צפייה בגרסה מלאה : ניווט באיטליה
איזו תוכנת ניווט שאינה מבוססת אינטרנט טובה לצפון איטליה?
אני לפני שלוש שנים דילגתי מרומא, לפירנציה, לוונציה,לוורונה ולמילאנו עם IGO8, אלף ק"מ בשבוע. רק שים לב שעד כמה שאני זוכר התוכנה לא מכירה ברחובות שמיועדים לתושבים בלבד - כאלה שיש בכניסה מצלמה שאם נתפסת חטפת.
למה לא מבוססת אינטרנט?
גוגל מפס. הכי נפוץ, הכי טוב.
here של נוקיה לשעבר, אופליין, חינמית וניתן להוריד מפות לפי מדינה.
חנן-ג'יפולוג
25-06-16, 20:15
גוגל מפס כן מזהירה מהרחובות לתושבים OPL הזכיר?
אם כבר הנושא עולה - אני אישית לא מכיר מישהו שלא נכווה מזה (אני אישית בדרך נס לא חטפתי דוח). זה כולל סיפורי זוועה של חבר שחיפש את המלון שלו ועשה לא פחות מ7 סיבובים סביב אותו בלוק = 7 דוחות, "למזלו" חברת ההשכרה שגובה גם דמי טיפול -15 יורו לדוח הסכימה לגבות רק פעם אחת על כל הדוחות. זה נגמר במאות יורו. חבר אחר בוונצייה שהיה במלון באותו רחוב כמוני (שלא קרוב בשום אופן לעתיקות או לעיר הישנה) חטף דוח ואני לא, הדוח יכול גם להגיע חודשים אחרי הטיסה. כשאני אספתי את הרכב ברומא (ממרכז העיר) הנציג היה צריך להסביר לי בדיוק איך לצאת לכביש המהיר על מנת לא לחטוף דוח. זאת הכנסה רצינית עבורם.
גוגל מפס, ולהוריד מראש את המפה כאופליין למקרה של בעיית קליטה, עובד פצצה ומאוד נוח מראש לחפש בגוגל המלונות והמקומות ולשמור.
אינטגרציה מלאה.
חנן-ג'יפולוג
25-06-16, 20:34
OPL, גוגל מפס מזהירה מזה?
היכן המקומות המועדים לפורענות? ערים גדולות? קיים גם בעיירות/כפרים? מהו התמרור שמזהיר מזה?
אני לא ניסיתי עם גוגל מאפס. המקומות המועדים הם סביב עתיקות אבל לא רק.
מצאתי את התמונה הזו ברשת, רואים את התמרור (עיגול אדום) לא תמיד יש את כל הכיתוב, גם רואים את המצלמהhttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160625/cf41593a60e19b83ea107a36153d40dd.jpg
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
מלכודת מעצבנת מאד. השלטים מכילים הודעה באיטלקית ללא כל סימן מצוייר. בלתי אפשרי שלא ליפול במלכודת.
מגיע לפעמים גם שלושה חדשים לאחר חזרתך ארצה...
לגבי תוכנות ניווט:
1. maps.me להוריד גם את המפה וגם את קבצי הוראות הניווט הקולי.
2. HERE (תוכנת המפות של נוקיה לשעבר)
3. Sygic שהיא כמו IGO מבחינת התפעול ולמיטב זכרוני גם היכולת לטעון את קבצי העניין.
4. IGO ... (פחות ממליץ) בד"כ עולה ממון לא מבוטל, אבל ניתנה פעם בחינם לתקופה קצרה וגם בקרוב מאד, למספר ימים בלבד, לפי הכתוב כאן - http://www.mobilityfreak.co.il/index.php?q=node/12042
5. כמובן גם גוגל-מפס עם אפשרות מפות האוף-ליין
מעבר לנ"ל, שהן תוכנות ניווט מדלת-לדלת, אני בכל הנסיעות האחרונות מכין מידע הנשמר בגוגל-ארץ (KML) כקובץ אותו אני מעביר לסלולר ודואג להכין מפה סבירה עבור Oruxmaps - זהו ניווט בסגנון ניווט השטח - אתה רואה עצמך על המפה, עם כל נקודות העניין שהכנת ובוחר לאן לנסוע (או ללכת ברגל בטיולים עירוניים).
אבל לדעתי הפשוט ביותר - קנה סים מקומי, אפילו דאטה בלבד, כ- 10 אירו ותשתמש בתוכנה שאתה מכיר - waze או גוגל מפס.
ארז גור
לא אינטרנט כי עולה כסף
הרעיון של סים מקומי נשמע טוב
דרך אגב IGO מיום רביעי עד ראשון בחינם
ארז, אתה יכול בבקשה לפרט קצת על ההמרה מגוגל ערס דרך פורמט kml ויבוא לorux?
סים מקומי בשדה התעופה ו Waze. עובד מעולה.
הכיר כבישים נידחים וכפרים נידחים עוד יותר. הזהיר מכל המצלמות למיניהן.
ארז, אתה יכול בבקשה לפרט קצת על ההמרה מגוגל ערס דרך פורמט kml ויבוא לorux?
בהחלט - לא צריך להמיר :)
גוגל-ארץ פתוח על המחשב בביית, פותחים folder חדש (תחת "המקומות שלי" בגוגל-ארץ) לטובת הטיול המתוכנן, מסמנים נקודות עניין (מתוך מחקר באינטרנט, אתרי טיולים, מידע לתיירים, מקומות לינה שהזמנתם, תמונות של טיילים אחרים שאני מוצא בגוגל-ארץ ומושכים את העיין וכו'), מציירים מסלולים מומלצים (אפשר להשתמש ב add-patch של גוגל-ארץ או בחיפוש מסלול בין שתי נקודות (direction-from / direction-to) וכל מה שגוגל-ארץ מאפשר.
