PDA

צפייה בגרסה מלאה : יעוץ לבדיקת רכב ותקלות שנתגלו לאחר הבדיקה

shaypaj
11-05-16, 16:14
לפני שבועיים בערך קניתי רכב יד 2 לאשה מסוג הונדה CRV שנת 2012
הרכב נלקח לבדיקה במכון בדיקה מוסמך , חוץ מהדברים הרגילים שרשמו לא היה משהו מיוחד , כתוצאה מדוח הבדיקה הוחלט לרכוש את הרכב.
יום למחרת יצאתי לנסיעה עם הרכב והבחנתי בכמה דברים , קודם כל היו רעשים מהבולם האחורי ימני ודבר שני היו רעידות קיצוניות ברכב שאני הרגשתי בסביבות מהירות 60 קמ"ש ומעלה ,הרעידות הורגשו במרכב ולא בהגה,הרעידות הופיעו רק כאשר לחצתי על הגז, שעזבתי את דוושת הגז לא היו רעידות בכלל , ממה שאני הנחתי זה שיש איזושהי בעיה במערכת ההניע של הרכב ( יכול להיות הרבה דברים) הרעידות היו חמורות ברמה שהאשה לא רצתה לנסוע ברכב.
באותו סופ"ש שנקנה הרכב היה חג שני של פסח ונאלצתי לחכות ליום ראשון דיברתי עם אחד הבודקים במכון והוא ביקש שאני יגיע עם הרכב לבדוק את הנושא , הגעתי עם הרכב הבודק הרגיש את מה שאני הרגשתי ושלח את אשתי לבדוק אצל פנצר מאכר אולי משהו תקול בצמיגים/איזון, הכל נמצא תקין והפנצר מאכר אמר שזה נראה לו צירייה, אחרי התרוצציות וכמה שעות של המתנה הוחלט לקחת את הרכב למוסך מורשה המכונאי עשה סיבוב והרגיש את הרעידות אפילו ב40 קמ"ש וכומבן את הרעש מהבולם,המוסך שלח למכון לכיוון פרונט לבדיקה נוספת שמה החליטו חד משמעית יש בעיה עם הציריות והרכב נשלח חזרה למורשה, במורשה החליפו בולם אחורי ימני תקול והציריות ימין ושמאל קידמיות תקולות, הרכב תוקן בעלות כוללת של 4750 ש"ח,עכשיו הרכב בסדר אין רעידות ואין כלום.
הודעתי על כך למכון הבדיקה ופה מתחיל מסע ההתנערות שלהם מהאחריות, בדוח הבדיקה בפירוש לא נרשם שום דבר המעיד על התקלות האלו כלומר הרעידות או רעש מכיוון הבולם האחורי. לאחר פגישה נוספת איתם ומרדפים בטלפון חזרו אליי ואמרו לי שהם מוכנים לקחת אחריות על נושא הבולם אבל לא על הציריות שהוחלפו, התירוץ הוא שבבדיקה שהם עושים הם לא מגיעים למהירויות כאלה ומשרד התחבורה לא מאשר להם לנסוע במהירויות כאלה ובנוסף הם לא יכלו לעלות על הרעידות שהרכב נמצא על דיינו (שנמצא שם במכון בדיוק בשביל הדברים האלו-מדמה נהיגה על כביש למי שלא מכיר).
אני מחכה לתשובה סופית מהם ושוקל לתבוע אותם בתביעות קטנות, על הבדיקה יש אחריות! מופיע בדף הבדיקה.
כל השיחות שלי איתם מוקלטות וכמובן ששמרתי את כל הקבלות ומכתב והמוסך שאומר שהרכב הגיע לאחר בדיקה ושם נמצאו התקלות הנ"ל.
בהזדמנות אני יעלה את דוח הבדיקה אם תרצו לעיין ולהגיד לי מה דעתכם.
השאלה שלי האם יש להם על מה להתגונן/להתנער במקרה הזה או שהם סתם משחקים איתי במלחמת התשה?
ומה אתם הייתם מייעצים לעשות מעבר למה שכבר נעשה?

ד ו ר ו ן
11-05-16, 16:18
לא עשית נסיעת מבחן ברכב לפני הקנייה?

shaypaj
11-05-16, 16:38
עשיתי, אבל לא יצאתי לכביש מהיר , סתם סיבוב קצר גם בעל הרכב היה קשקשן לא קטן לא הייתי מרוכז במסביב, טעות..אבל עדיין...

נדב ש.
11-05-16, 17:17
אולי(בעצם בטוח) זאת אמירה לאחר מעשה אבל מכוני בדיקה מהסוג הזה זה ישראבלוף אמיתי, בזבוז זמן וכסף, ולכן כהולכים לבדוק רכב ואם כבר לוקחים לבדוק אותו עדיף לקחת למקום שמבין דוגמת מוסך מורשה, לבקש שיעשו בדיקה לרכב לאיתור תקלות (בפירוש לא בדיקה לפני קניה) ולקבל דו"ח תיקון מה דורש טיפול, תשלם עלות שעת עבודה ותקבל כנראה מידע אמיתי על מצב הרכב+היסטוריה אם יש כזאת.

למקרה הנ"ל, לדעתי תתבע אותם, תקלות מהסוג הזה בדיוק הם אמורים לאתר או לפחות להצביע עליהם, מה שחוק ברכב ומה דורש בדיקה יותר מעמיקה או לא, אם כלל לא צויין אחד מהדברים וליד כל פרט מסומן וי ולא איקס בפירוש הם פישלו(אם מסומן איקס אז הם כיסו את עצמם רק לא הסבירו לך את הפירוש של הטופס), אחת התשובות של מכון בדיקה כזה כמעט תמיד לגבי מנוע וגיר הם "שחיקה בדיסקיות בגיר, החלפת הילוכים לא תקינה(למרות שברכב הכל תקין), הספק מנוע נמוך" וכו', על כל מקרה שאם קרה משהו יוכלו לכסות את עצמם.

Saar
11-05-16, 17:24
נדב, שכחת את "לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה" :)

shaypaj
11-05-16, 17:38
שלא תטעה לא זר לי הכיסוי תחת שלהם תחת סיסמאות שונות ומשונות בלי שום קשר למציאות. ועדיין לא מוזכר שום דבר שקשור לזה.

נדב ש.
11-05-16, 18:30
נדב, שכחת את "לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה" :)

צודק בהחלט, אחד ממשפטי המחץ שלהם...

- - - Updated - - -

שלא תטעה לא זר לי הכיסוי תחת שלהם תחת סיסמאות שונות ומשונות בלי שום קשר למציאות. ועדיין לא מוזכר שום דבר שקשור לזה.

תעיין בטופס בדקדקנות, שים לב לסימון במשבצות ליד כל סעיף מה מסומן.
אני לא עו"ד אבל אם לא מצויין בסעיף המתלים איקס אז הסיכויים לטובתך.
אתה בטוח שלא יצאו עם הרכב לנסיעה קצרה? הייתי עד לכמה בדיקות כאלה שהבוחן יצא עם הרכב לסיבוב, אם אצלך יצאו לסיבוב קשה להאמין שבמהירות עירונית לא ירגישו רעידות...
עוד דבר בנוסף, אם היתה בעיה בציריות סביר להניח שגם הגומיות שלהם היו בלויות, שם לב אם ציינו משהו לגבי זה.

shaypaj
11-05-16, 18:54
יצאו גם לסיבוב . בנוסף לדיינו .

-->