צפייה בגרסה מלאה : הילוך שני נכנס קשה עד שהמנוע/גיר מתחממים
הי,
לאחר התנעה קרה, השילוב להילוך שני קשה מאוד. אין חריקות או רעשים, פשוט הסינכרו מתנגד לרעיון של לצאת מהשכונה בהילוך שני.
הוחלף שמן גיר לאיכותי מתוסף - ללא שינוי משמעותי.
זה לא מצדיק מבחינתי פתיחה של הגיר, כי בטמפרטורת עבודה העסק מנגן היטב.
הייתי שמח לדעת האם התופעה מוכרת, והאם מחכה לי פתיחת גיר מעבר לפינה ...
לא כתבת באיזה רכב מדובר,אני גם לא יודע לאיזה שמן איכותי הוחלף,אוכל רק לומר שמנסיוני
הרחוק מסופה, כשהחלפתי לשמן 75/90 הבעייה נעלמה או פחתה באופן משמעותי.
צ'רוקי 96' (אותו גיר כמו בסופה ?)
זו בעייה מוכרת ? ספציפית בהילוך שני ?
הילוכים 2 ו-3 בסופה ידועים בבעיה הזו. החלפת הסינכרון בלבד אינה מסובכת, וגם שיפוץ מלא של הגיר הזה רחוק מהעלויות של הפרוצדורה בכלים אחרים
קובי
עם איזה שמן אתה ולמה אתה קורא שמן איכותי?
יש לא מעט ספרות שמדברת על צורך בשמן גיר הידראולי לגיר הידני של איסין.
היתה לי תופעה דומה בגיר T5 עם שמן גיר, הוחלף לדקסרון, ונפתרה הבעייה.
אם אני לא טועה זה גיר AX15 זהה לסופה, ושני שנכנס קשה כשהגיר קר זו תופעה ידועה. אין לך שום בעיה בגיר ובניגוד לכל מיני אמונות תפלות ושמועות לא מבוססות - זה גיר חזק ואמין והוא ישרוד עוד שנים ארוכות.
לא זוכר בע"פ, אשאל שוב במוסך מישהו ...
אמנם היילקס, אבל מייד אחרי החלפה לשמן סינטטי מלא של ZIK, השני סרב להשתלב בבוקר.
החלפה לשמן מתוצרת אחרת פתרה לגמרי את העניין.
תופעה מוכרת בסופה. שמן 75w90 חצי סינטטי או ערבוב של עד 10 אחוז שמן גיר אוטומטי בשמן גיר רגיל פותרים את העניין.
עוד אפשרי ומאוד מומלץ להשתמש בשמן מנוע 10w30 או 10w40 סינטטי או חצי סינטטי, שזה כמו 75w90 רק עולה פחות.
אסף.
איציק - 4X6ZH
25-03-16, 16:02
תחליף לשמן מנוע חצי סינטטי פשוט
איציק
זה אותו שמן רק מדבקה אחרת.
אסף.
boaz avrahami
25-03-16, 19:56
אולי אותה צמיגות אבל חבילת תוספים אחרת.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160325/e4303800532b4480ba15aa7320960fb3.jpg
בועז...
כבר שנים שבאוטובוסים, טרקטורים, וגם חלק מהמשאיות, ובלי קשר גם ברוב הכלים הצבאיים יש רק סוג שמן אחד ויחיד להכל כולל הכל...
אז ברכב פרטי עוד מצליחים למתג באופן שונה שמני מנוע וממסרת, אבל שורה תחתונה זה אותו דבר.
נכון שפעם בשמני ממסרת היו תוספי כלורין שאסורים בשמני מנוע, אבל זה כבר מזמן לא קורה. נכון גם שבשמני מנוע היו תוספים סופחי פיח, אבל גם זה כבר מזמן לא קיים ברמה שמפריעה לממסרת. ונכון שבשמני מנוע מינרליים יש הרבה תוספים, אבל בחצי סינטטי או סינטטי זה לא המצב, ולכן כתבנו, גם אני וגם איציק, שיהיה חצי סינטטי או סינטטי.
אסף.
boaz avrahami
25-03-16, 20:32
יכול להיות שאפשר ומותר על ידי יצרנים מסוימים להשתמש בשמן מנוע גם בממסרת אבל אתפלא אם זה המצב גם להיפך.
אשמח אם תוכל להפנות אותי למאמר מקצועי. המאמרים שאני מכיר משקפים את מה שרשמתי.
