PDA

צפייה בגרסה מלאה : כמה זמן לוקח להעמיס את הג'יפ לקראת טיול?

liontamer84
17-04-16, 10:35
היי לכולם,

שאלת סקר - כמה זמן לוקח לך להעמיס את הג'יפ לקראת טיול?

אחרי שבשישי האחרון לקח לי משהו כמו 4 שעות להעמיס את הג'יפ לקראת טיול,
תהיתי כמה זמן זה לוקח לאחרים, ואיזה צעדים אפשר לעשות כדי להתייעל עם הסיפור הזה.

אצלי זה לקח 4 שעות, כי זה מקומה שנייה (ללא מעלית), כולל מקרר, כולל ארגז אלומיניום של רכס לצורכי בישול,
מזרונים, עוד ארגז תנובה עם בלון 2.5, 2 מחצלות, רשת צל, שק"ש, פוך, בגדים לתינוקת, מנשא לתינוקת ועוד כמה דברים שבטח שכחתי.

אשמח לשמוע תובנות נוספות.

רועי :rolleyes:

ד ו ר ו ן
17-04-16, 10:48
לעבוד מול רשימה, ובסוף טייל לרשום לקחים מהפעם הקודמת, כל הדברים הקטנים שעולים תו״כ טיול ואתה אומר לעצמך שבפעם הבאה תערך לעשות, ואז שוכח.
אתה פשוט מוחק שורות ויודע מה הדבר הבא במקום לעצור לחשוב.

לנסות להתקבע על תצורת העמסה מסודרת (מה יושב איפה), ואז סדר הדברים שאתה מוציא מהבית יעיל יותר.

לתת לזוגתך ולילדים, תיק בגודל נתון, בו הם מכניסים מה שהם רוצים לטיול.
אצלנו זה צ׳ימידן צלילה גדול בו יש את הביגוד וציוד אישי שלא צריך זמין מיידית בנסיעה.
אותו הדבר למצעים ושמיכות- ככה אני יכול לקחת את זה כאריזה סגורה, ולא מנסה לארגן תפזורת שקיות בכל מיני מקומות ברכב.

אישית, אני לא סובל לנסוע בקבינה עמוסה בדברים.

MOSHIKO.L
17-04-16, 10:54
4 שעות נשמע לי המון!
אני עם ארבעה ילדים מארגן את כל הציוד בערב בבית ליד הדלת ואז שעה בערך של העמסה וסידור.
אוהל
ציליה (בדכ)
מזרנים ומצעים
בגדים
אוכל גזיה וכו בצידנית
גריקן מים
ארגז כלים תמיד ברכב

אוכל ,בגדים למים ולהחלפה לילדים בתוך הרכב, כל השאר על הגג

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Jacob80
17-04-16, 10:59
היי לכולם,

שאלת סקר - כמה זמן לוקח לך להעמיס את הג'יפ לקראת טיול?

אחרי שבשישי האחרון לקח לי משהו כמו 4 שעות להעמיס את הג'יפ לקראת טיול,
תהיתי כמה זמן זה לוקח לאחרים, ואיזה צעדים אפשר לעשות כדי להתייעל עם הסיפור הזה.

אצלי זה לקח 4 שעות, כי זה מקומה שנייה (ללא מעלית), כולל מקרר, כולל ארגז אלומיניום של רכס לצורכי בישול,
מזרונים, עוד ארגז תנובה עם בלון 2.5, 2 מחצלות, רשת צל, שק"ש, פוך, בגדים לתינוקת, מנשא לתינוקת ועוד כמה דברים שבטח שכחתי.

אשמח לשמוע תובנות נוספות.

