התחברות

צפייה בגרסה מלאה : עזרה בכניסה לתחום החקלאות

אביב3
28-03-16, 19:04
שלום לכולם
יש לי אפשרות לשים ידי על 7 דונם חקלאי באזור גבול עזה מצריים. (בחינם)
חשבתי להתחיל לגדל משהו על דונם אחד בהתחלה , בשביל ההתנסות הלמידה והחוויה ואולי לפתח יותר בהמשך.
האם יש קורסים שלא דרך מועצת הירקות?
אילו גידולים מתאימים לקרקע ? (אמרו לי דלעת )
אני צריך מידע וידע מ-0 . כאמור חסר ניסיון לחלוטין.
אשמח לכל עצה או הכוונה לקורס קולע ומידע באופן כללי.
תודה חברים👍

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

omri_t
28-03-16, 19:18
חקלאות לא לומדים בהתכתבות בפורום גיפים.

בעברי הכרתי אגרונום שליווה חקלאים צעירים בתחילת דרכם.
שווה לנסות למצוא מישהו כזה.

שכן חקלאי עדיף. שכן המציאות היא מעבר לתיאוריה.
תכיר מי בחלקות הקרובות ותנסה לקבל עזרה ועצה.

ברור לך שלגדל דונם זה יהיה הוצאה ללא כוונת רווח כלשהי.
ושזה עלול לעלות די הרבה.

7 דונם בחינם... איפה נרשמים?

אביב3
28-03-16, 19:22
חקלאות לא לומדים בהתכתבות זה בטוח . טיפים והכוונה יהיה מספק.

אכן בשלב הראשוני ללא כוונת רווח , בשלב הראשוני ניתן גם להקטין את גודל השטח . מטרה ראשונית לימוד וחוויה , במידה ויהיה נחמד ומענין אגדיל את השטח .

7 דונם לטובת שימוש בלבד ואין הרשמה. כיום השטח פנוי לטובתי 😇

lizard
28-03-16, 19:28
יש לך ציוד? אתה מתכוון לשכור בעלי מקצוע לצרכי חרישה/זריעה/קצירה וכדומה? תבדוק אם זה בכלל שווה לך גם בשביל לימוד. זו יכולה להיות מנהרה ללא תחתית (תרתי משמע...)

אביב3
28-03-16, 19:36
את נושא הציוד תשאירו לי.
אני צריך פרקטיקה ידע ומידע.
כאמור בתור "חקלאי חובבן" מוכן גם לשלם סכום סביר על קורס, חקלאי בפנסיה/בפועל שישב וישטח בפני את התורה על כוס קפה בגינה במספר מפגשים .
רעיונות יתקבלו בברכה.

אביב3
28-03-16, 19:37
בשלב ההתחלתי אל תתקבעו על שוםדבר, גודל שטח וכדומה
הכל פתוח לצורך הניסוי / לימוד.
תודה

tom1105
28-03-16, 20:44
בתור בן למשפחה של חקלאים... תקשיב לאזהרות למעלה... חקלאות זה לא לגדל עדנית בגינה , זאת התעסקות תמידית , משלב ההכנה לזריעה , ההשקיה התקופתית (אתה מדבר על גידולי מקשה) , הריסוסים , המחלות הקטיף ובסוף גם השיווק...
זה לא תחביב , זו עבודה וליותר מבן אדם אחד...
נ.ב , גידולי מקשה מתחילים להיות רווחיים מעל ל40/50 דונם...
כיום הגידול הכי רווחי בחקלאות זה השכרת השטחים ומכסות המים...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

אביב3
28-03-16, 20:48
תום אני מבין את מה שאתה אומר והרבה אומרים זאת.
התהייה שלי הינה, שלמרות כל טענות החקלאים על התחום עדין רובם ממשיכים לעבוד בתחום כעצמאיים!!
מדוע?
נ.ב הכרתי גם חקלאי (אחד) שדווקא פירגן לתחום.

zerez
28-03-16, 20:57
גם אני בן למשפחת חקלאים שעובדים, פשוט כי אין להם ברירה.
זה תחום לא כלכלי ומהר מאוד תגלה שבתור חקלאי אתה מצטרף לאויביי העם.
אבל אם זה בוער בעצמותיך אז קח דונם ושחק איתו קצת.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

