ההיילקס החדש, שנקנה כרכב לטיולים משפחתיים, גבוה. או לפחות, גבוה יותר מהרכבים המשפחתיים האחרים שאנחנו מכירים. וככזה, בני המשפחה (הילדים. טוב נו, גם ההורים) מתקשים/מתאמצים לעיתים לעלות ישר לקבינה. מדרגות הצד המקוריות שהגיעו עם הרכב היו פתרון מעולה - עד שההיילקס פגש את השטח...
...
רגע לפני שמגיע אלינו טויוטה לנדקרוזר 250 החדש שהוצג בחו"ל, לקחתי את ספינת המדבר הוותיקה, לנדקרוזר 150, לסיבוב פרידה. לא ברור מי בוחן את מי, אני את הלנדקרוזר או הוא אותי. כך או כך, הלנדקרוזר ואני מצאנו את עצמנו יחד במדבר. מבחן דרכים אחרון בהחלט לרכב השטח הוותיק וכנראה הפופולרי ביותר בישראל.
...
טויוטה השיקה בתחילת החודש בארה"ב את הלנדקרוזר החדש, וזה אירוע גדול. מדובר על הרבה יותר מעדכון קוסמטי, אלא ממש רכב 4X4 חדש, שמחליף דגם בן כמעט 20 שנה. לנדקרוזר LC250 הוא הדגם שיחליף גם כאן את הלנדקרוזר 'פראדו' 150 הוותיק, כנראה רכב השטח הפופולרי ביותר בישראל.
...
שבועות לאחר חשיפת הדור החדש של טנדר הטאקומה, לקסוס (שם משפחה: טויוטה) חושפת את הדור החדש של ה4X4 "הבינוני" המקביל - לקסוס GX. וכמו שהטאקו הוא קדימון לדור ה9 של היילקס, לקסוס GX החדש הוא קדימון לרכב שיחליף, בשנה הקרובה, את לנדקרוזר 150 המזדקן. לשמחתנו יש קצת יותר דגש על יכולת שטח, עם רמת גימור חדשה שמקבלת את רוב תשומת הלב - Overtrail.
...
זה קורה כל עשור פחות או יותר - טנדר טויוטה חדש לגמרי. רכבת כוח חדש, עיצוב חדש, שלדה חדשה. טויוטה השיקה בהוואי את הדור החדש של טאקומה. בנזין, היברידי, 8 הילוכים, וגרסאות ביצועים עם מערכות מתלים עצבניות שמנסות סוף-סוף ליישר קו עם המתחרים האמריקאים מבית פורד ושברולט. המשמעות עבורנו בשאר העולם ברורה, כי זה מסמן כיוון לדור הבא של טויוטה היילקס.
...
זו כבר לא שמועה, ולא משאלה (אבל זה כן אחד באפריל אז אל תתקשרו ליוניון). הבאזז בפורומים וברשתות לא שיכנע אותם, אפילו הניצחון בדקאר לא, אפילו לא פורד ריינג'ר רפטור עם כמעט 300 כ"ס. מה שכנראה גרם לטויוטה לקבל את ההחלטה הנכונה היא התחייה המסתמנת של ארגון דעא"ש. היילקס GR יימכר בשנת 2023 - בגירסת על "מכסחת ריינג'רים" שמציבה רף חדש.
...
ג'יפים לא צריכים מיגונים. כלומר, ג'יפים אמיתיים לא צריכים - אבל רכבי השטח שלנו עם המתלים הנפרדים דווקא כן. ואכן מייד אחרי קניית ההיילקס, אחד הדברים הראשונים שהתקנתי עליו היה מגן גחון קדמי - מתחת למנוע ומסרק ההגה - שהחליף שאריות סמרטוטיות של "מגן" פח דק מחורר ומכופף, ונתן עבודה, חטף והתעקם כבר בטיול הראשון לאחר התקנתו. וזה הספיק לי, בעיקר בחשבון שבין התועלת במיגון נוסף מתחת לתיבת ההילוכים ותיבת ההעברה לבין העובדה המצערת שמיגונים כאלו פוגעים במרווח הגחון המצויין של היילקס.
...
באיחור לא משמעותי של חמש-עשר שנים, הגיע זמן ההמשכון למדריך לקניית היילקס 1992-2005. הסקירה שלפניכם מרחיבה את היריעה לדורות ה-7 (שנת מודל 2006-2015) וה-8 (שנת מודל 2015 ועד היום) של אחד מרכבי ה4X4 הנפוצים ביותר בישראל. כל מה שרציתם לדעת על טנדר טויוטה היילקס ה"מודרני", שממשיך לשרת נאמנה דורות של מיליטנטים רדיקליים וגם משפחות בורגניות לגמרי.
...
בשנת 2005 טויוטה הציגה בהיילקס סרן קדמי 8 אינץ' בתצורת "צדפה" (Clamshell). למרות שתצורת הצדפה לא יחודית וכבר לא חדשה, חסרה אופציה זולה ופשוטה לנעול אותה, עד שחברת LOKKA האוסטרלית הוציאה נעילה תואמת לוקרייט. המידע ברשת נכון לכתיבת שורות אלו מעט וחלקי, אז הזמנתי, התקנתי וגם כתבתי לטובת מי שרוצה להפוך את ההיילקס ויגו או Revo שלו לרכב 4X4 אמיתי, כזה שכל הגלגלים שלו מסתובבים ביחד.
...