PDA

צפייה בגרסה מלאה : סקר: מזגן בסופה בעד או נגד

snirjeepdreamer
14-03-16, 21:14
ההתלבטות: מזגן כן או לא

בנמצא: גם יחידת מיזוג רנגלר וגם יחידת פורמולה

הסופה: עם ברזנט אך סגורה הרמטית עם דלתות מלאות.
הרכב הוא רכב טיולים נטו

ועולה השאלה האם יש צורך במזגן או לא, האם זה שדרוג או סתם הוצאה כספית.

יש אומרים שהקיץ היא לא עונת הטיולים ואם כבר יוצאים אז זה בשעות נוחות אחה"צ ולא בשיא החום.
במקרה זה יש את הרוח ברכב פתוח שתעשה את העבודה.

אשמח לשמוע מבעלי ניסיון על ההתמודדות בקיץ וגם על העדפות (פורמולה מול יחידת רנגלר)

שניר

דרור ברלי
14-03-16, 22:14
בסופה סגורה - מזגן חזק זה חובה.
בסופה פתוחה - מזגן זה הדבר האחרון שצריך. הכי מיותר בעולם. תעשה מהמדחס שלו קומפרסור למילוי אוויר.

גלעד .ג.
14-03-16, 22:18
לגמר מיותר, אני עם דרור בנוגע לשימוש במדחס...

Sent from my iPhone using Tapatalk

omri_t
14-03-16, 22:20
אני עם סגורה
המזגן מקרר לי את הברכיים
ומשרה קרירות גבולית בחלק של הנהג והנוסע.

זה נחמד כשנוסעים בכביש ביום חם בחזרה מהטיול.

מצד שני בלי בידוד זה יקרר לך באמת רק את הברכיים.

הרכב שלך והצרכים שלך ייחודיים.
לכן אני מתקשה לענות חד משמעית.

חושב שהייתי יורד מזה.

yoav21
14-03-16, 23:42
שהיתה לי סופה סגור היה לה מזגן שעבד טוב מאוד.
בכביש זה אחלה דבר, וגם בטיולים אם האוטו סגור ואתה לא מוביל לא תמיד בא לך לאכול אבק.
בימים חמים מידי זה אחלה של דבר, בקיצור אם הסופה שלך מדוגמת מזגן יכול להיות אחלה שידרוג.

יואב

חנן-ג'יפולוג
14-03-16, 23:50
ממליץ מאוד על מזגן. אפילו ברכב פתוח לגמרי, כשהשמשה מקופלת קדימה.

גם בהיילקס שלי, למרות שכל החלונות פתוחים בד"כ בשטח, המזגן עובד, ומרענן.

אמנם אין לזה הרבה משמעות בנסיעה, אבל כשעומדים מסיבה כלשהי, אולי מחכים למוביל שיחליט על כיוון הנסיעה, יש לאוויר קר שזורם עליך ביום חם משמעות חיובית מאוד.
לגבי האוויר לגלגלים, יש פתרונות אחרים, אמינים יותר.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk

דרור ברלי
15-03-16, 09:16
חנן, איזה משמעות יש למזגן ברכב פתוח עם חלון מקופל?
הרי כל האוויר הקר מתפוגג מיד. אם משהו ממנו מצליח להגיע לברכיים או לאף של הנהג זה סימן שהמזגן חזק במיוחד.

כדי שתהיה למזגן משמעות ברכב כזה ביום חם, הוא צריך מפוח תעשייתי.

וההיילקס הוא רכב סגור לכל דבר, עם חלון קדמי גדול שנוטה אחורנית בנוסח פרייבט שמקרין עליך את השמש ישירות ועובד כמו חממה. ברור שהמזגן יעזור מאוד גם אם כל החלונות פתוחים.

ג'יפ פתוח לא זקוק למזגן. באמת חבל על הכסף, על עודף הצנרת והמכלולים בתא המנוע ועל הסיכוי לתקלות נוספות.

חנן-ג'יפולוג
15-03-16, 09:23
אולי צריך להזכיר אחרי עשר שנים שאני כבר לא איתו, אבל היה לי cj פתוח, עם שמשה קדמית מקופלת, ונהניתי מהמזגן.

http://imageshack.com/a/img911/3656/NOmR9s.jpg

זה שנהניתי מהמזגן זו עובדה. לא משהו תיאורטי שניתן להתווכח עליו ולפתח תיאוריות.

פתחו כאן סקר, וזו הדיעה שלי, מנסיון.

אם למישהו יש דעה אחרת, גם טוב.

tomergir
15-03-16, 09:31
אפשר להנות ממזגן גם ברכב פתוח. אני עושה את זה לפעמים גם ברכב הפרטי.
אנשים שמעשנים עם חלון פתוח ולמרות זאת מרגישים את המזגן.
הדבר העיקרי שצריך לראות זה איך את מוביל את פתחי האיוורור מהברכיים לכיוון הפנים.:D

דרור ברלי
15-03-16, 09:43
אפשר להנות ממזגן גם ברכב פתוח. אני עושה את זה לפעמים גם ברכב הפרטי.
אנשים שמעשנים עם חלון פתוח ולמרות זאת מרגישים את המזגן.
הדבר העיקרי שצריך לראות זה איך את מוביל את פתחי האיוורור מהברכיים לכיוון הפנים.:D

תומר - רכב פתוח זה פתוח. ללא גג בכלל. ללא דלתות. מרכב שהוא אמבטיה פתוחה. כמו הסופה שלי, כמו הסיקס שהיה לחנן.
במצב כזה גם מזגן חזק מאוד לא באמת אפקטיבי.
מי שזה מספיק לו והוא נהנה - אני לא מתווכח.
כמובן שלפעמים נופלים על יום חמסין גם בחורף כשהג'יפ סגור בברזנט חורף מלא עם דלתות ואתם מתעצלים לעצור, לגלגל דפנות ולפרק דלתות.... ואז חם בפנים כמו בתנור ומאוד רוצים מזגן.... כמה זה קורה? מעט. מעט מאוד. גם ה"חום" של הימים האחרונים לא באמת מצריך מזגן.

