PDA

צפייה בגרסה מלאה : ברזל לחיזוק בטון וקיבוע ג'מבו בקיר שאינו בטון

yogibear
18-04-16, 21:54
שתי שאלות:
1. אני בונה שפת מדרכה בחצר , שפת המדרכה תהיה תעלה (מדופנת בצורה נורמלית ) שאמלא בבטון במידות של 3 מ' אורך , גובה 0.1 מ' , רוחב 0.2 מ' . תקעתי עוקצים באדמה , במרחק של כ 1/2 מטר אחד מהשני ובעומק של כחצי מטר + ...
איזה קוטר ברזל בניין כדאי לשים לאורכה של התעלה וכמה מוטות?
האם צריך להניחם שתי וערב, או שמספיק להניח מוט ברזל אחד מקצה לקצה ולקשור לעוקצים הטמונים באדמה ?
האם יש כלל אצבע בעניין ברזל בניין בעת בניית חומה או תעלת תמך ?
האם בנוסף לברזל מלט חול ומים יש להוסיף חומר נוסף?

2. רציתי להתקין לבן שלי מתח ... התחלתי לקדוח בקיר בכוונה להכניס ג'מבו 13 מ"מ והקיר פשוט חמאה (בית ישן ) הג'מבו לא מצליח לאחז עצמו בקיר, והגדיל מעט את החור.. ברור שלא הצלחתי להרכיב לו את המתח... ושלפתי את הג'מבו למרות שהחל להפתח.
האם יש חומר שאני יכול להכניס לחורים שכבר עשיתי שיאחזו את הג'מבו ויקבעו אותו לקיר ?

תודה לעונים.

boaz avrahami
18-04-16, 22:07
אני לא קונסטרוקטור אבל לרוב שמים לאורך מוטות ישרים וסביבם מרובעים קטנים מהגובה והעומק וקושרים עם חוט קשירה מברזל למוטות האורך.
כל היציקה היא 10 על 20 סמ כך שזה לא מאפשר לך ברזל עבה מדי...
לדעתי האישית והלא מקצועית לאורך 8 ממ והמרובעים 6 ממ
הייתי שם כל 30 סמ ריבוע

בבטון אתה צריך גם חצץ ולדאוד שהברזל יהיה קבור בבטון מכל צדדיו.
תצטרך לקשור את המבנה שיצרת מהברזלים לעוקצים ולטוברה

מצרף תמונות להמחשה

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160418/f5aed654c1ada68ca594ed2fed719ec3.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160418/1ce5e5c4d6371ada7527dd9d82297ce5.jpg

לגבי הג׳מבו-
יש דבק אפוקסי לחיזוק עוקצים אבל במצב שאתה מתאר אין לך בסיס סביר.
אל תשחק בבטיחות...
נסה פתרון של ברגים כנגד פלטת לחץ מצד שני של הקיר

yogibear
18-04-16, 22:46
תודה לעזרה.
בעניין הג'מבואים המתח וקיר החמאה אני מתחיל לחשוב שאבנה לו קונסטרוקציה קטנה מפרופיל 30*30 או אחר בצורת ח בגובה כ 2 מ' . ככה המומנט יתפזר על כל הזרוע הארוכה ואוכל להצמיד אותה באמצעות ברגי עץ לדיבלים.. בצורה זו אין מאמצי משיכה על זרוע באורך כ 15 ס"מ, אלא המאמץ\מומנט (לדעתי ) יתפזר על פני כל הזרוע ...אלא אם אני טועה ...

lizard
18-04-16, 22:50
אתה יכול לשים 4 מוטות ברזל 6 לאורך, לא חייב שתי וערב כי זה לא יסוד.
אפשר לשים דבק אפוקסי בקיר כדי למלא אותו אבל הייתי ממליץ על פתרון אחר או לא להיתפס בקיר הזה. יש מצב שגם אם תצליח לחבר, השילוב של משקל ווירברציות פשוט יפרקו את הקיר.

