התחברות

צפייה בגרסה מלאה : Article: 4X4 קרוב לבית: משמורת אפק לעין הנמפאות למעלה התדהמה

leornevo
06-03-16, 09:01
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3720-4X4-%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%91-%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%AA-%D7%90%D7%A4%D7%A7-%D7%9C%D7%A2%D7%99%D7%9F-%D7%94%D7%A0%D7%9E%D7%A4%D7%90%D7%95%D7% AA-%D7%9C%D7%9E%D7%A2%D7%9C%D7%94-%D7%94%D7%AA%D7%93%D7%94%D7%9E%D7%94

דידין
06-03-16, 18:24
אכן מסלול יפה !
שני הערות ברשותך
1 . היה כדאי לשלב (אם כבר אז כבר כשאתם באזור) ביקור באנדרטה לזכרה של מיכל זהר בגילון וה"מצפורית" בצורית - ראו שרשור שלי במדור ידיעת הארץ מ 3/3/16 "אתר ששוה ביקור"

2. ראיתי שסיימתם ליד הבסיס וחזרתם . היו לכם עוד 3 אפשרויות ממערת היונים:
א. להמשיך מערבה לכיוון טל-אל ויציאה לאורך הגדר הדרומית של הישוב מול ג'דידה.
ב. בערך באמצע הדרך לטל-אל לפנות ימינה (צפונה) ולהגיע לג'וליס מצד מזרח בגוליס אפשר לבקר בקבר של עלי פארס ובית הקברות הצבאי הדרוזי שבמתחם. לא רחוק ממנו המוזלאום + תערוכת חדר האורחים בביתו /קברו של שייך אמין טריף.--מומלץ ! ומשם לצומת ירכא.*
ג. לפנות דרומה לכיוון הר גמל, להגיע למגדל תצפית האש ואז לצאת או לכיוון א.ת בר-לב או לכיוון ג'דידה.

העיקר ששיתפתם ונהנתם

* על ג'וליס/ירכא והאזור אביא בהזדמנות אחרת, אתרים לביקור.

davmend
20-03-16, 15:49
המסלול בהתחלה מכיל נסיעה בשבילים בין שדות ופרדסים , שזה די מיותר ואפילו ממש חבל מתברר.

השבילים מלאים בפסולת בניין שרוקנו לאורך כל המסלול ואין אפשרות להתחמק ממנה, לאחר כשעה של נסיעה פנצרים ממסמרים .
עמדנו שניה לפני עלייה לגבעה יפה (המסלול המעניין)
גיפ אחד נוטה שמאלה והשני ימינה.
חצי שעה אחרי החלפת צמיג ותיקון פנצר חזרנו למרכז מאוכזבים :(.

תיזהרו שם בשדות,
דוד

tsacy
03-09-18, 18:08
עדכונון לגבי פסולת הבנין.
כל המסלול נקי פרט למטע הזייתים שממש לפני מעלה התדהמה,
באמצע המטע יש מעבר עם פסולת מגעילה לאורך מטרים בודדים.
לא נורא...

מחכה לחזור אחרי הגשם... :cool:
תודה

leornevo
23-06-19, 11:18
המסלול בהתחלה מכיל נסיעה בשבילים בין שדות ופרדסים , שזה די מיותר ואפילו ממש חבל מתברר.

השבילים מלאים בפסולת בניין שרוקנו לאורך כל המסלול ואין אפשרות להתחמק ממנה, לאחר כשעה של נסיעה פנצרים ממסמרים .
עמדנו שניה לפני עלייה לגבעה יפה (המסלול המעניין)
גיפ אחד נוטה שמאלה והשני ימינה.
חצי שעה אחרי החלפת צמיג ותיקון פנצר חזרנו למרכז מאוכזבים :(.

