צפייה בגרסה מלאה : TD-5 מול TDI-300.
יתכן ונפלה בחיקי ההזדמנות לרכוש דיפנדר 110, TD-5 (אם אסף לא ינקנק אותי קודם :twisted: ).
אני רק מעלה את השם TD-5 ומייד מתרחקים ממני כמו ממצורע.
"עזוב, קח TDI-300, הרבה יותר טוב..." (כי טוב בעיני כולם = פשוט. או. קיי. לא בעיני כולם, נראה לי שהיחיד בארץ שתומך ב TD-5 זה ארז).
"למה לך להסתבך, המון חשמל, מחשב..."
"אין מחשב, רק במוסך המרכזי.."
"השיפורים ל-TDI-300 יותר קלים זמינים וטובים..."
"יש רק אחד בארץ עם מחשב דיאגנוסטיקה, שאינו של היבואן..."
"תאכל אותה בענק ותחנן למנוע הישן..."
זה לא נגמר.....
מדובר על מנוע מודרני ומתקדם בהרבה מה-TDI 300, אבל כולם מפחדים ממנו.
אפילו חשמלאי בכיר בל"ר (יש האומרים מס' 1 בתחום) מתריע ואומר ללכת על הישן.
ממה כולם מפחדים?
TDI-300, דורש שיפורים רק להגיע לרמה של ה-TD-5 (למעט מומנט בסל"ד נמוך, שם הבנתי כי ה- TDI-300 עדיף).
שפר את הTD-5 ותקבל הרבה יותר.
מדברים גם על זמינות של חלפים ושיפורים.
נכון, היום יש יותר ל-TDI-300, אבל זה עתיד להשתנות. משנת 99 ועד היום נמכרים ה-TD5, משמע, יותר חלפים זמינים מגוון שיפורים הולך ומתרחב.
גם לגבי אבחון תקלות, עם העליה במספר ה TD5, סביר שיכנסו לארץ עוד מחשבי דיאגנוסטיקה, גם במוסכים שאינם של היבואן.
אז מה דעתכם, TD-5 או TDI-300?
יש סיבה לחשוש?
חד משמעית TD-5!
מדובר במנוע עדיף מכל בחינה - כולל אמינות!
ההבדל היחידי הוא במנוע(ועוד כמה דברים קטנים שקשורים אליו כגון ידית גז אלקטרונית וכו'), כל השאר זהה לחלוטין כך שאני לא רואה לגבי השיפורים איפה היתרון לTDI300, גם בשיפורי מנוע בTD5 קל יותר לשפר, יש מחשב ולשפר אותו זול בהרבה מלהתקין טורבו ואינטרקולר חדשים(שגם אותם אם רוצים להשתגע אפשר להחליף בTD5).
המנוע עצמו אמין הרבה יותר מהTDI300 הבעיה כשיש בעיה עם המנוע זה יעלה הרבה כסף, מצד שני אם אתה מטפל במוסך המתמחה בלנדרובר(בין אם הוא מורשה או לא) גם בעיה בTDI300 תעלה לך הרבה מאוד כסף....
אם אתה מטפל לבד הTDI300 קל וזול הרבה יותר לטיפול, אבל בעיות במנועים האלו(בדיפנדר) נדירים מאוד בכל מקרה.
ומעל הכל הרכב פשוט חדש יותר=פחות תקלות.
בTD5 אי אפשר לעשות אוברול. הכי טוב. ככה תחלף לבנזין.
החלקים היקרים הם כל מה שקשור למערכת הדלק/ הזרקה- ומדובר באמת בחלקים יקרים מאוד (עדיין פחות מבמנועים יפניים, אבל יקר מאוד יחסית לTDI300). מצד אחד- חלקים אלקטרוניים פחות מתקלקלים. מצד שני- אנחנו יודעים שיש בעיה סדרתית אחת במנוע הזה (עניין שיכול להיות "רק" החלפת צמת מזרקים, ולפחות בשני מקרים שאני מכיר- הסתיים גם בהחלפת מחשב)- ובאופן ספציפי בשנתון 99. יש גם דרך למנוע את התקלה הזו אם עוד לא התחילה, ויכול להיות שברכב שאתה בודק, כבר היתה ותוקנה (וזה הכי סביר). מעבר לזה- אין בעיות מיוחדות.
