PDA

צפייה בגרסה מלאה : מחפש ג'יפ - אשמח לייעוץ

asafgvt
20-04-16, 12:45
שלום רב חברים,

אוטוטו נושק לגיל 40 ומחפש להגשים חלום ולרכוש ג'יפ עבור משפחתי ועבורי (בעיקר עבורי...).
חיפשתי בין פראדו לבין פג'ארו, אבל אני באמת מבולבל... ברור לי שלכל כלי יש יתרונות וברור לי גם שלכל כלי יש חסרונות.

מקווה שהתשובות תעזורנה :

1. כמה אתם רוצים להשקיע?

- 60K . חולם שהמחיר יכלול גם תוספות כמו וו גרירה, מיגון תחתון, הגבהות. אולי אפילו סנרוף, אם יש כזה בדרגת עלות כזו. בוודאות אוסיף גם
גגון.

2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע?

- הרכב ישמש אותי לנסיעה וחזרה לעבודה (נסיעה יומיומית של 10 דקות), ולסופי שבוע עבור טיולים משפחתיים.

3. מי נוהג בו?

- בעיקר, 99%, אני.

4. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות?

- משפחה של ארבע נפשות וכלבה קטנה :)

5. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה?

- אני לא יודע להעריך. 20K בערך.

6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו'.

- אוטומטי, דיזל.

תודה מראש על העזרה,
אסף :)

ukiuki
20-04-16, 16:19
הי אסף
אם השאלה שלך אינה רק בין סוגי פאג'רו , הייתי ממליץ לך לבחון ניסן טראנו ארוך מהשנתונים המאוחרים. תוכל אפילו למצא אחד כזה ממוגן ומשופר.
יש אגב אחד כזה לחבר שלי למכירה מודל 2003 . לא רואה הרבה טובים וגדולים ממנו מבחינת עבירות ומבחינת עלויות אחזקה.
אלטרנטיבה טובה נוספת זה הטרופר, רק כאן צריך מאוד להיזהר עם המנוע שלו. אבל אם נפלת על אחד מטופל אתה רק תהנה ממנו.
אגב גם הקינג עומד בכבוד בדרישותיך.
בהצלחה

asafgvt
20-04-16, 17:18
בהחלט לקחתי בחשבון. יש טראנו 2004 אחד שמופיע בפייסבוק. נראה לא רע בכלל ("
רכב מוגבה,מוט מקשר מחוזק,לוקרים ידניים,מדרגות ברזל,בוקסות כתום ועוד...
מתוחזק מכנית ברמה גבוהה,טסט עד ספטמבר,269000 ק"מ,בבעלותי 6 שנים,יד 3").
לעומתו, בהמלצת המומחים בדיון הקודם, מצאתי פאג'רו 99 שנראה מדהים (חיצונית בכל אופן...) ב-25K. נשמע לי לא רע ולהשקיע עוד 10K בשביל תוספות או תיקונים שאדרש להם ("טיפול נעשה לא מזמן,שמור בקנאות, מזגן עובד ומפוצל, שני מסכי די וי די מאחורה , מגן קדמי, מסך מקדימה עם מצלמת רוורס, וו גרירה, מגני רוח, ריפוד דמוי עור, צמיג מאחורה").

שוב התחלתי להתבלבל... :)

נדב ש.
20-04-16, 17:26
מציע שתפנה לך יום ולך לבדוק אותם, גם את הטראנו, הפג׳רו, ומה שראית, תראה אם הרכב נראה לך, עונה לדרישות שלך מבחינת המשפחה והנסיעה, אחר שב ותגבש דעה על איזה מהם ללכת, בשלב הבא שתינעל על משהו תעלה אותו עם כמה שיותר נתונים ותקבל עוד עצות.

ishc
20-04-16, 17:27
בין רכב 99 לבין רכב 2004 אין הרבה הבדל לדעתי.
בסופו של דבר שניהם ישנים, שניהם עבר כמה מאות אלפי קילומטרים והשאלה האמיתית היא איך טיפלו בהם.
אני הייתי מחפש את הרכב עם המספר ידיים הנמוך ביותר, כאשר היד האחרונה מחזיקה בו מספר שנים מכובד ויש לו היסטוריית טיפולים מסודרת.
בין פאג'רו, טראנו, טרופר ושות יש הבדלים והם מאוד תלויים במשתמש.

asafgvt
21-04-16, 11:54
אני חושב שמצאתי משהו דווקא אחלה ביד2. צריך לנסוע עכשיו לירושלים לבדוק אותו... :
פג'רו 99 ארוך, 2800, יד 3, הגבהה, צמיגי שטח, מערכת מולטימדיה, מצלמת רוורס, די וי די, צמיג מאחורה, וו גרירה, שבעה מושבים.
דיברתי איתו, נעשה OVERALL למנוע לפני חצי שנה.

