התחברות

צפייה בגרסה מלאה : אין איתות בכל הצד השמאלי,ידית,ריליי או אוליי רק פיוז?

ybar
08-07-16, 17:45
כשמאותתים שמאלה אין בכלל איתות בכל הנורות בצד השמאלי, אך כשמפעילים את לחצן המצוקה(4 ווינקרים) כל הנורות עובדות מצויין כולל הצד השמאלי,היכן לדעתכם הבעיה במקרה כזה? הידית עצמה תקולה,ריליי שרוף או אוליי רק פיוז האחראי על האיתותים בצד השמאלי של הרכב?
הרכב הוא שברולט קמארו 92 .

shmulikbg
08-07-16, 21:24
אתה שומע את נקישות האוטומט כשאתה מאותת לשמאל?
בכל מקרה, הבדיקה הפשוטה והמהירה לאחר בדיקת פיוזים, היא החלפת האוטומט.

ybar
09-07-16, 10:08
יש אוטומט ווינקר נפרד לשמאל וימין? כשמאותתים שמאלה אין את נקישות האוטומט כמו ששומעים בבירור כשמאותתים ימינה.

נדב42
09-07-16, 10:17
נשמע כמו הידית ...

ybar
09-07-16, 10:44
אבל כשאני מאותת שמאלה מראה לי חיווי בלוח השעונים ונדלקת לי נורת "חץ" ירוקה קבוע (במצב תקין הנורה הנ"ל מהבהבת),עדיין נשמע לך כמו ידית תקולה ולא האוטומט ווינקר(שלא נשמע בוודאות בעת האיתות)?

נדב42
09-07-16, 10:50
אבל כשאני מאותת שמאלה מראה לי חיווי בלוח השעונים ונדלקת לי נורת "חץ" ירוקה קבוע (במצב תקין הנורה הנ"ל מהבהבת)
את זה לא ציינת ...

בדקת שבאמת כל הנורות עובדות עם לחצן המצוקה ? נורה שרופה יכולה ליצור אפקט כזה (לחצן מצוקה עובד ואיתות רגיל תקוע). גם מעבר לנורות לד, אגב ...

ybar
09-07-16, 11:07
אוקיי הבנתי,אני אבדוק שוב את העניין אך הפעם בשעות הערב/חושך ,יכול להיות שבאמת אחת מנורות האיתות שרופה ולא הבחנתי בכך באור יום/שמש וזה למעשה מה שתוקע לי את הידית(לפי דבריך).
אגב, כל הנורות ברכב הינם נורות להט רגילות וסטנדרטיות ולא לדים למינהם.

ybar
09-07-16, 16:57
האם יש אוטומט ווינקר נפרד לכל צד או שזה רכיב משותף גם לאיתות ימין וגם לשמאל? אני יודע בוודאות שהאוטומט שאחראי על לחצן המצוקה(4 ווינקרים בו זמנית)הוא רכיב נפרד מזה של הווינקרים הרגילים בידית.

shmulikbg
09-07-16, 17:09
יש אוטומט אחד למערכת.

ybar
10-07-16, 19:06
את זה לא ציינת ...

בדקת שבאמת כל הנורות עובדות עם לחצן המצוקה ? נורה שרופה יכולה ליצור אפקט כזה (לחצן מצוקה עובד ואיתות רגיל תקוע). גם מעבר לנורות לד, אגב ...

כנראה שפה הבעיה,בדקתי היום עוד פעם את העניין ואכן נורת האיתות בבקלית האחורית השמאלית שרופה/לא עובדת וזה כנראה מה שתוקע לי את האיתות השמאלי בידית.
וכנראה שהבעיה אינה באוטומט ווינקר מאחר כשמאותתים ימינה שומעים בבירור את נקישות האוטומט.
מחר אני אחליף את הנורה השרופה ואעדכן אם הבעיה היסתדרה .

ybar
12-07-16, 22:54
את זה לא ציינת ...

אז מה שאתה בעצם אומר שזה מעין מנגנון התראה/המודיע לנהג שיש לו נורת איתות שרופה(כמו ברכבים שקצב האיתות בהם משתנה למהיר יותר כשיש נורה שרופה)?הבנתי נכון?

נדב42
12-07-16, 23:35
לא, הרבה יותר פשוט. כשמנורה שרופה לא עובר מספיק זרם דרך הבי-מטל של האוטומט, ולכן האור לא כבה אלא נשאר דלוק קבוע...

ybar
19-07-16, 19:32
את זה לא ציינת ...

אכן קלעת בול,נורת איתות אחת בבקלית האחורית השמאלית היתה שרופה וזה למעשה מה ששיבש לי את האיתות דרך הידית.
תודה רבה,עזרת לי מאוד.

נדב42
20-07-16, 15:43
בשמחה 😊

-->