צפייה בגרסה מלאה : שאלה בקשר לעבודה בתוכנה כמו סוליד, onshape וכדומה
אני משתמש בonshape ולקח לי היום שעות לעשות משהו סופר פשוט וגם לא עשיתי אותו בסוף כמו שהוא אמור להיות.
אני חושב שיש לי טעות בשיטת העבודה ואני לא מתכוון לאיך לייצר חלק אלא איך להתייחס לחלק או אסמבלי.
ניסיתי למדל במה שאני בונה. רק אחרי שסיימתי קלטתי שאני אולי בכלל מתייחס למידול בצורה לא נכונה.
מידלתי את כל הבמה כחלק part אחד. אני חושב שהייתי צריך למדל את הרכיבים של הבמה ולאחר מכן באסמבלי להרכיב את החלקים לבמה שלמה.
כמו שאני בעצם עושה במציאות.
איך אתם עושים את זה?
תודה
אם כשאתה מדבר על במה אתה מדבר על מסבך מרותך מפרופילים, הדרך הנוחה ביותר היא באמצעות פיצ'ר שנקרא weldment (בסולידוורקס, אני משער שיש משהו דומה באונשייפ) שבו אתה מגדיר בסקיצה תלת מימדית את המבנה ואתה מגדיר או בוחר פרופיל שהתוכנה מותחת על פני הקוים בשרטוט. יש לזה tutorials ביוטיוב. בסוף אתה יכול להוציא גם cutlist שאומר לך בדיוק איך לחתוך את הפרופילים.
בכל מקרה תן תמונת מסך שנבין בדיוק על מה אתה מדבר.
כמו שאמרת, מסבך. לא משהו מסובך. פשוט אני צריך להוציא סקיצה לקונסטרוקטור. אני לא ראיתי אפשרות לסקיצה תלת מימדית באונשייפ. גם לא ראיתי פיצ'ר של וולדמנט. סוליד זה לא אבל זה חינם:-)
אני די בטוח שיש משהו דומה. אם לא אז עדיין עושים אותו דבר, אבל לא בצורה אוטומטית - זה מה שעשינו ב48', לפני שהיה את הפיצ'ר של weldment :rolleyes:
בונים סקיצה תלת מימדית (זה בטוח יש באונשייפ) של המסבך כולו. ואז עבור כל "מוט" מייצרים מישור ניצב לקו בנקודה, עליו משרטטים את הפרופיל ומבצעים אקסטרוד רגיל לאורך הקו. עבור המוט הבא מבצעים אקסטרוד עד לפני השטח של המוט שכבר בנוי, וכן הלאה.
את מה שעשינו ב48 אני זוכר אבל לדעתי גם את זה אין בONSHAPE. יש SWEEP שזה הכלי שאיתו עשיתי כמו ב48. אקסטרוד שונה, אתה לא צריך קו מוביל כי הוא עובד על קו ישר. אבל באמת שרק התחלתי ואולי אני לא עובד נכון.
מה דעתך על מה שכבתי בהתחלה? האם כדאי לייצר את כל הפריטים ואחר כך לחבר אותם באסמבלי? כמו במציאות למעשה.
הנה מה שבניתי ובשרטוט מה שאני צריך לעשות ולבדוק שיכול לשאת 750ק"ג לממ"ר.
הוא העלה את התמונה פעמיים, לא יודע איך להסיר.
בקובץ PDF יש את מה שאני רוצה לבנות.
750 ק"ג לממ"ר זה 7500 ניוטון למילימטר מרובע. ניוטון אחד לממ"ר זה מגה פסקל אחד, ומכאן שאתה צריך משהו שיחזיק 7500 מגה פסקל?! פלדות רכות לא עומדות אפילו בעשירית מזה.
אולי 750 ק"ג למטר מרובע?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לכל תכנת CAD שאני מכיר יש סביבה שמאפשרת עבודה עם פרופילים. תמצא את הסביבה הזו בתכנה שלך, אותה אני לא מכיר, ומצאת את הפתרון.
