PDA

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות עם מומחי המנגל



jacob72
26-03-16, 21:52
לכל מי שיש מנגל על גז ,מכיר את הבעיה שאני העלה עכשיו.

יש לי בחצר מנגל של חברת Weber .מגיע עם יציקת רשת רצינית ,אחלה מנגל כבר 5 שנים אצלי ,עובד אחת לשבוע כמו סוס בריא.

בכל הדלקה אני נותן לו להתחמם, מעביר מברשת פלדה על יציקת הרשת, מגרז עם בצל ושמן, ממתין שיתייבש מעט ומניח עופות ובשר. אני מעביר הרבה את הבצל והשמן מספר פעמים על הפלטה הרותחת.

מסיבה שאינה ברורה לי, תמיד הפעם הראשונה של מגע העופות עם הפלטה יש מעיין שמנוניות שחורה !

מכירים את זה שהפרגית כאילו עם "שרוף שחור" שלא קשור לאש .

השמן ברור לי שהוא מהגירוז שלי. אבל השחור כנראה מהפלטה.

האם יש לכם רעיונות כיצד לנקות את הפלטה בצורה אחרת שהבשר / העופות הראשונים לא ייצאו עם השמנוניות השחורה הזו ?

נדב42
26-03-16, 21:58
אני מניח שאלו חלקיקי אפר שהשתחררו מהמעבר של מברשת הפלדה אבל לא נוקו עם הבצל.
נסה פעם בלי מברשת הפלדה ותראה ...

אני מנקה עם מברשת הפלדה פעם בכמה שימושים - אבל מוציא מחוץ למנגל, מנקה בשני הצדדים ושוטף היטב במים זורמים.

ש01
27-03-16, 16:50
אמנם אצלי על פחמים ולא גז, אבל אני מעביר מברשת פלדה רק אחת לשנה (המנגל עובד לפחות אחת לשבוע ולעיתים אף יותר).
אין שחור (פחם) על הפרגית ואין שמנוניות יתר.

lizard
27-03-16, 17:53
אתה צריך לנגב עם נייר מגבת את הרשת. לא לחכות שיתייבש. ולעשות את כל התהליך כשהרשת בשיא החום שלה

opl
27-03-16, 19:30
תעשה נסיון, אחרי ניקוי הרשת סגור את המכסה ופתח מבערים לעוצמת אש גבוהה לכמה דקות. לאחר מכן פתח מכסה, הנמך טמפרטורה והחל לצלות.

jacob72
27-03-16, 23:12
תודה למגיבים.

בעבר אכן הייתי מחזיק מגבת ובשיא החום מנגב את השמן ואת הכל השחור היה יוצא.

יש היגיון שאין צורך לנקות עם מברשת פלדה בכל פעם.

אני אנסה את כל השיטות שהזכרתם כאן. ואעדכן בקרוב.
תודה.

-->