שומרים את התיקייה החדשה במחשב (אפשר לשמור כקובץ KML או KMZ).
מעבירים הקובץ לסלולר.
בעזרת סייר קבצים בסלולר (אני ממליץ על ES-file-explorer) מוצאים את הקובץ בסלולר ו"פותחים" אותו (לחיצה כפולה, למשל) - אם תופיע רשימה של תוכנות אפשריות לפתיחת הקובץ, בוחרים ב- ORUXMAPS...
לא לשכוח להכין מפת אופליין לאורוקס בעזרת האפשרות map creator מתפריט המפות בתוכנה.
בהצלחה,
ארז גור
יעזור גם אם תרחיב לגבי מקור למציאת מפות אופליין לאורוקוס, לרבים מאיתנו יש מפות של ישראל אך חסר מקור להורדת מפות בחו"ל.
אם למישהו יש כתובת מדוייקת / רחוב שיש בו OPL, אני יכול לבדוק באיזה תוכנות זה מזהיר ובאיזה לא
אין לי אבל בעיקרון כל רחוב צידי סביב עתיקות רומא הוא כזה לדוגמא
בדקתי על שני רחובות:Via di Panico & ia dei Soldati שמוגדרים כ ZTL, בשלושת התוכנות שיש לי: WAZE , GOOGLE & HERE לא קיבלתי חיווי של זה שהם מוגבלים למקומיים בלבד למרות שיש עליהם שלטים בכניסה ומצאתי שהם מוגבלים באיזו רשימה ברשת http://rometour.org/rome-traffic-restrictions.html
גם באיטליה וגם בצ'כיה לאחרונה ניווטתי עם WAZE. עבד נוח ומצויין, אני לוקח חבילת גלישה מהארץ (בכל זאת נסיעה מהעבודה ואני מגיש את ההוצאה).
שמעתי שבפלאפון WAZE חופשי ולא משנה איזו חבילת גלישה לקחת.
למרות על ההתרעה של WAZE על המהירות עדיין חטפתי דו"ח אחד באיטליה.
לא ידעתי לגבי הרחובות הנ"ל, טוב לדעת
תודה על התגובות נראה לי סים מקומי וWAZE או גוגל מפס האפשרות הטובה.
רוב הטיול בדולומיטים כולל הליכה
אגב האם הסים המקומי טוב גם לשיחות ויכול להחליף חבילה מהארץ?
אין מקור אחד, וחבל לחפש מקור אחד.
בשביל זה יש גוגל.
תכתוב את האזור, תוסיף את אופי הטיול (מכונית, רגלי....) ותוסיף אורוקס .
קצת השקעה, אפשר למצוא מפות טובות, והכי חשוב, מתאימות לצרכים של הטיול הספציפי.
קח לדוגמה טיול משפחתי בארה"ב, אתה לא באמת רוצה להוריד ולתחזק מפות 1:20000-50000 לכל ארהב :-)
אתה כן רוצה מפות כבישים לכל ארהב (מחוץ לערים, תתפלא כמה מקומות אין כיסוי), אבל שאתה יורד לתוך איזה פארק (ברייס, גראנד...) אתה רוצה מפה כמה שיותר פרטים.
את המפת כבישים תמצא במקום אחד, אבל של הפארקים במקומות אחרים.
יעזור גם אם תרחיב לגבי מקור למציאת מפות אופליין לאורוקוס, לרבים מאיתנו יש מפות של ישראל אך חסר מקור להורדת מפות בחו"ל.
קודם כל, כדי לייצר מפות אוף-ליין מכל מפת אונליין שאתם משתמשים בה, רשמתי בעבר, למשל כאן - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/96167-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%A1-%D7%9E%D7%A4%D7%A1?p=673880&viewfull=1#post673880
כעת נדרש רק להשיג מפות אונליין לאורוקס:
1. קצת רקע - בגרסאות הישנות יותר, כמעט כל אתר מפות התומך בפורמט של גוגל (כמו גוגל-מפות, למשל) הופיע ברשימת מקורות המפה של אורוקס. יום אחד המפתח של אורוקס קיבל מכתב מעורכי הדין של אתר אחד או יותר והחליט ללכת בדרך הבטוחה - הוא הסיר את כל האתרים הללו מהרשימה שלו, למעט אתרים שמראש מצהירים שאין בעיה שכולם ישתמשו בהם.
2. למעשה בכל עדכון של התוכנה, מופיעה שאלה בעת העלאה של התוכנה ומבקשת אישור להחליף את קובץ רשימת המפות (וכמובן רובנו עונים אוטומטית YES) - כל מה שצריך לעשות, לאחר שיש קובץ עם רשימת מפות מלאה הוא לגבות אותו במקום נוסף _ליתר בטחון) ותמיד בעת העלאת OruxMaps לאחר עדכון גרסה לזכור לא לאשר אוטומטית החלפת הקובץ.
3. אז היכן מוצאים קובץ עם רשימת מפות גדולה ומגוונת? - אני ממליץ להשתמש ברשימה שמנהל פדלאון מאתר גרופי - http://www.groopy.co.il/forummessage.aspx?messageid=393771
בהצלחה,
ארז גור
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.