רועי :rolleyes:

מעבר לעובדה שכל אחד מאורגן אחרת בבית שלו וחלק גם גרים בדירה מה שמקשה על העניין, ההתייעלות היחידה שאפשר לעשות היא לארגן את הציוד שיהיה כבר ארוז מראש בארגזים / תיקים, מטיול לטיול.
אצלי יש מחסן ייעודי (מטר על שניים) רק לציוד של הטיולי שטח. יש שם מקרר, תיק גג שבתוכו כל ציוד הלינה: מזרונים, מצעים, שמיכות, כריות ואוהל, ארגז פלסטיק של כתר עם ציוד מטבח וגרילנדה, ארגז תחמושת עם ציוד חד פעמי, ג'ריקן 30 ליטר, שולחן נפתח).
ההעמסה והפריקה לוקחים לי לא יותר מעשרים דקות, הכל נכנס למקום קבוע בבגאז' והמחסן מרוחק 3 מטר מהאוטו.

בקבינה לוקחים מכשירי קשר ניידים, טלפון (ויתרתי מזמן על מחשב ניווט לרכב) וזהו.
כמובן שיש גם את עניין האריזה של התיקים עם הבגדים אבל זה זוגתי מארגנת אז זה לא נכנס לתחשיב זמנים :)

קובי

אייל
17-04-16, 11:03
רשימה, צ'ק ליסט. אם אתה רוצה את שלי, תשלח לי מייל בפרטי ואשלח לך. אצלי הרשימה מחולקת לציוד לינה, ציוד לילדים (לא לשכוח לקחת גם אותם), אוכל, ציוד לג'יפ.

ronen7k
17-04-16, 11:04
שעתיים פלוס מינוס
אבל יש דברים כמו שקש״ים אוהל , ציוד טכני להתנהלות יומיומית , קרשים
את אלה אני מתחיל כבר להעמיס כמה ימים קודם , כל פעם שאני יוצא מהבית אני תוקע משהו באוטו.

שגיא S
17-04-16, 11:10
אצלי יש רשימת ציוד די קבועה ומסודרת....
גם בחבורה שלנו כל אחד יחסית יודע לאיזה תחום הוא אחראי ומה הוא מביא.

107488

הבעיה אצלי - היא שאני גר בקומה 4 בלי מעלית, אז כל נגלה לוקחת זמן וכח נפשי.
מבחינת הסדר אצלי:
1. ארגז כלי עבודה, חלפים, רצועות וכו' - קבוע ברכב.
2. ארגז כלי אוכל, שקיות זבל, פקל קפה, ציוד בישול וכו'
3. ארגז עם אוכל - מועמס בבית ויורד לרכב.
4. מקרר/צידנית
5. שולחן מתקפל
6. תיק קטן עם ביגוד וכו' + שני תיקים של הגברת. (שיהיה עוד זוג נעליים רק למקרה ש...)
7. תיק אטום עם ריצרץ עם מזרונים מתקפלים, מצעים וכו'.
8. קומפרסור, ערסל, כסאות יושבים קבוע ברכב.
9. אוהל

הכל מסתדר בתוך ארגזים מוכנים של איקאה שאיכשהו מסתדרים בול בג'ימני.
מאז התמונה כבר שדרגתי את הסידור אבל זה הבסיס.

opl
17-04-16, 11:18
אני גר בדירה בלי מעלית, מאמין שלוקח לי שעה להעמיס לטיול כולל לינה וכולל מילוי מים.
יש לי מחסן קטנטן בבית, גודל אוהל נבחר לפי כמות האנשים והפינוק. יש כבר "קיטים" מוכנים כמו ערכת בישול, ערכת מנגל/פוייקה, ערכת קשר עם מכשירים ומטענים, ערכת כלי אוכל רב פעמי, קיט צילייה יתדות ומותחנים. ציוד הבישול ושלל הגזיות נמצאים ביחד, רק לבחור ולקחת.
שאר הציוד הפזיר מועמס לשקי איקאה כחולים. גם עץ לטובת בישול יש בשקים ארוזים מוכנים בכל עת.
מיכל הגג מכיל כ15 ליטר מים וממולא עם צינור, מים לשתיה לרוב שישית מים מספיקה
יש שלל צידניות לבחור מהן (אין לי מקרר).
תיק הגג ומזרונים מוכנים, רק לקשור לגג.

