-
9 קבצים מצורפים
מבצע "שדרוג" סובארו אאוטבק יוצא לדרך - הגבהה, פנסי HELLA, גגון, צמיגי כביש שטח וכו'
שלום רב,
אשמח לעזרתכם. כידוע, מהרגע שהרעיון התגבש בראש של "החולה", הוא לא נותן מנוח עד ביצוע המשימה.
ובכן, אני מעונין לשדרג את הרכב של האישה (רכב סופ"שים). אאוטבק 2011. 2.5.
המטרה היא שיפור קוסמטי בעיקרו, לבל נשכח כי מדובר בכל זאת באאוטבק שמבלה את עיקר זמנו בכיכר המדינה ולעיתים על שבילים וחולות ים.
הרצון שלי להגיע למשהו בכיוון התמונות המצ"ב (חלקן של פורסטר, XV, אבל הרעיון מובן).
הרכב מוגבה כבר מהיבואן (ערכת ספייסרים שהוצעה על ידי היבואן אם אני לא טועה), לאחרונה התקנתי פסי רוחב ועריסה של THULE.
מחפש להתקין פס לד ע"ג הגגון או בפגוש הקדמי, כמו כן מגן קדמי לפגוש ועליו פנסי HELLA, החלפת צמיגים ל- 50/50.
התקנת רשת צל נגללת ע"ג הגגון.
המטרה - לגבש לוק אוסטרלי למהדרין.
אגב, לגבי החלפת הצמיגים, שוטטתי מעט באינטרנט וגיליתי שכנראה קשה מאוד להחליף בישראל מאחר וקוד המהירות ברשיון הוא 99V. ואין צמיגי 50/50 בעלי קוד V אלא רק H. מישהו הצליח להתגבר על הבעיה הזו ? ניתן לקבל אישור יבואן להחלפה ?
בקיצור, אשמח לשמוע מנסיונכם וכן לקבל המלצה לגבי סדנה או חנות שיכולה לסייע לי.
תודה מראש
עידן
-
תגובה: מבצע "שדרוג" סובארו אאוטבק יוצא לדרך - הגבהה, פנסי HELLA, גגון, צמיגי כביש שט
אתה רוצה לשחק בנדמה לי. בכאילו רכב שטח. טוב נו, זכותך.
לגבי הצמיגים - מה שמציק לך זה רק קוד המהירות או שאתה רוצה גם להגדיל מידה?
חבל שהרכב שמשמש ביומיום את אשתך וממילא הולך למשוך מבטים שלא כולם יהיו מפרגנים, ייפול לידיים של איזה בוחן משועמם.
יותר מזה?.... בכביש, בשבילים כבושים ועל חולות רדודים האוטו ייסע הכי טוב עם הצמיגים שיש עליו היום.... זו האמת.
ואם פעם בכמה חודשים אתה יוצא לטיול בשטח מאתגר קצת יותר - אולי שווה להחזיק עוד סט גלגלים, AT, מידה קצת יותר גדולה, קוד מהירות קצת שונה, לטיולים בלבד.
-
תגובה: מבצע "שדרוג" סובארו אאוטבק יוצא לדרך - הגבהה, פנסי HELLA, גגון, צמיגי כביש שט
דרור, תודה על המענה המהיר. או נכון יותר לומר, נדמה לי שתודה.
שאלה לי אליך, כמנהל הפורום, נניח ואתה נוסע ברחובותיה המוטוריים של ישראל, ורואה לידך אאוטבק משודרג לעילא ולעילא. צמיגים, גגון, פנסים וכו'. האם זה עושה לך טוב יותר או טוב פחות מאשר לראות אאוטבק שנראה כמו וולו 740 סטיישן ?
נדמה לי שתרגיש טוב יותר, היה וזה אכן פורום רכבי שטח.
בקיצור, לא ממש אהבתי את המשפט הראשון שלך בתשובה. נדמה לי.
-
תתפלא. אישית אני דווקא מאוד אוהב.
אבל אם אני אוהב או לא זה לא העניין כאן.
פנסי לד וגגון לא הופכים את האאוטבק לרכב שטח*. אבל שוב - זה עניינך וזו לא בעייה בכלל.
הבעייה היא בהתניידות יומיומית ברכב שבולט וקופץ לעיינים הרעות של מיטב עובדיה של מדינת ישראל - שוטרים ובוחנים שיציקו לך וימררו את חייך וחיי אשתך. ואתה עושה עלי רושם של אחד שמודע לפרטים קטנים - עובדה שאתה מתעכב על משהו זניח לכאורה (זניח כנראה גם בפועל), ש-99% מנהגי ישראל (וגם רוב הבוחנים במכוני הרישוי)כלל לא מודעים לקיומו - קוד מהירות (קוד מהירות H - עד 210 קמ"ש, קוד V - עד 240 קמ"ש. האם הסובארו שלך בכלל מסוגלת להגיע למהירויות האלה?.....:rolleyes:. אתה בטוח מבין עד כמה זה שטותי, שולי וזניח במקרה שלך. אבל לחוק זה לא משנה. כתוב V אז יהיה V).
אם אתה מוכן לקחת את הסיכון של דו"חות והורדות מהכביש - לך על זה.
*גילוי נאות: אני מעביר את ההדרכות של רכבי הכביש-שטח של סובארו ללקוחות חדשים ומכיר היטב, מלפני ומלפנים, את הכלים האלה. למרות שהם מדהימים כל פעם מחדש ולא תאמין לאיזה ביצועים ובאיזה מקומות אפשר להעביר אותם במצבם הסטנדרטי, עוד לפני הגבהות ושיפורים, בשורה התחתונה זה אינו רכב שטח של ממש ושום שיפור, בוודאי לא קוסמטי, לא יהפוך אותם לכאלה.
