PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי קפיצים ובלמים לסמו מסולסל 98

inflictioN
25-07-16, 15:14
שלום חברים רציתי לדעת לגבי מחיר שקבלתי להחלפת קפיצים לסמו 98.

הבנתי שאין יותר מידי אופציות הציעו לי קיט אוסטרלי 2" ב3400 כולל עבודה רציתי לדעת האם זה מחיר סביר האם זה טוב ונוח למישהו יש כזה?

וכרגע הבנתי שאין יותר מידי אופציות לבולמים ואין לי מושג אם אני צריך להחליף.
השאלה האם רצוי להחליף הכל ביחד או שזה בסדר לעשות רק סלילים?

אשמח לקצת מידע בנושא(וכן עשיתי חיפוש וקראתי קצת פוסטים מ08-11 אבל מדברים שם על הרבה דברים כולל להוציא את הבולם ולרתך וכל מיני דברים כאלה)

למישהו יש את הקיט אוסטרלי המדובר הוא נוח לנסיעה?
האם יש דרך למישהו כמוני חסר נסיון לדעת האם יש צוריך בהחלפת בולמים?

כרגע הידע שיש לי זה מהבדיקת רכבת לפני קניה שאמרו לי שהבולמים והכל עייפים כבר.
ושהייתי אצל אלירן לקנות חלק בחור נחמד בשם חן אמר לי שהגומיה או משהו בתושבת בגלגל קדמי ימין קצת בעייתי שגורם לגלגל לגעת ברכב במצבים מסויים ושוחק את הגלגל

omri_t
25-07-16, 20:58
אתה חייב ללמוד את הנושא קצת יותר ברצינות.

מה זה קיט אוסטרלי?
יש ייצרן? יש מק"ט?
אחכ תוכל לקרוא חוות דעת עליו ולדעת כמה עולה בחו"ל וגם פה מי שנוסע על כזה יוכל אולי לסייע.

בסמו סלילים לא פשוט להגביה את הרכב.
הבולמים בקדמיים בגאומטריה מחורבנת והדגם לא ממש נפוץ.
מכאם שאין הרבה היצע.

נוח? עזוב. תצפה לסביר מינוס..

הגבהה מצריכה החלפת בולם וקפיץ
כל סידור אחר יהנה בעייתי.

inflictioN
25-07-16, 22:54
לא זוכר איזה שם הוא אמר אבל הבנתי שרק זה יושב טוב בסמו סלילים מדובר במוסך של סלמאן בטירה מישהו עשה אצלו? יכול לתת לי חוות דעת איך יצא או זוכר את החברה?

inflictioN
26-07-16, 13:21
חברים אשמח לדעת עם יש הצעות אחרות האם זה אפשרי לביצוע לבד מבחינת כלים מיוחדים.

והאם אפשר למצוא או לייבא גם בולמים וסלילים שמתאימים לסמוראי אשמח לשמוע את כל ההצעות עדיפות לדברים שלא צריך התאמה מיוחדת ובמיוחד לא התעסקות עם ריתוכים =]

ראיתי בשרשור אחר שמישהו אמר שיש חברות בחול עם סטים שלמים שהם יותר מידי טובים לסמו ולא שווה להשקיע אשמח גם לשמוע על האפשרות הזו :)

ishc
26-07-16, 13:33
אני באופן אישי כבר עניתי לך, יש סט אחד שמתאים לסמוראי סלילים שאכן מיוצר ע״י חברה מאוסטרליה והוא מגביה ב-1.5״
כל השאר ידרשו התאמות כאלו ואחרות בקוילאובר הקדמי.
לגבי ייבוא, תבדוק אם קפיצים ובולמים נמצאים תחת קטגוריית שיחרור מהיר במשרד התחבורה.

inflictioN
26-07-16, 13:40
תודה הבעיה שאני לא יודע באמת מה המצב שהולך שם ואני מאוד חדש לכן אני לא יודע אם אני אחליף רק את הסלילים בקיט אוסטרלי וישאיר את הבולמים שיש כרגע? או שחייבים להחליף כבר סט שלם הכל ביחד.

אפשר קישור או משהו לסט המדובר מאיפה אפשר להזמין שם חברה משהו?
בכל מקרה נראה אולי מחר אקפוץ לאחד המוסכים להתייעץ איתו :)

ishc
26-07-16, 16:45
הנה לינק לדובינסון שמייצרים קיט לרכב הזה: http://www.dobinsonsprings.com/4x4-vehicles/suzuki/sierra/suz-54/
הרכב שלך נקרא SJ80, יקל עליך מאוד בחיפוש

inflictioN
26-07-16, 21:32
הנה לינק לדובינסון שמייצרים קיט לרכב הזה: http://www.dobinsonsprings.com/4x4-vehicles/suzuki/sierra/suz-54/
הרכב שלך נקרא SJ80, יקל עליך מאוד בחיפוש

תודה רבה רק שאלה קטנה רשום שם גם מוטורת רדיוס גם את זה צריך להחליף?

ושמתי לב היום שבדקתי משהו מתחת לרכב שהצד האחורי של הרכב יש את הבולם מחוץ לקפיץ זה אמור להיות ככה או שיש מצב שמישהו כבר החליף וקימבן שם משהו?

בכל מקרה מחר אני מקווה לבלות קצת יותר מתחת לרכב אצלם גם מעט תמונות לגבי אולי חברה ודגם נראה אם זה מקורי או שכבר נתנו שם עבודה

inflictioN
27-07-16, 17:42
אוקיי אז העפתי היום מבט קצר מתחת לאוטו וצלמתי תמונות.

