צפייה בגרסה מלאה : התלבטות על החלפת סרן אחורי קרייזלר 8.25 לדנה 44 בצ'ירוקי
שלום לכולם,
אני אידיאני חדש בפורום. קניתי צ'ירוקי 1999. לפני שאני מתקין נעילה, המליצו לי להחליף את הסרן האחורי לדנה 44 מתוך נימוק שהוא חזק יותר ציריות חזקות יותר, נפוץ מבחינת החלפים וקל לביצוע שינויים. במיוחד אם אני רוצה להסתובב בשטח טכני. מה אתם אומרים? האם כדאי להישאר עם הסרן הקיים ולהתקין נעילה בלי חשש או בכל זאת כבר כדאי להיכנס לפרויקט החלפת הסרן? אני עם צמיגי 31 והגבהה 4" ומעבר להתקנת נעילה אין בכוונתי לבצע שינויים נוספים. אגב זה רכב פנאי ולא רכב יום יומי. אשמח לשמוע את המלצתכם.:confused:
האם מותקן לך סרן 8.25? במקור הצירוקי הגיע בעיקר עם דנה 35c שאמנם לא ממש מציאה בלשון המעטה, אך אם תחליף תיקיות למחוזקות אתה יכול לנעול אותו בבטחון רב יותר.
לי אישית נראה קצת מיותר להחליף סרן בגלל חוזק תיקיות המקרה הזה
אתה מתכוון לציריות מחוזקות? לא מכיר תיקיות...:confused:
נכון שבמקור הצירוקי מגיע עם 35C. אני הייתי בטוח שיש דנה 44 כשקניתי, כך לפחות נאמר לי ע"י המוכר וגם בעל מקצוע שבדק גם "אישר" שזה דנה 44. רק אחד הבעלים לפני המוכר עידכן אותי שהותקן הסרן קרייזלר 8.25. בפורומים האמריקאים יש חוות דעת טובות עליו...לכן ההתלבטות.
six 4 life
18-02-16, 17:42
ה8.25 סרן לא רע בכלל. איפה הבעיה ולמה אתה רוצה להחליף? זה לא סרן פריך כמו D35, אלו לא ציריות C-CLIP אלא ציריות צפות עם נעילה במיסב קצה (כמו בD44, 60 וכו וכו).
צלם בכל מקרה את מכסה הדיפרנציאל האחורי ותעלה תמונה, יהיה אפשר לאמר לך איזה סרן זה.
8.25 הוא סרן חזק, יש לו גם מבחר נעילות בשוק.
אין מה להחליף.
six 4 life
18-02-16, 21:30
כן זה 8.25. להחליף אותו בD44 זה בזבוז כסף.
האם יש אפשרות לזהות אם זה סרן של מודלים עד שנת 96 (27 spline) או של מודלים משנת 97 והלאה (29 spline)? אכן יש מבחר נעילות, אבל יש המלצה לנעילה מסוימת בין ספרטן, aussie locker' לוקרייט או כל נעילת דפרינציאל בטווח מחירים עד 1500 ש"ח?
six 4 life
19-02-16, 00:33
תוציא ציריה ותבדוק, חיצונית הם זהים אבל ההבדל בחוזק בין ה27 שיניים ל29 שיניים הוא מהותי.
ציריות 27 שיניים נחשבות חלשות בסרן הזה בערך כמו ציריות של D35.
אם ראית שאצלך יש 27 שיניים ואתה מזמין נעילה, תשקול להזמין ל29 שיניים ולהזמין יחד איתה זוג ציריות משומשות של 29 שיניים ופתרת הכל.
לגבי איזה נעילה מהרשימה שנתת, אני הייתי הולך על לוקרייט.
אני שמח ששיתפתי אתכם בהתלבטות, חסכתם לי הרפתקה מיותרת
תודה לכולם, ותודה במיוחד לארז
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.