אביב3
28-03-16, 21:06
העם עדיין טיפש אבל קצת פחות מפעם . העם כבר יותר מודע לכך שהחקלאים אינם אשמים בקרטל שיצרו בתי אריזה, משווקי ענק ועוד שלפעמים קונים את הסחורה עוד בטרם גדלה על העץ.
בשורה התחתונה, לדוגמא מחירי הירקות בשווקים יציבים יחסית לאחרונה , ללא הפתעות מיוחדות ההוצאות ידועות מראש +- כמובן .
וחקלאות הינה עסק שניתן למדוד ואולי אפילו יותר טוב מעסקים שונים אחרים.
אך ברשותכם בואו לא נסית את הדיון לכיוונים לא רצויים בבקשה😊
אגב , לא קונה את " עובדים כי אין ברירה" .
חקלאים מאז ומתמיד היו שומרים מידע לעצמם והסיבות ידועות.

zerez
28-03-16, 21:20
אתה לא חייב לקנות כלום, בהצלחה.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

אביב3
28-03-16, 21:30
ארז אל תכעס, גם אם ממש אצליח , 7 דונם לא מספיקים בשביל לפגוע בפרנסת החקלאים הקיימים .
בבדיחותא כן .

asafpeleg
28-03-16, 22:04
תתחיל בוועדה החקלאית אשכול בצוחר. כנס לשם ותאם פגישה עם מדריך חקלאי. לאחר מספר פגישות יהיה לך יותר סדר וכיוון. אני מניח שמדובר בחלקה א' באחד המושבים בחבל שלום? גם לזה יש השפעה על סוג הגידול.

sportman
28-03-16, 22:08
יש קורסים של שהמ משרד החקלאות
כנס לאתר של משרד החקלאות ותקרא,
אכן 7 דונם לא גדול יותר מגינה במושגים של חקלאות.
יותם

S.V.
29-03-16, 00:08
תום אני מבין את מה שאתה אומר והרבה אומרים זאת.
התהייה שלי הינה, שלמרות כל טענות החקלאים על התחום עדין רובם ממשיכים לעבוד בתחום כעצמאיים!!
מדוע?
נ.ב הכרתי גם חקלאי (אחד) שדווקא פירגן לתחום.

אולי אני אהיה קצת בוטה.
ואולי אדרוך למישהו על יבלות.
אבל מהיכרות קרובה עם התחום, וגם עם הגיזרה המדוברת, אני אסביר לך בדיוק מה הסיבה שחקלאים קטנים ממשיכים לעבד את האדמה:
זו הדרך שלהם להמשיך לגלגל (ולהגדיל) את החוב. מבחינתם סגירה, פירושה פשיטת רגל מיידית ועד סוף החיים.
המערכת הכלכלית הישראלית הכניסה אותם לתוך מלכודת שהיא כניסה ללא יציאה. הספקים נותנים להם אשראי של חודשים קדימה. חקלאי ששם 400,000 בשדה, היה חייב סכום כפול מזה עוד מלפני כן. אם יסגור מחר, ישאר לו חוב של העונה הקודמת. כאשר את הרווח שלה הוא כבר קיבל מזמן, וביזבז.
וכך בכל פעם הוא פשוט מגלגל את חוב העצום, אשר לפעמים טופח קצת, בעונות טובת מצטמצם קצת. בממוצע הוא מצליח לסחוט מזה דמי מחיה. בנוסף יש לו רכבים ובית עם גינה נורמלית, אויר טוב ושקט ברחוב. זה הכל.
מי שחכם, מחסל את העסק שלו בהדרגה, 10-20 אחוז בכל שנה. עד שסוגר לגמרי, לא לפני שדאג לעצמו לאמצעי הכנסה אחר. אחד כזה, תראה אותו עובד שכיר, מחזיק גידול, ומטפל בו באמצעות קבלני חוץ. תאילנדים כבר אין לו. הוא ויתר על המיכסה שלו, או העביר אותם לשכן. הוא עדיין צריך את הגידול כדי לא להשאר עם חוב שווה ערך לפעמיים מחיר המשק שלו.

