התחברות

צפייה בגרסה מלאה : עיכובים, תקלות ובעיות בקבלת חלקים מחו"ל

hadtomer
10-05-16, 08:16
אהלן.

חשוב ליידע: למיטב הבנתי האישית- יש בעיה כלשהי בכל הנוגע בקבלה של משלוחים של חלקי חילוף מחו"ל. הכוונה היא לחלקים שהוזמנו מאיביי וכיו"ב. אני אישית הזמנתי רדיאטור ב9 באפריל. מטבע הדברים, כמו כל ילד בן 12, אני מאוד חם על ההזמנה שלי ורוצה כבר לקבל את הצעצוע.על פי היסטוריית המעקב, הרדיאטור שלי הגיע למשרדי המכס אי שם באזור ה21 באפריל. מאז הוא שם. מדובר ברדיאטור אלומיניום די יקר-כך שמן הסתם ידרש עליו תשלום מכס. הנוהל מוכר לכולנו-בדיקת משרד תחבורה, בדיקת מכס, אין לי שום בעיה עם מכס ואין לי שום בעיה עם אישורים-כי זה פריט ברשימת "שחרור מהיר". אבל.....נראה לי שהדברים הסתבכו, ולא לטובה. הפקידה במענה המאויש של הדואר היתה מאוד נחמדה, אבל לא ממש ידעה להסביר בצורה מסודרת למה הרדיאטור תקוע. היא טוענת שהרדיאטור נבדק על ידי אנשי משרד התחבורה ושוחרר לידי אנשי המכס, אך אנשי המכס לא כל כך ידעו להסביר לי מדוע נוצר "פקק"- וחמור מכך- לא ידעו להסביר לי אם זה שהפריט רשום כמשהו שנבדק על ידי משרד התחבורה אכן אומר שמבחינת משרד התחבורה הוא שוחרר. כלומר- יש מצב שמשרד התחבורה אכן בדק, וקבע שיש איזו בעיה-ואז העביר למכס כדי שידרשו ממני כסף - אם אבוא בכלל לשחרר את הפריט. בעבר הזמנתי פריטים רבים-ומעולם לא נתקלתי במצב כזה, שבו חבילות מתעכבות זמן כה רב.

פניתי אל משרד התחבורה באופן רשמי - וקובלתי תשובה זו:

אל: תומר הדר, כלכליסט

מאת: אבנר עובדיה- דובר משרד התחבורה

הנדון: תגובה

כפי שכבר ציינתי, לא חל כל שינוי בנוהל הבדיקה של חבילות יבוא אישי המגיעות לארץ. החלטת נציגי הדואר לבצע בדיקה אינדיבידואלית של כל חבילה, לא תואמה עם משרד התחבורה.ביום שני האחרון הגיעו פקחי משרד התחבורה לבדיקה מדגמית של החבילות, בהתאם לנוהל הקיים, ושחררו באותו היום את כל חבילות היבוא האישי שעוכבו עד כה.

חשוב לציין שבניגוד לתשובה של משרד התחבורה, המצב רחוק מאוד מלהיות פשוט כפי שהם מתארים (בזה אני כבר מורגל, אני לא מתייחס לתגובות שלהם כמשהו שבהכרח תואם למציאות)- כמה וכמה חברים שהזמינו לפני פסח חלקים לרכב שלהם מתלוננים על חלקים שתקועים אי שם במכס. חמור מכך: כמה וכמה חברים שלי, שהזמינו חלקים שלכאורה עוברים במכס ובמשה"ת תוך שניות, זומנו למתן אישור משרד תחבורה- גם אם מדובר בחלקי חילוף שנמצאים במסלול השחרור המהיר (לדוגמה, מישהו שנדרש לספק אישורים על טאסות). דיברתי עם כמה עמילי מכס-והדעות חלוקות. חלקם טוענים שאין שום עיכוב, היה פסח, חופש וכו-וחלק טוענים שמשרד התחבורה אכן החליט על החמרה של הבדיקות. כל פריט נבדק ונדרש לאישור. גם מה ששחרור מהיר. אני אישית לא קיבלתי עד לרגע זה כל מידע, או כל זימון למכס, או למשרד תחבורה. אחרים מתלוננים על תורים אינסופיים במחלקות שאכן מאשרות סוף סוף להכניס איזה פילטר עלוב לישראל
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153511796647478&set=a.10151756893472478.1073741826.65693 7477&type=3&theater

בקיצור-כמו שאומרים-קודם כל "ראו הוזהרתם". מעבר לכך, אני מנסה להבין-אולי אני מקרה אינדיבידואלי? קרה לכם גם דבר כזה?

lizard
10-05-16, 08:37
אני לא חש באיזו שהיא האטה במשלוחים אבל רק חלק קטן ממה שאני מזמין מיועד במפורש לרכב.

YonatanB
10-05-16, 11:55
אצלי אותו דבר..
כל החבילות הכלליות שהזמנתי מאיביי הגיעו , אבל רק האטם כיסוי שסתומים שהזמנתי, כבר לפני יותר מחודשיים לא הגיע.
ובגלל שהחלק זול מאוד אין לי דרך לדעת איפה זה נתקע.

boaz avrahami
10-05-16, 12:41
כשאני רוצה שחלק יגיע בזמן אני לא שולח אותו בדואר....
בשביל זה יש שרותים כמו Buy2usa ואחרים.