אגב, הפתרון שהצעתם עבור הגיר הספציפי מוזכר ברחבי הרשת המון
הציעו מספר פתרונות (סוג שמן גיר, ערבוב עם מעט שמן ממסרות אוטומטיות, החלפה לשמן מנוע).
מה מהאפשרויות (כולל לא לעשות כלום ולחיות עם זה) הכי טובה לאורך החיים של הגיר ?
כתב איציק וגם אסף,שמן מנוע חצי סינטטי.אני סומך על דעתם ומקצועיותם
זה הפתרון הזול ביותר כרגע,המצב רק יכול להשתפר.
שמן גיר חצי סינטטי 75w90 או שמן מנוע חצי סינטטי מקביל.
אם אתה ממש רוצה להיות צדיק, שמן גיר סינטטי מלא.
כל השאר זה אילתורים מקובלים.
אסף.
שמן גיר חצי סינטטי 75w90 או שמן מנוע חצי סינטטי מקביל.
אם אתה ממש רוצה להיות צדיק, שמן גיר סינטטי מלא.
כל השאר זה אילתורים מקובלים.
אני לא אוהב אלתורים וקומבינות, ואין לי שום בעייה להשקיע בשמן גיר סינטטי מלא אם זה הפתרון.
אני גם לא מחפש לפתור את הבעייה הזו ע"ח אורך חיי הגיר.
יש המלצה על שמן ספציפי (יצרן ודגם/קישור למוצר) שפתר למישהו כאן את הבעייה הזו ?
עדכון: השמן שהוחלף בגיר בזמן יישור הקו הוא שמן גיר סינטטי מלא של וולוולין 75W90, אז אין לי מה להחליף שוב לאותו הדבר ...
אם זה המצב, תלמד לחיות עם זה, ותתכונן להחלפת סינכרונים.
אסף.
אני דווקא חושב הפוך, השמן שמילאת הוא צמיגי מידי ולכן התופעה קוראת עד שהוא מתחמם ואז נעלמת, אם תמלא שמן מנוע חצי סינטטי לדעתי זה ישפר בהרבה, אין לך מה להפסיד פה מלבד עבודה(עצמית עוד יותר טוב).
את השמן שתוציא תסנן ותישמור, תאחסן אותו כמו שצריך ותשתמש בו פעם אחרת מקסימום, לא יקרה לו כלום.
אם תמלא שמן מנוע חצי סינטטי לדעתי זה ישפר בהרבה, אין לך מה להפסיד פה מלבד עבודה
ובלאי מואץ של הגיר אם זה לא שמן מתאים ?
וכמה שזה נשמע כמו כפירה באתר הזה, בעקבות המלצה, הוספתי תוסף של פולדיין לגיר חורק של סובארו ישנה, מתוך חוסר רצון להשקיע בתיקון יקר.
עשה הבדל גדול מאד לטובה בשילוב בבוקר.
ובלאי מואץ של הגיר אם זה לא שמן מתאים ?
אם זה פותר את התקלה והגיר יתפקד מצויין אז איפה הבעיה?
כמו שכתבתי קודם - אולי קיצור חיי הגיר. (זה לא מידיעה אלא מחשש שנובע בעיקר מחוסר הבנה בתחום ...)
אבל יודעים מה ? מוכן לזרום עם הכיוון הזה (את שמן הגיר אפשר לשמור בצד ואם ההחלפה לא תעזור אני אחזיר אותו ...), אם מישהו יצרף הפנייה למוצר ספציפי שפתר לו את הבעייה הזו. עדיף קישור למוצר עצמו ...
אקדים ואומר שאני לא מבין הרבה בגירים או בשמנים, אבל אני מנסה ללמוד ולהבין מה קורה פה ולשם כך צפיתי במספר סרטונים שמסבירים איך עובדים גיר ידני ומנגנון הסינכרון. למשל זה: https://www.youtube.com/watch?v=wCu9W9xNwtI (https://www.youtube.com/watch?v=wCu9W9xNwtI)
דורון, אם אני מבין נכון את המנגנון של הסינכרו, אז הוספה של תוסף כזה מקטינה את החיכוך של טבעת הסינכרון במצב שבו יש לה חיכוך גבוה מדי שמצמיד אותה לגלגל השיניים שאליו מנסים לשלב, ושיפור השימון מאפשר את ההחלקה של טבעת הסינכרון מונע את החריקות כפי שתיארת.
