PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה על דריישפט קדמי

Psy
10-07-16, 10:26
מצרף תמונה של הדריישפט הקדמי (איסוזו דימקס 2008), האם החלק בתמונה (שנהיה צר - טלסקופי) הוא יציקה אחת עם כל הדריישפט או שזה חיבור עם אטמים?
האם עובר שם שמן?
לא כל כך בטוח אם יש לי משם נזילה (אל תתייחסו לסימני שמן מעל זה, זה ממשהו ישן שטופל ועם פלאש זה נראה די חדש), היה לי קצת גריז אדום על החלק\חיבור הזה ושמתי לב שחלק מהגריז עליו נהיה שחור (מניח משמן מנוע), ניקיתי את האיזור, אחרי עוד נסיעה די ארוכה (כי בקצרה לא היה שינוי) היה עוד קצת שמן שחור (לא ברור אם זה משאריות של גריז שקצת נמס מהחום).
מה יכול להיות? אולי זה משמן מנוע שהיה על החלק הזה בעבר (ולא נוקה כמו שצריך) ובגלל השילוב של הגריז עם החום אז הוא כאילו ספח אותו וזה נראה כמו נזילה? (אציין שזה היה רק כשמעבירים את האצבע באיזור הזה, לא משהו שנראה מטפטף וכו')

109237

אשמח לתובנות בנושא.

נמרוד
11-07-16, 09:53
זה טלסקופ , זכר בתוך נקבה, עם שיניים זחיחות - הדרישפט מסוגל להתארך ולהתקצר קלות. השמן שיש עליו נראה כמו שמן שמגיע מלמעלה, מהמנוע. לאו דווקא נזילה משמעותית, אולי הזעה, ואולי פשוט שמן עודף מהחלפת השמן האחרונה.

Psy
11-07-16, 10:15
הבנתי, תודה!
בתוך החלק הזה (בכלל בדריישפט) בכל מקרה אין שמן נכון?
מה שהיה בעבר זה פילטר שמן שלא סגרו אותו כמו שצריך ועם הזמן הוא התרופף וקצת נפתח וזה השפריץ לכל עבר, כולל לאיזור הזה, שמאז לא ממש נוקה כמו שצריך.
כנראה השילוב של הגריז (שהיה גם על החלק הזה משום מה) בשילוב עם החום והשאריות שמן זה מה שהיה.

אגב, גריז (אדום), מה הסיבות שהוא מחליף צבע לשחור\חום\אפור? מגע עם מים, שמן, לכלוך?

נמרוד
11-07-16, 10:34
בתוך הדרישפט, בחלק הזחיח כמו שזה נקרא בעברית, יש גריז, לא שמן. אמורה להיות שם גומית אטימה בין הזכר לנקבה, ופיית גרוז על הנקבה. (אני מדבר באופן כללי על דרישפטים, לא זחלתי אף פעם מתחת לדימקס).

Psy
11-07-16, 10:42
:D קיבלתי!
ובקשר לשינוי צבע של גריז, ממה זה בד"כ נובע?

נמרוד
11-07-16, 10:45
כמו שכתבת, מלכלוך וג'יפה.

boaz avrahami
11-07-16, 10:59
שמן מטפטף/ מזיע עף עם הרוח בזמן הנסיעה .
חפש את הנקודה הקדמית העליונה ביותר הרטובה.
לפעמים צריך לנקות קצת ולעקוב.

-->