המחצלת, זוג כיסאות מתקפלים, שולחן מתקפל, ציוד חילוץ, ערכת קפה וצעתועים לילדה נמצאים תמיד ברכב לטובת טיולים ספונטניים

yscheiner
17-04-16, 11:32
אני חושב שאחת הבעיות היא איסוף הציוד מרחבי הבית/מחסן/בויידם/שכן.
אחד הפתרונות אצלי הוא ארון ייעודי שבסיום הטיול כל הציוד נכנס אליו לפי מדפים, כולל תיקים ריקים כפי שציינו לפני שמיועדים לביגוד ושאר מוצרים מתכלים.
היום הארון על גלגלים ויוצא מהמחסן עד לרכב [emoji16]

opl
17-04-16, 11:32
זה צריך להיות חתיכת ארון...

yscheiner
17-04-16, 11:35
עלית עליי...
הארון שודרג לכלוב על גלגלים - דומה לכלובים שמובילים סחורות בסופר.
50x50x200 ס״מ.
מכיל בקומת הקרקע גם 4 דלקנים ומיכל גז.

six 4 life
17-04-16, 11:37
הכנה כללית כולל העמסה שבוע..

דרור ברלי
17-04-16, 19:45
אין תחליף לרשימה.

אם כל הרשימה מוכנה מראש, העמסת הג'יפ אצלי תיקח גג חצי שעה-שלושת רבעי שעה.
הג'יפ חונה ליד המחסן.

yoni_0000
17-04-16, 19:59
לנייד את כל הציוד מהמחסן דרך הבית לחניה (קומת קרקע)- קצת פחות משעתיים... לסדר הכל בחזרה מהטיול- חצי שעה. אין לי הסבר הגיוני...

zerez
17-04-16, 21:04
מקומה רביעית עם מעלית בערך שעה לטיול של מעל יום ורבע שעה לטיול יומי.
כיסאות, מחצלת, ערכת קפה ועוד דברים קטנים נמצאים באוטו באופן קבוע, יורד בבוקר לאוטו עם צידנית וארגז קרטון עם שאר הדברים.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

נדב42
17-04-16, 23:16
לאסוף ציוד + העמסה של הג'יפ - חצי שעה עד שעה
לארוז את האוכל - תלוי כמה אנשים, כמה זמן, ומה בתפריט ...

את כל מה שקשור לאוכל אני שם בארגזים מתקפלים כאלו (https://www.homecenter.co.il/catalogue/product/17590), ויש להם מקום קבוע בג'יפ שממלא את הבגאז' ביעילות ובלי בזבוזי זמן על מה-לשים-איפה.
בגדים/שמיכות וכיו"ב בתיקים הכחולים של איקאה, שמתאימים את עצמם למקום שנשאר מעל הארגזים
מזרונים על הגג, כלים תמיד באוטו, ושאר המשתנים מוצאים מקום ...

MR BIG
18-04-16, 00:13
מה זה משנה כמה זמן לוקחת העמסה?

זה כל הכיף!! להכין את האוטו לטיול, לסדר אותו, לקשור דברים . זה הפאן.

מה שלא יהיה , אני תמיד מעמיס עם בגדיי ב' , מסיים להזיע ולהתלכלך , ואז דופק מקלחת ונוסע כמו נסיך.

וכמו שאמרו לפניי: בסיום הטיול הפעולה ההפוכה לוקחת רבע זמן. וזו עבודה מעצבנת.....!!!!!

ד ו ר ו ן
18-04-16, 21:39
לא כייף ההעמסה..
ולא הפריקה.

רק הרגע של היציאה לדרך.

liontamer84
18-04-16, 22:52
בעיניי הכי כייף זה לראות את כל השפצורים והדיגומים שהכנת מנגנים ביחד בשטח...

מוני אורבך
19-04-16, 08:47
לא כייף ההעמסה..
ולא הפריקה.

רק הרגע של היציאה לדרך.