מי שמרוויח בזה באמת, זה או גדולים (מאות רבות של דונמים) או מי שיושב על גידול יציב, כמו תמרים. מי שאומר לך שהוא מרוויח, משקר לעצמו בגלל שאין לו אלטרנטיבה תעסוקתית נאותה באיזור ולא בא לו לחזור לתוך סיר הלחץ העירוני, וקשה לו להודות בכך.

שים לב ששטחי א' במושבים שאתה מדבר עליהם, חלקם הגדול לא מעובדים. כי זה פשוט לא שווה כלכלית. בשכירות מקבלים מאות שקלים לדונם. אסור לרסס חומרים הדברה (איזור מיושב). המים החקלאיים יותר יקרים מאשר בשטח ב'.

תפנים, זה תחום מת. נקודה. אני אומר זאת בצער אבל זו המציאות העירומה.

הטבות ומענקים? בולשיט. אחרי מלחמת עזה האחרונה, באו להעריך נזקים. מקרים שאני מכיר באופן אישי:
חקלאי בהפסד מצטבר (בגלל המלחמה בלבד) של 600K שקל. יופי. בהערכה מהירה נותנים לו 50 אלף. קראתם נכון. רוצה, תקח עכשיו. לא רוצה? לא מסכים? אין בעיה. ייתכן והפסדת יותר. תמתין קצת (שנה-שנתיים) אנחנו נבצע הערכה מחודשת, ננתח את מצבך ואת מצב השוק, ונתן לך את מלוא הפסדך. הבנאדם עכשיו בחוב כולל של מיליון ורבע, מעוקל מפה וחייב לשם. אם יקח חמישים, יוכל להסיר את העיקול מחשבון הבנק שלו. אז הוא מעדיף להסכים לחמישים גרוש, כי פשוט איננו יכול להמתין שנה.
חקלאי אחר, עם אורך נשימה קצת יותר גדול (ו"במקרה" גם לא מתפרנס באופן בלעדי מחקלאות) התעקש על חישוב מחודש של ההפסדים. אחרי שנתיים וחצי הוא קיבל 700,000 שקל.

הענף הזה מחובר מדיי שנה למכונת הנשמה, בעיקר על מנת להמשיך לגלגל את החובות הקיימים, להצדיק את קיומם של חלק מהקיבוצים, ולהאכיל כמה טייקונים זוטרים. ופה זה נגמר.

אני מאוד אפטימי אני יודע. אבל לצערי יש לי נטייה לקרוא לילד בשמו. לכל ילד.

בתור משחק לשעות הפנאי? זה נחמד. בתור מקור למזון נקי ממרבית הרעלים (ירקות אורגנים זה בולשיט. כל חקלאי יודע) זה אחלה, ודונמים בודדים בהחלט מספיקים לך.
במקומך הייתי חושב ברצינות על הכיוון הזה.

רמי גלבוע
29-03-16, 00:22
עצוב לקרוא את SV

boaz avrahami
29-03-16, 00:53
עצוב אבל לא בטוח שמדוייק.
אין שטחים לא מעובדים בסופו של יום.
חקלאות מקצוע תובעני וכיום דורש הרבה יותר מקצועיות מפעם.

באופן אישי אני חולם שיקחו מבעלי משקים שמעל 5 שנים לא מתקיימים מחקלאות את נחלות ב׳ שלהם ויחלקו אותם ללא תמורה לדור צעיר של אנשים שמעונינים להיכנס לענף.
כל חקלאי צעיר עזה יקבל זכויות עיבוד של 2-3 נחלות ב פלוס מכסות מים.
המדינה חייבת חקלאות לתורך שמירה על גבולותיה ואופיה בפריפריה.
המצב בו חקלאים לשעבר כיום מבססים את פרנסתם על החכרת אדמות והשכרת בתים ויחידות דיור הוא בלתי נסבל.
במיוחד שחלק נכבד מהאדמות כיום מעובד על ידי בני דודים שמצליחים להתפרנס יפה מחקלאות...
רק דם צעיר שהאידיאולוגיה זורמת בעורקיו יצליח להחזיר עורה ליושנה.