החלק האחורי הסלילים והבולם בנפרד.(האם זה אורגינל או שכבר החליפו ועשו קומבינה.? הבולם האחורי הוא של KYB
החלק הקדמי זה עדיין בולם בתוך סליל לא יצא לי לראות של איזה חברה.

השאלה פה זה האם זה נראה כמו חלקים מקוריים או שיש מצב שכבר החליפו פה כמה דברים אולי רק מאחורה?

התמונות:מצטער אבל האתר לא נותן לי להעלות תמונות רושם לי שגיאה אבל לא מפרט =\
1:
http://www.interload.co.il/upload/3253094.jpg

קישור ישיר http://www.interload.co.il/upload/3253094.jpg

2:
http://www.interload.co.il/upload/7962446.jpg

קישור ישיר: http://www.interload.co.il/upload/7962446.jpg

3:
http://www.interload.co.il/upload/9908973.jpg

קישור ישיר: http://www.interload.co.il/upload/9908973.jpg

4:
http://www.interload.co.il/upload/2489923.jpg

קישור ישיר : http://www.interload.co.il/upload/2489923.jpg

5:
http://www.interload.co.il/upload/9106247.jpg

קישור ישיר: http://www.interload.co.il/upload/9106247.jpg

6:
http://www.interload.co.il/upload/1051899.jpg

קישור ישיר: http://www.interload.co.il/upload/1051899.jpg

אנסה שוב יותר מאוחר לשנות את זה ולהעלות לאתר.

סולי
27-07-16, 22:33
הכל נראה מקורי.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

inflictioN
28-07-16, 12:02
חברים למישהו יש נסיון עם הסט של ספרינג קינג האם זה מתאים בול או שגם מצריך שינויים?
מצאתי בכמה פורומים שדנים בנושא בחו"ל שמאוד ממליצים על הסט הזה אך אני לא יודע אם זה מצריך גם שינויים מישהו מכיר או נוסע עליהם?

https://www.onlineautoparts.com.au/products/Suspension-Kit-Sierra-SJ80-Raised-Suspension-Lift-Kit-King-Springs/ZPN-01806

inflictioN
28-07-16, 13:41
סליחה לא להתייחס לתגובה מעלי.

שאלה אחרונה אם אני אשים בסמוראי קפיצים של קינג ספרינג 2" ובולמים שלKYB אורגינל של הרכב מקדימה יהיה בעיה?

סולי
28-07-16, 13:47
לא. זה הכי טוב שתוכל להגיע אליו בעלויות סבירות ומינימום פגיעה ביציבות ובבלאי של הרכב.

inflictioN
28-07-16, 14:00
סבבה תודה רבה לגבי הסט מאחורה שהוא לא בעייתי יש טעם לשים בולמים אחרים או 2" או שזה לא משנה לשים את המקורי ולא להסתבך?.
וזה משהו שאני יכול לעשות לבד כי כמה אנשים הפחידו אותי ואמרו שזה מסובך וצריך כלים מיוחדים להכניס את הקפיץ וכל מידי כאלה.

מישהו יודע איפה אוכל להשיג את החלקים בולמים של KYB וקפיצים 2" של קינג ספרינג במחיר זול ללא עבודה?

ishc
28-07-16, 15:34
מאחור עדיף לשים בולם שמתאים להגבהה של הקפיץ

סולי
28-07-16, 15:51
הבולמים מתאימים. מאחר והקפיצים בהגבהה של 2" לא ממש יותר ארוכים... אלה יותר קשיחים כדי להשיג את הגובה המבוקש.
בעצם המהלך זהה.

inflictioN
29-07-16, 12:04
אוקיי תודה רבה.

כרגע אני במצב שאני מחפש מקום יחסית זול להזמין את החלקים פה באזור שלי.
אז כרגע מה שאני מחפש זה:
בולמים קדמיים דגם 341317 של kyb
קפיצים של קינג דגם קדמיים ksfr-30
אחוריים ksrr-31

עכשיו רק מאחורה אשמח לעזרה לבולם 2" שיתאים לקיט של קינג ספרינג 2" שיתן לי מקסימום נוחות לשטח בכביש לא מעניין אותי זה רק אמצעי להגיע לשטח.
האם לKYB יש בולם שיתאים לי מאחורה ל2"? או שאני צריך לחפש חברה אחרת? אם כן אשמח להמלצות כי חוץ משמות של 2-3 חברות אין לי מושג בזה

inflictioN
29-07-16, 12:40
אוקיי תודה רבה.

כרגע אני במצב שאני מחפש מקום יחסית זול להזמין את החלקים פה באזור שלי.
אז כרגע מה שאני מחפש זה:
בולמים קדמיים דגם 341317 של kyb
קפיצים של קינג דגם קדמיים ksfr-30
אחוריים ksrr-31

עכשיו רק מאחורה אשמח לעזרה לבולם 2" שיתאים לקיט של קינג ספרינג 2" שיתן לי מקסימום נוחות לשטח בכביש לא מעניין אותי זה רק אמצעי להגיע לשטח.
האם לKYB יש בולם שיתאים לי מאחורה ל2"? או שאני צריך לחפש חברה אחרת? אם כן אשמח להמלצות כי חוץ משמות של 2-3 חברות אין לי מושג בזה

עריכה:
תוך כדי אני ממשיך לעשות חיפושים בכל מיני וואריאציות לקבל קצת יותר מידע.
עכשיו שמתי לב לתגובה שקצת הרתיע אותי.