כל השאר- פשוט וקל. דיפנדר.
אסף.
יש לי TD5 כמעט 4 שנים, שקניתי אותו יכולתי לקנות גם TDI 300 משופר העדפתי את ה TD5 ואני לא מצטער על כך .
נכון שהיו לי בעיות עם הצמה והמחשב (תקלה שחב' המזרח נתנה אחריות מורחבת ונתנה לי מחשב ללא תמורה)
נכון שחלק מהחלקים יותר יקרים מהTDI300.
ונכון שבטורים נמוכים יש ל TDI 300 יתרון אבל פה זה נגמר.
לא צריך מחשב לכל תקלה באוטו, אצלי ב כל התקופה רק פעם אחת הזדקקתי לאיבחון מחשב,מעבר לסיפור עם הצמת חשמל לא היו לי שום בעיות חשמל אחרות שתקעו את האוטו.
איכות הנסיעה שלו טובה יותר מה 300 (שקט יותר בצורה משמעותית)
שיפורי מנוע ארז כבר אמר הכל.
אל תפחד מהTD5 בסה"כ הוא די פשוט.
בTD5 אי אפשר לעשות אוברול.
אתה בטוח? מעולם לא פיקפקתי בדבריך והנסיון מראה שעד היום לא טעית (ולראיה הניג'וס הטלפוני שאתה מקבל ממני), אבל אני שומע דברים אחרים.
שוחחתי אתמול עם נועם צרפתי, איש נחמד מאוד, חבר הפורום והבעלים של חברת טיולי שטח.
ברשותו מס' דיפנדרים וגם TD5.
לדבריו ניתן לעשות אוברול למנוע והא אף ביצע 2 כאלו ב-2 TD5 שונים.
שוחחתי עימו ארוכות ואף קיבלתי סדר גודל של עלויות לאוברול, מפורט לרמת החלק הבודד. :roll:
הכי טוב. ככה תחלף לבנזין.
תתפלא, דווקא מעדיף דיזל ולא בהכרח משיקולים כלכליים.
יש "לעשות אוברול" ויש "לאלתר אוברול". אם משתילים בתוך מנוע שרוול לא מקורי - בספר שלי זה לא נקרא לעשות אוברול. אולי זה טוב, אולי זה עובד, אבל נדבר איתו בעוד 500 אלף ק"מ. שאלת אותו כמה חומר הוא הוריד מהצילינדר בשביל לשתול בו שרוול? וכמה חומר נשאר בדפנות הצילינדר?
הצילינדרים מצופים בחלקם הפנימי בחומר שאי אפשר לחרוט בלי להרוס אותם. לכן, בשביל אוברול צריך בלוק חדש (או מפרוק), או לשלוח את הבלוק לחו"ל לשיפוץ. השתלת שרוול היא אילתור, לא יותר (ואולי אילתור טוב, אבל אני לא ממהר לסמוך את ידי על זה- רק הזמן יגיד אם זה טוב ועובד).
אסף.
אסף
אני אשמח אם תוכל לפרט על זה.
בגדול, מה שאני מכיר זה שצילינדר המצופה בניקסייל (שזה למיטב הבנתי מה שמתשמשים בו ב TD5) הוא בלתי ניתן לחריטה.
מאידך, מדובר על סליב (שרוול) הניתן להחלפה, וכך הוא מתוכנן.
אם כך, כשנדרש במנועים מסוג זה אוברול, אינך יכול לחרוט את הצילינדר, אבל אתה צריך ויכול להחליף את הסליב.
הסבר, פרט ונמק.
30 שניות - זוז! :twisted:
אולי איציק יוכל להאיר את עייננו לגבי צילינדרים ניקסייל במנועים אחרים?
