן להמשיך את הטיול בלעדיו באופן כזה או אחר.
ובלי קשר לדעתי, לא חסרים מצבים שבהם חוסר בחלק עלול להתפתח למצב הדורש חילוץ; ואז זה כבר הופך לתיאטרון האבסורד.
boaz avrahami
06-01-18, 15:39
בעיקרון אני סומך כרגע על שיקול הדעת של מרבית החברים ואני לא בעד עודף חוקים.
מדובר באוכלוסיה מאוד איכותית.
מי שמפריע לו רעש מחילוץ לא רלוונטי לאזור או ליכולתו לסייע יכול לעשות השתק ל 8 שעות.
לדעתי הרוב נהנים להיות מעורבים ברמת הקריאה של מהלך הענינים.
כרגע אין ברברת כשאין ארוע וגם כשיש השיחות לרוב קצרות ולעניין והעסק חוזר לדממה מיד בסיום הארוע.
מבחינתי אם זה ימשיך ככה אני מאושר.
דבר היחיד שקצת מכאיב לי זה לעיתים קריאות שנותרות ללא מענה כלל.
נכון שבסופו של יום כולם מחולצים אבל יש אזורים שבהם המענה של הקבוצה לא מספיק.
לפחות לאור הארוע של איתי אני יודע שבשעת חרום אנשים מוכנים לנסוע לחלץ גם למרחקים.
אני גאה בקבוצה ובחברים בה
Honda TRX300EX
כחבר בקבוצה, שנזקק לעזרה וחולץ על-ידי חברים לקבוצה ואף חילץ חבר אחר בהזדמנות אחרת, אני סבור כי בזכותם של מנהלי הקבוצה ההתנהלות היא ללא דופי.
מרחיב את הלב לראות (ולחוות) את הסיוע והעזרה ההדדית.
דן.
קבוצה נהדרת , נעזרתי בה פעם אחת וקיבלתי עזרה מדהימה ,לפעמים זה נותן לי ביטחון לטייל לבד בידיעה שיש מי שיעזור בעת צרה.
שאפו לחברי הקבוצה.
boaz avrahami
19-01-18, 16:41
חילוץ בבוץ בנחל ציפורי היום.
בעזרת רצועה אלסטית של ARB. כבר פעם שלישית שאני משתמש בה ואני חייב להמליץ על סוג הרצועות האלו מכל הלב.
המחלץ נעול אחורה. המחולץ נעול כפול.
כמובן שלא השחתנו שדות.
https://youtu.be/rw4TNX42n-k
Honda TRX300EX
נראה שהרצועה האלסטית מונעת את המכה.
יכול לשלוח לינק לרכישה?
boaz avrahami
19-01-18, 19:56
אכן היא מונעת את המכה ואפשר לדרוך אותה במתיחה והיא כבר עושה את מרבית העבודה בעצמה.
אתן קודם קישורים לאיש שטח כי ראיתי פרסום של עידן והתרשמתי מהמחיר המצויין שלו ולכאורה המוצר נראה דומה בצורה מחשידה ומאחר ואני סומך על המקצועיות של עידן אני חושב שזה שווה בדיקה.
http://www.e-shetach.co.il/items~9~64.htm
למיטב זכרוני יש לי כזו רצועה ( לא זוכר אם 8 או 11 טון) ולדעתי שילמתי עליה כולל משלוח כ 400 שח
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk% 2Fitm%2F253148933431
Honda TRX300EX
יש לי את הרצועה של עידן. טרם יצא לי להשתמש.
נראית איכותית.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180119/64e338bc73635ed38ec3887a706d4fd4.jpg
מבלי להכנס לדיון של רצועה אלסטית ( קינטית),איך ומתי, אני חושב שצריך לשים לב לחילוץ של בועז.
נכון שבמקרה שהרצועה רפויה, ונותנים תנופה, אז הרצועה מונעת את המכה, אבל.....
אני מקווה שזה ברור, ששבריר שניה אחרי זה הרצועה נותנת משיכה חזקה מאוד ( יותר מאשר הרכב הגורר היה מתחיל לנסוע לאט ובזהירות).
בקיצור, צריך לדעת לעבוד עם הרצועות האלו.
מכה של צ'ירוקי כמו שבועז הדגים פה, יכולה לפרק רכב כמו הדסטר :-(
boaz avrahami
20-01-18, 01:51
אני מבקש, גרנד, גרנד צ׳ירוקי.
צ׳ירוקי זה לילדים.
לעניין החילוץ, נכון מאוד שהמכה חזקה אבל היא מותאמת לשני דברים:
1. נקודות העיגון והבטחון בשני הצדדים של הרצועה.
2. משקל המחולץ והכח הנדרש להוציאו מהשקיעה.
טויוטה 70 נעול כפול דורש הרבה יותר כח לחילוץ גם בגלל המשקל העצמי וגם בגלל שהוא כבר תקוע זה כבר בשלב יותר עמוק.