אני גם מצדד בשינוי גישה של המדינה ותמיכה בסוג בחקלאות עברית.

talraveh
29-03-16, 14:32
במקרה ניתקלתי היום ... http://www.israel.agrisupportonline.com/buysell/csv/csvread.pl?show=11812&mytemplate=tp2

אביב3
29-03-16, 14:40
מגניב תודה

אביב3
29-03-16, 15:16
דיברתי איתו בחור מאוד נחמד עם יותר נטייה לאורגני . ספק כמה יוכל לתמוך מקצועית על שטח גדול. הייתי ממליץ עליו יותר לאנשים עם גינות קטנות יחסית, שרוצים ערוגה מכל ירק או משהו בסגנון .
תודה

זלמן 1
29-03-16, 19:26
דבר ראשון תברר למי אתה משווק ואיך, אחרי זה תחשוב מה לגדל.
כמובן בדיקות קרקע ומים.
מקווה שיש לך הכנסות נוספות.

אביב3
29-03-16, 19:28
יש הכנסה קבועה ועיקרית.
יצרתי קשר עם מדריך של משרד החקלאות .
איש מאוד נחמד, ולעומת הרבה מחברינו כאן , הוא גם די אופטימי והבין את כוונותי.
נ
ראה מה יתפתח.

אביב3
29-03-16, 19:30
אגב בנושא השיווק אתה בהחלט צודק וכל הכיוונים והנושאים נחקרים לעומק ובהתייעצות עם אנשי מקצוע רציניים.

עירא
29-03-16, 22:08
אביב,
אתה יודע מה ההבדל בין אופטימיסט לפסימיסט?

אביב3
29-03-16, 22:29
ספר לי

אביב3
29-03-16, 22:32
אגב אני מקבל את כל ההערות/הארות שלכם באהבה .
אומרים שבעסקים אם אתה ממש רוצה להצליח , תספר למשפחה את הרעיון ומה שהמשפחה ממליצה לך לעשות, תעשה בדיוק הפוך.

shachar
29-03-16, 22:34
בדיוק קיבלתי בווטסאפ.

שתפו בבקשה.
פנו אלינו החקלאים אלעד ואורית שהם חקלאים מאזור הדרום ויש להם שדה של כרוב וכרובית. כדי לצמצם את ההפסדים הם פונים לקהל הרחב ומציעים קרטון של כרובית או כרוב ב-25 ש"ח בלבד......
הם נמצאים במושב ניר בנים. והם מוכנים גם לעשות משלוח לערים אם תיהיה התארגנות של מינימום 30 ארגזים.
כפי שאתם בטח יודעים המצב (לצערנו) של החקלאים בארץ לא הכי מוצלח, ולכן כל טיפת עזרה שנוכל לעזור להם - היא עצומה.
לכן נשמח אם תשתפו גם.
http://www.mum.co.il/page/cabbage

אביב3
29-03-16, 22:39
מחר אדבר איתם . גם בכדי לשמוע מה עובר עליהם וגם אולי אוכל לעזור בדרך כלשהי.

עירא
29-03-16, 22:42
ניסיון...

אביב3
29-03-16, 22:44
אגב לפי מה שהצלחתי להבין , עכשיו השוק די מוצף והמחיר נמוך. שתלו סביב ינואר ככל הנראה, לפי מעט מהבנתי , תקופה יחסית פשוטה לגידול הירקות הנ"ל והשוק מוצף.
יכול מאוד להיות שאני טועה במה שכתבתי מעל . אשמח לתיקון אם יש מישהו יותר בענין.

אביב3
29-03-16, 22:45
עירא אתם כנראה לא קוראים . האדם שאיתו אני מתייעץ כרגע הוא מדריך לגידול ירקות מטעם משרד החקלאות, אתה חושב שימנו אדם ללא ניסיון?
בחייאת תקראו , זה שזה אוף טופיק לא אומר שלא צריך להגיב לענין

אביב3
29-03-16, 23:01
אגב גם פיצריות, מסגריות, נגריות נפתחות ונסגרות על ימין ועל שמאל,
אז גם נגריה לא לפתוח ? ומה עם פיצריה? חברת בניה? הובלות?