(מפאת הגיל, איציק זוכה ל 12 שניות הארכה מעבר ל 30 שאסף קיבל) :lol:
יוני5
עניין האוברול הוא בכל מקרה לא שיקול לדעתי - לא הייתי נוגע ברכב שצפוי לעבור אוברול כל עוד הוא בידיים שלי, דווקא הסיכוי להזקדקק לאוברול ב TD5 הוא יותר נמוך ולו רק בגלל שהרכב יותר צעיר, מנוע כזה שעבר 500K ק"מ לא יזיק להחליף גם את הבלוק או להחליף בחדש- יעלה 25K ?
שמעתי לאחרונה על אחד החברים שהוציא לא הרבה פחות מזה על הרבה פחות מזה עם TDI300...
עניין האוברול הוא בכל מקרה לא שיקול לדעתי - לא הייתי נוגע ברכב שצפוי לעבור אוברול כל עוד הוא בידיים שלי, דווקא הסיכוי להזקדקק לאוברול ב TD5 הוא יותר נמוך ולו רק בגלל שהרכב יותר צעיר, מנוע כזה שעבר 500K ק"מ לא יזיק להחליף גם את הבלוק או להחליף בחדש- יעלה 25K ?
ניר, הרקע לכל הסיפור הזה ושאלות שאני מעלה, הוא קניה של רכב ממכרז משטרתי.
הרכבים במכרז במצב לא טוב. כמובן שמבין כולם, סימנתי לעצמי את זה שלטעמי נראה הטוב ביותר. לא שזה אומר שאכן הדברים כך.
את רוב הרכבים "בזזו" לפני שהם הגיעו למכרז (או אולי במגרש :roll: , אני לא יודע מה רמת השחיתות שם). החלקים הטובים הועברו לרכבים שעדיין בשרות והחלקים הפגומים הושתלו ברכבי המכרז. בחלק מהמקרים, פשוט נשארו רכבים עם המון חלקים חסרים, חלקים שאתה רואה וגם חלקים שאתה לא רואה.....
ככלל, אסור לפתוח את הרכבים, לפתוח מכסה מנוע, לגעת או לבדוק באופן כל שהוא את הרכבים. רק וויזואלית.
אני מודה, לא עמדתי בכללים האלו והצלחתי להציץ לחלק מהרכבים מתחת לשמלה.
מה אומר - חלקם סדום ועמורה, רק השלמת החלקים, לפני קילקולים אחרים וישור קו עלולה להגיע לעשרות אלפי שקלים (מחשבים, צמות, ראשי מנוע....).
עכשיו, היות ואני ומרפי יותר מחברים טובים, אנחנו מחוברים בלב ובנפש, אני הולך על המקרה הגרוע ביותר, לפיו הרכב (במידה ואזכה בו) הוא בעל מנוע מת / פגום .
כמובן שגם הצעת המחיר נגזרת מהנחה זו (ורוב הסיכויים שלא אזכה, אך בכל זאת).
אסף, דיברתי שוב עם נועם צרפתי, לצערי הוא לא יהיה זמין ביומיים הקרובים, אך הוא אמר כי בעוד יומיים הוא יכנס ויעלה את טיעוניו בדיון הזה. הוא עדיין טוען כי אין שום בעיה עם ביצוע אוברול למנוע זה.
אני, כמובן, אשמח לשמוע שיש אפשרות לעשות אוברול טוב. עד עכשיו מה שכתבתי זה מאוברולים "לפי הספר"... אני הראשון שישמח לקרוא את הספר החדש.
אסף.
עכשיו, היות ואני ומרפי יותר מחברים טובים, אנחנו מחוברים בלב ובנפש, אני הולך על המקרה הגרוע ביותר, לפיו הרכב (במידה ואזכה בו) הוא בעל מנוע מת / פגום .
צעד חכם !
אני באופן אישי לא הייתי נוגע עם מקל ברכב כמו שאתה מתאר, אם בכל זאת זה היה הכוון הייתי לוקח בחשבון את הקטסטרופה הכי גדולה שיכולה להיות ומשלם בהתאם.
