PDA

צפייה בגרסה מלאה : החלקת בטון של מדרגת כניסה

yogibear
19-05-16, 09:09
שלום לכולם

בניתי מדרגת כניסה רחבה לבית (בחצר ) בגודל של כ 0.6 *1.00 מ"ר לערך
המדרגה בנוייה מ כ 17 בלוק 7 מוצמדים האחד לשני עם ברזל 6 מ"מ בצורת ח . לתוך כל בלוק שפכתי מלט לתוך החללים . לאחר שמולאו כל החורים הוספתי לצקת מלט עד שהבלוקים כוסו בשכבה של כ 2 ס"מ .

כל שנותר הוא לעשות את גימור המדרגה (המקום עליו דורכים ) . חשבתי לבצע יציקת בטון נוספת של כ 4-5 ס"מ . ולהחליק אותה. וכאן בעצם השאלה . ראיתי שניתן לצקת מדה מתפלסת ... נכנסתי להוראות ההכנה וירדתי מזה - מורכב מידי למשטח כ"כ קטן ... החלטתי לחזור לבטון או חומר אחר שאקבל כאן המלצה ואינו מסובך מידי להכנה :

אם אני רוצה שהבטון היה חלק – האם כדאי לעשות תערובת חול + מלט בלבד כדי למנוע גבשושיות של אבני חצץ (קטנות ככל שיהיו)?
אני מניח שהתערובת אמורה להיות נוזלית מהרגיל ע"מ שתפלס את עצמה לבד.. נכון ?
במה להשתמש כדי להחליק בגימור יפה – כלומר איזה כלי ?

תודה לתשובות ...

tomergir
19-05-16, 10:00
אנחנו יצקנו שביל גישה והחלקנו אותו עם קרש. יצא ממש חלק.
אם אתה רואה שיש גבשושיות לאחר שהחלקת, ניתן להוסיף מעט מים (אחרי שיצקת ולפני שהיציקה התייבשה) ןלהמשיך להחליק.

boaz avrahami
19-05-16, 10:22
בטון מוחלק הוא בטון שיש בו בנוסף לשומשום יותר בטון וקצת יותר מים על מנת שתהיה לשומשום שקיעה מהירה ביחס לבטון וכך הוא לא בולט.

אני לא בעל מקצוע אבל כטיפים אם לא תקבל עצות מבעלי מקצוע אמיתיים הייתי ממליץ לך להשתמש בחומר שיקשור בין היציקה הישנה לחדשה. אולי גם להוסיף בי גי בונד לתערובת החדשה

DANI1
19-05-16, 10:27
בוקר טוב
קודם כל אתה צריך שיהיה לך גובה בין מדרגה למדרגה גובה סופי 17 ס"מ.
אני מבין שיש לך מקום מקום לעשות עוד יציקה קטנה כדי להגיע לגובה התקני 17 ס"מ
מה שאתה יכול לעשות לשים רשת ברזל 6 מ"מ.חול חצץ שומשום ומלט ,ברגע ושמת שומשום קל לך יותר להחליק את הביטון .
מומלץ לשפוך בי גי' בונד ,בזמן הכנת התערובת כדי למנוע סדקים בעתיד.
את ההחלקה מומלץ לעשות עם מאלג'
לעשות את הבטון מעט נוזלי שבזמן ההחלקה תראה את המים צף על הבטון ,לא להוציא את המים הוא יספג בהמשך.
חומרים נכונים לבטון טוב ומוצלח ,3 דליים חול נקי ומסונן ,3 דליים שומשום ,1.5 דלי מלט ,נותנים לך חוזק מספיק לבטון .
בהצלחה
DANI 1

yogibear
19-05-16, 11:05
איזה כייף לקרוא את התשובות שלכם ולהחכים מהן .
תודה - יבוצע בהתאם למה שרשמתם.

ירון גל
19-05-16, 11:17
אני הייתי ממליץ לא לעבוד עם מלט רגיל אלה סוג של גראוט
נכון זה יותר יקר אבל ימנה לך סדקים במיוחד בעובי קטן
וגם החוזק גדול משמעותית
אתה יכול להכניס לתערובת עד 30% אגרגגט (חצץ ) וכך להוזיל קצת את המחיר

boaz avrahami
19-05-16, 12:57
יש גם אפשרות לשים 2 חתיכות של אבן קבטיה ( כמו ספי חלונות) שכל אחת בגודל 100x30 ובעובי הנכון.
תקבל מדרגת ״שיש״ במאתים שקל בלי כמעט עבודה

nitzan
19-05-16, 14:05
אתה יכול לפזר מלט יבש אחרי ההחלקה יתן לך צבע אפור יפה .
לשים סילר לבטון אחרי שהבטון יתייבש .

yogibear
19-05-16, 21:21
שוב תודה לעזרה.
יצקתי מלט \ חול \ שומשום עם בי ג'י בונד. יצרתי תערובת נוזלית.
שפכתי לתבנית שיצרתי על המדרגה , ואני מניח שזה יצא מפולס ללא שקערוריות. מחר אדע סופית.
קניתי מאלג' מתכתי .. היום למדתי לעבוד איתו :D , יש לי עוד יציקות \ שבילים לעשות כך שהכלי בהחלט ישמש אותי בעתיד הקרוב .
סילר ? רעיון מעולה - אפילו לא הייתי בכיוון כי לא עבדתי מעולם עם החומר ... אברר עלות תודה לרעיון.

-->