עירא
29-03-16, 23:02
קראתי, ואם פגעתי אני מתנצל.

אני כיוונתי בעיקר לפסימיות של המגיבים.

לגבי המדריכים שלמשרד החקלאות האחד שייעץ לאבי נתן לו עצות זהב שהובילו לכך שלאחר חמש שנים (ואני מניח שגם לא מעט כסף) מתוך 30 דונם מטעים (לייצוא אגרקסקו), ל-20 אבי הצליח למצוא מישהו שיסכים לקבל את השטח עם העצים בתמורה לזה שימשיך לעבד אותם, את ה-10 הנוספים נאלצנו לעקור מפני שהיה שם זן שאף אחד לא הסכים לקבל בתמורה לזה שהוא יעבד אתם.

ושוב זה נסיון אחד, ואני מניח שיש אחרים שההתנסות שלהם שונה.

עירא

אביב3
29-03-16, 23:04
עירא לא פגעת, המטרה היא באמת ובתמים לבדוק כדאיות ובצורה מבוקרת ושקולה.
במקרה של אביך זה היה המפגש הראשון שלו עם מטעים?
אגב אגרסקו פשטו רגל מזמן לא?
האם יש קשר לפשיטת הרגל של אביך?
מה נשתל בשטח?

עירא
30-03-16, 00:35
זה היה המפגש הראשון שלו עם מטעים, אחרי הרבה שנים כרפתן.
אגרקסקו נמכרה ב-2011 לחברה פרטית.
זה לא היה קשור להפסקת עיבוד החלקות.
בשטח נשתלו שני זני רימונים (גם זה לאחר התייעצויות רבות עם יועצים של משרד החקלאות) ועקב ריבוי מטעים בספרד ופגיעה משמעותית בשווי הפרי, המשך הטיפול במטע לא היה פיננסי.
(חשוב לציין שאבי עובד בעבודה נוספת ולכן נאלץ להשתמש לא מעט בשרותים של קבלני משנה/סוחרי פועלים לטובת ביצוע העבודות)

אביב3
30-03-16, 06:36
הייתה תקופה שלגדל רימון היה מצוין ואפילו קל (בשיווק מקומי פחות התיחסו ליופי) ואז המוני חקלאים עברו למטעי רימון והציפו את השוק .
כדי להרוויח טוב מרימון ביצוא אתה צריך סחורה א' א' וזה כבר כן דורש יותר הבנה והשקעה בפרי.
נכון ללפני 3 שנים היו מספר בתי אריזה בודדים מאוד שיקנו ממך את הפרי עוד בטרם גדל על העץ בחוזה מראש.

אביב3
30-03-16, 06:37
בנוסף יש מספר עסקים בתחום שיקנו את הפרי לטובת מיץ.
עוד משהו , בייצוא אתה מחוייב לריסוסים במגבלות, על פי המדינה אליה אתה מייצא.
בשיווק מקומי החיים הרבה יותר קלים .
איחסון רימון אם אני זוכר טוב זה משהו כמו חודשיים , תפוח לדוגמה יכול להחזיק כ6 חודשים.
אל תתפוס אותי על המספרים במדויק.

עירא
30-03-16, 06:59
כל מה שאתה כותב ידוע.
כשהייתה ההתלבטות מה לטעת, המדריכים (המנוסים מאוד), הם אלו שיעצו ללכת לרימונים ולא גידול אחר.
גם לגבי התמהיל של הזנים השונים שיוכלו להימכר בחול. אכן הגידולים היו ברמה גבוהה מאוד ובשנים שהשווקים באירופה רכשו אותם הרווח היה גדול, אך לאחר כניסת הספרדים לשוק וצניחת המחירים, עלויות התפעול נשארו גבוהות וזה הפך להיות לא ריווחי.
עלות גידול, טיפול, קטיף פרי ומכירתו למיץ גבוהה יותר מהסכום שמקבלים עבור פרי למיץ (לרוב פרי סוג ז).

