צפייה בגרסה מלאה : צמת חוטים להזרקת דלק tbi על סיקס
הודעה פרטית ששלחתי לחנן והחלטתי בעצת חנן לעלות אותה לפורום שכולם ישתמשו בזה בעתיד .
קיבלתי צמה עכשיו קומפלט ויש בה כמה דבריםם מוזרים , החיישן של ה tps
דומה לחיישן ה map הגיוני? יש חוט פלוס עבה מאוד (אדום) שעובר בצמה? מה זה? יש עוד כמה קונקטורים מוזרים והכי חשוב זה יש את הכניסות למחשב ואחרי איזה 50 ס"מ של חוט פתאום יש את המרובע הגדול עם הגומי שאמור לשבת על הקיר אש בין המנוע למחשב .
הצמה בתוך המנוע עצמה קצרה והחוטים לא ידיעו במצב הזה אל המזרקים ואל החיישנים
הגיוני?
באיזה צמה השתמשת?
הורדת ממנה הרבה חוטים?
תשובת חנן :
ציטוט:
החיישן של ה tps דומה לחיישן ה map הגיוני?
כן, אבל יש בתוכו בליטות קטנות שמונעות בלבול. החיישן לא נכנס במקום הלא נכון בצמה.
ציטוט:
יש חוט פלוס עבה מאוד (אדום) שעובר בצמה? מה זה?
נדמה לי שזה אספקת מתח מהמצבר אל תיבת הפיוזים של הרכב. לא קשור להזרקה.
ציטוט:
יש עוד כמה קונקטורים מוזרים והכי חשוב זה יש את הכניסות למחשב ואחרי איזה 50 ס"מ של חוט פתאום יש את המרובע הגדול עם הגומי שאמור לשבת על הקיר אש בין המנוע למחשב .
הצמה בתוך המנוע עצמה קצרה והחוטים לא ידיעו במצב הזה אל המזרקים ואל החיישנים
הגיוני?
זו צמה של כלל החלק הקדמי של הרכב והיא משרתת גם את הפנסים הקדמיים ועוד אביזרים שונים. לחלק מהחיישנים, כמו חיישן חמצן ונדמה לי שגם טמפרטורה נאלצתי להאריך חוטים.
ציטוט:
באיזה צמה השתמשת?
של ספארי 89 .
ציטוט:
הורדת ממנה הרבה חוטים?
כן, המון, וגם פירקתי את הקונקטור של קיר האש כדי לעשות לי סדר, וכדי שאני לא אצטרך לעשות חור בקיר האש.
למה אתה לא שואל את השאלות בפורום? בהמשך יהיו גולשים אחרים שירצו להיעזר בשאלות והתשובות האלה.
תגובה שלי :
אני ממש מתלבט עם להחליף בין הצמות , הצמה שלי לא אכזבה אותי אפילו פעם אחת עד היום ובניתי אותה מחווטים טובים אבל זה פשוט לא נראה מסודר .
בכל אופן אצלי ה tps הוא בעל קונקטור קטן , כנראה יש 2 סוגים של קונקטורים ושל חיישנים , אני אאלץ להחליף את הקונקטוקים אם אחליט להחליף צמה.
תגובת חנן :
אם הבעייה שלך היא שהחוטים קצרים מדי שלא מאפשרים לך להצמיד את הצמה בצורה יפה אל הקירות של תא המנוע או אל מקום מסודר אחר, אז תאריך אותם, עם חוטים אחרים ומלחם ובדיל.
עוד משהו ששכחתי לשאול :
הצמה מלאה באבק מנועים (שחור מגעיל כזה) מותר לי לשטוף אותה עם מים ? הכוונה היא לגבי הקונקטורים שלה , אני לא יהרוס אותם?
ואם אני ייבש מיד לאחר השטיפה עם רוח חמה מפאן? מרחוק כדי למנוע עיוות הקונקטור?
חנן-ג'יפולוג
01-11-05, 21:57
קצת צינזרת :wink:
שטוף חופשי עם מים, ותן לזה להתייבש בעצמו. זה לא יותר אכזרי ממה שהצמה תעבור אחר כך, בתא המנוע.
עזוב את הפאן, אתה עלול להזיק.