אם מישהו (מי אמר אסף?) מוכן להסתכן ולשלם מחיר לא הגיוני עבור חתול בשק, אני מאחל לו ליפול בצד הטוב של הסטטיסטיקה.
אולי זה טוב, אולי זה עובד, אבל נדבר איתו בעוד 500 אלף ק"מ. אסף.
אסף אם זה יחזיק 500K גם אתה היית לוקח.........
מה שהסבירו לי שהשתלה של סליב יוצר משטר שונה של העברת חום במנוע בגלל סוגי החומרים השונים.
נצטרך לחכות עד שנועם יעבור כמה קילומטרים על המשאית שלו.
אולי זה טוב, אולי זה עובד, אבל נדבר איתו בעוד 500 אלף ק"מ. אסף.
אסף אם זה יחזיק 500K גם אתה היית לוקח.........
מה שהסבירו לי שהשתלה של סליב יוצר משטר שונה של העברת חום במנוע בגלל סוגי החומרים השונים.
נצטרך לחכות עד שנועם יעבור כמה קילומטרים על המשאית שלו.
שחר,
למה שהשתלה של סליב תיצור "משטר שונה של העברת חום"?
הרי אתה אמור להשתמש באותו סוג של סליב, ובגדול לבצע בדיוק את אותה פעולה שעשו בייצור המנוע - להשתיל סליב, במידה נתונה, בתוך המקום המיועד לו?
יוני5
כי בבלוק אין סליב רק ציפוי ניקסיל.
כדי להשתיל סליב אתה צריך להוריד יותר חומר. שהרי אין סליב שהוא מילימטר או שניים.
סביר להניח שהוא לא יהיה מאלומיניום ................
ניר:
לא יזיק להחליף גם את הבלוק או להחליף בחדש- יעלה 25K ?
נניח וזה אכן המקרה - החלפת בלוק, מנוע חדש או "אוברול לפי בספר" כמו שאסף קורא לו, יש למישהו מושג של עלויות לפרוייקט שכזה?
אני מתכוון להכל - פירוק הרכבה, התאמות... עד שהרכב יסע.
במקרה הזה אני לא שואל על עבודה עצמית, אלה עבודה של בעל מקצוע (זה גדול עלי).
גם הערכה גסה תהיה טובה.
ברכבים כמו שאתה מתאר ברק, אתה ולא מישהו אחר, לא מבין איך אתה מסוגל לחשוב בכלל להתקרב. לא שווה את הטפסים של המכרז.
נמרוד זה הריגוש שבמכרז...
אולי עדיף ויקטור צנדלר או אולסייל....... :lol:
ברכבים כמו שאתה מתאר ברק, אתה ולא מישהו אחר, לא מבין איך אתה מסוגל לחשוב בכלל להתקרב. לא שווה את הטפסים של המכרז.
ממש לא מהריגוש שבמכרז, שיקול כלכלי נטו.
(מנקודה זו ואילך, הכל השערות היפוטתיות והערכות גסות).
היום ב-60K, אפשר לרכוש TDI300, עם קילומטראז' של 250K-500K .
הרכב הזה יהיה יוצא חברת טיולים או מכרז ממשלתי לשעבר. גם הוא לא יהיה מושלם. השנתון יהיה 95-96.
עכשיו, נניח כי רכב שנת 98-99 יוצא מהמכרז בסכום של 35K-40K ( אלו מחירים ריאלים, במכרז האחרון יצא רכב 98 ב-35K). נניח כי בקבינה של הרכב, מלבד החורים בלוח המחוונים יושב לו גם ידידי מרפי ומחייך ולכן גם המנוע מת.
ההשערה היא שההשבתה היא בגלל מנוע ולכן סביר להניח כי שאר המערכות תקינות באופן זה או אחר.
נניח כי מנוע יעלה עוד 30K עם כל מה שסביבו.
כרגע אנו עומדים על 70K, לרכב מקביל למה שתקנה בחוץ, עם מנוע חדש, וצעיר בשנתיים לפחות.