זלמן 1
30-03-16, 19:57
המדריך מייעץ לך, אתה זה שלוקח את ההחלטות. וזה כמובן גם הכסף שלך כך שעליך מוטלת החובה והאחריות. ואני בטוח ומהכרותי עם די הרבה מדריכים, הם באמת מנסים לעזור ככל יכולתם. מה לעשות שלא תמיד קולעים בול במה שיקרה עוד 5 שנים מרגע הנטיעה??
יש לי עוד הרבה לרשום אבל מקרה הרימונים הוא לא מייצג לעניות דעתי.

אביב3
30-03-16, 20:03
ככל הנראה איני נוטע .
הולך לכיוון ירק

itaysa
30-03-16, 22:36
ככל הנראה איני נוטע .
הולך לכיוון ירק

מציע לך להעיף מבט על כרמל יבולים - http://www.carmels.co.il

עם קצת חשיבה מחוץ לקופסא וקצת מזל אפשר לדעתי להרוויח כסף מחקלאות
כמובן שלאורך זמן יהיה קשה להתפרנס משבעה דונם

אביב3
30-03-16, 22:47
שוב המטרה היא לא להתפרנס. יש עבודה עיקרית והמטרה היא (בעיקר בשלב הראשוני) "דמי כיס ", הכרות והתנסות בתחום חדש במינימום גודל מינימום סיכונים,אתגר, סיעור למוח המתנוון שלי עקב עבודה שוחקת של שנות ה2000.

S.V.
30-03-16, 23:22
"כרמל יבולים" נראים כמו סוג של דוגמה למה שגם אני הצעתי לך.

לא גידול אורגאני "קלאסי", בטח לא חקלאות קונבנציונאלית.
תחשוב קצת מחוץ לקופסא.
מקסימום עצמאות טכנולוגית, מינימום עיבוד כימי, מקסימום מגוון.
מגוון יתן לך הרבה דרכי מילוט אם גידול אחד קורס מסיבה כלשהי (אקלימית/ביולוגית/שווקית).
המנעות ממונוקולטורה תצמצם התפשטות של מזיקים.
צריכת מזון עם כמות מופחתת של רעלים תאפשר להאט את ניוון תאי המוח שלך, ואז תצליח לחשוב עוד יותר מחוץ לקופסא. ואתם באמת לא רוצים לדעת אילו חומרים מסתובבים בתוך המזון לנו ומה הם יודעים לעשות.

מדריכים מטעם משרד החקלאות לא ידעו לתרום לך הרבה לעניין הזה. המטרה שלהם היא קודם כל להכניס אותך עמוק לתוך הקופסא, ולתוך המערכת. עם כל הרצון הטוב, לימדו אותם לעשות בדיוק את זה. זו מטרת המשרד הזה, בשורה התחתונה.
מטרת מערך הגידול מהסוג הזה, היא לנתק אותך מהמערכת.

מציע לך ליצור קשר עם קבוצת "אנסטסיה", עם הבעלים של יער המאכל בקידרון, ועם כל מיני מקימי גינות ירק ותומכי חקלאות בת-קיימא.
אני מזהיר אותך מראש - בתחום הזה אתה הולך לפגוש הרבה טיפוסים משונים / מוזרים / מעופפים / יפי נפש / ירקרקים / טבעונים / הזויים / שונים ממה שאתה רגיל לראות. סבלנות ופתיחות ראש הם חלק מהמשחק.
תוך כדי, אם יש לך יחסי אנוש טובים ואתה "תזרום" בתוך הקהל הזה, אתה גם תתחיל לצבור רשימה של לקוחות פרטיים לתוצרת שלך. אם אתה עצמך גר או עובד איפשהו בכיוון המרכז, עוד יותר טוב. זה יקל לך על השיווק.

lizard
30-03-16, 23:39
ואם תצליח אז אולי נוכל לארגן לך 20 דונם במרכז ;)

