צפייה בגרסה מלאה : רכישת מפתח רטיטה ניטען שיתאים לפתיחת גלגלי רכב שטח.
לאחר תלאות ונזקים שחווינו בפתיחת אומי גלגל טויוטה, החלטתי לרכוש מפתח רטיטה ניטען שיטען לפני כל טיול. יש המלצות? יש מינימום ניוטון/מטר, מומלץ כדי שהמכשיר יהיה קומפקטי וקל ועדיין יהיה מסוגל לפתוח אומים בלי לעשות בושות.
תחזיק ברכב ידית כח ארוכה ובוקסה 1/2 מתאימה.
Sent from my SM-T700 using Tapatalk
גם זה לא עזר, הידית לא אשמה, זה הגיל :)
אם הגוזון תקוע הוא תקוע.
ביליתי פעם אחת שעה שלמה עם שירות תיקוני דרך של חברת השכרה עם החרא הזה ולא עזר כלום.
בסוף שברתי את הגוזון עם בוקסה וידית כוח (נורמלית. לא כזאת ב10 שקל שנשברת).
בג'יפ הגוז'ונים מקבלים גירוז סופר עדין כל פעם שעושים הצלבת גלגלים (שזה פעם בשנה/שנתיים).
מעולם לא נתקע גוזון ומעולם גם לא השתחרר לי אחד.
Elad Shamir
05-05-16, 10:41
1. בורג שלא נפתח עם ידית כח לא יפתח עם "אקדח" נטען, אתה מפיק הרבה יותר כח עם הידית כח + מאריך
2. אומי גלגל צריכים לסגור לפי מומנט (או לפחות בחוזק הגיוני) ולא כמה שהפטיש אויר של הפנצ'ריה מסוגל
3. כחלופה לגריז (למי ששם) אני ממליץ על משחת נחושת (מונעת התחמצנות ועמידה בחום יותר מהגריז)
4. מצטרף להמלצה על בוקסה טובה! עם ידית כח טובה וצינור מאריך - בורג שלא יפתח הגוג'ן יגזר (יש בל.כ בחצר "מכרזים" בוקסות טובות לשימוש הזה, לשימוש שלי קניתי בוקסה "בריאה" וריתכתי אותה למפתח גלגלים גם בריא של נ"נ או ריאו לשעבר)
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
2. אומי גלגל צריכים לסגור לפי מומנט (או לפחות בחוזק הגיוני) ולא כמה שהפטיש אויר של הפנצ'ריה מסוגל
לצערי אני אאלץ לחלוק עליך...
לא מזמן בדקתי מה המומנט המתאים לסגירת הגלגל שלי , פתחתי את כל הגלגלים , סגרתי לפי המומנט הדרוש ו... בטיול הראשון הגלגל הקדמי נפל בדרך קורדרוי מהירה...
לפי דעתי , גלגלים צריך לסגור הכי חזק שאפשר , ואז ללחוץ עוד טיפה...
לגב גזירת ג'וזו'נים ... אצלי יש גוז'ונים ואומים ספייר באוטו...( בעצם כל הברגים שמורכבים באותו קיימים גם בארגז כלים)
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
נטען זה סתם סרבול, אתה תשכח להטעין אותו בדיוק כשתהיה צריך אותו.
אני משתמש במפתח אימפקט חשמלי 12V שמתחבר עם תנינים למצבר או לשקע מצית, משהו עלום שם במותג אמריקן איגל, עושה את העבודה בהחלט.
http://www.al-galgalim.co.il/catalog.php?id=5548
אום גלגל תקוע בד"כ ניתן לשחרור בניגוד לאינטואיציה - ע"י הידוק קל ואז פתיחה.
חכמים ממני כבר אמרו - "חכם לא נכנס לבעיה שפיקח יודע איך לצאת ממנה....."
במקום לטעון לפני כל טיול, תעבור על הברגים כל 3 חודשים. תשחרר קצת, וסגור (ביד). ומדי פעם, תוסיף גם גירוז.
דבר אחד בטוח, כך לא תתקע בשטח. בגישה שלך, ועם הסיפור שאתה מספר, אני מתחבר, גם המפתח הרוטט לא היה מציל אותך.
יש גם מכשיר שניקרא מכפיל כח (יחס 1:54)
אסור לסגור איתו. ולפתוח אפשר אפילו עם הזרת, בעבר הייתי משתמש איתו לפתוח גלגלים בכלים כבדים ומשאיות
בועז
https://www.youtube.com/watch?v=ZroBFiYbwOc
כזה...
לא תמיד מתאים לכל הגלגלים אבל נחמד.
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vesBDXCWrUw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
בדיוק לזה התכוונתי
אם תרצה אתה יכול לבוא להתנסות במפתח שלי
ויש גם מפתח קטן יותר שלדעתי יתאים לך יותר
אני חוזר ומזהיר מניסיון אישי מר "לא סוגרים עם זה אומי גלגלים"
www.lkltd.co.il/ערכה-לפרוק-גלגלים-מכפיל-כח-לגיפים-ורכב-מסחרי
בועז
יש לי את הכלי כבר מעל לשנה, פותח וסוגר אומים של הטרקטור בלי בעיה.
קצת יקר אבל מומלץ אם את בקטע של פטיש רוטט.
http://makitatools.com/en-us/Modules/Tools/ToolDetails.aspx?Name=XWT04MB
לצערי אני אאלץ לחלוק עליך...
לא מזמן בדקתי מה המומנט המתאים לסגירת הגלגל שלי , פתחתי את כל הגלגלים , סגרתי לפי המומנט הדרוש ו... בטיול הראשון הגלגל הקדמי נפל בדרך קורדרוי מהירה...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
אחד הכללים הבסיסיים ביותר בהידוק אומי גלגל הוא שאחרי נסיעה ראשונה מהדקים שוב.
1. בורג שלא נפתח עם ידית כח לא יפתח עם "אקדח" נטען, אתה מפיק הרבה יותר כח עם הידית כח + מאריך
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
זאת בדיוק ״הבעיה״. הכוח הרב, והמתמשך שמוביל לפיתול הבורג.
מפתח אויר ושות׳, עובד על מכות קצרות שמשחררות/שוברות את השיתוך בין האום לבורג, ומצליחות לפתוח בלי לפתל את ההברגה.
יש לי מפתח ברגים חשמלי NoName סיני שקיבלתי במתנה, שלהבנתי עלה כמה עשרות שקלים בלבד.
מתחבר למצית, שהצליח לפתוח אומי U-Bolt חלודים שלא נפתחו כמה שנים.
ביד המאמץ היה גבוה מאד רק להתחיל להזיז אותם, גם עם מאריך.
המפתח, בסדרה של מכות שחרר יפה מאד את האומים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.