"הגדלת צמיגים- כי אתה על מידה קטנה ולכן גובה הסרן והביצה מהקרקע קטן.
ייחסי העברה- כי תגלה שהרכב גם בlow רץ מהר מידי.
החלפת טרנספר שרשרת לגג"ש- כי רק ככה ניתן לשפר ייחסי העברה.

וחוץ מזה נעילה אחורית."

זה אחת התגובת שעלו שם ועוד כמה דברים כמו רוקר פנאל ובאמפ סטופ.

עכשיו חלק מהדברים פה מוכרים לי וחלק לא אני תכך אמשיך בחיפוש עליהם.
אך מה שאני בא פה לשאול האם חלק מהדברים האלה קשורים לבולמים וסלילים שאני לא ירכוש סתם דברים שלאחר מכן שאגיע לשפר משהו אחר זה יתנגש ולא יתאים

GodsFather
29-07-16, 22:33
כלום

inflictioN
29-07-16, 22:41
כלום

מז"א כלום אין שום בולם אחורי 2" שיכול להתאין לסמו ללא התאמות מיוחדות? חשבתי שרק מקדימה זה בעיה כי הוא בתוך הקפיץ

GodsFather
29-07-16, 23:18
לא...

שאלת אם יש השלכות של שאר השיפורים על הבולמים/קפיצים ולזה עניתי.

inflictioN
30-07-16, 01:20
ואי לרגע הפחדת אותי חח

אוקיי אחרי יום שלם שנקברתי בארכיון הפורום ואני מצטער להגיד אבל למרות כמות מטורפת של דיונים על סמוראי סלילים אין תשובה יחסית חד משמעית בעניין או שמישהו אמר על משהו בוודאות לרוב הכל השארות וויכוחים או שאלות בנושא.
ברור לי שאין על זה דעה חד משמעית אבל אפילו את הדבר הכי קטן של מישהו שעשה בסוף את אחד מהפתרונות הרבים ורשם עשיתי א-ב-ג וזה סבבה או ככה ככה זה פשוט נגמר בסימן שאלה גדול.

אם אני טועה ויש לכם שרשור שאולי פספסתי (כן בעיות קשה וריכוז יש מצב שבטעות דילגתי על שרשור או 2) אשמח לקישור אליו.
מה עוד שראיתי כמה תגובות מעטות של אנשים שרשמו שהצליחו בנושא אבל לא הרחיבו בפרטים וניסיתי לברר עוד פרטים בהודעות פרטיות עד עכשיו ללא הצלחה רבה.

וכדי שלא נשכח את השאלה הכי חשובה לאחר החפירה הזו.
כרגע לפי מה שהצלחתי להבין ומה שאני התחלתי לברר זה על:
סט קדמי קפיצים קינג ספרינג 2" ובולם KYB מקורי של הרכב רק חדש.
לגבי המערכת האחורית קפיצים קינג ספרינג 2" והבנתי שגם את הבולם פה אפשר לשים כמו המקורי אבל אם יש אפשרות לשים 2" מתאים אז עדיף לכן השאלה פה זה איזה בולם אחורי אפשר לשלב פה?

כרגע זה מה שבחרתי מכיוון שלא הצלחתי לדלות מידע מהשרשורים הישנים רק מלא שמות של חברות שלא אומר לי הרבה.
לכן כל הצעה לשילובים יתקבלו בברכה כל עוד לא מצריך שינוי מבנה כלשהו כמו להוציא קפיצים ולרתך (כן ידוע שאין הרבה אופציות אבל אולי רק קפיצים של חברה אחרת)

המטרה הסופית זה לשפר טיפה עבירות של הרכב ולהגביה 2" אם אצליח בעתיד אולי להכניס לרשיון גלגלים יותר גדולים לאחר מכן את כל הסיפור של נעילה אחורית וכל הדברים האחרים.
(לפני שתקפצו למדתי משרשורים קודמים כן אין לי נעילה אחורית עדיין ואני יודע שזה הדבר הראשון שמומלץ אבל כרגע הרכב בקושי עובר במפר כנראה הגומיות בבולמים הרוסים בנוסף לזה שהם זקנים ועייפים ככה שהגלגל נוגע לפעמים במרכב לכן יותר בטיחותי יהיה לשים קודם מערכת מתלים לפי דעתי:)

לאחר שסיימתי לחפור יותר מידי אשמח לעזרה של המומחים למרות שהנושא חרוש ואני מקווה שבסוף אולי אוכל גם לעזור לאחרים בבוא העת :)

יונתןמצפה
30-07-16, 08:58
ככה שהגלגל נוגע לפעמים במרכב לכן יותר בטיחותי יהיה לשים קודם מערכת מתלים לפי דעתי:)

לגבי הנגיעה של הגלגל במרכב, אין קשר ישיר למצב הבולמים/קפיצים אצלך.
לפני שאתה מחליף קפיצים ובולמים תוודא שהבמפסטופים שלך תקינים/קיימים.
מה מידת הגלגלים שיש לך כרגע?

inflictioN
30-07-16, 13:21
מה מידת הגלגלים שיש לך כרגע?