כמובן שיש להתחשב גם במה שכתבתי כאן:
ככלל, אסור לפתוח את הרכבים, לפתוח מכסה מנוע, לגעת או לבדוק באופן כל שהוא את הרכבים. רק וויזואלית.
אני מודה, לא עמדתי בכללים האלו והצלחתי להציץ לחלק מהרכבים מתחת לשמלה.
כך שמבחינה חיצונית והסתכלות על המצב החיצוני ושאר המכלולים, יש לי קצת יותר מידע להתבסס עליו בהצעת המחיר.
טוב, אני כבר שלשלתי את המעטפה לתיבה, נישאר לי רק להחזיק אצבעות.
גם מכרז וגם דיפנדר, 2 טעויות ענקיות.
אידיוט?
בטוח שכן!
האם אני מצטער על זה?
כרגע לא.
וכדברי רוב שוכני האתר:
רכב קונים מהלב!
סבבא, אני מבין את הריגוש שבהימורים ומכרזים... אבל כאן נשקפת סכנת-חיים לברק:
הוא עלול לזכות :twisted:
סבבא, אני מבין את הריגוש שבהימורים ומכרזים... אבל כאן נשקפת סכנת-חיים לברק:
הוא עלול לזכות :twisted:
וכשכתבתי את זה:
טוב, אני כבר שלשלתי את המעטפה לתיבה, נישאר לי רק להחזיק אצבעות.
לא אמרתי למה אני מחזיק אצבעות.
האמת, שאני בעצמי כבר לא יודע....
אגב אני לא בטוח שאתה צודק לגבי שאר המערכות במקרה שהמנוע הלך.
לדעתי, הם לקחו את כל מה שהיה אפשר להציל ושמו דרעק אחר במקום.
שחף.
לדעתי, הם לקחו את כל מה שהיה אפשר להציל ושמו דרעק אחר במקום.
כמו שכבר אמרתי, תופעה זו הופיע בהרבה מהרכבים שבחנתי.
לא סתם שמתי את כספי על רכב ספציפי.
אני אנצל את ההזדמנות לחזור על השאלה
נניח וזה אכן המקרה - החלפת בלוק, מנוע חדש או "אוברול לפי בספר" כמו שאסף קורא לו, יש למישהו מושג של עלויות לפרוייקט שכזה?
אני מתכוון להכל - פירוק הרכבה, התאמות... עד שהרכב יסע.
במקרה הזה אני לא שואל על עבודה עצמית, אלה עבודה של בעל מקצוע (זה גדול עלי).
גם הערכה גסה תהיה טובה
יש רעיונות?
וואלה גם אני ביקרתי במכרז, מצטער הרכבים לא במצב כזה נורא כמו שאתה מתאר, רובם נראים חיצונית בסדר גמור, חלקם הגדול עם ק"מ לא גדול, גם אני הצצתי פה ושם מתחת לכסה המנוע ולא ראיתי קניבליזם או חלקים חסרים ברוב רובם של הרכבים.
אגב צחוק הגורל, אני באתי לשם בשביל הטויוטה 75, חצערי התברר שזה הרכב במצב הכי גרוע מכל הרכבים במכרז, חיצונית כולו מכוסח, כל המכלולים שלו נוזלים עם 2 שלוליות ענקיות מתחת למנוע והגיר....
וואלה גם אני ביקרתי במכרז, מצטער הרכבים לא במצב כזה נורא כמו שאתה מתאר, רובם נראים חיצונית בסדר גמור, חלקם הגדול עם ק"מ לא גדול, גם אני הצצתי פה ושם מתחת לכסה המנוע ולא ראיתי קניבליזם או חלקים חסרים ברוב רובם של הרכבים.
אגב צחוק הגורל, אני באתי לשם בשביל הטויוטה 75, חצערי התברר שזה הרכב במצב הכי גרוע מכל הרכבים במכרז, חיצונית כולו מכוסח, כל המכלולים שלו נוזלים עם 2 שלוליות ענקיות מתחת למנוע והגיר....