אני נכנסתי בכח אחרי שלאותה הרצועה היתה מחוברת קודם לכן סופה לא נעולה שלא הזיזה את הטויוטה בכלל, וכמו שרואים גם המכה הזו לא שלפה את הטויוטה במכה הראשונה.
מה שנכון לעשות עם כזו רצועה היא להתחיל בעצימות נמוכה בשביל לאמוד את הכח הנדרש.
ועוד דבר שמודגש כל הזמן ואף פעם לא להתעייף לחזור עליו זה בטיחות.
א. שנקודות העיגון יהיה רציניות ומחוברות הכי שאפשר לשילדה.
ב. שהצופים יהיו מחוץ לטווח ההצלפה של הרצועות.
הסרט לא היה לי מול העניים אבל אני חושב בדיעבד שהיינו מאוד קרובים בביצוע למה שרואים בסרט.
לסיום, חשוב לנקות את הרצועות היטב בגמר השימוש.
שלי היו מטונפות בבוץ ונכנסו לגיפ בשרית אשפה עד הבית.
עכשיו , אחרי שטיפה עם לחץ מים של הרצועות והשריה והחלפת המים מספר פעמים עד שכמעט היו נקיים, הרצועות מושרות בלילה בדלי מים ומחר באור ישטפו סופית יתיבשו ורק אז יחזרו לגיפ.
הבוץ שמתיבש בסיבים שוחק אותם מבפנים ומחליש אותם.
https://youtu.be/-Ire31FrEAI
Honda TRX300EX
מכיר את נחל ציפורי מקרוב, חילוץ יפה מאוד, רואים שהמשיכה הראשונה חלשה והשניה יותר חזקה.
עם רצועה רגילה היה צריך הרבה יותר מכות אם בכלל הטויוטה היתה יוצאת, עם כננת היה צריך רכב שיעגן את הרכב שמחלץ, כאמור הרבה יותר פרוצדורה.
boaz avrahami
20-01-18, 08:37
בהתחשב בזמן שלוקח לשטוף רצועות מהבוץ אני לא בטוח שחילוץ עם כננת הוא רעיון רע כל כך.
הפעם לא היתה דילמה מפני שהכננת של הטויוטה בתיקון
Honda TRX300EX
דווקא זה קל, להוריד את הבוץ מתחת לאוטו זה יותר קשה, אבל עם גרניק טוב זה הולך מהר :-)
זה חלק מהכייף....
boaz avrahami
20-01-18, 09:19
אם בא לך לכייף קצת אתה מוזמן לנקות לי את האוטו עם גרניק טוב
הגרניק עלי
Honda TRX300EX
בועז,
מה שחסר לי בתיאור השימוש ברצועה הזו הוא אמצעי בטיחות לנהגים ברכבים.
לפתוח מכסה מנוע ברכב המחולץ, ולאלתר שמיכה או משהו שיספוג אנרגיה על החלון האחורי של הגרנד.
לא חסרים סרטונים של פצועים קשה והרוגים בגלל שאקל או נקודת עיגון שנתלשה ועפה בכיוון הנגדי בכוח עצום.
זה אמצעי יעיל מאד אבל יותר מסוכן מרצועה רגילה.
boaz avrahami
20-01-18, 10:24
מכסה מנוע זה רעיון לא רע בכלל שלא חשבנו עליו.
תודה על הטיפ.
לגבי שמיכה/ שטיחון - לא היה זמין
החלון האחורי אולי היה נפגע אבל היה ציוד בתוך תא המטען שחצץ בין החלון אלי
Honda TRX300EX
הכל פייק ניוז.
1. לא הייתי באותו יום בנחל ציפורי
2. לא שקעתי
3. הסרט האמיתי - רצב.
https://youtu.be/Ms7alS-Usz0
3. הסרט האמיתי - רצב.
https://youtu.be/Ms7alS-Usz0
הרגת אותי :) :) :)
הדבר הראשון שלמדתי על הכננת זה לפתוח מכסה מנוע.
הדבר השני שלמדתי זה להשתמש בברקסים ולא לשים רכב בפארקינג
דבר שלישי לשים מעיל / שטיח על הכבל
רביעי לא לחסוך במכפילים
לביא,
ואני לתומי הייתי משוכנע שאתה דוחף את בועז מאחור....עם הרצועה...:)
boaz avrahami
22-01-18, 00:25
תמשוך במרוקאית זה דחף אליך
Honda TRX300EX
לביא,
ואני לתומי הייתי משוכנע שאתה דוחף את בועז מאחור....עם הרצועה...:)
[emoji4]
118297
מקווה שאפשר לאפסן את הרצועות המתוחכמות והפחות מתוחכמות.
boaz avrahami
24-01-18, 10:36
תתחדש
Honda TRX300EX
מברוק!
לגמרי לא!
תתקל עוד בהרבה סיצואציות שבהן תעדיף רצועה על פני כננת.
118297
מקווה שאפשר לאפסן את הרצועות המתוחכמות והפחות מתוחכמות.
תתחדש.
תעביר את הכבל מתחת/מעל למוביל הצידי, זה ימנע שפשוף ופגיעה שלו במפגשי שטח אקראיים.