נמרוד, אתה תופתע אולי לגלות שלא בהכרח יש סביבת עבודה תלת ממדית לשרטוט בתכנה שלו. בסוליד אדג' עד גרסא ST7 שיצאה רק באוגוסט 2014 (!!!), לדוגמא, אין*. כן כן , שמעת נכון, תכנת CAD ללא אפשרות כזו. כן, זה אידיוטי כמו שזה נשמע.
*למגיני התכנה המגוחכת הזו למיניהם, לפני שאתם קופצים לספר לי על סביבות עבודה שמכילות אפשרות לשרטוט תלת ממד בSE כמו Pipe ואחרות, תסתכלו סביב בתכנות כמו SW, Inventor, Catia, Pro-e... בעצם בכל תכנה שהיא לא SE ותבינו למה הסביבות האלו מאפשרות הרבה דברים, אבל לא שרטוט בתלת ממד. אפילו בUG יש וזה של Simens!...
לכל תכנת CAD שאני מכיר יש סביבה שמאפשרת עבודה עם פרופילים. תמצא את הסביבה הזו בתכנה שלך, אותה אני לא מכיר, ומצאת את הפתרון.
נמרוד, אתה תופתע אולי לגלות שלא בהכרח יש סביבת עבודה תלת ממדית לשרטוט בתכנה שלו. בסוליד אדג' עד גרסא ST7 שיצאה רק באוגוסט 2014 (!!!), לדוגמא, אין*. כן כן , שמעת נכון, תכנת CAD ללא אפשרות כזו. כן, זה אידיוטי כמו שזה נשמע.
*למגיני התכנה המגוחכת הזו למיניהם, לפני שאתם קופצים לספר לי על סביבות עבודה שמכילות אפשרות לשרטוט תלת ממד בSE כמו Pipe ואחרות, תסתכלו סביב בתכנות כמו SW, Inventor, Catia, Pro-e... בעצם בכל תכנה שהיא לא SE ותבינו למה הסביבות האלו מאפשרות הרבה דברים, אבל לא שרטוט בתלת ממד. אפילו בUG יש וזה של Simens!...
אתה בטוח? פנית למקיט?
אתה יודע אחרת? תשכיל אותי.
מ"ר, לא ממ"ר. טעות.
לדעתי אין סביבת עבודה בתלת מימד וגם לא פרופילים אבל אבדוק.
אתה יודע אחרת? תשכיל אותי.
אני רק שואל אם בדקת את הסוגיה מול מקיט?
כן, מול נציגים שישבו בחברה בה עבדתי שהיו שייכים למקיט.
מעולם לא שלחתי שאילתה רשמית.
אבל שוב, חובת ההוכחה עליך כאן. אתה יודע אחרת?
תשובה לשאלה ששאלתי בתחילת השירשור. תשובה רשמית של נציג החברה ONSHAPE.
משתמשים באסמבלי כשרוצים ליצור תנועה בין חלקים. לכן, במקרה של חלק קשיח, גם אם מורכב מכמה חלקים שונים, יוצרים אותו תחת כרטסת PART ולא ASSEMBLY.
תשובה לשאלה ששאלתי בתחילת השירשור. תשובה רשמית של נציג החברה ONSHAPE.
משתמשים באסמבלי כשרוצים ליצור תנועה בין חלקים. לכן, במקרה של חלק קשיח, גם אם מורכב מכמה חלקים שונים, יוצרים אותו תחת כרטסת PART ולא ASSEMBLY.
סליחה שאני מפריע לרצף ההודעות, אשמח לקבל המלצה לתוכנת שרטוט חינמית שניתן יהיה לשרטט בה חלקי מכונות. וניתן יהיה לעשות חיבור אסמבלי בין החלקים.
Onshape
אשמח לקישור להורדה של גרסא טובה.
השתמשתי ב onshape לשביעות רצוני .עד שבתחילת השנה השימוש נסגר רק למי שחותם על חוזה שמאפשר לאונשייפ לגבות כסף ,למיטב הבנתי .
מישהו יודע האם כעת לאחר שגירסת ההרצה הסתיימה עדיין התוכנה חינם ,או שאני מתחייב למשהו בחתימה על החוזה..
אין לי מושג אבל כסף אני לא אשלם. אני לא זוכר שחתמתי על משהו
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.