שם לב שכולם עם 210-250 אלף קילומטר בדיוק. פוקס? :roll: .
גם אני כמעט רצתי לשים את התקילין על 99 אחד יפיפה - אבל מה, לאחר פתיחת מכסה מנוע, התברר גודל הנזק, לא ארחיב כאן.
צריך לדעת להתעלם מהאשליה האופטית, לא כל הנוצץ זהב ולא כל דיפנדר יפה הוא בעל מכלולים תקינים.
הטויוטה אכן במצב עגום :( , שלא תחשוב שלא בחנתי אותה.
הרכבים גם לא יוצאים בזול.
אוכל לספר לך שהדיפנדר הקצר, ללא צד ימין (רוסק בתאונה) לא נמכר במכרז שעבר, למרות הצעה של 25K.
על מה אתה מכוון?
אני חוזר ומחדד את השאלה שלי:
האם מישהו מחברי האתר שיפץ מנוע / החליף מנוע / קנה מנוע חדש ל-TD5?
האם אתם מכירים מישהו אחר שעשה את הנ"ל?
אשמח לתגובות.
בברכה
ברק.
נועם צרפתי
16-11-05, 13:42
לברק
התלבטתי באיזה אופן להגיב לנושא היות וניכתב ע"י אסף כי "יש אוברול ויש אוברול". מבלי לגרוע
בנושא הדיון לא מקובל עלי כי כך יכתב בנושא שאמור להיות רציני.ניתן לכתוב גם "יש חרט ויש חרט" וניתן לכתוב גם "יש מבין ויש מבין" ועוד הרבה "יש ___ ויש____" ואז למעשה הדיון
אינו רציני אלא גולש למימדים אחרים ואולי אפילו זורעים פחד באותם אנשים שצריכים לקחת החלטה.
לעצם העניין, מנוע TD5 מנוע אמין וכמו כן TDI300. ב TDI300 היכנסנו לא פעם "שרוולים"
וחזרה למידה STD של הבוכנות ועובד מצויין. גם לTDI 300 אין שרוולים מקוריים בתוך המנוע.
יתרה מכך במנוע של איסוזו 3.1 איפון יש שרוולים מקוריים ולא עובד טוב. כך שהמושג שרוול
מקורי אינו מושג לאיכות.
TD5 ניתן להכניס שרוולים אחרי חריטה של הצילנדרים. המרווח בין צלינדר לצילנדר הוא בערך
9 מ"מ עם אני זוכר נכון. אין בעיה לחרוט למידה של שרוול 1.5 ממ וזה משאיר מרווח של 6 מ"מ
חומר של הבלוק. שרוול טוב עשוי מחומר טוב מהבלוק לביצוע העבודה.
כל מה שאני כותב כאן ניבדק ע"י חרט בעל נסיון של 25 שנה כאשר המנוע היה אצלו מפורק
לחלקים.
הבעיה היותר קשה זה עם הקרנק שאין מידות של O.S ואין אפשרות לתקן אם יש נזק כלשהו
בקרנק (גם לא מדויק כי ניתן ליצר מידות לפי הזמנה וניתן לאבד את הקרנק).
מה יותר טוב, תלוי מה הגישה ומה הצרכים. הרבה כביש TD5 לטעמי, הרבה שטח TDI.
לסיכום, שני הרכבים טובים ובשניהם יש דברים טובים ואמינים.
דבר נוסף - באופן כללי ניתן לומר כי להחזיק מנוע של TD5 יותר יקר.
הרכב כמעט זהה ל TDI להוציא את המנוע.
נועם
נועם
מה הכוונה "להחזיק מנוע td5 יקר יותר"
עוד פילטר שמן צנטרפוגלי בכל טיפול ? או כאשר משהו מתקלקל ?
מצד שני "אין" טיימינג ואין כיוון שסתומים.
נועם
מה הכוונה "להחזיק מנוע td5 יקר יותר"
עוד פילטר שמן צנטרפוגלי בכל טיפול ? או כאשר משהו מתקלקל ?