תתחדש!
- - - Updated - - -
מברוק!
לגמרי לא!
תתקל עוד בהרבה סיצואציות שבהן תעדיף רצועה על פני כננת.
10 שנים עם כננות, עוד לא ניתקלתי בכאלה...
תתחדש, זה לא בא במקום הרצועות, אבל בהחלט תוספת ברוכה.
סע בדרכים משובשות....
תודה. מכיר כננת. בסהכ החליפה את הקודמת ששבקה ולא היתה ברת תיקון.
תתחדש, זה לא בא במקום הרצועות
.
זאת לא היתה כוונתי, ברור שצריך רצועות, ולא לשכוח שאקלים בנוסף במידות שונות.
ברוב החילוצים עדיף משיכה מבוקרת מכננת ולא מכות מרצועות, אבל לפעמים צריך לעגן את המחלץ, למשוך, לחבר מכפיל כוח וכו' וכו'.
מוטי טויוטה
24-01-18, 12:54
לביא תוכל לשתף בדגם ועלויות? מחפש אחת גם לסמו שלי
כננת טבור 10000 ליברות. מחירים פחות רלוונטי כי זו כננת 24 וולט. אומר רק שעשיתי סקר מחירים וארנון שושני היה הכי זול. היה צריך להתאים מגש בתוך הפגוש והעבודה היתה מאוד מקצועית.
ריענון קצר חברים... הקבוצה היא קבוצת חילוץ מהשטח. כשזה נעשה בשעות סבירות, אנחנו טולרנטים...כשזה קורה בשעה 2315 - זה לא בכיוון. יש 215 אנשים בקבוצה. אני מניח ש 80 ישנים בשעה הזאת. 80 אחוז נשואים. הנה הערתם 300 איש מהשינה במקום לקרוא לגרר...
צודק👍.
וזה קשה להרדים 4 נינג׳ות 😂
פתרון יפה מאוד של שמעון שפתח קבוצה לחילוץ ספציפי עם לינק הזמנה להצטרף לקבוצה. שאפו. מזמין את כולם לאמץ אם חוח תזדקקו לחילוץ...
אשמח להצטרף..
היילקס 96 נעול כפול
אזור השומרון
050549
אחת שתיים שש חמש
משה
בכלל,
עושה רושם שיד המנהלים נהייתה קלה לאחרונה.
המון חילוצים של אנשים שאינם בקבוצה.
בכלל,
המון חילוצים של אנשים שאינם בקבוצה.הם יגנו על עצמם, אבל לדעתי החילוץ האחרון של האופנוען הבודד במדבר יהודה, נופל לקטגוריית סכנת חיים שאז אין חובת חברות בקבוצת החילוצים.
חנן-ג'יפולוג
14-04-18, 19:55
לגבי האופנוען, היוזמה שלי. ראיתי את המודעה בפייסבוק (אני לא מכיר את הפונה) , והעברתי אותה בפרטי לבועז, לשיקולו, עם הערה שלדעתי זה עלול לגלוש למצב מסכן חיים. אופנוען, במדבר, באיזור שקרוב לאיזורים עוינים, טמפ' צונחת בלילה, כמות מים לא גדולה ואין צל מהרכב.
לדעתי, זה לגמרי עומד בגבולות הגזרה של הקבוצה. עדיף לעצור את ההתדרדרות מבעוד מועד מאשר לחכות שכבר יהיה מסוכן.
boaz avrahami
14-04-18, 21:18
בכלל,
המון חילוצים של אנשים שאינם בקבוצה.
בדקתי את ההיסטוריה של הקבוצה להבין על מה אתה מדבר. אתה טועה לדעתי.
לגבי החילוץ של האופנוע - מה שחנן אמר.
נראה שהאזור לא סימפטי עבור פרש בודד.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
פתרון יפה מאוד של שמעון שפתח קבוצה לחילוץ ספציפי עם לינק הזמנה להצטרף לקבוצה. שאפו. מזמין את כולם לאמץ אם חוח תזדקקו לחילוץ...
Sent from my SM-G930F using Tapatalkאפשר בבקשה הסבר מה הטכניקה? איך פותחים עבור קבוצה חדשה לינק להתחברות
עבור מי שאינו באנשי קשר שלך?
כאשר אני פותח קבוצה חדשה, בשלב הראשון אני מחוייב להגדיר אנשי קשר??
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
boaz avrahami
14-04-18, 21:51
אחרי שיצרת קבוצה אתה מעלה לקבוצת החילוצים לינק שאפשר ליצר כמנהל בקבוצה החדשה.
מי שלוחץ על הלינק מצטרף מידית ואוטומטית לקבוצה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180414/f6be2e14307b0d579ae16410ccaaf3cd.jpg
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
Elad Shamir
19-04-18, 19:27
Sent from my SM-G930F using Tapatalkהיי
דווקא אתה משבח את הפתרון הזה?
לפני הרבה זמן (ינואר) כשהעלתי הצעה לעבור לנוהל הנ''ל כתבת הסבר למה זה לא טוב.....
מעניין
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.