צפייה בגרסה מלאה : תזכורת - נותרו ימים ספורים - ב25.2 יום חמישי, תחרות הבישול.. לא מאוחר להצטרף
אחרי שתכננו וזה לא קרה, אחרי שמזג האויר תעתע בנו, זה יקרה השבוע כפי שקבענו - ב25 בפברואר, בשעות הערב, בחניון ארנון וזיו ביער שוהם, נערוך את אירוע הגמר החגיגי של תחרות הבישול החורפית של ג'יפולוג, באווירה לילית וחורפית כמו שרצוי לבישולי שטח.
(התחזית המורחבת מדברת על לילה קריר)
יש פרסים, אפילו יותר ממה שהיו אמורים להיות - אז כדאי להתכונן.
בתכל'ס - סתם סיבה למסיבה ומפגש חברים לילי, מי שרוצה לשתות כמו חזיר יכול להישאר לישון בשטח מי שרוצה יכול לחזור הביתה - המיקום קרוב לכביש 6 וקרוב למרכז אז אין שום תירוץ לא לבוא..
עכשיו עזבו את הכללים שמוקדמים של התחרות.
חושבים שאתם יכולים לבשל משהו שיתעלה על שאר המתכונים? בואו, בשלו, ואולי תוכלו לצאת לא רק עם תהילת עולם אלא גם עם פרסים שווים...
זה המקום להירשם, לשאול שאלות ולהתכונן..
אסף.
תזכורת... מחר.
מי בא לבשל?
אסף.
אני מתכוון להגיע,
מביא קצת קרשים, איזה בקבוק בירה זול או 2, כיסא ומקווה לפגוש חברים נעימים לסגירת השבוע.
סביון
הכל הולך עם הכל..
(בתכלס, רק חיפשנו עוד סיבה להיפגש...)
אסף.
אז לפחות על כרס מלאה ,לדלל את המדולל.
מקלובה הולכת עם בירה ?
אני אמור להתבייש שאני לא יודע מה זה מקלובה?
בכל מקרה,
תרשום אותי שפן נסיון
106378
סביון,זה נראה בערך ככה, בכל מקרה יש לי ערכת החייאה ברכב.
מחר מתי? צריך לדעת מתי לקרוא לבייביסיטר
בערב.... הכוונה מבחינת תחרות היא לטעום במדורג בקצב ההכנה. משאר הבחינות, זה יהיה ערב ארוך, יש לקוות.
אסף.
GodsFather
24-02-16, 20:02
אני אמור להתבייש שאני לא יודע מה זה מקלובה?
בכל מקרה,
תרשום אותי שפן נסיון
כן, תתבייש.
ברור אבל מתי לדעתך אנשים יתחילו להגיע? 7?
סביון, אפילו אשכנזי לבנבנן חסר יכולת לאכול חריף כמוני יודע מה זה מקלובה. גם בזה אתה בושה לעדה.
משער שסביב שש, שבע אני שם.
הבייביסיטר הבריזה אז אלא אם כן אמצא פתרון אחר אני לא יכול להגיע. באסה.
לפי מה שאני רואה בהצלבה מול עמוד ענן - כשכותבים יער שוהם בWAZE הוא מוביל בדיוק לחניון.
טוב אייל שכנע אותי לבוא מהצפון הרחוק ( נהג פרטי ולימוזינת איסוזו דימקס + הבת הגדולה עושה מסיבת פיג'מות, השם ישמור! - שלא לדבר על אוכל ובירה)
לפי מה שאני רואה בהצלבה מול עמוד ענן - כשכותבים יער שוהם בWAZE הוא מוביל בדיוק לחניון.
סבבה.אני מקווה להגיע בסביבות שבע וחצי.
נראה לי שעדיף לך להגיע יותר מאוחר... סביבות שמונה. אני אישית יוצא מראשון סביבות שש
רגע רגע... תחכו לזוג צפונים בדימקס ליסינג שעושים מאמץ.... לא נגיע לפני תשע... שישאר לפחות הסיר לנגב עם פיתה.
חלק מהדברים דורשים 3 שעות על הגריל... יהיה בסדר. (או לא, תלוי כמה אסף וסביון רעבים)
אני נמצא כרגע ב , נסיעה לכאן עם
Waze: https://waze.to/li/hsv8y52ybj
תכף יוצא לכיוון. וגם אני מבשל!
אסף.
אם הבנתי נכון אז זה בפארק שוהם. אני לפי הוויז פה ןאין אף אחד
זאת הדלתא בין מה שוויז מביא אותך למיקום, או שתפתח את הקישור ששמתיhttp://images.tapatalk-cdn.com/16/02/25/9fd1b4cfb226b33dd0909596610c79bb.jpg
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
פתחתי אבל הוא לא מראה לי כלום פרט למיקום שלי
השנייה עברת אותנו
תרשום טלפון
תהנו חברים ובלי שלא אוכל לבוא.
נו מה? לא נקבל איזה טעימה של של תמונה או משהו?
אחרי טיפול ברופא שיניים אתמול... :-(
מתאוששים... תמונות יותר מאוחר.
היה טעים, כל השאר סיפורים.
אסף.
נתחיל מהמקום הראשון - פילה חציל של אסף:
106423
עכשיו באמת... מקום ראשון מבחינתי - המקלובה.
