צפייה בגרסה מלאה : Article: אוברול-פלוס: בנייה מחדש של מנוע שברולט V8, חלק ב'
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3747-%D7%90%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9C-%D7%A4%D7%9C%D7%95%D7%A1-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%9E%D7%97%D7%93%D7%A9-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%98-V8-%D7%97%D7%9C%D7%A7-%D7%91
איזה כתבה , לפנים.
מעניין אפילו מותח ,
מרוב שהייתי כל כך מרותק הנס קפה התקרר והלכתי להכין חדש.
שאפו.
יפה מאוד, כל הכבוד על ההשקעה והפירוט.
רק לא הבנתי דבר אחד, מה הקשר בין הסיליקון והכורדי? לא זכור לי שבכורדיסטאן היה לנו סיליקון על החמורים...
עכשיו מובן מאוד למה מכונאים בארץ מעדיפים לזרוק מנועים לפח ולמכור מנועים מפירוק/ייבוא. הם לא מאמינים בעצמם וביכולת שלהם לעשות את העבודה כמו שצריך ובדרך כלל פוטרים את הלקוח במשפט "אוברלים לא מצליחים בדגם הזה" .אני לא מאמין שיש הרבה מכונאים שהיו מקפידים על כל פרט ושלב ומקדישים לכך את הזמן, הסבלנות והכסף.
ובסופו של דבר הרכב הופך למוצר חד-פעמי. תרבות הצריכה מול אמנות השימור.
כל הכבוד.
GodsFather
24-06-16, 14:21
בודדים הם הלקוחות שיהיו מוכנים לשלם מחיר עבור עבודה ראויה. סוג של ביצה ותרנגולת.
כתבה ועבודה ברמה , הלווי והיה לי זמן לסדר גם את שלי !
כל הכבוד תן עידכונים איך המנוע עובד .
טל
עכשיו מובן מאוד למה מכונאים בארץ מעדיפים לזרוק מנועים לפח ולמכור מנועים מפירוק/ייבוא. הם לא מאמינים בעצמם וביכולת שלהם לעשות את העבודה כמו שצריך ובדרך כלל פוטרים את הלקוח במשפט "אוברלים לא מצליחים בדגם הזה" .אני לא מאמין שיש הרבה מכונאים שהיו מקפידים על כל פרט ושלב ומקדישים לכך את הזמן, הסבלנות והכסף.
ובסופו של דבר הרכב הופך למוצר חד-פעמי. תרבות הצריכה מול אמנות השימור.
הארץ הקטנה שלנו לא מובילה אלא כמו בהרבה מקרים, מאחרת.
אכן, רכב הוא מוצר צריכה. כבר מזמן לא בונים אותו או את מכלוליו לשיפוץ. בעתיד הלא רחוק הוא לא יהיה בכלל מוצר - תחבורה כמו תקשורת תהיה שרות.
אוטומוביל ישאר תחביב נפלא עבור מיעוט של אנשים, שהם כנראה הרוב בפורום כמו זה, וזה לא רע בכלל.
כבוד!!!
איזו השקעה... בעבודה ובכתיבה/תיעוד.
אני יכול להבטיח שאף כורדי לא נפגע במהלך ההכנה של כתבה זו, אם איזה כורדי מוצא עצמו נפגע מעצם הקריאה - אני מתנצל!
לגבי הדיון על רמת המוסכים זה דיון שכבר עלה מספר פעמים ואני כמו רבים חושב שזמן שווה כסף ולכן אין הרבה בעלי רכבים שיהיו מוכנים להשקיע כסף עבור זמן כה רב.
אני מסכים עם נמרוד שעבור רוב מוחץ מהאוכלוסיה רכב הוא מוצר מתכלה שתפקידו לשרת את בעליו ולכן כמו כל מוצר אחר כשמתקלקל אז זורקים וקונים חדש.
ליצרן מנועים יש את האפשרות לייצר את המנוע במחיר כל כך זול שאף סדנא לא תוכל להתחרות איתו.
כמו שאנחנו לא משפצים נורה שנשרפה, כך גם שיפוץ מנועים ומכלולי רכב רבים יעלם מהעולם - לדעתי.
כתבה מצוינת.
מדויקת ויסודית, מתועדת יפה ומשקפת את המציאות עם כל הבעיות שחווים כשעושים לבד.
באמת שאפו Rob ..
נותר רק להמתין ולשמוע שהגעת ל400 סוס :) (גם אם יצא לך רק 300 זה בסדר, הדרך חשובה יותר מהתוצאה).
הערה לגבי השימוש ב-RTV בסביבה של שמן מנוע:
מניסיון כמנוען מנועי סילון שניתקל בשימוש ב-RTV לאטימה של אביזרים בהם יש מערכת שמן, אני חייב לומר שזה מתכון לצרות.
יצא לי לראות כיצד השמן הופך את ה-RTV לכדורים קטנים שזורמים עם מערכת השמן וגורמים לנזקים עקב סטימות.
באותם ימים שניסו להשתמש לא היתה הוראה ספציפית בנוגע ל-RTV. בעקבות ארועים כאלה יצאה הוראה מפורשת לא לעשות שימוש ב-RTV בסביבת שמן.
חושב שמה שנכון במנועי סילון בחיל האויר, עשוי להיות נכון גם כאן במיוחד שנזקים פוגעים בכיס האישי (שם זה סיכון לבטיחות טיסה).
לתשומת לב.
מעבר לכך, כתוב נפלא ומאד מעניין!
חנן-ג'יפולוג
26-06-16, 12:25
גם אני ראיתי מנוע שנהרס מrtv בתעלת שמן.
לכן, צריך להקפיד לא לשים כזה בהרכבת משאבת שמן, באיזור תעלת מעבר השמן בבלוק-ראש וכו'.
באטימת קרטר, מכסה שסתומים, מכסה טיימינג וכו' זה תקני ואף מחויב, בהתאם להנחיית יצרן.
גם שם לא צריך להגזים, אבל במקרה הרע זה יורד לקרטר ונעצר במסנן הראשוני.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אטימה - על ידי חומר אנארובי כמו לוקטייט שמיועד לזה, ואז אין בעיות.
אסף.
כתבה מדהימה!
כיף לקרא, וההשקעה על העריכה! שפאו!!!
boaz avrahami
27-06-16, 17:11
איזה תענוג לקרוא.
כל הכבוד!
נתקלתי בקישור בחתימה שלך וקראתי (רק) עכשיו בשקיקה.
כתוב כל כך טוב עד שכמעט האמנתי שגם אני יכול.
אבל.... עדיין לא בדקת את ההספק בפועל?!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.