PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלת בולמים וקפיצים לCJ5

elitkh
30-10-05, 13:00
הקפיצים ברכב של כבר דיי "שטוחים" אבל הרכב לא עבר שום הגבהה. האם אפשר להסתפק בהרכבת שאקלים יותר ארוכים?
גם הבולמים כבר ראו ימים יפים יותר. קיבלתי מחבר בולמי ראנצו 7000 שהיו מורכבים על סיקס ואמורים להיות במצב טוב.
האם לדעתכם הם יתאימו?
איך אני יכול לבדוק אם הם עדיין תקינים?

תודה
אלי

asafk
30-10-05, 13:16
אם הקפיצים עייפים- צריך חדשים. לא משנה מה תעשה- הם ייתחילו להישבר בקרוב..

אסף.

חנן-ג'יפולוג
30-10-05, 13:38
אסף, אם במילה "עייפים" אתה מדבר על קפיצים ששקעו, אז אצלי החלק האחורי היה נמוך, ערגלתי, ומאז לא התעסקתי עם זה, הגובה נשאר זהה בשש השנים האחרונות מאז הערגול.

אם לעומת זאת, התכוונת לעלים שהתחילו להיסדק ולהישבר, אז כנראה שבאמת אין ברירה אלא להחליף.

אלי, לשאקלים ארוכים יש מחיר: הרכב מאבד יציבות. התושבות סובלות, נסדקות ונשברות. זווית הגישה נדפקת, ועוד. לפעמים אין ברירה כי רוצים מהלך מתלה מוגדל מאוד, עם קפיצים ארוכים, וכו' ושמים משולשים ארוכים, אבל בכל מצב אחר, במיוחד אם מדברים על רכב סטנדרטי עם גובה סטנדרטי, אז מדובר בסוג רע של הגבהה. בכל מקרה, שאקלים ארוכים הם לא תחליף לקפיצים בגובה נכון.

elitkh
31-10-05, 14:26
מה לגבי הבולמים?
איך אני בודק את תקינותם כשהם לא מורכביפ על הרכב?
תודה
אלי

נמרוד
31-10-05, 14:30
מה לגבי הבולמים?
איך אני בודק את תקינותם כשהם לא מורכביפ על הרכב?
תודה
אלי

בדיקה בעין - מוט חלק ללא חלודה ושריטות, בקבוק ללא מכות גדולות, אטימה של המוט נראית בסדר? אין נזילות נראות לעין? (זה אומר או שאין נזילות, או שכבר מזמן אין נוזל בפנים...). אחרי זה פשוט תפתח ותסגור אותו עד הסוף בידיים ותנסה לראות עם התנועה חלקה לכל אורך המהלך. וזה מה שאתה יכול לבדוק, פחות או יותר. בושינגים בקצוות אתה יכול לקנות בזול בכל חנות חלקי חילוף ולהתאים.

RONI
01-11-05, 17:46
אפרופו בושינגים היום נכשלתי בטסט בגלל בושינגים ותותבים בקפיצים היכן בדיוק משיגים לינוביץ אין תותבים מה עושים :?: :roll:

yaronp
01-11-05, 18:54
רוני שלום - אצלך בקפיצים (במידה והכל מקורי) אין גומיות (כמו בגיפים המתקדמים יותר) אלא מעין פרסות המחוברות בתי קצוותיהם - אחת לקפיץ ואחת לבסיס המורכב על השילדה. העיקרון הוא שיש בכל קצה מעין מוט עם הברגה שנפרד מהפרסה ובעצם ההברגה "עובדת".

תבדוק מה מורכב אצלך ותחזור אלינו.

RONI
01-11-05, 19:21
בבדיקה מחר :shock:

RONI
11-11-05, 18:37
סוף סוף מחר הגיע היו קצת בעיות חשמל אבל לענין הקפיצים ,מקדימה יש פרסה בצורת "ח" מחוברת לשסי. בחלק האחורי של הקדמי :wink: יש תותב בעצם כמעט ואין שמחובר עם 2 אזניים לשסי. עד כאן קדימה.: מאחורה בחלק הקדמי שלו שוב 2 אזניים ,תותב והקפיץ מחובר אליהם,:בחלק האחורי ישנם שני פלחים דקיקים שמחוברים משני צידי הקורה אורכם כ10 סמ בסופם חור בכל אחד. בינהם נכנס הקפיץ עם "אין תותב " או שאריות גומי. ועכשיו השאלה :?: שבוע אני מחפש תותבים, אצל קפיצי קסם, אין. אצל סטניסלבסקי ,אין. :idea: :!: מתלמ אמרו תבוא נראה :!: אצל מי יש :?: ביום ב נגמרת הארכת הטסט :cry: העיקר שמתי מגבים לטסט :lol: וזה עוד לפני הקרבורטור אבל זה לדיון אחר :oops:

-->