מה שאני הכנתי:
אסאדו - short ribs
אנטריקוט
ו- Pork belly
106424
106421
106426
106422
106425
וואי וואי... שאפו! הרגת אותי זהו... :-)
אלירן ,בשבילי אתה במקום ראשון (אם יש פה בכלל מקומות ?),אתה טרחת ,ותמיד טורח הרבה ומעבר לכולם, בשביל כולם,ועל זה אני חושב שמגיעה לך תודה מיוחדת.
אגב, הלא בקר היה טעים מאוד.
לא הייתי, אבל אלירן - תעשה לי פילה :cool:
היה גם פילה :-)
וכנפיים ב2 טעמים.
ובירה מעולה
ומוזיקה מזרחית רועמת ולאחריה טרנס מעצבן.
טל ואלירן,
תודה רבה!
היה טעים, אבל זה החלק השולי
אם להוריד את המוזיקה, היה בעיקר נעים!!!
סביון
בכיף, זה לא היה פילה, זה היה אנטריקוט פשוט.
לגבי החברים לידינו, היינו עדינים מדי איתם. גם ניקיתי את הבלגן שלהם, מה שנחמד זה שהם שכחו את שיפודי הנירוסטה שלהם :-)
הכנתי הערב מקלובה לפי המתכון של טל,
למעט העובדה שהחצילים קצת נשרפו לי, יצא סבבה.
אם רק הייתי שם פפריקה מתוקה (כמו שטל אמר) במקום חריפה, כמו שלא שמתי לב ששמתי,
היה לי פחות שורף בזמן הארוחה ובטח הרבה פחות שורף מחר בקריאת הבוקר:(
סביון
חנן-ג'יפולוג
26-02-16, 20:56
היה תענוג. תודה לכולם.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אתה מזרחי בלאי... מה המתכון? אני רוצה גם להכין
מקלובה אפשר להכין בכל מיני וריאציות,העיקרון הוא כבש/עוף/פרגית עם אורז ,ירקות ,תיבלון עפ"י טעם הסועדים וכמובן בישול ארוך.
זה המתכון של אתמול בערב, לא שלי, אבל אחד כזה שנוסה אצלנו בבית מספר פעמים ולפי התגובות יצא מוצלח.
רכיבים:
שמן
1 חציל בינוני חתוך לרצועות של 1 ס"מ
מלח גס
2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
1 בטטה חתוכה לעיגולים בעובי של 1 ס"מ
6 חלקי עוף
2 כוסות אורז
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
מלח
פלפל
5 כוסות מים
אופן הכנה:
[emoji828]במסננת מפזרים על החציל מלח גס למשך חצי שעה, אחר כך שוטפים במים ומייבשים בעזרת נייר סופג.
[emoji828]משרים את האורז בכלי עם מים למשך 20-30 דקות ומסננים.
[emoji828]במחבת עם מעט שמן מטגנים את החציל משני הצדדים ומניחים במסננת.
[emoji828]באותה המחבת מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ומניחים בצלחת בצד.
[emoji828]מטגנים את הבטטה עד שהיא מתרככת מעט ומניחים בצלחת בצד.
[emoji828]בסיר עם מעט שמן מטגנים את חלקי העוף משני הצדדים, כשהוא משנה את צבעו מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור עוד כ 20 דקות
[emoji828]בוחרים סיר בינוני בקוטר שמתאים לצלחת הגשה, מכיוון שבסוף נרצה להפוך את תכולת הסיר על הצלחת.
[emoji828]משמנים את התחתית של הסיר עם מעט שמן ומתחילים לסדר בצורה שווה. שכבה של חצילים ומפזרים מעל מעט אורז. מסדרים שכבה של בצל ועליה שכבה של בטטה. מסדרים את חלקי העוף מעל שהחלק העליון של העוף כלפי מטה, מעל מפזרים את יתר האורז ומהדקים עם הידיים טוב טוב.
[emoji828]מערבבים בכוס את התבלינים: פפריקה, כורכום, מלח, פלפל וממלאים את הכוס במים. מנחים את הסיר על להבה גבוהה ואחרי 2-3 דקות שופכים את כוס המים עם התבלינים מעל לאט לאט ומוסיפים עוד 4 כוסות מים. חשוב לשים לב שהמים מכסים את האורז כשני סנטימטר מעל. במידת הצורך יש להוסיף מים.
[emoji828]מערבבים בעדינות רק את המים שמעל, שכל התבלינים יתערבבו. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה סגור ומגבת מעל כ 30 דקות.
[emoji828]מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח 10-15 דקות.
[emoji828]מסירים את המכסה של הסיר ומניחים מעל צלחת, בזהירות ובלי היסוס הופכים את הסיר. בעזרת כף מקישים על תחתית הסיר ההפוך כמה פעמים ולאט מרימים את הסיר. אז מתגלה לה מקלובה יפיפיה וטעימה.
בפעם הבאה, אני מתכוון לשנות טיפה את הסדר, וכמובן להשתמש בפפריקה מתוקה(!!!)
השכבה הראשונה שלי תהיה שכבה דקה של אורז ואח"כ חצילים וכל השאר
הסיבה: חק'קה- תחתית אורז קריספית...
סביון
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.