צפייה בגרסה מלאה : החלפת שמן גיר בממסרה אוטומטית בת 22. מומלץ?
אהלן,
את הרכב אתם כבר מכירים(צ'ירוקי 94 עם תיבת הילוכים אוטומטית AW4)
תיבת הילוכים מרגישה בסדר גמור, חוץ מדפיקה קלה שעוזבים בבת אחת את דוושת הגז במהירות גבוהה, שיכולה לנבוע גם מהטרנספר.
שמן הגיר הוחלף לאחרונה לפני כ-3 שנים לפי היסטוריית הטיפולים שברשותי. צבעו - צהבהב. ראיתי שיש דקסטרון 3 צהובים, לא שחור או שרוף - אין לי מושג מה באמת מילאו...
מכיוון שעברו 3 שנים, וצבע השמן לא ברור אני חושב להחליף את השמן.
מה דעתכם? האם החלפת שמן תיבת הילוכים עלול לגרום לצרות כמו שחלק מהדעות גורסות?
במידה ומומלץ להחליף, באיזה שיטה? ריקון ע''י הורדת אגן שמן? או ניתוק הצינור שהולך לרדיאטור גיר? או שבכלל למצוא מוסך שמחזיק משאבה השואבת את השמן ומכניסה חדש ובכך מבצעת החלפה מלאה?
אריאל
האם זאת שאלה שלחברי ג'יפולוג אין תשובה עליה? או שכולם תמימי דעים ורק אני לא בסוד העיניינים? :)
הייתי מחליף לשמן עפ״י הוראות היצרן.
מבצע 2 החלפות סמוכות יחסית ע״י פירוק אגן השמן.
וכמובן מחליף את הפילטר.
מה אומרת שגרת הטיפולים? כל כמה זמן מחליפים?
אם יש לך היסטוריית טיפולים, יש לך סיבה להניח שמילאו שמן לא נכון? הצבע לא אומר כלום...
אסף.
כל 24חודשים או 50,000ק"מ, שמן מומלץ מרקון ATF.(זהה לDEX III לא?)
אין סיבה באמת, כי אני יודע באיזה מוסך הרכב טופל ומי הבעלים הקודם. הדבר היחיד שחשוד הוא הצבע...
זה לא הרכב שהיה של נמרוד?
כל 24 חודשים - ועברו 3 שנים... מה השאלה בכלל?
אסף.
כל נוזל ממסרת בתקן דקסרון III מתאים. 50,000 ק"מ האוטו בוודאי לא עבר מאז ההחלפה האחרונה. אם להחליף לפי לוח הזמנים או לפי הריח/צבע/ביצועים - החלטה שלך. לא החלפתי שמן גיר אוטומטי אף פעם בעצמי - יכול להיות פרויקט קטן ומעניין.
השאלה היא לא לפי איזה מדד להחליף אלא האם להחליף. ברור שאם הרכב היה צעיר יותר הייתה מחליף בדיוק לפי הוראות יצרן.
ישנה דעה גם מעל דפי הפורום וגם עם בעלי מקצוע שממליצים לא להחליף שמן בתיבות הילוכים ישנות, מהסיבה שהפעולה עלולה לגרום למשקעים "לצוף" ולהיכנס למקומות בגיר שעלולים להרוג אותו.(אל תתפסו אותי בהסבר, לא בקיא בעולם הממסרות)
בנוסף, חלק ממליצים(ויש תיבות הילוכים שכך גם היצרן ממליץ) לנתק את הצינור של רדיאטור הקירור ולתת למשאבה להוציא את השמן הישן מכיוון שזו הדרך היחידה להוציא את השמן הנמצא בממיר מומנט.
נמרוד- גם אני לא, אבל נשמע לי חוויה מפוקפקת להוריד קרטר מלא בשמן שאני שוכב מתכת לרכב.:D
חנן-ג'יפולוג
09-08-16, 09:33
האם זאת שאלה שלחברי ג'יפולוג אין תשובה עליה? או שכולם תמימי דעים ורק אני לא בסוד העיניינים? :)
אותן דעות חלוקות שכבר ראית נשארו חלוקות, אז למה אתה מצפה לדעה חדשה או חד-משמעית עכשיו?
דעתי? בהינתן שאתה יודע ממקור אמין שהשמן הוחלף באופן סדיר ברכב הזה, אני הייתי מחליף, ע"פ הנחיית היצרן, בהורדת קרטר.
אחרי שתעשה את זה, תקווה לטוב. אין בעולם מי שיבטיח לך שהגיר לא יתחיל להחליק לאחר מכן.
אני הייתי מחמיר ומחליף גם מסננים. בגלל שזה סיפור מהתחת להחליף, אני עשיתי את זה במוסך שגם שאב קודם את השמן דרך המדיד
מחליפים נוזל ממסרת כי התוספים שבו מתקלקלים וכי הנוזל סופח אליו תוצרי שחיקה.
נכון שבממסרת מוזנחת החלפת הנוזל היא סיכון בעיקר כי אם זמנה כבר הגיע אז אפילו אם הוצאת ממנה שמן מגעיל שרוף ומטונף, כשהיא תיכשל זמן קצר לאחר מכן, הנטיה תהיה להאשים את החלפת השמן.
אבל זה לא המקרה. אחרי 3 שנים השמן נראה טוב אז בטוח החלפתו לנוזל טרי ונקי היא רצויה - כדי לא להגיע לאותו שמן שחור ומגעיל לגביו הדעות אכן חלוקות.
אסף.
החלפת שמן גיר ב XJ זו לא כזו עבודה נוראית.
מורידים את הקרטר, קצת מתלכלכים, אבל לא ממש נורא.
מחליפים את הפילטר (בורג אחד או שניים, אני כבר לא זוכר) סוגרים עם אטם חדש, ממלאים שמן וזהו פחות או יותר.
ממש לא סוף העולם.
אפשר גם בחניה מתחת לבית.
אוקיי תודה לכולם! השמן יוחלף ע"י הורדת קרטר וגם הפילטר יוחלף - במוסך או בבית? תלוי איך אקום בבוקר:p
שאלה "על הדרך" בנוגע לפילטר-
האם יש מניעה להשתמש בפילטרים תחליפיים מיצרן מוכר כמו ACDELCO?
אני קניתי בזמנו אצל ינוביץ קיט ״קומפלט״ . לא זוכר של איזו חברה ולא היו לי תקלות.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.