yogibear
18-04-16, 22:59
השילוב של משקל ווירברציות פשוט יפרקו את הקיר.
לא מדויק ...:rolleyes:
כי דקה לפני שזה יקרה גרושתי תירה בי ... גם ככה פתחתי לה צוהר נוסף בבית כשעברתי את קיר החמאה מצד לצד ...
ולשים פלטת לחץ בצד השני היא בכלל תהרוג אותי כי זה הסלון :cool:
לכן חשבתי שהפתרון הטוב ביותר בהיעדר פתרון אחר יהיה אולי אותה קונסטרוקציה בחדר של בני...
מצד שלישי ... שיחזור כבר למכון הכושר... מה אני מסתבך עם מתח בחדר שלו ....

אשלב את העיצה שלך ושל בועז בעניין שפת המדרכה.

ושאלה נוספת על הדרך : איך אני חוצה את האקרשטיינים בלי לשבור אותן?

lizard
18-04-16, 23:00
מה הכוונה בחוצה?

yogibear
18-04-16, 23:08
אם נניח האורך של לבנת \ בלטת אקרשטיין הוא X , אני חייב לקצר אותה למחצית מאורכה המקורי כדי שתיכנס בין הבלטה שמונחת כרגע לבין תעלת התמך שאני בונה בקצה השביל.
בלטה שלמה לא נכנסת לי...

MMR
18-04-16, 23:12
יש עבור עבודות פיתוח מכשיר "גיליוטינה" בדיוק לשימוש שאתה מתאר.
אחרת- דיסק 9 והרבה סבלנות.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

noogie
19-04-16, 00:24
1. תעלה סקיצה מסודרת (תנוחה וחתך רוחב) של מה שאתה מנסה לבנות.

2. טעות קלאסית, ג'מבו מיועד בראש ובראשונה לעיגון בבטון, לעיגון בבלוקים יש דיבלים ניילון שמתאימים לעומסים גבוהים, תפנה לכל ספק ברגים רציני, יש להם קטלוגים מפורטים.

בועז, התמונה השניה זה פשוט זוועה, זלזול מוחלט בהנדסה ובפרקטיקת ברזלנות בסיסית.

boaz avrahami
19-04-16, 02:12
אני מסכים אבל ניסיתי לתת להמחיש לו למה התכוונתי ואלו השתים שמצאתי זמינות ברגע.
מאחר ומדובר בחגורה לתיחום ריצוף הולנדי לא חששתי מעניין בטיחותי

lizard
19-04-16, 05:03
כמו שנכתב, יש גליוטינה אבל אתה יכול לחרוץ קצת עם דיסק יהלום ולתת לאבן מכה והיא תשבר. אפשרות אחרת, אולי עדיפה אפילו, היא פשוט לא לצקת קו ישר בצד אחד. כלומר, צד אחד אתה עושה תפסנות ושם קרש תוחם, צד שני זה הארקנשטיין. החסרון המשמעותי הוא שאם אתה לא מנקה או עובד בזהירות יתרה, האבנים שליד החגורה תתלכלכנה ואי אפשר להוציא את הליכלוך. תוכל בתאוריה להוציא אחר כך את האבנים אבל זה לא יהיה קל כי הן תהיינה תפוסות בבטון.

yogibear
19-04-16, 17:09
תודה לכל התשובות. בהחלט החכמתי בעניין .
מצ"ב תמונת תעלת התמך.
צריך לקנות ברזלים כי מה שיש לי לא מספיק

107522

boaz avrahami
19-04-16, 19:09
לא רואה תמונה...
בין האדמה לבטון פורשים ניילון על מנת שהאדמה לא תספוג את המים מהבטון והבטון יתיבש ויסדק בהמשך צריך גם להשקות אותו...
אם אתה יוצק עד האבנים אז תוכל לפרוש את הניילון על המשתלבות ובכך להימנע מלכלוך ( בתנאי שהקו ישר).
בסיום בוכל לחתוך או לשרוף את הנילון מתחת לקו האפס.

-->