אביב3
30-03-16, 23:49
עברתם לדיון עצמי שבו אתם ממשים את החלומות שלכם דרכי , ללא התחשבות בניסיון שלי לכוון אתכם לעזור לי 😐
שיהיה מברוק ובהצלחה😊
גידול אורגני מגוון ידרוש המון תשומת לב ויש בו סיכון גבוהה יחסית לגידול עם ריסוסים כימים אוכלי אדם מסרטנים ומזיקים שכולנו אוהבים .
בתכלס מי רוצה לחיות עד 120?!
אני מוכן לפתוח את הראש ולשבת עם כל הטיפוסים עליהם S.V דיבר בתנאי שהם יפתחו את הראש ובזמן שנדבר על טבעונות ואוכל אורגני אני אדפוק סטייק מדמם עם עגבניה מלאת כימיכלים,אשתה בירה קרה תוכדי סיגריה מענגת.
נ.ב אפשר גם להרחיב את השיחה ולדבר על עוד דברים לא הגיוניים שיעזרו לנו לחיות בסרט , אהה נגיד על שלום עולמי, וגידול אתרוגים לקהילה היהודית המפוארת שהתפתחה במדינות ערב .

אביב3
30-03-16, 23:55
במקום לדבר על כל המוזכר לעייל , אנסה להעלות כאן תחשיבים לגידול , נניח קישוא , וברשותכם נדון בזה בצורה קצת יותר רצינית👍
אשמח אם ישנם באתר חקלאים מנוסים שיצטרפו לדיון.

אביב3
31-03-16, 00:07
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160330/18911270c767ebb255b82ae7c7a02b09.jpg

אביב3
31-03-16, 00:08
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160330/b304b4cef2f869562e1e75acd5173d57.jpg

itayhi
31-03-16, 00:51
גילוי נאות אני אמנם מגדל עיזים ותרנגולות וארנבונים אבל רחוק מלהיות חקלאי....

מאיפה הנתונים האלו? שמת לב שהם מדברים על מחירים יחסיים ל100 דונם?
כל סעיף יעלה לך פי 20 כשאתה מתעסק עם דונמים בודדים.

אני גר על 3 דונם ששייכים למשפחה. שנים שאני חושב איך לעשות דמי כיס מהשטח הזה.
יש לי יד חופשית לגמרי (חוץ מאשר מבנים אבל אנחנו מדברים על חקלאות, כן? לא צימרים).
המסקנה שלי אחרי ששאלתי וביררתי ובדקתי היא די חד משמעית.
כדי להרוויח משטח כ"כ קטן צריך לגדל קנאביס או תותים. הראשון לא חוקי והשני צורך מכסות מים שלא קיימות כאן...

אני הלכתי על ההפך הגמור. עיזים! גם לא מאפשרות לשום דבר בסביבה לצמוח וגם מרוקנות לי את הכיסים (ואת הנשמה... :D)

זאת רק הדעה שלי ואני גם עלול לטעות :cool:

איתי

אביב3
31-03-16, 06:30
שלום איתי בוקר טוב
לא שמתי לב שזה יחסי ל100 דונם .
תכוון אותי ,איפה אתה רואה זאת?
ה100 דונם מתיחס רק לקניית הציוד שנשאר לך קבוע ומתבטא בתזרים רק ב200 ש"ח
תודה

ש01
31-03-16, 10:26
אביב,
לא הבנתי אם השטח באזור כרם שלום, בני נצרים או קדש ברנע.
בכל מקרה, סע לשם, פגוש חקלאים באזור.
שאל אותם (לא אחד, יותר, שתשמע מגוון דעות).
ותחליט.
מהכרותי עם חקלאים בדרום (איזור אחר, אני במקור מהערבה), יענו לך בשמחה.
אם תחליט לנסות לגדל, גם יעזרו בעצה והכוונה.
ולא, לא יתנו לך מתכון בשיטה של החמה הפולניה. לרוב באמת ובתמים ינסו לעזור.
בהצלחה.

lizard
31-03-16, 10:48
אני חושב שתתחיל בלגדל דברים קלים. עזוב יש ביקוש או אין ביקוש. גם ככה בהתחלה התוצרת והכמות לא תהיה רלוונטית.

אביב3
31-03-16, 10:54
לטאה ו-ש01 זה בול הכיוון.