205/70/15R ובדקתי את הבמפ סטופ אני צריך להחליף אבל דווקא הבמפסטופ של צד שמאל יחסית קרוע וימין עוד בסדר וצד ימין זה הצד שנוגע.
כפי שאמרתי מישהו העיר לי על זה ואמר לי שהתושבת של הבולם או הסליל משהו שם בגומי שלהם כבר גמור לגמרי.

וזה לא משנה את העובדה שהסטים עייפים את זה אמרו לי כבר בבדיקה לפני שקניתי

יונתןמצפה
30-07-16, 16:46
מוזר.
זה שהסט גמור זו לא סיבה שהגלגל ייגע בבודי.
תבדוק טוב מה לא בסדר בסטאפ שלך, אחרת יכול להיות שאתה תגרום נזק לסט החדש שאתה רוצה לקנות.
גלגל 205 לא צריך לגעת בבודי בשום מצב אם הבמפסטופים תקינים ואין לך איזה משהו שבור במערכת.

תעלה כמה תמונות של המתלים אצלך. מוטות רדיוס, תושבות, היגוי וכד' כולל את הנקודה שבה הגלגל נוגע בבודי.

inflictioN
30-07-16, 17:09
אוקיי חבר יקר מצטער על ההטעיה אבל הבאמפ סטופ שלי גמור לחלוטין חחח

בהתחלה שהסתכלתי ראיתי משולש כזה במצב ככה ככה.

עכשיו חזרתי מבילוי ארוך מתחת לרכב וראיתי שאמור להיות שני משולשי גומי אז אחד במצב לא משהו והשני בכלל נקרע ונתלש כנראה שזו הבעיה :(

איפה אפשר להשיג כאלה חדשים? יש באייביי או שבארץ המחיר סביר?
והאם אני צריך משהו מיוחד אם אני שם קפיצים 2"? באמפ סטופ יותר ארוך? ואם יהיה לי מזל ואוכל להחליף לצמיגים יותר גדולים אז כדאי לחשוב על הבאפ סטופ מעכשיו או שרק ברגע שיתבצע השינוי צריך לעשות?

יונתןמצפה
30-07-16, 17:19
כמו שחשבתי.
במפסטופ גמור/חסר בהכרח מייצר לך עוד הרבה נזקים במערכת כולל קיצור דרסטי של חיי הקפיצים וסביר שגם הבולמים.
אל תתקין שום מכלול חדש מבלי לתקן את זה קודם!!
לגבי השאלות שלך-
עצור שנייה ותגדיר לעצמך מה אתה רוצה מהרכב.
לאיזה ייעוד אתה מתכנן אותו? (טיולים רגועים/עבירויות סבירות מדי פעם/משחקי עבירות על בסיס קבוע/לעיסת סלעים/וואסח)
כמה זמן אתה מתכנן להחזיק בו?
מה היכולת התקציבית שלך?
האם נושא החוקיות הוא שיקול?
וכד'.

מכאן תגדיר גודל גלגל רצוי ותמשיך משם.
ברור שכל פתרון בהכרח יכלול תיקון הבמפסטופ אבל עדיף שתדע מראש מה אתה רוצה.
בלי קשר הייתי מחליף לגומיות חדשות דבר ראשון (מקורי או עם דוגמה בחנות חלפים או מזמין מחול). האלמנט של הגומי בבמפסטופ לא משנה כ"כ לשינויים עתידיים כי תמיד תוכל להזיז/להנמיך אותו בהתאם לקיט והשינוי הרצוי.

inflictioN
30-07-16, 17:36
תודה רבה אני אחפש בעיקרון זה רק גומי להחליף? לא צריך את התושבת או שאפשר על התושבת פשוט להרכיב את הגומי?

לגבי השאלות יש לי כבר לפני שקניתי את הרכב תשובות.
זה רכב שאני מקווה שישאר איתי שנים אם לא יקרה משהו בלתי צפוי.
מבחינת תקציב זה לא משנה כי גם עם זה דבר יקר כמו הבולמים וכל הסט חוסכים לאט לאט :)
מבחינת טיולים אני מעוניין לעשות כל מסלול שקיים בארץ אבל ברמת העיקרון כרגע הרכב עובר שיפוץ ושיפורים על מנת לעשות את חוצה ישראל בשביל זוג ואולי אם נמצא מקום גם שני כלבים זה המטרה הכי גדולה. אבל כרגע עד שנגיע לזה.
זה מסלולים בכל הארץ בכל רמה שהרכב יכול לעמוד בה =]
וכמובן שהכי חשוב זה נושא החוקיות רק שיהיה חוקי חח

יונתןמצפה
30-07-16, 17:45
בד"כ הגומי והתושבת באים ביחד.
תבדוק במכשירי תנועה/חנות חלפים/אי ביי.
תישאר עם הצורה המקורית.
לגבי בניית הרכב ולאור הייעוד שלו- תשאיר אותו מקורי ככל שניתן.
הגבהה קלה (אתה כבר עמוק בבירורים), נעילה אחורית וסע לשלום. הגדלת גלגלים תגרור שינויים נוספים שלא בטוח שאתה רוצה להיכנס אליהם. המידה היחידה שלא מחייבת שינויים היא 215/75/15 אבל קח בחשבון שאין כמעט זמינות של צמיגי שטח במידה הזו.
בינתיים תקן את הבמפסטופים ואולי תושבות בולמים (אם הן גמורות) וסע לשלום. כולל חוצה ישראל.
אם אין לך מכלולים שלמים הרוסים במערכת המתלים (קפיץ שבור/תושבות קרועות במוטות רדיוס/בולמים נוזלים וכד') זה לא מה שיעצור את הרכב.