הצעות לבדיקה ? מכירים מישהו בירושלים שיכול לבדוק את הכלי ? לא בדיקה מדוקדקת לפני מכירה אלא בדיקה שהג'יפ בסדר וכדאי להמשיך עם התליך הקניה...

תודה,
אסף

גלעד .ג.
21-04-16, 11:56
מוסך המישור. במישור אדומים

Sent from my iPhone using Tapatalk

נדב ש.
21-04-16, 13:58
בין רכב 99 לבין רכב 2004 אין הרבה הבדל לדעתי.
בסופו של דבר שניהם ישנים, שניהם עבר כמה מאות אלפי קילומטרים והשאלה האמיתית היא איך טיפלו בהם.
אני הייתי מחפש את הרכב עם המספר ידיים הנמוך ביותר, כאשר היד האחרונה מחזיקה בו מספר שנים מכובד ויש לו היסטוריית טיפולים מסודרת.
בין פאג'רו, טראנו, טרופר ושות יש הבדלים והם מאוד תלויים במשתמש.

לגבי היד והשנתון זה לא תמיד נכון, אני יכול להעיד ממקור ראשון על כמה רכבים יד ראשונה שאף אחד פה לא היה נוגע בהם לדעתי, ולמרות זאת בגלל היד נימכרו והחברים שקנו הבינו את הטעות.
כמובן שיש גם את ההפך המוחלט.
רכב ישן מן הסתם מצופה שיהיו מספר ידיים, יש כאלה שכל שנה מחליפים(כמוני עד לפני כמה שנים) אבל בתקופה הזאת מטפלים כמו שצריך, וגם פה יש את ההפך הגמור.
בקיצור, זה לא מדע מדוייק, חשוב לבדוק את הרכב טוב ולתחקר את המוכר בכל השאלות הרלוונטיות.
אישית אותי לא מעניין לא יד ולא ק"מ, מעניין מה הרכב באותו הרגע שבדקתי אותו וכל המכלולים בו, מה הוחלף ומה לא.

אסף, תיעזר בזה, שימושי מאוד:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/96690-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%A4%D7%92%D7%A8%D7%95%D7%90%D7% 99%D7%A1%D7%98%D7%94%D7%9E%D7%AA%D7%97%D 7%99%D7%9C/page4

ותודה ל opl על ההשקעה.

asafgvt
21-04-16, 16:45
תודה :)

ukiuki
22-04-16, 10:08
מנוע שעבר אוברול אינו ערובה לאריכות ימים. אני הייתי דווקא חושד ברכב שכמעט הכל בו הוחלף, זה רק מראה על הנטיה שלו למחלות.
תחשוב שוב למה מישהו משקיע באוברול ורץ ישר למכור.

asafgvt
27-04-16, 10:59
בוקר טוב,

לצערי שום דבר לא התקדם.. אחד ברח עם וקנה אחר, אחד מוכר חיצונית רכב יפה עם אבל מחורב מבפנים, לא פשוט כל עניין שנתון הפג'רו של 99-00... לא מוצא עוד מכירות של כלים נורמלים בפייסבוק או בלוחות...
מה דעתכם על טראנו ? 2000-2005 ? נראה לי שארחיב את רשת החיפוש שלי....

חג שמח לכולם. מקווה שכולם מטיילים :)

אסף

Asaf-a
27-04-16, 11:20
אתה צריך סבלנות, למצוא רכב ראוי יכול לקחת זמן ולא כדאי להתפשר על מפלצת מוצצת...
לא הייתי ממליץ על טרנו, יחסית בסיסי וללא נעילות או בקרה אלקטרונית, סביר להניח שתרצה להחליפו תוך זמן לא רב.

להערכתי תוכל למצוא קינג בסכומים אלו.

asafgvt
27-04-16, 12:35
תודה :)

גם אני חושב ככה, אלא שהסובבים שלי כל הזמן אומרים שלקנות רכב זה פשוט.... לא מבינים שג'יפ זה יותר מארבעה גלגלים שנוסעים על הכביש ומעבירים אותך מנקודה א' לנקודה ב'... אפילו חיפשתי קורס ללמוד את רזי המנוע והרכיבים בג'יפ כדי להבין את הג'יפ טוב יותר. בשביל האוטו הפרטי, אפילו לא העליתי על דעתי כזה דבר...

nir&mg
04-05-16, 21:13
הי אסף,
הייתי מוסיף לרשימה גאנד ויטארה 2007. הוא אומנם בנזין, אך עלות ההחזקה כולל דלק תהה נמוכה בהרבה ויכול להיכנס לתקציב. הוא הרבה יותר חדש, יש סיכוי הרבה יותר גדול למצוא כזה שמור. אחרי מיגון והגבהה עובר כל מקום כמו הגדולים. אם מעניין אותך קיים בגיפולוג מדריך מפורט לקניית אחד כזה. שים לב שבשנתון הזה רק חלק מהכלים כוללים בקרת משיכה esp תתעקש למצוא אחד שכולל, ההבדל תהומי.

ניר

-->