דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
אז כמו שהבטחתי .. אני אנסה לתת את נקודת המבט שלי ו/או תאור מתגלגל של מערכת היחסים עם האוטו הזה .. שחלקו בדיחה וחלקו מתחזה לרכב שטח.
* למה החלטתי לקנות דאסטר ?
בגדול .. הייתי פעם ג'יפאי, כזה שישן שבוע בשטח על מזרון מג'וייף בלי שמיכה אפילו .. שמתקלח בברז ליד צומת ציחור .. עם רכבי שטח מוגבהים , נעולים , גיבורי קרב ... אבל יום אחד התעייפתי מזה.
נסעתי המון על הכביש לעבודה וחזרה וזה לא התאים יותר.
גם המצב האישי והמשפחתי השתנו קצת וזה נהיה עול ולא כיף.
אז מכרתי את האוטו. האחרון היה טראנו .. וקניתי פרייבט. אמיתי !
אחרי כמה שנות פרייבט, 5 בערך, הילד התחיל לאכול לי את הראש טיול טיול טיול טיול ... אז חשבתי על זה והאמת שגם לי קצת היה געגוע .. אז התחלתי לברר מה האופציות.
איזה רכב שטח יכול לעשות 200-250 ק"מ בכביש כל יום, לשרוד את זה .. ושהגב שלי ישרוד את זה ... והדלק לא יהרוג אותי.
תשובה קצרה, לא היה כזה דבר.
תשובה ארוכה .. יש איזה רכב שטח (?) מפוקפק שמתחילים להביא לארץ .. אבל אל תיגע, זה דצ'יה, רומני .. זוכר מפעם ?
עברו חודשים ספורים והגיע מבחן הדרכים של דרור:
http://www.jeepolog.com/forums/conte...-4WD-2015-דיזל
קראתי .. והחלטתי.
זה בדיוק מה שאני צריך.
אוטו חסכוני ונוח לכביש שאפשר לטפס את ה נ.ג. לשתות קפה שחור ! .. ועוד זול ?!?
ואוו !
מפה לשם .. ומשם לפה .. נהייתי בעלים של דאסטר.
* עכשיו שיש לי דאסטר, מה עושים איתו ?
אז אחרי שבועיים שלושה החלטתי שצריך לבדוק איך האוטו מסתדר איתי ועם השטח .. מין הסתם עכשיו במחשבה לאחור כנראה הייתי צריך לנסוע לחורשן או משהו ולשחק קצת להבין מי ומה ...
אבל אני .. מי שאני ..
אז קניתי שישיית מים, ונסעתי עם בת הזוג למצפה רמון, לילה בצימר .. ובבוקר מבורות לוץ נסענו לעזוז......
הבנתי מי ומה :) .. עכשיו הייתי בטוח שהאוטו בשבילי.
עד כאן לעכשיו, בפרק הבא מה אני אוהב ולא אוהב באוטו.
שאלות יתקבלו בברכה ... ניאוצים על כמה אני טיפש/אמיץ גם .. אבל בואו נשמור את זה ברמת הדאסטר. :)
תגובה: דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
למי שלא מכיר, אתה יכול להוסיף פרטים כמו:
הילוך כח?
הגבהות?
מיגונים?
אני הייתי בדילמה הזו לפני שמונה שנים בערך, ובחרתי ב GV 2006, נהנתי מכל דקה מהרכב הזה. שבע שנים עם GV, לא אכזב אותי מעולם, וכיסה למעלה מ 95%~ ממסלולי הטיול המקובלים.
הבעיה היחידה, מצריך נהיגה זהירה והמון תשומת לב בשטח. אם אתה נהג מספיק טוב (לעומת השותפים האחרים לטיול) אתה מסודר. אם האחרים ברמה שלך, יהיה לך קשה לשמור על הקצב ולא לעכב.
לאט לאט נגיע מהר.
האוטו אצלי מאז ינואר.. קצת יותר מחצי שנה. 43000.... מתוכם שלי 25000. קניתי יד שניה. חשבתי שאולי אוכל לצמצם נזקים אם זה באמת נבלה.
האוטו הגיע עם ערכת המיגון המלאה. אחד למנוע אחד למיכל הדלק ואחד לביצה האחורית.
רמת הגימור הגבוהה ביותר .. וללא וו גרירה.
נתחיל מהסוף.
אני התאהבתי קשות באוטו ! אחלה אוטו שבעולם.
עכשיו מההתחלה ;)
הבעיות של הדאסטר ידועות וברורות ובעיה לתת להן פתרון. לפחות בצורה חוקית.
אבל יש בשורה טובה. יש מעט חסרונות ואפשר לחיות איתן.
ולא ! אני לא מתכוון למיקום של כפתור כיוון המראה ;)
בזה התעסקתי פעמיים עד עכשיו. וזה לא מציק. גם לא מנגנון הגבהת מושב הנהג.
הבעיה היא מהלכי מתלה אפסיים וגודל צמיג זעום. וזהו.
למה זה רע ?
פעם חנן הבטיח התערבות .. משהו לגבי בזנטים במקום בולמי זעזועים .. ואז רכב עם נעילות מול רכב עם מהלכי מתלה .. לא זוכר אם זה באמת בוצע ומי ניצח. אבל יש פה מערכת אלקט׳ לחיקוי נעילות ואפילו עובדת (אם כי טיפה בברוטאליות לטעמי ) ואין מהלכי מתלה.