inflictioN
30-07-16, 17:59
סבבה תודה רבה על העזרה והייעוץ כרגע זה מה שעל הפרק הגבהה קלה תיקון דברים בסיסים כמו באמפ סטופ ונעילה כל השאר זה דברים לנוחות בתוך הרכב :)

אבל עדיין אני זקוק להמלצות של סלילים 2" או איזה בולם יתאים לקינג ספרינג 2" מאחורה זקוק לבולם 2" שיתאים ללא שינויים

GodsFather
30-07-16, 19:23
כמדומני ל-קוני יש אחלה סט לרכב הזה, אם לא צוין מקודם. זול זה לא אבל זה בולם איכותי עם יבואן בעל תודעת שירות. מוצר שישאר על הרכב הרבה מאד זמן.

inflictioN
01-08-16, 12:44
חברים מישהו מכיר מקום להזמנת חלפים טוב ואמין באזור חדרה נתניה?

אשמח לשמות

inflictioN
01-08-16, 13:51
אחרי כמה טלפונים וביינהם ליבואנים של קינג ספרינג בארץ רק עוד חודשיים + יהיה סט קינג ספרינג 2" לסמוראי.

מישהו יכול להמליץ אולי על חברה אחרת של קפיצים 2" שתתאים לסמוראי לבולמים המקוריים?

GodsFather
01-08-16, 18:10
אם אתה מגביהה קפיצים אתה צריך להאריך בולמים. אחרת יהיה נזק

asypeer
01-08-16, 19:15
תבדוק עם לליאור זוקילנד יש רעיונות לדגם שלך, הוא בנתניה ככה שזה לא סיפור.

Sent from my iPhone using Tapatalk

GodsFather
01-08-16, 20:07
פספסתי או שאורי epitom לא כתב פה המלצות בתור מי שעשה את המחקר הכי מעמיק על הדגם הזה?

סולי
01-08-16, 23:25
ממליץ בחום לא להגביה מעל 2".
4 קפיצי הגבהה של קינג/efs/tjm...
2 בולמים קדמיים של kyb.
2 בולמים אחוריים מונרו פשוטים לסמוראי .

inflictioN
02-08-16, 11:32
ממליץ בחום לא להגביה מעל 2".
4 קפיצי הגבהה של קינג/efs/tjm...
2 בולמים קדמיים של kyb.
2 בולמים אחוריים מונרו פשוטים לסמוראי .

לגבי זה חיפשתי קצת וכרגע היחידים שמצאתי שיש איכשהו במלאי זה:
4 קפיצי הגבהה 4ס"מ של איירון מן +2 בולמי 2" של מונרו ב2500 ש"ח
והבולמים הקדמיים של KYB רגילים עולים עוד 600 ש"ח בערך

האם זה מחיר נרמאלי מישהו פה נוסע עם הסטאפ של איירון מן? אמרו לי שזה קצת יותר רך מקינג

סולי
02-08-16, 12:09
נשמע לי מעולה.
אל תוותר על החלפת הבושינגים הקרועים בזרועות רדיוס...

inflictioN
02-08-16, 15:56
אל תוותר על החלפת הבושינגים הקרועים בזרועות רדיוס...

אוקיי עכשיו בלבלת אותי מזה בושינגים? זה הבמט סטופ? אם כן אז מצאתי כרגע באייביי ב70 ש"ח משהו כזה

סולי
02-08-16, 16:02
בוקסה גומי עגולה . יש 3 כאלה בכל זרוע רדיוס. 2 בחיבור לסרן. ו1 בחיבור לשלדה.
רק מקורי, ולא פוליאוריטן.
לגבי הבאמפסטופ.... זו גומייה אחרת שגובלת את סגירת המהלך של הסרן.
ואם היא לא תקינה כדאי שתחליף אותה..

נ.ב ממליץ לך לקרוא בחום את המדריכים השונין באתר... לפני שאתה ממשיך להציף בשאלות.

ishc
02-08-16, 16:17
נ.ב ממליץ לך לקרוא בחום את המדריכים השונין באתר... לפני שאתה ממשיך להציף בשאלות.

+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1

inflictioN
02-08-16, 16:25
לפי מה שזכור לי לפני כחודש וחצי שקניתי את הרכב החליפו לי בוקסות בכל המוטות רדיוס ברכב.
אני אנסה מחר אם יהיה לי זמן לרדת לצלם אבל העיקרון לפי מה שהראו לי לפני שהחליפו אז המוטות רדיוס היו זזים לצדדים עם חופש מאוד גדול.
האם לזה אתם מתכוונים או שיש עוד כאלה גם באזור הבולמים.?

GodsFather
02-08-16, 21:23
בדיוק זה.

אבל צלם ליתר בטחון

inflictioN
07-08-16, 13:39
מצטער לא היה לי זמן לזחול מתחת לאוטו אני מקווה שהיום אעלה תמונות.

עוד שאלה קטנה לגבי העבודה של ההחלפה בולמים וקפיצים.
האם יש צורך בפירוק רק של הגלגל או שאני אצטרך גם להתעסק עם המעצורים ועם המעצור תוף או הדיסק?
ואם אין לי איך להרים את הרכב חוץ מג'ק אפשר להשתמש במלגזה או שזה גם לא בטיחותי?