בדואר זה לוקח חודש-חודש וחצי.
עדיף כבר לשלוח בים עם buy2usa

lizard
10-05-16, 13:28
בדרך כלל חבילות שיש עליהן מעקב פחות בעיתיות. מכשיר קשר שקניתי ונשלח ללא מעקב הלך לאיבוד אבל המוכר החזיר לי את הכסף.

חנן-ג'יפולוג
10-05-16, 13:38
אני לא חווה האטה או שינוי.
מאידך, כמעט ולא יוצא לי להשתמש בדיוור ישיר בחלפי רכב.
משתמש בבייטויואסאיי או בשיפיטו.
קניתי באיביי סלילי טעינה לאקסאר בשניים במאי. שלחתי לבייטויואסאיי.
זה כבר בדואר של בקיבוץ, מחכה לי.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk

Asaf-a
10-05-16, 13:55
שאלה בנושא המכס: חלק לרכב שעלה פחות מ200$ ואני מביא אותו עמי בטיסה( גדול ולא נכנס למזוודה ), אני פטור ממעבר במסלול מכס האדום או נדרש לעבור ולהצהיר עליו למרות שנרכש בסכום נמוך?

ברור שמחיר המחירון של החלק בארץ גבוה בהרבה מ200$.

lizard
10-05-16, 14:05
לדעתי אם יש ספק, תעבור באדום. הכי הרבה יגידו לך שאין בעיה. אבל אם אתה כן צריך להכריז עליו ולא הכרזת ותפסו אותך, אתה תהיה בבעיה.

Asaf-a
10-05-16, 14:38
אך איני חייב להציג אישור ממשרד התחבורה?
אם מישהו מהחברים כאן עבר לאחרונה במסלול האדום והצהיר על חלק חילוף לרכב, אשמח אם ישלח לי הודעה פרטית לתאר מה נדרש.

IlanHadar
10-05-16, 20:59
אסף, תקרא כאן (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3626-%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%97%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9D-%D7%A6%D7%93-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A2-%D7%92-%D7%99%D7%A4-%D7%92%D7%A8%D7%A0%D7%93-%D7%A6-%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%99-WK) לגבי מכס.

אם החלק פחות מ- 200 דולר אז תכניס למזוודה ולך לשלום, לא כדאי לשאול שאלות קיטבג.

boaz avrahami
10-05-16, 21:20
לפני עשרים שנה חזרתי מרוסיה עם כל מני מכשירי אלקטרוניקה ובתמימותי עברתי באדום.
שיטת החישוב שלהם מרגיזה ומקוממת וזו היתה הפעם האחרונה שבה עברתי באדום...

מוטי ג.
10-05-16, 21:49
אני שלחתי פריטי רכב בשווי של 80 דולר ע"י בן משפחה מארה"ב לישראל, תוך 10 ימים זה היה בתיבת הדואר בבית.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

hadtomer
16-05-16, 08:19
108184

לקח לי קצת זמן לפצח את הסיפור הזה- אך יש תשובות בקובץ המצ"ב. שימו לב- המסמך חובר ב17 באפריל ונכנס לתוקף ב1 במאי

היתה לי תחושה שמשהו לא בסדר- אבל לא ידעתי לשים את האצבע על מה קרה במדויק.

תודה לך משרד התחבורה....

hadtomer
16-05-16, 08:25
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3688140,00.html

boaz avrahami
16-05-16, 14:13
לא רואים באתר שלהם שום נוהל חדש.
למישהו יש עותק ממנו?

six 4 life
16-05-16, 15:03
לפני 4 חודשים הזמנתי קייסים למנוע של אופנוע (למעשה משמשים כבלוק מנוע) מארה"ב. החבילה הגיעה תוך 10 ימים לארץ, ושכבה במכס חודש וחצי למרות כל האישורים שהוכנו מראש עם חותמות משרד התחבורה. לאחר חודש וחצי זומנתי אליהם "לבירור" שכלל כמובן חקירת עבריין-גנב-מבריח-זייפן קבלות כמו בכל חבילה איתם, אבל מאחר וכל הניירת היתה מוכנה ולכל שאלה היתה תשובה בסופו של דבר קיבלתי את החבילה כמובן לאחר תשלום פרוטקשן בקבלה.
לאותו אופנוע הזמנתי רדיאטור מאיביי ב6 למאי, שיצא מלטביה. ב8 לחודש הוא כבר היה בארץ בידיים של המכס ומאז עד לרגע זה "ממתין למיון" שזו ההגדרה שלהם לכל חלק שאין להם תשובה קונקרטית לגביו. נראה אם גם זה יקח חודש ויותר כדי לקבל אותו.

boaz avrahami
16-05-16, 16:04
הבעיה לדעתי בעיקרון היא בדואר כי אם תזמין דרך לברת שילוח זה לא יתעכב....

והבעיות עם הדואר זה מקצה לקצה. גם מכתבים בארץ לא מגיעים ליעדם

hadtomer
16-05-16, 19:48
לא רואים באתר שלהם שום נוהל חדש.
למישהו יש עותק ממנו?
ניסיתי להעלות אותו לכאן אך לא הצלחתי,מדובר במכתב מה17 לאפריל בו מודיע מנהל משרד התחבורה על ביטול נוהל יבוא חלפים הקיים החל ב1 במאי.אשמח לשלוח אותו במייל לכל דורש

-->