תיזהרו שם בשדות,
דוד
1 - הכל תלוי בעונות השנה, אם תגיע בעונה בה שדות התירס גדלים ושדות החמניות, או בתקופות הכותנה, למעשה תיסע ביו שדות ומטעים פורחים עם פריחת השדות,
2 - לא יודע איפה מצאת "פסולת בניין ומסמרים" אני עושה את המסלול עד מעלה התדהמה גם עם אופני שטח ומעולם לא היה לי פנצ'ר, מי שלא רוצה לנסוע כ20 דקות בשדות יכול להתחיל מצומת יבור (הייתה ירידה לשטח מיד אחרי הגשר - אבל לצערי גם חסמו אותה עם גדר הפרדה"
3- גם את היציאה ממסעדת דג-המושט חסמו זמנית, לכם כדאי להתחיל מקיבוץ אפק,
4- עוד שני דגשים = 1- נקודת חציית החילזון היא "השנייה" ולא הראשונה שתיראה = הפרש של כ 200 מטר אבל הראשונה לוקחת למטעים סגורים, 2 - הכניסה למעלה "התדהמה" - תיצמד מיד אחרי האזור המגודר אל ההר "צפונה" סע לאורך ההר בשביל ו 50 מטר לפני אזור הכבשים תיקח שמאלה-שמאלה בין שני עמודי הברזל,, המעלה עצמו לא מורכב,, יש חיתוך אחד נחמד שדורש 4x4 והצלחנו להצטרך שם לחילוץ עם כננת,, ואחריו סבוב חד שמאלה עם בולדרים שדורש הכוונה ,,, הייתי ממליץ אחרי זה להמשיך ל *מערת היונים* (יש שביל קטן שניכנס בזהירות עד 100 מטר מהמערות, יש חניה ל 6-7 כלים, ולרדת לביקור רגלי ליראות את המטפסי צוקים ,, והמערה הימנית הלא נעולה = להיות בשקט ולשמוע את שירת העטלפים. - בהצלחה (אני אהיה בחורשן = הדרכות גיפאים חדשים) - *הג'יפון-נעים*

leornevo
23-06-19, 11:28
אכן מסלול יפה !
שני הערות ברשותך
1 . היה כדאי לשלב (אם כבר אז כבר כשאתם באזור) ביקור באנדרטה לזכרה של מיכל זהר בגילון וה"מצפורית" בצורית - ראו שרשור שלי במדור ידיעת הארץ מ 3/3/16 "אתר ששוה ביקור"

2. ראיתי שסיימתם ליד הבסיס וחזרתם . היו לכם עוד 3 אפשרויות ממערת היונים:
א. להמשיך מערבה לכיוון טל-אל ויציאה לאורך הגדר הדרומית של הישוב מול ג'דידה.
ב. בערך באמצע הדרך לטל-אל לפנות ימינה (צפונה) ולהגיע לג'וליס מצד מזרח בגוליס אפשר לבקר בקבר של עלי פארס ובית הקברות הצבאי הדרוזי שבמתחם. לא רחוק ממנו המוזלאום + תערוכת חדר האורחים בביתו /קברו של שייך אמין טריף.--מומלץ ! ומשם לצומת ירכא.*
ג. לפנות דרומה לכיוון הר גמל, להגיע למגדל תצפית האש ואז לצאת או לכיוון א.ת בר-לב או לכיוון ג'דידה.

העיקר ששיתפתם ונהנתם

* על ג'וליס/ירכא והאזור אביא בהזדמנות אחרת, אתרים לביקור.
מכיר את רוב המקומות שציינת אבל הם פחות מתאימים לטיול ג'יפים , וכל טיול חייב להיגמר איפה שהוא, למעשה אנחנו באחד הטיולים המשכנו לאורך גדר הבסיס גילון וירדנו ליד הרפת ופנינו ימינה על המסלול הכחול, להליכה בצינור המינהרה המוגבה כ1.80 קוטר ,כ 120 מטר ואחרי כ 400 מטר מגיעים לנקודת חמד אמיתית בה מטפסים כ 18 מטר על סולם לתוך מערת הנזיר המתבודד,,,

-->