PDA

צפייה בגרסה מלאה : אורות חניה קדמיים סופה 94

grossfeld
15-05-16, 21:04
הי
יש אורות דרך
יש אורות גבוהים והידית נתפסת תקין.
יש איתותים גם בכנפון וגם באורות הכתומים שמתחת לפנס הראשי.
יש הבהוב חירום (למרות שבקצב מוזר אבל יש)
יש אורות אחוריים חניה
יש אורות בדש בורד (צבאי)
יש אורות בלם
יש איתותים
יש אור רברס.

הדבר היחיד שאין ומשגע אותי זה האורות הכתומים הקטנים שמתחת לפנסים הראשיים מקדימה במצב של אורות חניה.

כלומר, שפותחים את המתג אורות לחצי הדרך האורות בדש נדלקים והאורות מאחורה נדלקים. האורות הכתומים מקדימה לאו.

יש לי מפסק צבאי מעצבן שמבטל את אורות הבלם והרברס מאחורה אבל זה לא משפיע על האורות הכתומים מקדימה.

כמו כן בדקתי והנורות בבית הפנס הן כאלה עם מגע כפול. והן תקינות.

ניסיתי לעקוב אחרי הסכמה בספר הצבאי ומצאתי חוט רלבנטי בצמה שמגיעה למפסקים אך לא צפיתי בשינוי בהזנה של מתח אליו.

למישהו רעיון?

grossfeld
16-05-16, 19:53
עבר יום,
ואף אחד לא ענה,
מהנסיון שלי צריך להקפיץ.
אז הכנתי תמונה שאולי תסביר את התופעה.
אשמח לקבל תשובה או כיוון.
תודה
אייל108195

shmil
16-05-16, 21:42
לא מכיר את החוט הספציפי, כן מכיר את מעגלי החשמל בסופה.
אם נראה לך שזה החוט שמגיע ממפסק האורות לפנסי החנייה, תן לו 12V ותראה אם הוא נדלק.
אם כן - יש לך נתק במפסק, או קלקול בו.
אם לא - מצא את החוט הנכון.
סך הכל זו תקלה מאד פשוטה, שמחייבת רק מעקב אחרי החוט הנכון.

grossfeld
21-06-16, 21:18
מעדכן,
אחרי הרבה מחקר בנושא, ואחרי ששאלתי וביקשתי מבעלי סופות שיצלמו לי איך האוטו שלהם מאותת, גיליתי שכל סופה מחווטת קצת אחרת. בחלק המאותתים בכנפיים מאותתים יחד עם האורות הכתומים מקדימה ובחלק הם מאותתים ב״התמסרות״ עם הכתומים הקדמיים. זה תלוי לאן מחברים את החוט השני של המאותת כנף. לפלוס של האור חניה הקדמי או למינוס.
כמו כן גיליתי שהרבה בעלי סופה בכלל לא שמו לב לאופן שהמאותתים עובדים אצלם.
מה שהפתיע אותי זה שהמאותתים הקדמיים לא מתנהגים כמו ברכב אירופאי או יפני, המאותת לא נכבה נדלק נכבה נדלק נכבה. אלא חזק חלש חזק חלש. כמו ברכב אמריקאי. סליחה על הצעירות אבל גם ותיקים ששאלתי אותם לא שמו לב לזה. אני כותב את זה כדי שהבא בתור שינסה לתקן ידע את ההתנהגות הרצויה של האור הזה.
בכל מקרה החוט שנותן זרם לאורות חניה מהמפסק הוא חוט שחור עם פס צהוב. אצלי החוט הזה קיצר לגוף ולכן משכתי חוט חדש מהמפסק לפנס שמאל וממנו עוד אחד לפנס ימין.
עכשיו הכל עובד.
תודה
אייל

-->