לעניין העישון - יותר זול להפסיק לעשן.
אני כבר כמעט חודשיים בלי סיגריה והחיוך לא יורד לי מהפנים.
לא רק חוסך לי 500-600 שקל בחודש, אלא גם את הצורך במזגן... אם אני הצלחתי, כל אחד יכול.

Bernard
15-03-16, 14:01
מברוק דרור... מברוק!!!

גיתאי נוה
15-03-16, 22:23
כמה דברים, תובנות מנסיון.

1. יש משמעות גדולה מאד, גם בג'יפ פתוח, לשאלה האם ניתן להפיל שמשה קדמית על המכסה. זה הבדל של שמים וארץ, בוא נאמר שמבחינתי נסיעה במכתש רמון ב-40 מעלות קיציות עם שמשה מורמת - קרובה יותר לג'יפ סגור-עם-חלונות-פתוחים מאשר לג'יפ פתוח ממש. שמשה מופלת, לעומת זאת, תמנע ממך זעה במהירות של פחות מ-10 קמ"ש ביום לוהט.
מסקנת ביניים שלי: שמשה למעלה? - מזגן חובה. שמשה למטה בקליק? - השקעה מיותרת.

2. אם אתה נוסע אחרי מוביל ונאלץ לשמור על שמשה מורמת - ראה השלכות סעיף קודם.

3. הסופה שלי פתוחה כולל שמשה, ולמרות זאת פעם השתעשעתי ברעיון להכניס מזגן עם צינורות אישיים מתחת לחולצות, או לבסיס סודי במרכז הגוף כמו שראיתי בסרבלי טנקיסטים החדשים (מזגנים... לא ייאמן; אנחנו היינו מושכים את הצינורות ממפוח האב"כ וזה נתן משהו ברמה הפסיכולוגית בעיקר). הרעיון נשאר בגדר שעשוע ולא נכלל בפרוייקט השיקום, אבל אם תחליט ללכת על מיזוג בפתוח - שקול את הקונסטלציה הזאת.

4. חנן, גם הפעם אני נאלץ לחלוק עליך. אולי זה כי הדוסים התרגלו לחיות דיפולטיבית במחלוקות עם התנועה הסיבובית-מעלה של הבוהן...
מצד אחד מערכת מיזוג מוסיפה עלות, סיבוכיות ודרישות תחזוקה לאין ערוך יותר ממערכת דחיסת אוויר לעבודה, ומשפיעה גם על הנגישות אל קומפוננטות בתא המנוע לתיקוני שדה; ומאידך לעניות דעתי מדחס-לעבודה שבנוי נכון, בלי קומבינות וחיפופי פינות ומושתת על מדחס מקורי, רצועה ארוכה, חישמול נכון, שימון וסינון אוויר ואביזרים נדרשים במיכל (כמו המערכת שבניתי בפרוייקט) - אין סיבה בעולם שתהיה פחות אמינה מכל מערכת חיצונית אחרת.

חוצמזה האם בזמן התמונה ידעת שהשפור שלך עקום, או שהמזגן הדביק אותך למושב ולא ירדת להציץ? :p

5. 'חצי' מהנאת המיזוג היא - חימום. בסופה יש מערכת חימום מצויינת שנותנת עבודה יוצאת מן הכלל כשהברזטים סגורים.

חנן-ג'יפולוג
15-03-16, 22:43
1. ידעתי שהשפור עקום. נדמה לי שזה עבר יישור ראשוני כלשהו באותו טיול, לפני הצילום, ובטיול אחד מאוחר יותר, הוא כבר היה מושחל בתוך סקדיול 40.
עוד כמה טיולים מאוחר יותר, הוא הוחלף במוט שפור של היילקס, יחד עם הרכב שמסביבו, ובא לציון גואל.
.
.

2. אני מקבל את הרושם שאי-הסכמה בינינו הופכת למצב קבוע. למעשה, אם תרצה פעם את דעתי על נושא כלשהו, גבש לך דעה משלך ותהפוך אותה ב180 מעלות (:

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk

asafk
16-03-16, 08:34
טמפרטורת רצפת הקבינה וקיר האש היא גבוהה ונהיית גבוהה יותר ביום חם. גם בנסיעה ללא חלונות ודלתות, צינון אפילו קל של ״אזור הישיבה״ שלא זורם בו אוויר - מורגש בהחלט ולכן לדעתי כדאי.

אסף.

snirjeepdreamer
16-03-16, 21:56
תודה לכולם על כל הדעות.
ברכב שלי כאשר הברזנט מורד והדלתות סגורות הרכב אטום הרמטית ואז אכן המזגן יכול להועיל.
מאידך, בהמשך לדעה של גיתאי, אין בעיה להוריד אצלי את השמשה שהברזנט נשאר מעל הראש.

לגבי מדחס לכלי עבודה, לא רואה לכך כל הצדקה כאשר יש לי מדחס המקובע לרכב מאחורה עם צינור שרשורי שמגיע לכל פינה באוטו.
מערכת שלוקחת כח מהמנוע, מצריכה מיכל כדי לתת באמת כח משמעותי לכלים פנאומטיים לדעתי כבר עובר את הגבול
שכבר הוזכר כאן בעבר לגבי הצטיידות בכלים וחלפים ברכב - זה כבר מוסך על 4 ולא ג'יפ.

ועכשיו לשאלה השנייה שהעלתי: פורמולה או רנגלר ?

-->