PDA

צפייה בגרסה מלאה : המלצה על רכב (לא שטח) חסכוני - 40K

im_ri
17-04-16, 11:56
היי,
מחפש המלצות לרכב פרקטי וחסכוני. זה אומר שהוא צריך להביא אדם אחד ללא ציוד מנקודה א' לנקודה ב' ובזול.
לא משנה גודל חיצוני, לא מעניין נוחות, אין חשיבות למספר מקומות, ואין חשיבות לביצועי המנוע (מלבד צריכת דלק).

הוא ישמש לנסיעה איטית בעומסי תנועה בינוניים (יוצא יחסית מאוחר לקראת סיום הפקקים) מהחניה בבית לחניה בעבודה - סה"כ 56 ק"מ ביום.

מה כן חשוב?
עלויות קבועות:
ביטוח וטסט.
אמינות.
עלויות משתנות:
עלות חלפים (כל הטיפולים יעשו בעבודה עצמית) - יתרון לרכב פשוט מכאנית כמה שיותר.
צריכת דלק.

תקציב לרכב 40K, אשמח אם הוא יהיה כמה שיותר חדש.
אשמח אם בתשובותיכם תפרטו עלויות קבועות וצריכת דלק.
תודה!
עימרי

גיא
17-04-16, 12:25
הייתי ממליץ על סיטרואן סי1 או פג'ו 107 או טויוטה אייגו. כולם אותו אוטו. הטויוטה יקר יותר בגלל השם. עושה +/- 30 ק'מ לליטר. פשוט ביותר. קל לחניה. רחב ויציב מאד על הכביש גם ברוחות סערה, מבולים וגם במהירויות שלא רושמים פה. אפשר למצוא באחריות יצרן במחיר 40אש'ח

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

נמרוד
17-04-16, 13:35
אתה יכול למצוא כל אחת מהמיני הזולות בת שנתיים-שלוש בסכום הזה, השוק הזה שנולד בשנת 2010-2011 פשוט מוצף, ומכוניות טובות מידיים פרטיות. יש לך החל מסוזוקי אלטו סופר ספרטנית, דרך סיאט סיטיגו, פג'ו/סיטרואן/טויוטה כמו שהוזכר, יונדאי i10, קאיה פיקנטו... בקיצור כל המבחר וכולן נכנסות בקלות בתקציב שלך. כמובן שבמקרה שלך שבו השיקול היחיד הוא תצרוכת דלק אתה קונה ידנית בלבד. כולן (ידניות) יעשו 20 ק"מ לליטר פלוס/מינוס בנסיעות בין עירוניות, בפקקים קצת פחות אבל לדעתי אתה יכול לצפות ל17-18 במקרה הגרוע ביותר.

מכיוון שאתה קונה רכב די חדש, עדיין בתקופת שלוש שנות האחריות (קיה - אחריות 7 שנים למנוע וגיר), עזוב אותך מתחזוקה עצמית - קנה אחד מלוקק עם ק"מ נמוך מאיזה אבא שקנה לבת שלו, ותהנה משקט נפשי. גם אצלך זה הרי יהיה רכב זמני, לשנתיים שלוש לכל היותר.

im_ri
17-04-16, 13:38
תודה.
אתה דיברת על 17-20 ק"מ לליטר.
גיא הזכיר 30 ק"מ לליטר.
כמה הן באמת עושות בנסיעה משולבת? זחילה של בוקר לא עמידה של פקקים.

אין בינהן עדיפות? מחלות ידועות? הכל כל כך מושלם?

גיא
17-04-16, 13:51
יש להניח שזה קצת תלוי באיפה / איך נוסעים.

לי יש נסיון עם הסיטרואן, גיר רובוטי, אני עובד ברעננה וגר בחיפה .. משולב כביש החוף וכרמל ... 1:29
אין לי נסיון בכל שאר דגמי המיקרו. למעט הפיקנטו שהיא בהחלט יותר צמאה באופן מוחשי.

im_ri
17-04-16, 15:34
יש הפתעות בכיוונים לא שגרתיים?

להפוך רכב קיים לגפמ?
רכב חשמלי?

משהו שיכול להוות תחרות למיני הזולות וייתן צריכת דלק משמעותית זולה יותר.

נמרוד
17-04-16, 15:38
אני לא יודע אם אתה תתקרב ל30 ק"מ לליטר כמו גיא, זה נתון יוצא מן הכלל אבל לא בלתי אפשרי לנהג בודד, שנוסע במהירות חוקית בין עירוני.

תבנה את התוכנית שלך לצריכת דלק על לא יותר מ20 בתנאים של נסיעה עירונית או משולבת. גם כך זו צריכת דלק מצוינת, וכשאתה מוסיף לזה את עליות התחזוקה הבאמת מינימליות של מכונית מיני כמעט חדשה, אז התשובה היא שאין תחרות ואין לך מה להתחכם בשום כיוון אחר, מלבד תחבורה ציבורית אם זה מתאים למסלול הנסיעה שלך.

גיא
19-04-16, 14:38
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160419/5ac3c78161affde81a5a26ddf8a1742c.jpg

שאלתי את בעל הרכב .. 60 ומשהו אלף ק'מ. 37,000₪ יד ראשונה ידני.

קרקרש ... אבל עקף אותי בעליה של סטלה מאריס.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

yoni_0000
19-04-16, 17:07
זה ממש נשמע כאילו אתה מחכה בכוח שמישהו יגיד קטנוע.. אבל אם לא, הסוזוקי אלטו הכי בסיסית והכי זולה.

asafk
19-04-16, 21:13
רק שים לב שהרבה מהקטנטנות האלה נרכשות ביד השניה לעבודות עירוניות מאומצות כמו חלוקת עיתונים.
כלומר - שים לב ממי אתה קונה.

אסף.

-->