צפייה בגרסה מלאה : איתור תקלה (אולי)
לפני חודשים ספורים החלו להישמע תקתוקים מכיוון הגלגלים האחוריים, בטרופר שלי. לתקתוקים התלוותה הרגשה של גוף שמנסה לבלום את תנועת הרכב, אך בגלל מסת הרכב, הגוף "נכנע", אך מנסה לבלום שוב כל חצי סיבוב של הגלגל. התופעה מתרחשת רק במהירות אפס, בזמן הרמת הרגל מהבלם או בזמן האטה, רגע לפני עצירה. ביקור במוסך, פירוק הגלגלים, הבלמים, לא העלה דבר. הבטחה שלפני הטסט, תפורק ותשומן מערכת בלם היד, שמא משם נובעת הבעיה, לא קויימה מאחר והמכונאי החליט בסוף שלא זו הבעיה. מידי פעם התופעה נעלמה כלא הייתה, אך לצערי תמיד חזרה. אתמול, בעקבות המלצה מחבר, נסעתי למוסך סלמאן בטירה. סלמאן ביקש הסבר לתופעה ומיד נתן הערכה שהבעיה טמונה בדיפרנציאל מוגבל ההחלקה. בדיקת שמן הדיפרנציאל העלתה שכבר מזמן לא הוחלף השמן. ריקון הביצה, שטיפה והכנסת שמן מתאים, ארכו מספר דקות ויצאתי לנסיעת מבחן. הרכב נסע חלק ללא התופעות שבעטין הגעתי למוסך.
ההחלטה לספר את הסיפור, מעבר לשיתוף שיכול לשפוך אור על בעיות דומות ברכבים אחרים, היא כדי לקבל תשובות למספר שאלות.
מה משמעות דיפרנציאל מוגבל החלקה?
במקרה של תקלה, האם ניתן לבטל את האלמנט הזה בדיפרנציאל?
מה משמעות הביטול?
האם ניתן לשפץ או לקנות קיט כזה?
מדובר על טרופר בנזין, שנת 2001, בעל מערכת TOD (לא יודע אם יש לזה משמעות)
דרך אגב, ה- TDO המופיע בלוח השעונים, בזמן שהוא משולב, נורות הגלגלים האחוריים דולקים, סימן ה-AUTO דולק והגלגלים הקדמיים לא דולקים (דלקו בעבר על פי העומס). האם זו בעיה חשמלית או איך שהוא יש קשר בין כל הדברים?
מאיר אלוני
21-02-16, 13:11
ב-TOD מופיע סימן AUTO ורק הגלגלים האחוריים דולקים, בזמן נסיעה בשטח כאשר משולב ה-4X4 יידלקו הפסים שבין הגלגלים הקדמיים לאחוריים לפי אחוזי ההתחברות , בהפעלת LOW יידלקו כל הגלגלים קבוע.
האם החלפת בשמן מוגבל החלקה ?
החלפתי בשמן מוגבל החלקה.
ב - TDO זו בדיוק הבעיה. כאשר אני בשטח, וה-4X4 משולב, ה-AUTO דולק, הגלגלים האחוריים דולקים והגלגלים הקדמיים לא נדלקים בכלל. בעבר הם היו נדלקים ככל שהעומס עליהם היה גדל
כנראה שאם היית שואל פה לפני כמה חודשים היית כבר מקבל תשובה... :-)
משמעות הדיפ' מוגבל החלקה הוא שיש דיסקיות(בדומה לקלאץ') הצמדה שכאשר גלגל אחד מאבד אחיזה הם ניצמדות ועוזרות להעביר את הכוח לגלגל שעדיין אוחז, מעין תחליף זול לנעילה אמיתית, זה טוב כל עוד המערכת חדשה ועובדת אבל אחרי בערך 100k האפקט יורד, בדיקה שאפשר לעשות למערכת כאשר הרכב באוויר:
https://youtu.be/-z6IzpfgqME
כמובן שיש מומנט מסויים שהוא אפקטיבי לעבודה רצויה.
במקרה תקלה: תלוי מה התקלה, ברוב המקרים פשוט הכל נישחק ואז הוא מתפקד כמו דיפ' פתוח ורגיל, לא ניתן לבטל ככל שידוע לי לפחות בטרופר כל בית הדיפ' סגור.
לשפץ או לקנות: כנראה שזה יעלה הרבה מאוד כסף, רוב המקרים כשיש תקלה רצינית פשוט מחליפים לסרן מפירוק, נכון שזה לא הפתרון המושלם...
TOD זאת מערכת שבאה בחלק מדגמי הטרופר, מומנט לפי דרישה זה הפירוש, היתרון שלה שניתן לשלב בכביש ולזה היא נועדה, כדי לבדוק תקינות תשלב ותן לחיצת דוושה נדיבה, הנורות צריכות להידלק לפחות בשורה הראשונה, אם לא נידלק כנראה שיש תקלה במערכת ואין העברת כוח לגלגלים הקידמיים.
הילוך low לא תלוי ב TOD , בשילוב ל low צריכות להידלק כל הנורות והעברת כוח קבועה 50/50 בין הגלגלים.
למערכת יש נורת תקלה, מתחת לנורות הגלגלים האחוריים צריכה להיות נורת תקלה check אדומה, כשאתה פותח סוויץ' תוודא שהיא נידלקת לביקורת, כבר ניתקלתי בכאלה ששלפו את הנורה...
בדקתי שוב.
כאשר אני פותח את הסוויץ', נורת ה-check נדלקת לשניותיים. כאשר אני לוחץ על כפתור שילוב 4X4, נדלק ה-AUTO. כאשר אני לוחץ לחיצה נדיבה על הדוושה, התאורה בגלגלים הקדמיים מתחילה לעלות. בגלגלים האחוריים אין אור.
... כשהראש לא עובד...
אני הולך לבדוק בשילוב LOW, האם כל האורות דולקים.
תכף אשוב...
שבתי.
אז ככה. ב- HIGH, ה- AUTO דולק וכשלוחצים בנדיבות על הדוושה, מתחילים ריבועי האורות בגלגלים הקדמיים להידלק.
ב-LOW, ה-AUTO כבה ובגלגלים הקדמיים כל האורות דולקים.
בכל המצבים, אין תאורה בגלגלים האחוריים.
המערכת תקינה, הנורות הירוקות של הגלגלים האוחריים כנראה שרופות, הגיוני לשנתון כי הן דולקות באופן קבוע יותר מהשאר.
אבדוק בהזדמנות האם מדובר בנורה שרופה או במגע רופף.
תודה על התגובות
לצערי לאחר זמן קצר התופעה חזרה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.