GodsFather
07-08-16, 21:03
גק ובוק/חמור מספיק אבל מה עם כלי עבודה?
לא מלגזה.

inflictioN
08-08-16, 12:23
אבל מה עם כלי עבודה?

הבנתי שאין צורך בכלים מיוחדים.
יש לי סט בוקסות גם קטנים וגם גדולים עד 32.

אבל הכי חשוב לי לדעת האם זה מצריך התעסקות עם הבלמים או שזה רק לפרק את הגלגל?
כי ראיתי פה מדריך שדיבר על הבוקסות שאמרתם לי שאולי צריך להחליף ושם הוא רושם שצריך לפרק את הדיסק והקליפר.
ובגלל שזה יחסית משהו ראשוני שאני עושה מעדיף לא להתעסק בבלמים כרגע

asypeer
08-08-16, 12:25
האמת שמלגזה זה פיתרון נוח..לא יודע כמה בטיחותי
בהגבהה בג׳ימני לא נגענו בברקסים

erezgur
08-08-16, 12:48
אולי מצאת שרשור העוסק בבלמים במקום בבולמים

inflictioN
08-08-16, 14:21
וואלה לא בתגובות מקודם רשמו לי שחייב להחליף גם בושינגים או משהו כזה ברגע שאני עושה את כל המתלים ל הרכב.
וראיתי פה באתר מדריך להחלפת בושנגים ששם היה רשום לפרק את הדיסק והקליפר שלו ולעשות בסוף כיוון פרונט.
לגבי החלפת מתלים לא מצאתי מדריך באתר בגלל זה שאלתי.

אם הבנתי נכון הסיפור הוא:
להרים את הרכב.
לפרק גלגל.
לפרק קפיץ או בולם או במקרה של קדימה שנייהם ביחד.
ולהחליף בחדש ולעבור לגלגל הבא.

לגבי הג'יק מרימים את הרכב רגיל כמו להחליף פנצ'ר?
ולגבי החמור או הבוקים איפה למקום אותם האם רק כביטחון לג'ק? או שמא לתמיכה בסרן?

asypeer
08-08-16, 14:47
אתה צריך ג׳ק עגלה ובוקים מתחת לשילדה (תתחיל עם האחורה או עם הקדימה) כשהסרן בפתיחת מתלה מלאה יהיה לך יותר קל להוציא קפיצים. תרסס את הברגים של הבולמים בwd40 כמה ימים לפני כדי שתוכל לפתוח בקלות. חפש לך חבר עם ידי ג׳בקה חזקות שיעזור לך לפתוח.

יונתןמצפה
08-08-16, 15:44
יתקנו אותי אם אני טועה בעלי הנסיון במסולסל עם קויל אובר, אבל...
זהירות! אתה צריך מכווץ קפיצים!
שלא תחטוף קפיץ דרוך לפרצוף... זה יכול להסתיים רע!

סער
08-08-16, 21:57
אצלי מותקן סט קפיצים ובולמים ״2 של קוני על צמיגי 215.
לטעמי זה סט-אפ מצוין (לטעמי משמע מתאים לאופי הטיולים שלי...) שנותן עבירות מצוינת ברכב הזה וכן, גם ״יאלץ״ אותך ללמוד להכיר את הרכב בשטח ולנהוג נכון כי אין נעילה... (יש כננת, כדי ששכר הלימוד לא יהיה גבוה אבל עד עכשיו היא לא באה לידי ביטוי...)
הסט אפ הזה מעט קשה, אבל זה סמוראי. נח הוא לא. זה משתפר כשהרכב עמוס בקצת משקל.
המלצתי האישית היא שתתחיל פשוט:
צמיגי שטח טובים.
תתחיל לטייל, תכיר את הרכב באמת ואז כבר תבין לבד מה אתה צריך, או לא צריך.
מה שטוב לי לא בההכרח יתאים לך ולהפך... זה חלק מהכיף בתחביב הזה.
העיקר - תהנה.

inflictioN
10-08-16, 18:24
לגבי הבוקים נראלי שהצלחתי להסתדר ומצאתי סוג של פיתרון בבוא הזמן נבדוק ונראה :)

עכשיו לגבי הקפיצים והבולמים אני קצת חושש ואשתף אולי יש סיבה או שלא אשמח לחוות דעתכם.

לאחר חיפושים רבים צלצלתי לחברת רקורד שלפי מה שהבנתי הייבואנים של איירון מן ואולי עוד כמה לארץ.
ענה לי שם בחור חביב אשר נתן לי הצעת מחיר ל4 קפיצי איירון מן 2" לסמוראי ו2 בולמים אחוריים מונרו 2" ב2500 ש"ח.
הבחור הפנה אותי למישהו מבת ים ואמר שבאזור שלי אין מפיץ.

עכשיו בכל מקרה אמרתי ננסה וצלצלתי לחנות חלפים הכי גדולה פה בעיר ובקשתי שיבררו לי אם זה אפשרי להשיג.
הבעיה שאצלהם המחיר הגיע ל4אלף + ש"ח ועם הנחה זה יעלה לי 3500 ש"ח שזה עדיין אלפיה יותר.
לפי הפירוט שלהם בולם מונרו עולה 690 ש"ח לאחד וקפיץ עולה 790 ש"ח לאחד.

עכשיו מעניין אותי לדעת למה יש הבדל כל כך משמעותי או שבגלל שהם מזמינים מיוחד אז לוקחים לי אקסטרה?