ושוב, אם אני מבין נכון, המצב אצלי הוא הפוך. הגיר לא חורק אלא "מסרב" להכנס להילוך כי החיכוך בין טבעת הסינכרון לבין הגג"ש אינו מספיק כדי להאט/להאיץ את הגג"ש למהירות שבה הוא מסונכרן. במצב כזה נראה כאילו צריך שמן "פחות חלק" כדי לאפשר את החיכוך - שאולי באופן כללי פחות טוב לגיר ולכן אולי עדיף לי פשוט לחיות עם זה עד שהתופעה תחמיר ותופיע גם כשהעסק חם ...
ואולי אני כותב שטויות מוחלטות, ואז אשמח אם מישהו יתקן אותי בתוספת הסבר ברור ...
המצב היה קושי בשילוב.
התוצאה היא חריקה כשמתעקשים לשלב..
אני חושב שאם אתה לא מתכוון לשפץ כרגע, ואת סוגיית החלפת שמן לאיכותי מיצית, אז להזיק זה כנראה לא יזיק.
לדעתי הצנועה, עדיף להתרגל בבקרים קרים לשלב בעדינות - הכי חשוב לא להפעיל כוח לשילוב כי זה גורם נזק נוסף.
החלפת סינכרונים בלבד - כפי שנכתב קודם - לא מסובך יחסית לשיפוץ גיר מלא (והגיר הזה ידוע לשימצה, אם תרשו לי להשמיץ).
אסף.
נדב, החיסרון של הגיר הזה, הוא שזה גיר כמו בסופות-לא מאוד חזק, ויש לו בלאי ידוע שמחייב שיפוץ, בגיר שלא עובר התעללויות, פעם בכ-150 אלף ק"מ. היתרון של הגיר הזה, הוא שזה גיר כמו בסופות-חלקים זמינים וזולים ברשת ועל המדף בארץ, ידע אצל רבים יחסית בשיפוץ חלקי או מלא של הגיר, וגם זמינות של גירים משופצים ראש בראש במחירים שברכב יפני אפשר לפנטז עליהם-איזור ה2000 ש' ופחות...
הצלחת לדחות את הקץ-מה טוב, אבל גם אם כן וגם אם לא, תדע שהשד לא נורא כ"כ.
תוכל לחפש גם כתבה פה באתר על שיפוץ גיר AX15 שהעליתי לפני אי אילו שנים, עם לא מעט צילומים שייתנו לך גם קצת תחושה ויזואלית של מה הולך ב"מיעיים" של הקופסה האפורה הזו.
בהצלחה-קובי
אסף - אני כבר התרגלתי לוותר מראש על הילוך שני בבוקר ...
דורון - קראתי קצת וכנראה שאם התוסף לא יעזור, הוא כנראה באמת לא יזיק ...
נרכש בקבוקון במחיר מופקע, מבטיח לעדכן ...
מחכה בסבלנות, יהיה מעניין לדעת אם עזר...
מקווה בשבילך שיעזור...
אסף - אני כבר התרגלתי לוותר מראש על הילוך שני בבוקר ...
דורון - קראתי קצת וכנראה שאם התוסף לא יעזור, הוא כנראה באמת לא יזיק ...
נרכש בקבוקון במחיר מופקע, מבטיח לעדכן ...
מנסיון של שנים ברכבים "סרבני הילוך שני" - סופה, אלפא רומיאו וכו',
הפתרון הוא פשוט מאוד ואפילו חינם..;)
אסור להעביר בתנועה אחת ישרה בין הראשון לשני.
תתרגל להעביר הילוך דרך מצב הניוטרל בגיר: הוצאה מראשון, לתת לידית להגיע למרכז ורק אז להכניס לשני.
התנועה נראית כמו הסימן {
אני מבטיח לך שאחרי תרגול קצר זה יהיה מהיר וללא שום חריקות.
בברכה,
נתי
אני מספיק זקן, ניסיתי גם את זה ...
נתי,
הזכרת לי נשכחות על הבוקר :)
זו הייתה התרגולת להעברת הילוך לשני בספיידר זצ"ל.
הקרדיט, השאפו, והתודה הולכים לדורון 😊
אחרי נסיעה אחת משמעותית עם הפולדיין הבעייה נעלמה לחלוטין, כולל בהתנעת בוקר והתחלת נסיעה מיידית (לצורך הבדיקה, אני בד"כ נוהג לתת למנוע להתחמם קצת לפני נסיעה)
מבחינתי, עד להודעה חדשה, העניין סגור ...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.