מצד שני "אין" טיימינג ואין כיוון שסתומים.
כשהולכת לך משאבת דלק או מה שזה לא יהיה אי שם במיכל ועולה 3 קיי שקלים ..
או לדוגמה כשהתחמם המנוע ואתה צריך להחליף אטם ורק הברגים שמחוייבים להחליף כל פעם עולים בערך 1 קיי שקלים. הכל יותר יקר. המשאבת מים גם בערך פי 3 ממשאבה של Tdi300.
שחף.
נועם, תקרא טוב מה שכתבתי. הנסיון שלי, הוא מאוברולים לפי הספר. אני באמת אשמח אם יש דרך אחרת לעשות אוברול למנוע הזה.
לא אמרתי שמה שאתה עושה לא טוב, אמרתי (ואני אומר זאת שוב) שדברים ממין זה צריכים לעמוד במבחן הזמן. האוברול לפי הספר כבר עמד במבחן הזמן X די הרבה אוברולים בשיטה הזו. כמה מאות אלפי קילומטרים עשה מנוע ששיפצת עם סליבים? (וזו שאלה אמיתית, לא קנטרנית).. אני מצטער, אבל אי אפשר לבנות על זה כשבאים לקנות אוטו. מבחינתי, מדובר בטיפול נסיוני- וזה לא משהו שאני יכול לסמוך עליו. אם תכתוב שעשית אוברול כזה ל10 מנועים, וכולם עברו 250000 ק"מ בלי בעיה- זה משהו אחר.
אסף.
נועם צרפתי
17-11-05, 07:37
אסף
ראשית אומר כי ישנם מנועים שביצענו בהם אוברול עם סליבים (שרוולים) שעשו קרוב ל250000
קמ וישנם כמה כאלה. אחד מהם מורכב על הרכב שלי.
בהגיון פשוט קל יותר ליצר סליב ולהגיע לחומר טוב יותר מאשר הבלוק שאינו יציקה אחת גדולה.
כל צלינדר בכל מנוע עובר עיבוד וכל הסיפורים כי לא ניתן לאבד וכו ניראים לי סיפורים.
הבעיה היחידה שלא ידעתי לפני שפתחתי מנוע TD5 זה המרחק בין הצלידרים בגלל שישנם
5 בוכנות יותק קטנות. כמו שכתבתי, הבלוק נילקח לחרט בעל נסיון רב בתחום (אני עושה את העבודה רק אצלו ולא פעם לקחתי בעלי רכבים שיראו ויתרשמו ממנו).
כמו שאמרתי לברק בטלפון לפני מספר ימים כי יהיה צורך למצוא סליב מתאים לפי גודל הבוכנות+1.5 מ"מ עד 2 מ"מ עובי דופן מתוך הנחה כי בחריטה הפנימית הסופית יהיה צורך להוריד בסביבות עשירית+ להתאים את הבוכנות.
מה זהמנוע יקר לאחזקה. אתן לך דוגמא שכרגע נימצאת אצלי במוסך, יחידת קירור השמן ע"י
המים מחוברת בTD5 על בלוק המנוע שבתוכה ישנו רדיאטור קטן מאד עשוי מאלומיניום. ישנו
חור ברדיאטור ואין אפשרות לתקן. כל היחידה עולה 3600 שח במזרח ו2500 שח ג'קי.
תעשה חשבון כמה פילטרים אתה יכול לקנות ותיראה שתקלה אחת שווה הרבה פילטרים. לטעמי
אחזקה לא נימדדת רק בפילטרים.
נועם
לאחר שבועיים של המתנה מורטת עצבים, פורסמו היום תוצאות המכרז.
לצערי לא זכיתי.
דיפנדר 110 TD5 שנת 1999 , ללא כל אנדיקציה באשר למצבו המכאני, נמכר ב-53,660 ש"ח.
המחירון עומד על 82K.
מישהו לקח כאן הימור רציני או שהיה בעל ידע מוקדם.
בכל אופן, אני ממשיך לחפש....
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.