בכל מקרה איך אני יכול לדעת שמה שהציעו לי בזול הוא באמת חדש מהאריזה כמו שאומרים?
האם החלקים האלה מגיעים בקופסא? האם יש סימן מיוחד יש דרך לראות חיצונית?
לפי מה שהבחור אמר זה חדש והוא מתחייב.
כמובן שלפני שאסע לשם אוודא שוב שזה אכן חדש ועם קבלות והכל בכל מקרה רציתי לדעת מה דעתכם אולי יש שאלות שאוכל לשאול אותו שיעזור לי לקבל קצת יותר מידע?

אלכסמוראי
10-08-16, 19:59
המחיר שנתנו לך נראה לי סביר. אני קניתי לפני כחצי שנה בטבריה 2 קפיצים של קינג ספרינגס בכמעט 1000 ו2 בולמים קדמיים של KYB בכמעט 500. קיבלתי אותם בקופסה מקורית וסגורה.

inflictioN
11-08-16, 17:18
תודה רבה מקווה שיזדמן לי תחילת שבוע הבא ללכת לקנות =]

חברים מישהו פה עשה עבודה כזו לבד ויכול לאשר לי האם יונתן צודק? האם אני צריך מכווץ קפיצים?

ariel-ro
11-08-16, 19:43
לגבי הבוקים נראלי שהצלחתי להסתדר ומצאתי סוג של פיתרון בבוא הזמן נבדוק ונראה :)

לא קראתי את כל הנושא, אבל העין צדה את ההודעה הזאת.
אני לא יודע מה זה "סוג של פתרון", אבל אל תעשה קומבינות בעניין הזה. זוג בוקים עולה סכום זעום יחסית לנזק הפונטציאלי שאתה עלול לגרום לעצמך.
אתה לא רוצה שאף חלק מהגוף שלך יהיה מתחת לרכב כאשר ה"סוג של פתרון" קורס. ראה הוזהרת.

inflictioN
11-08-16, 22:29
וואלה אריאל עזרת לי מאוד לא יודע למה היה תקוע לי בראש שמחיר של 1 כזה עולה 500 ש"ח ביד שניה
אבל ההודעה שלך גרמה לי לבדוק שוב ואם זה עניין של 100-200 ש"ח אז זה באמת שטויות

GodsFather
13-08-16, 00:06
בוקים אתה יכול למצוא בסניף ל.כ. באילניה.
לא מבין מה הבעיה לקנות ברקורד ולשלם תוספת משלוח אליך?

inflictioN
13-08-16, 03:01
לא מבין מה הבעיה לקנות ברקורד ולשלם תוספת משלוח אליך?

משום מה שצלצלתי לרקורד הם הפנו אותי לבן אדם בבת ים אמרו לי שאצלו הכי זול ברור שאני מעדיף מהיבואן אבל לא נראלי שהם מוכרים לפרטי

GodsFather
13-08-16, 20:27
זה נכון ולא נכון. תבוא לשם עם מזומן (בלבד) ותקבל מה שתרצה. הם לא מתעסקים עם פרטיים בשוטף ואין להם אשראי. אולי לכן הפנו אותך למפיץ שלהם בבת ים, בתכלס יכולים גם להפנות למפיץ באיזור הצפון קרוב אליך.

inflictioN
13-08-16, 20:59
סבבה אבל ברמת העיקרון גם ככה נראלי שהסניף של ל.כ ברמלה יותר קרוב לי מאלוניה או איפה שזה לא יהיה כי אני צריך בוקים אז עדיף לעשות שם סיבוב ברמלה ובת ים לקנות הכל ולסיים עם זה :)

GodsFather
13-08-16, 22:40
התבלבלתי וחשבתי שאתה מאזור הקריות ובתכלס אתה מנתניה. סע לרקורד ישירות!

GodsFather
13-08-16, 22:41
וזה - אילניה

inflictioN
17-08-16, 22:24
חברים כרגע אני קצת תקוע בעניין נסעתי מיוחד לרמלה לחנות של ל.כ שזה גן עדן כמעט פשטתי רגל שם חח

אבל לנושא בסופו של היום הטיול לדרום היה בשביל לקנות את הסט קפיצים של איירון מן 4 ס"מ ובולמי מונרו 2" אחורי לצערי הבחור דפק לי ברז וכרגע אני בלי כלום ביד יש מצב שהוא ינסה לארגן לי משלוח או משהו אבל בנתיים ממשיכים לחכות.
וכמובן עם הרבה אהבה ממרפי גם היבואן שזה חנות בשם רקורד הבן אדם שאחראי על החלקים האלה רק שבו הבא חוזר מחול ומשום מה אין עם מי לדבר.
ניסיתי גם לעבור בחולון אצל הייבואן של KYB וכמו שהצעתם לי הלכתי עם מזומן אבל התעקשו לא למכור לי ושאני אזמין ע"י הספק שקרוב לביתי =\

אז כרגע רק את הבוקים יש לי והבמפ סטופ עדיין בדרך נקווה שיגיעו מהר.

בקיצור תוך כדי שיחות עם עוד כמה חברים שגם באותה מצב שלי שמחפשים פיתרון לנושא הייתה שאלה שחזרה על עצמה הרבה.
אם כבר אני הולך להחליף ולעשות הגבהה למה לא ללכת על הגבהה 2.5?
בהתחלה אמרתי לא יודע נראלי שבשביל הגבהה כזו מצריך שינויים במוטות רדיוס וצינורות ברקס וכאלה לפי מה שקראתי פה.
אבל הרבה אמרו לי ש2.5 זה עוד בסדר ל4 צריך שינויים.