1++

חנן-ג'יפולוג
19-04-16, 10:31
+2

מה כיף בלהעמיס?

קצת התעייפתי מהנושא, אז בפעמים האחרונות, כשהבנות התחננו לצאת לטיול ארוך, סיכמתי איתן שהן מעמיסות ואני בא לנהוג.

לא יכול לומר שממש ישבתי רגל על רגל, אבל בגדול זה עבד יופי :)

itayhi
19-04-16, 11:29
מה שלא יהיה , אני תמיד מעמיס עם בגדיי ב' , מסיים להזיע ולהתלכלך , ואז דופק מקלחת ונוסע כמו נסיך.

בול!

אני אמנם גר על קרקע, הרכב חונה ממש ליד הכניסה לבית ואפילו המחסן צמוד אבל במקרה שלי הרכב הוא גם רכב עבודה.

רק לפרוק את הרכב לוקח לי שעה +-. העמסה של הציוד הסטנדרטי עוד שעה +-. כל זה בזמן שהאישה מכינה את ארגזי האוכל/מטבח. ואז להעמיס את כל הפיצ'פקעס הקטנים, לוודא שהבית נעול, שכל החיות קיבלו אוכל/מים וכו וכו...
סה"כ, סביב 3 שעות. במקרה הטוב...

לא יודע לחשב את זמן הפריקה כי היא נמשכת על פני 3 ימים...
מישהו אמר דחיינות כרונית? 😃😃😃

איתי

GodsFather
19-04-16, 23:46
יש משפט כזה... "היה נכון". אז למעט הצידנית, כל השאר כבר בפנים.
נכנס לרכב ומניע... בממוצע 60 שניות.

כנף שבורה
20-04-16, 01:33
יש משפט כזה... "היה נכון". אז למעט הצידנית, כל השאר כבר בפנים.
נכנס לרכב ומניע... בממוצע 60 שניות.
אין ספק. ניצחת :p
יום חמישי הקרוב אקח זמנים אבל אני מעריך שגם בערך 4 שעות.
(אבל זה בגלל שאני עם יד אחת. פעם חבר בא לעזור בהעמסה ועשה זאת החצי שעה :) )
זה מתחיל בקטנות במשך השבוע. מטעין סוללות לפנסים ומכשירי קשר. קניות וריקון הרכב לאט.
ואז יום לפני הטיול עושים את זה. לוקח את רשימת הצק ליסט. הבן הגדול בן ה 8 עוזר. עולה על הגג ואני מעביר לו דברים והוא מסדר פחות או יותר.
כל שנה שהוא גדל זה נהיה קצת יותר מהר וקל לי :rolleyes:
מזלי או יתרונו שאני בדירת קרקע והרכב בחנייה צמודה לשער. הכל מסודר במחסן יעודי דיי גדול.
תפרתי תיק ענק (מעין צ׳ימיגג) אורן 260 רוחב 110 וגובה 50. זה מכיל חצי בית ! תבדקו את זה.
אני בעד להכניס למעלה כל מה שלא יוצא עד מחנה הלילה. הכל
מזרונים. אוהל. שקשים. שמיכות. גרלנדה. תיקי בגדים. ובטח עוד... כל דבר ארוז בשק דואר ענק. רק לדחוף לתוך התיק הענק שעל הגג, לסדר ולקשור רצועות.
בבאגז הרכב: שרותים מתקפלים (בניתי עם הבן). אביזרי חילוץ. אביזרי קשירה. צידניות. כיסאות. גריקן מים לשטיפה
מקדימה. שקית פנסים. מכשירי קשר. שקית סוללות. נשק. מיני טאבלט לניווט. טאבלטים לילדים לנסיעת הכביש.

ביום של הטיול חצי שעה לפני שעת ה ש׳ מרוקן הכל מהמקרר והמקפיא לעגלה. מנייד אותה לרכב וממלא את הצידניות. עושה סדר אחרון ואז הולך להביא את הקטנטנים מהבית ולקשור אותם.

-->