מידבר
31-03-16, 18:09
אביב שלום. הלהט שלך הוא יפה אבל לפני שאתה מתגלח על הזקן של עצמך קבל עצה צנועה: לך עבוד כשכיר באחד המשקים הגדולים באזור. תבין איך לגדל, תלמד איך השיווק והכלכלה עובדים בעסק, מה המשמעות של עובדים תאילנדים ועוד ועוד. אחרי כל זה, אם תראה כי טוב צא לדרך בעצמך. בהצלחה.

kobiarava
31-03-16, 21:32
אולי אני טועה, אבל כחקלאי שמפעיל 1100 דונם מטעים, אני יכול לומר לך חד משמעית, שגידול ירקות על 7 דונם לא יכול להיות כלכלי. לחלק את ההוצאות הקבועות על שטח ככ קטן-בתור הובי זה נחמד, אבל כל עונה תצטרך לשים כסף מהכיס כדי לכסות את העלויות.
יש לך פועלים שיפעילו את השטח? טרקטור לעיבודים ולריסוסים? 7 דונם זו פשוט יחידה קטנה בכל קנה מידה לגד"ש!
הדרכים היחידות להשאיר משהו בכיס משטח כל כך קטן יהיו בגידולי חממה או מטעים, בדגש על גידול חסכוני בימי עבודה או עם פידיון יחסית גבוה, אולי פירות אקזוטיים כלשהם, שכמובן צריך למצוא את ההתאמה בין הגידול לבין הסביבה האקלימית שלך, איכות המים הזמינים ועוד.

בהצלחה-קובי

lizard
31-03-16, 22:23
אבל הוא כתב שזה רק לנסיון. למעשה הוא אפילו כתב שבהתחלה הוא חושב על דונם אחד בלבד.

זלמן 1
31-03-16, 22:29
האמת, אולי באמת תתחיל מדונם אחד, גם ככה זה עיסוק צדדי. גם אם תיפול לגמרי זה לא יהיה נורא.

kobiarava
01-04-16, 06:37
אפשר להתחיל מדונם אחד, אפשר להתחיל משתיל עגבניה אחד, השאלה אם זה אמור לעמוד באיזשהו מבחן כלכלי או לא. אם זה תחביב בלבד, לנפש- אין מבחן כלכלי, וכמו שעם הג'יפים אנחנו לא מצפים לצאת מאוזנים או להחזיר את ההשקעה, ככה גם בתחביב החקלאי, שמים כסף מהכיס ולא מצפים להחזיר מהכנסות. אבל אם יש תנאי סף לכדאיות כלכלית כלשהי, אפילו להגיע למשחק בסכום אפס בסוף, חייבים לבחור את הגידול הנכון ליחידת ייצור כל כך קטנה, אחרת התחביב לא יכסה את עצמו

קובי

אביב3
01-04-16, 11:15
זלמן דונם אחד זה הכיוון👍
קובי אכן ישנם תנאי סף לכדאיות כלכלית , אם בגידול ראשון אצא 0-0 אהיה מרוצה .
כרגע הכיוון הוא לגידול פשוט יחסית שדורש מינימום תשומה ומינימום סיכון.

nirs
01-04-16, 13:05
אולי אני טועה, אבל כחקלאי שמפעיל 1100 דונם מטעים, אני יכול לומר לך חד משמעית, שגידול ירקות על 7 דונם לא יכול להיות כלכלי. לחלק את ההוצאות הקבועות על שטח ככ קטן-בתור הובי זה נחמד, אבל כל עונה תצטרך לשים כסף מהכיס כדי לכסות את העלויות.
יש לך פועלים שיפעילו את השטח? טרקטור לעיבודים ולריסוסים? 7 דונם זו פשוט יחידה קטנה בכל קנה מידה לגד"ש!
הדרכים היחידות להשאיר משהו בכיס משטח כל כך קטן יהיו בגידולי חממה או מטעים, בדגש על גידול חסכוני בימי עבודה או עם פידיון יחסית גבוה, אולי פירות אקזוטיים כלשהם, שכמובן צריך למצוא את ההתאמה בין הגידול לבין הסביבה האקלימית שלך, איכות המים הזמינים ועוד.

בהצלחה-קובי
לגידולים קונבנציונליים, גם 30 דונם, זה לא כלכלי.

זלמן 1
02-04-16, 22:48
אז בלי בילובלי מוח.
תתחיל ותעדכן איך הולך.
הצלחה, החקלאות תנצח (את החקלאים) :cool:

-->