סבבה מחר אני ישטוף ויתחיל להכין אותה ,
השארתי רק את העניין הטכני :lol: .
אז פירקת את הבונגולוס הגדול שאמור לשבת בין תא הנוסעים לקיר האש?
הוא לא קיין אצלך או שהשארת אותו ככה?
חנן-ג'יפולוג
01-11-05, 22:22
חיובי. פירקתי והעפתי אותו. נשארו לי רק החוטים של בית המצערת, חיישן החמצן, חיישן הטמפ', המפלג והקויל שעוברים דרך קיר האש, וזה לא הרבה חוטים שעוברים דרך חור בקוטר של שלושה ס"מ שכבר היה קיים.
בניתי צמה בת זו.. .
כמה שאלות :
יש חשיבות לחיבור ה p ו n לכניסת המודול? עד היום הקפדתי על צבעים (צהוב לצהוב וירוק לירוק ) , נראה לי שזה שטותי כי זה בסה"כ סליל נכון?.
לגבי חיישן החום יש חשיבות לקוטביות? , אני משתמש בחיישן חום של רכב אחר ולכן הקונקטור שונה, החיישן חום מקבל 2 חוטים אחד מינוס והשני signal ?
יש מהמחשב הרבה מינוסים שאני לא מצליח להבין למה לא איחדו את כולם למינוס אחד גדול בתוך המחשב וחסכו חוטים אבל הם המהנדסים ולא אני אז בכל זאת מותר לי לחבר את כולם לסוף חוט אחד?
ועוד משהו קטן מודול הצתה שלא מוציא ניצוץ אלא רק מתרגם למחשב שידע על כמה סל"ד המנוע נמצא ומתי הוא עובד אמור להתחמם או שלא?
ועוד משהו קטן , אפשרי להשתמש בחיישן חמצן שיש לו במקור 4 חוטים
רק בחוט אחד השחור?
אין לי צורך בחימום החיישן כי גם ככה אני חושב שהוא נכנס לעבודה רק מטמפרטורה מסוימת של המנוע .
חנן-ג'יפולוג
05-11-05, 00:16
יש חשיבות לחיבור ה p ו n לכניסת המודול?
אני לא יודע עם איזה פיק אפ אתה עובד, אבל כשמדובר בפיקאפים של פורד, או בפיקאפ של הסיקס , עם חוטים כתום וסגול, אז הסגול הולך לP והכתום הולך לN . ג'ון טוען שזה קריטי, אני לא ניסיתי להפוך.
לגבי חיישן החום יש חשיבות לקוטביות? , אני משתמש בחיישן חום של רכב אחר ולכן הקונקטור שונה, החיישן חום מקבל 2 חוטים אחד מינוס והשני signal ?
לא, אין משמעות לקוטביות. אחד הולך לאדמה ואחד SIGNAL . חוט צהוב בצמת הספארי.
יש מהמחשב הרבה מינוסים שאני לא מצליח להבין למה לא איחדו את כולם למינוס אחד גדול בתוך המחשב וחסכו חוטים אבל הם המהנדסים ולא אני אז בכל זאת מותר לי לחבר את כולם לסוף חוט אחד?
כן, חבר את כולם לחוט אחד עבה, וחבר את זה למינוס בריא, מהמצבר או מבלוק המנוע.
ועוד משהו קטן מודול הצתה שלא מוציא ניצוץ אלא רק מתרגם למחשב שידע על כמה סל"ד המנוע נמצא ומתי הוא עובד אמור להתחמם או שלא?
ממה שאני ראיתי הוא אכן מתחמם.
חנן-ג'יפולוג
05-11-05, 00:17
ועוד משהו קטן , אפשרי להשתמש בחיישן חמצן שיש לו במקור 4 חוטים
רק בחוט אחד השחור?
חיובי. אתה יכול גם לחבר את החוט האפור למינוס במנוע, ליתר בטחון.
אחלה חנן , האמת שכבר עשיתי את כל מה ששאלתי אבל רק רציתי לוודא ליתר ביטחון שזה בסדר וסתם שעוד אנשים יוכלו לקרוא את זה .
בקרוב תמונות של המנוע לאחר הצמה החדשה .
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.