ככל שתקדים להבין ולהפנים את זה, כך תחסוך הרבה כסף ועוגמת נפש.
-
כנראה שלא הבהרתי את עצמי נכון. אני לא סבור ששיפור קוסמטי ישפר את עבירות האאוטבק בשטח.
מה שכן, צמיגי 50/50 כן ישפרו, ולדעתי לא במעט את יכולות העבירות בחול עמוק לדוגמא.
מאחר והרכב מטייל לא מעט, ומבלה 3-4 פעמים בשנה בכמה ימי לינה בחוף הים (לשם כך נדרשים הפנסים), נדמה לי שאני עדיין דבק במשימה.
ולכן, מישהו יכול לסייע ?
-
אמרתי לך ואגיד לך שוב.
3-4 פעמים בשנה, תשקיע חצי שעה בהחלפת ארבעה גלגלים.
תמצא ג'נטים מתאימים מפירוק. אולי גלגלי פלדה/פח שחורים של B4 או משהו אחר שמתאים. יכול להיות שאפילו בקוטר קטן באינץ' (תבדוק שלא נוגעים בקאליפר) ותלביש אותם בצמיגי AT בקוטר קצת יותר גדול וחתך דופן גבוה יותר, שגם יאפשר לך לשחק עם לחצי האוויר בשטח (מה שמאוד לא מומלץ עם צמיגי הכביש בחתך נמוך המקוריים) וזהו.
בשביל טיול השטח האמיתי שאתה עושה שלוש-ארבע פעמים בשנה, זה אחלה פתרון.
הכי משתלם לאורך זמן, חוסך לך הרבה צרות וגם בלאי לרכב.
-
מבצע "שדרוג" סובארו אאוטבק יוצא לדרך - הגבהה, פנסי HELLA, גגון, צמיגי כביש ש...
סוליה של צמיגי כביש תהיה יעילה יותר אם כל מה שמעניין אותך זה עבירות בחול ים.
השאלה האם החתך מאפשר הורדה מספיקה של אויר?
-
תגובה: מבצע "שדרוג" סובארו אאוטבק יוצא לדרך - הגבהה, פנסי HELLA, גגון, צמיגי כביש ש.
אתה צודק שצמיג טוב הוא השדרוג העיקרי מבחינת יכולת שטח. וגם נראות.
אתה יכול לבדוק היום אונליין את הזמינות של צמיגים בארץ, לפי מידת הצמיג.
אני במקומך הייתי מתעלם מקוד המהירות. הוא לא קריטי, גם לא במעבר טסט, אם יש צמיג AT במידה שלך. כמו כן תבדוק אולי יש עוד מידות חליפיות אפשריות לרכב שלך. אפשר לבדוק הן הוראות רישום באתר של משרד הרישוי (לא הכל מופיע, ניסיתי לחפש ולא מצאתי מידע לגבי האאוטבק אבל הממשק שם לא משהו) ובכל מכון רישוי בתוכנת אוטודטה, והכי טוב, לשאול פה, יש כמה חברים עם גישה לאוטודטה.
לגבי תאורה וגגון - שיפורים קוסמטיים כאמור. תאורת Led לרכב מאד מקובל להזמין בebay ואתרים סיניים, המחירים מצחיקים, המשלוח זול או אפילו חינם, ויש עולם ומלואו של אפשרויות. תן לעכבר ולאצבעות לחפש.
גגונים - יש מותגים - Rhino Rack, Thulle - יש יבוא מסודר לארץ, חפש ברשת יש אפילו השוואות מחירים בZAP. ולא לשכוח לבדוק במקביל באיביי אולי יוצא יותר זול כולל משלוח למרות שעבור מוצרים כבדים הסיכוי קטן יותר.
אפשר לבנות גגונים אצל מסגר או לבד, מאד מקובל פה בפורום עבור כלי שטח כבדים יותר, אני חושב שפחות מתאים עיצובית לסובארו.
-
קח בחשבון שזרקורים למיניהם אסורים על הגגון.
-
ולהכנס לחוף הים עם רכב מותר?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
ולהכנס לחוף הים עם רכב מותר?
בחופים מסויימים בהחלט כן, כל עוד שומרים על מרחק 100 מטר מהים.
הפקחים מאשרים זאת.
-
100 מטר מהים, זה נחשב לרדת לים?
**** והאם זה קשור לנושא הדיון? לא. אנא, חסכו למנהלים עבודה מיותרת. - תודה, המערכת ****
-
ההערה התקבלה, מבקש למחוק את ההערות שלי.
-
תגובה: מבצע "שדרוג" סובארו אאוטבק יוצא לדרך - הגבהה, פנסי HELLA, גגון, צמיגי כביש שטח וכו'
1) רכב כזה גורר בכיף אופנוע ים לחוף ים תיכון או חוף הכנרת ויש מקומות יעודיים לכך. חלקם חוליים ומנסיון עם רכב כזה ( מנוע 3.6L ) , צמיגי שטח מופחתי אויר מאוד מאוד עוזרים
2) בכל מכון רישוי אפשר לשנות לצמיג 50/50 V98 או V99 או H. ש"ח 35 וזהו.
-
תגובה: מבצע "שדרוג" סובארו אאוטבק יוצא לדרך - הגבהה, פנסי HELLA, גגון, צמיגי כביש שטח וכו'
4 שנים בשביל לשנות מידת צמיג...?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk