צפייה בגרסה מלאה : כבל ותוכנת הצריבה לבאופנג - באיזה תכנה בדיוק
הגיע לי UV82 שהזמנתי (דומה ל-UV5, יותר חזק).
זה המכשיר. (http://www.ebay.com/itm/122011449725?_trksid=p2057872.m2749.l264 9&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT)
הגיעו גם הכבל והתכנה.
יש בדיסק גם קובץ זיפ שנקרא UV82_CPS
קצת קשה לי עם סינית, והכל מלא שם בקבצי זיפ.
איזו תכנה בדיוק?
(win7)
אני עבדתי עם chirp:
http://chirp.danplanet.com/projects/chirp/wiki/Home
יכול לעלות קובץ img של ה 82 שלי, מוכן לצריבה.
והוא צורב עם הכבל USB שהגיע?
אמנם אצטרך להוסיף לי תדרי VHF, אבל אשמח אם תשלח.
ל-shmilpel בGמייל, קום.
אם יש למישהו קובץ DAT או קובץ IMG של התדרים - אשמח לחסכון בזמן ומשלוח למייל שכתבתי..
תודה מראש...
CHIRP זו בהחלט אפשרות.
הקישור הרישמי של באופנג זה כאן-
http://www.baofengradio.com/en/services.asp?BigClassName=Programming%20 Software
לא מכיר את הדגם שלך, אבל לפעמים יש יכולות שרק תוכנת המקור יודעת לטפל.
בזהירות עם טעינה של קבצי IMG ממכשיר למכשיר. קובץ שאתה מוריד מהמכשיר ושומר למחשב שומר גם את הגדרות התוכנה של המכשיר (firmware). בכל באופנג שיוצא יש גרסה קצת שונה והיה לי מכשיר שהושבת בהעברה של קובץ IMG מUV5R אחד לאחר מדגם טיפה שונה ועם גירסת תוכנה שונה. ולקח לי הרבה מאוד זמן למצוא קובץ עם הגרסת תוכנה הנכונה בשביל לשחזר אותו.
אם עובד עם chirp (שאני אישית מאוד ממליץ) בדוק שהfirmware בין הקובץ שקיבלת תואם לזה שאתה קורא מהמכשיר (Settings->other settings->firmware massage 1/2)
אם לא תואם מומלץ לשמור את קובץ הIMG שקיבלת כקובץ chirp או CSV ואז לעשות import לתוך הקובץ שקראת מהמכשיר.
כל זה נכתב בעקבות מכשיר שחשבתי שהלך פייפן על הטעות הטיפשית הזאת ולקח לי המון זמן להבין מה עשיתי לא בסדר ואיך לפתור/להימנע להבא.
בהצלחה
אכן לא רצוי סתם לצרוב קובץ.
תשתמש במדריכים שיש ברשת:
https://youtu.be/-cUmyElf1MI למשל.
שהגעת לצריבת תדרים תכין לך קובץ שלך, על ידי העתק הדבק לטבלת התדרים ב chirp, שכולל את כל התדרים מהמדריך שיש כאן באתר.
בכל מקרה, בכל התוכנות - לאחר שמתקינים את הדרייברים המתאימים והמכשיר מזוהה במחשב - מפעילים את התוכנה וקודם כל קוראים מהמכשיר ! אין מה להמשיך לפני ששלב זה עובר בהצלחה.
רצוי גם לשמור את ה-IMG על המחשב.
רק לאחר מכן לעדכן את הערוצים ואז לכתוב למכשיר.
בהצלחה,
ארז גור
צרבתי כמה מכשירים מהסוג המדובר עם chirp עד שהגיעו אלי מכשירים מתקדמים יותר שנאלצתי להשתמש בתוכנה של באופנג.
יכול להיות ש chirp כבר עודכנה ולא תתקל בבעיה, בכל אופן רשימת תדרים תמצא פה https://drive.google.com/open?id=0B3b2xT91Dyu1dzNtdVJRM1g2QWs
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
סיכום ביניים:
קודם כל תודה על האזהרות. sure needed it
אכן, הורדתי קודם כל אימג, גם עם הצ'ירפ וגם עם הייעודית.
הכנתי קובץ אימג לצריבהע ם מה שאני צריך בצ'ירפ, והיא לא מוכנה לצרוב למכשיר בטענהשזה לא קום 4, שזה הקום איתו היא הורידה.
עם התכנה הסינית הפרמטרים לא ברורים לי, אעלה בהמשך.
לא טריביאלי..
משהו לא מובן לי.
אם הצלחת בתוכנה לקרוא את המכשיר (הורדת אימג'), אז ההגדרות התקשורתיות נכונות. מדוע התוכנה טוענת שזה לא פורט 4?
אולי שתי התוכנות (צ'ירפ והתוכנה היעודית) פעלו ביחד ברקע והפריעו אחת לשניה?
בדוק במנהל ההתקנים איזה פורט מזוהה לחיבור (להיכנס למנהל ההתקנים - לחיצה ימנית על "המחשב שלי", מתוך סייר החלונות, ואז מאפיינים. מהמסך שיפתח בחר את מנהל ההתקנים - device manager. חפש את סעיף ה- com ports או משהו דומה ותוכל לראות בסוגריים איזה פורט הוקצה לתוכנה)
גם לי לא היה מובן, ארז, לכן כתבתי סיכום ביניים.
לא, שתי התוכנות לא פעלו במקביל, זה היה הדבר הראשון שבדקתי.
עכשיו עובד.
מסתבר שה- usb to serial של הסינים לא היה מעודכן, והיה צורך ב pl2303 מעודכן.
ברגע שעודכן, ניתן היה גם לצרוב ולא רק לקרוא.
כך שהchirp היא זו שעבדה.
נותר לי עוד משחק עם תדרי ה-VHF, שם זה לא לגמרי עובד, אבל הפרמטרים עוד לא מספיק ברורים לי, כנראה.
גם מה שכתוב טיגריסים, אגב, לא דומה בכלל למה שיש לי במקסטרק.
אילו הפרמטרים מהצ'ירפ:
(נמחקו. לא היו נכונים)
טוב, עדכון לסיום השרשור.
הכל עובד.
VHF ו-UHF.
גם שידור, גם שמיעה.
(למעט טיגריסים, שבמקסטראק שלי זה שונה).
מצרף תמונה (נכונה) של גיבוי של הצ'ירפ, דרכו קראתי וצרבתי.
(ומוחק את התמונה השגוייה של הפרמטרים שהעליתי אמש)
תודה רבה לכם, יואב, אילן וארז, שהזהרתם אותי בשרשור ובמייל מלעשות שטויות (מה שהייתי עושה אם לא האזהרות) :rolleyes:
תודה גם לזיו ולגיא.
כמו תמיד, אין על האתר הזה.
109343
סליחה על השאלה - למה צריך את הכבל ל"צריבה" (היום זאת כבר לא צריבה אלא תיכנות פשוט)?
אם זה דומה ל UV5 - אפשר ב 10 דקות לתכנת בעזרת הלוח מקשים של המכשיר ולבצע את רוב הפונקציות האפשריות לדעתי.
האם יש משהו שאני מפספס?
אפשר כמובן לתכנת עם לוח המקשים.
תחשוב על כך שיש כאלו המגדירים 8 תחנות לערוצים האירופאים, 22 תחנות לאמריקאים (14+8) , עוד קצת טיגריסים, לפעמים עוד כמה ערוצים פרטיים...
יותר נח לחבר למחשב עם כבל ובעזרת תוכנה "להוריד" אליו קובץ מוכן מראש עם כל התחנות. יש כאן עניין של נוחות, בדיוק כמו שאפשר להשתמש במקדחה ידנית עם ידית מסתובבת במקום מקדחה חשמלית... האמת שבנוסף אםשר בעזרת התוכנה להגיע למספר פרמטרים שאינם ניגשים מלוח המקשים, אבל זה לא רלוונטי במרבית המקרים.
סליחה על השאלה - למה צריך את הכבל ל"צריבה" (היום זאת כבר לא צריבה אלא תיכנות פשוט)?
אם זה דומה ל UV5 - אפשר ב 10 דקות לתכנת בעזרת הלוח מקשים של המכשיר ולבצע את רוב הפונקציות האפשריות לדעתי.
האם יש משהו שאני מפספס?
כשאתה מחליף פאלפון אתה מקליד מחדש את כל אנשי הקשר?
אגב, לא צריך בכלל לתכנת, תחזיק טבלא של התדרים ובכל טיול פשוט תקליד את התדר הרצוי.
לא ממש מבין.. אתמול לקח לי 10 דקות להגדיר את כל 22 הערוצים, כשהדילוגי תדר מוגדרים נכון - אז לא צריך להקליד כלום - פשוט לעבור אחד אחד ולשמור.
אני חושב שלרובנו יש קצת יותר מ 22 אנשי קשר בסלולרי..
שמיל,
לפי הנתונים ששלחת, לתדרים האמריקאים והאירופאים, הוספת "תדר פרטי" \ קוד (CTSS & DCS ) בערך של 88.5HZ.
למה?
אני מנסה (כבר כמה זמן) , להחליט מה הבררות מחדל הנכונות של המכשיר.
בשלב הזה, אני מנסה לא להכניס תדרים פרטים וקודים, מתוך הנחה שאם אני אתקל במישהו שאני לא מכיר , ורוצה לחבור אליו, זו תמיד תהיה מכשלה.
שאנחנו מטילים בקבוצה אנחנו תמיד זזים לאיזה ערוץ אחר (בוודאי לא נשארים על 3, 5, ....) , ואם הערוץ פנוי, אז בכל מקרה אין כל כך משמעות לקידוד, או שניתן להחליט בתחילת הטיול איך עובדים.
בקיצור למה הכנסת את 88.5 ?
אני גם לא מבין את התכנות של תדרי ה VHF ? מה התדרים? כאילו יש רק קוד, אבל אין תדר???
אין את התדרים של ה-VHF כי זה תדרים שאני צריך, והם לא קשורים לבאי הפורום. לכן - הם נמחקו ולא מופיעים בתמונה.
לגבי תדרי ה- - UHF - זה מה שהמכשיר נתן לי. זה נוסה מול מקסטראק ויצא בסדר..
זה גם מה שעלה אוטומטית בתוכנה.
יכול להיות שאלו התדרים שנדרשים?
יש פה מישהו שיכול לאשר שמסטרק עובד עם "תדר פרטי" של 88.5HZ ?
מאחר ואני לא מפעיל את היכולת הזו, זה אומר שאני אשמע מסטרק והוא לא ישמע אותי.
האם זו באמת בררת המחדל?
איפה אליק???
אתמול הגיע לי מכשיר מדגם TH-UV8000D (נרכש מ EBAYׂׂ). הגיע ללא תוכנת צריבה או כבל.
אין לי שום בעיה להכניס את התדרים ידנית, אבל האם יש למישהו מושג איך עושים את זה?
הגיע מדריך מפורט מאוד באנגלית, אך מרוב פירוט, אני לא מוצא את השורה "כיצד מגדירים תדר" :confused:
109494
את התמונה לא רואים.
בחיפוש זריז ראיתי גם מספר מדריכים מצולמים ביו-טיוב, אולי זה יעזור לך.
שמיל,
לפי הנתונים ששלחת, לתדרים האמריקאים והאירופאים, הוספת "תדר פרטי" \ קוד (CTSS & DCS ) בערך של 88.5HZ.
למה?
אני מנסה (כבר כמה זמן) , להחליט מה הבררות מחדל הנכונות של המכשיר.
בשלב הזה, אני מנסה לא להכניס תדרים פרטים וקודים, מתוך הנחה שאם אני אתקל במישהו שאני לא מכיר , ורוצה לחבור אליו, זו תמיד תהיה מכשלה.
שאנחנו מטילים בקבוצה אנחנו תמיד זזים לאיזה ערוץ אחר (בוודאי לא נשארים על 3, 5, ....) , ואם הערוץ פנוי, אז בכל מקרה אין כל כך משמעות לקידוד, או שניתן להחליט בתחילת הטיול איך עובדים.
בקיצור למה הכנסת את 88.5 ?
אני גם לא מבין את התכנות של תדרי ה VHF ? מה התדרים? כאילו יש רק קוד, אבל אין תדר???
בchirp יש ברירות מחדל של התדרים לCtss\Dtcs אבל אם בעמודה של הtone לא בחרת אף אחת מהאופציות (tone\tsql\dtcs...) אז הן בפועל לא נצרבות. כלומר אין משמעות לתדרים האלו בערוצים שבהם לא מוגדר משהו בעמודת של הtone ולמעשה הערוץ הוא ללא ctsss\dtcs
לגבי התדרים הפרטיים, אפשר לשדר למקסטרק אבל אי אפשר לקבל שידור ממנו.
תאפס את הנתונים האלה ותקבל שידור חלק. נוסה אתמול בשטח בהצלחה..
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.