צפייה בגרסה מלאה : קניית ג'יפ ראשון
הייתי רוצה לקבל המלצה וחוות דעת לגבי ג'יפ בתקציב של 100.000 ש"ח
בהתחשב ב:
צריכת דלק, בעיר בעיקר (שם הוא יסע רוב הזמן)
בנוחות ובטיחות נסיעה על כביש
ביכולות שטח לאדם הממוצע שלא עבר קורס נהיגת שטח
אמינות מכאנית ועלות טיפולים וחלפים נמוכה
הג'יפ יסע בסביבות ה-20.000 ק"מ לשנה
המועמדים שיש לי כרגע הם:
ניסן טרנו קצר 2.4 בנזין אוטומט שנת 2002
ניסן טרנו קצר 2.7 דיזל אוטומט שנת 2000
יונדאי גלופר 2.5 דיזל אוטומט שנת 2002
טויוטה ראב4 2.0 בנזין אוטומט שנת 2000
אם יש עוד מועמדים פוטנציאלים אשמח לשמוע 8)
100K זה תקציב יפה. יש עוד הרבה מאד מועמדים, לא ברור למה התבייתת דווקא על אלו. הכל תלוי מה אתה מחפש. כתבת חלק מהדברים אבל יש עוד שאלות -
2 דלתות או 4 דלתות? כלומר, מה גודל המשפחה?
עד איזה שנתון אתה מוכן לרדת? ברור לך שבהתאם לתשובה לשאלה הזאת, יש עוד המון אופציות...
את הראב4 תוריד מהרשימה מראש, לא מדובר בג'יפ ואין לו יכולת שטח משמעותית.
ביכולות שטח לאדם הממוצע שלא עבר קורס נהיגת שטח
כל רכב 4X4, שיש לו גם HIGH וגם LOW (רציתי לכתוב רכב עם שתי ידיות, אבל היום ברובם H/L זה כפתורים :shock: ),
יעניק עבירות מספקת לכל מסלולי הטיול בארץ.
לרובם גם יש אופציה לנעילה אחורית (מקורית או לא) - דבר שסוגר כל שאלת עבירות למסלולי טיול, לכל נהג.
בתור רכב שטח ראשון, אם עבירות לא מעניינת אותך,
אז נעילה אחורית יכולה להיות פרמטר בשיקול, אבל לא פרמטר משמעותי.
השנתון שאני מעוניין בו הוא 2000 ומעלה
השיקול בין 2 דלתות ל 4 הוא בעיקר שיקול של אורך (אני גר בתל-אביב ושיקול החנייה הוא קריטי 8) ).
כרגע גירסה של 2 דלתות יותר קורצת לי אך עדיין חשוב שהמושב האחורי יהיה מרווח ויהיה מקום בתא המטען
אחד הדברים שמשמעותיים במיוחד מבחינתי הוא צריכת הדלק בעיר מכיוון שרוב הזמן הג'יפ הזה יראה עיר ופקקים.
מישהו אמר לי שהטרנו שלו (טרנו קצר דיזל ידני) "אוכל" 1/11 בעיר....נראה לכם הגיוני ?
השנתון שאני מעוניין בו הוא 2000 ומעלה
השיקול בין 2 דלתות ל 4 הוא בעיקר שיקול של אורך (אני גר בתל-אביב ושיקול החנייה הוא קריטי 8) ).
כרגע גירסה של 2 דלתות יותר קורצת לי אך עדיין חשוב שהמושב האחורי יהיה מרווח ויהיה מקום בתא המטען
אחד הדברים שמשמעותיים במיוחד מבחינתי הוא צריכת הדלק בעיר מכיוון שרוב הזמן הג'יפ הזה יראה עיר ופקקים.
מישהו אמר לי שהטרנו שלו (טרנו קצר דיזל ידני) "אוכל" 1/11 בעיר....נראה לכם הגיוני ?
11 קילומטר לליטר סולר מטראנו קצר, נשמע הגבול העליון של הסביר. אני לא קורא למישהו הזה שקרן, אבל אם זו צריכת הדלק שלו הוא נהג מתון ורגוע מאד. חשוב שתבין כמה נקודות עיקריות לגבי צריכת דלק:
1. גודל ומשקל הרכב הוא הפרמטר העיקרי שמשפיע על הצריכה. לא נפח המנוע כמו שמקובל לחשוב.
2. מנוע דיזל יעיל יותר ממנוע בנזין בסדר גודל של 20-30%, וזה שוב, משהו כללי.
3. סגנון הנהיגה, סוג השימוש, משפיעים באופן החזק ביותר על צריכת דלק.
מכיוון שצריכת הדלק בסופו של דבר משתנה מאד, בהחלט 20% ויותר מעלה ומטה בהתאם לאופי השימוש והנהיגה, אז מה שמעניין אותך זה השוואה כללית בין כלי רכב לפני קנייה, וכאן המסקנה פשוטה יותר ממה שנדמה:
אם אתה קונה רכב שטח בגודל מלא, עם מנוע דיזל (פאג'רו, טראנו, דיסקברי, טרופר, גלופר.... לא משנה, כולם שוקלים באזור ה2 טון ויש להם את אותה צורה אוירודינמית - קוביה) תבנה על צריכת סולר של 8-10 קילומטר לליטר. אתה יכול להכניס לרשימה גם טנדרים כמו היילקס, וגם משאית קלה כמו דפנדר.
אם אתה רונה רכב שטח בגודל מלא כנ"ל, עם מנוע בנזין, תבנה על צריכת דלק של 5-7 קילומטר לליטר - וברשימה הזאת אתה יכול להכניס גם את הסיקסים והסופות.
רכב שטח קטן מונע בנזין - סמוראי, ג'ימני... תבנה על 10 ק"מ לליטר.
וכאן ההמלצה שלי - אתה רוצה רכב קטן ונוח לעיר, חסכוני עד כמה שאפשר, אתה מסתפק בשתי דלתות, רוצה אמינות טובה מאד רכב חדש כמה שיותר וגם עבירות מכובדת - וכל זה ב100K - למה לא סוזוקי ג'ימני? אתה יכול לקנות אחד כמעט חדש בסכום הזה.
למה לא סוזוקי ג'ימני? אתה יכול לקנות אחד כמעט חדש בסכום הזה.
ג'מני (וויטרה, וסמוראי, וניבה) עונה אמנם על שני הקריטריונים, אבל לא בו זמנית :twisted:
או מושב אחורי (מרווח זה עניין נתון לפרשנות)
או תא מטען.
לא שניהם ביחד.
אם כבר ג'ימיני - אז תשקול גם גראנד ויטרה קצרה ?
גראנד ויטרה קצרה תיתן לך יותר מקום (בעצם הרבה יותר מקום - הג'מיני הוא לא רק קצר הוא גם מאוד צר) פחות או יותר אותה עבירות (ואפשרות לנעילה אוטמטית)
אבל תמורת אותו מחיר תקבל ביחס לג'מיני מודל יותר ישן ב שנתיים-שלוש וכדאי שתבדוק עלויות ביטוח ואגרה (טסט) לדעתי אחרי שתראה את המחירים בטרנו - הדבר האחרון שיעניין אותך יהיה הדלק - במיוחד אם אתה מתכוון לנסוע רק 20K בשנה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.