אז השאלה שלי כל עוד אני בחיפושים האם יש בכלל קיט כזה? מדובר על קיט שלא מצריך ריתוכים או התאמות כמו הפיתרון שאני מחפש כרגע קפיצי הגבהה ובולמים אחוריים מתאימים וקדמי מקורי שיכנס בתוך הקפיץ.

חוץ מהשאלה לגבי ה2.5 אינצ' יש עוד כמה דברים.
האם אפשר שמות של עוד חברות שיש להם התאמה לסמוראי כמו איירון מן וקינג ספרינג?

והשאלה הכי חשובה האם בארצנו הקטנה באמת צריך להגזים בהגבהה על מנת שיהיה עבירות?
אני אחדד את השאלה האם סמו עם הגבהה של "2.5 יוכל לעבור ולסוע במקומות שסמו 2" לא יכול?(ברמת העיקרון אני מכוון לזה שהסמו יעבור כל מסלול שקיים נכון להיום בארץ)

GodsFather
17-08-16, 23:35
ההבדל מינורי בגובה אבל מהותי בהשפעה על המכלולים.
ס"מ הבדל לא יעשה לך את ההבדל בעבירות. למה לא צלצלת אליהם לפני?

inflictioN
18-08-16, 00:55
כי הייתה פשלה בעיקרון הייתי אמור לשלוח לו הודעה מהפלאפון שלי שישלח לי כתובת וכנראה פספסתי מספר.
למחרת שבאתי לצאת הוא אמר שהוא בסידורים ובהמשך היום יראה אם יוכל לארגן משהו אבל בכל מקרה כבר ארגנתי יום חופש מהעבודה ולא יהיה לי הזדמנות כזו בקרוב לצערי אז כבר נסעתי ומה שיהיה יהיה.

ומה הכוונה מהותי בהשפעה על המכלולים? מהבחינה שלי שאצטרך להתאים מכלולים לגובה או שזה יעזור להגן עליהם שהם יותר גבוהים?

*עוד שאלה קטנה היות ואתה מנהל פה אני חושב ברגע שאקנה את הסט ואתחיל בעבודה לפתוח שרשור ולתעד את הפרוייקט והכל שם האם יהיה אפשר בשרשור של התיעוד לשאול את כל השאלות כמו שאני שואל פה או שעדיין אצטרך לפתוח שרשור נפרד לכל שאלה ?

Nisan Mordehay
18-08-16, 09:31
אני עוקב בעניין רק אחרי השרשור ומחכה כבר לתוצאות. לך תדע אולי גם אני יעשה את זה בסוף...

inflictioN
18-08-16, 12:19
אני עוקב בעניין רק אחרי השרשור ומחכה כבר לתוצאות. לך תדע אולי גם אני יעשה את זה בסוף...

וואלה אחי הכל כבר מוכן רק חסר לי הבאמפ סאופ והקיט =\
ארגנתי גם רמפה כדי לבדוק מהלך פתיחה לפני ואחרי כל הפרויקט שלי תלוי בבן אדם אחד לצערי.
היום דברתי איתו והוא עמוס ומלא סידורים לקראת החתונה שלו שבוע הבא הוא ינסה לארגן לי משלוח או אולי לבוא לקראתי בדרך.
אם לא בכל מקרה אפנה שוב לייבואן ביום שני אחרי שהוא יחזור מחול ואנסה לקנות ממנו ישירות =]

inflictioN
24-08-16, 15:38
חברים אני צריך שוב את עזרתכם המפיץ של איירון מן עושה לי בעיות ועד שסגרנו להיפגש הוא עושה עכשיו פוזות ולא מוכן למכור עם חשבונית.
הייבואן גם לא ממש אכפת לו ושולח אליו.

בקיצור המצב כרגע הוא שקפיצי קינג ספרינג יגיע לארץ לפחות עוד חודש וחצי.
ואיירון מן עושים פוזות.
איזה חברת קפיצים נוספים אפשר לארגן של 2" לסמוראי קדימה ואחורה?

asypeer
24-08-16, 15:45
תנסה לרכוש דרך אחת הסדנאות שמשפרות סוזוקי. בנתניה יש לך את זוקילנד. אולי יש לו במלאי קיט או שיש לו קשר למי שמייבא בלי פוזות ועניינים.

inflictioN
24-08-16, 15:58
לא משנה אחי ניסיתי אנשים לא רציניים צריך לרדוף אחרייהם כדי לתת להם כסף אני שונא את זה.

בסוף הזמנתי מהחנות חלפים פה בעיר אומנם תוספת של 1000 שקל אבל בלי הכאב ראש.

inflictioN
26-08-16, 22:43
חברים לכל מי שמעוניין לעקוב או לדעת פרטים או בכללי בעתיד מי שיחפש המשך לשרשור אז פתחתי שרשור של תיעוד הרכב ששם יתאסף כל המידע על הפיתרונות והקשיים של סמו 98 מסולסל!
מוזמנים לעקוב ולתת חוות דעת :)
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/100227-%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%A6%D7%95%D7% A8-%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%90%D7%99-%D7%A1%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D-98-SJ80-%29?p=711913#post711913

-->