גודל הגלגל זאת בעיה של התקלת מכשולים .. כמובן שגם אם יבוא מישהו אמיץ ויגדיל ל 31״ עם הגבה וזה נכנס.. תהיה לו בעיה עם ההילוך כוח .. כן! יש אחד כזה. יחסי ההעברה הם כאלו שהראשון הוא קצר אבל לא ממש קצר ואין באמת זחילת סלעים .. סוג של כמו סמוראי. אז הגדלת הגלגלים כנראה תגזול כוח והמחיר יהיה התפרעות שלא בטוח ששאר האוטו ישרוד.
אם אתם יכולים לחיות עם שני הדברים האלו. זה אוטו מושלם.
*הילוך כוח
אז ככה .. אחד הדברים המבאסים למיטב זכרוני זה שמידי פעם. צרריך לעצור. להעביר ל hi או ל low ולהמשיך .. ושוב ... ושוב .... פה אין את זה. ראשון שני שלישי ממלאים את כל צרכי.
למכשול או עליה. ראשון. לכל השאר שני שלישי .. לפעמים רביעי.
חלוקה די גאונית לטעמי.
המשך יבוא.
Sent from my iPhone using Tapatalk
* מתחת לשמלה
מקדימה יש מנוע טורבו דיזל 1.5 של רנו / ניסן , מנוע טיפה מרעיש אבל מושך ומושך ומושך .... ולא נגמר לו האויר ( טיול הדיונות .. )
מאחורה יש תא מטען ענקי .. בקנה מידה של פרייבט, נסבל בהחלט בקנה מידה רגיל .. ענק בקנה מידה של ג'ימני :)
באמצע, שניים קדימה ועד שלושה מבוגרים מאחורה .. בנוחות נסבלת בהחלט. כולל שטח ( חוצה כרמל ... )
מזגן סביר פלוס מינוס .. מערכת שמע שאצלי היא עוברת לגמרי.
הידית הילוכים יושבת לי בול במקום. האוטו רחב מאדדדד ונמוך ( פרייבט .. ) ואחיזת כביש במצב 4X4 אוטומט בסיבובים ... :) ללקק את האצבעות.
יתכן שאני מפונק ויתכן שלא .. האוטו הקודם שלי היה קיה ריו מודל 2013 שהיה אצלי מ 0 קמ שלוש שנים וחודש עד 120000 קמ.
אז אני משווה מולו כניראה.
בכביש, זה אחלה פרייבט. מלא מקום מתחת לתא מטען לשטויות .. שלושה כיסאות מתקפלים, מחצלת ופק"ל קפה ביחד עם שישיית מיים 1.5 ושני סאפים מתנפחים על כל ציודם באופן קבוע איתי וכל זה מתחת למדף של תא המטען .... ממוצע של 220 קמ ביום חיפה רעננה ועוד כל מיני חוגים / סופר / ים / ועוד ... צריכת דלק של 6.5 ליטר ל 100 קמ.
וכל זה לא עם נהיגת סבתא.
לאוטו יש שישה הילוכים קדמיים כאשר הראשון הוא קצר מאד .. קצר מידי לכביש. אלא אם זאת עליה קשה או עמוס מאד .. אני מתחיל בשני כמעט תמיד.
מנוע גמיש מאד וממהירות אפס כמעט מושך בשלישי עד כמעט 100 .. אפשר להוריד מהירות ל בערך 30 בחמישי ולתת גז בלי סוף ... גמיששששש
בטיול דיונות בין שבטה למתקן חולות ... גיליתי שהאוטו ממש צף על פני החול. ובשני מושך בלי להסס את הדיונות עם סיבוב .. בלי סיבוב .. עם תנופה .. בלי תנופה ... לא ממש היה אכפת לו. מאד נוסך ביטחון.
בשטח .. טוב זה סיפור אחר. מחר.
אחלה כתבה אבל למה בהמשכים ?
תודה.
גם כי אין לי זמן לכתוב הכל יחד וגם כי המחשבה לא מסודרת ומוכנה ...
ניסיתי לכתוב על וורד ולהדביק אבל זה מתחרבש לי. עדיף בלוג מתגלגל כזה ...
אם הנהלה מעוניינת ויש להם זמן וסבלנות .. מוזמנים לאחד הכל לפוסט בודד.
אבל אם יעלו שאלות מהקהל ואני אענה .. זה כנראה יאבד באיחוד ..
אחלה רכב יש לי בדיוק כזה. אלא שאני יצאתי למשהו כמו 4 טיולים בקבוצה עם רכבים גיבורים ממנו וכנראה בגלל שהייתי פחות מנוסה ממך ואולי עם יותר אפשרויות, הפכתי את הדאצ'ה לרכב כביש, רכשתי לנדקרוזר לטיולים בלבד. אבל שמורה לי פינה טובה וזיכרונות טובים מהדאצ'ה בשטח. גם כרכב כביש הדאצ'ה נותן תמורה.
הניסיון שלי עם הדאסטר- פסח האחרון, שבוע שלם טיול ג׳פים עצמאי ברומניה. כמובן שכולנו עם דאסטרים דיזל ידני 4x4.
בכביש אין מילים. אחלה רכב כל מה שגיא תיאר ועוד. אחיזת כביש, נוחות נסיעה - אה נוחות נסיעה גמישות בקיצור סבבה לגמרי.
בשטח - נו שוין, אולי הציפיות שלי כמי שמורגל לרכבים גיבורים יותר היו גבוהות מדיי לרכב שמתהדר בתואר רכב שטח אבל לטעמי זה לא רכב שמתאים למשהו שהוא יותר משבילי קק״ל קשים. הוא מצליב על כלום, הוא נמוך מאד ולטעמי לא ישרוד מסלול ברמה של קצת יותר מקל בנגב וכו׳.
הרוב ברומניה שבילי יערות בוציים ושבילי קק״ל מצולקים ושם הוא היה אחלה. ניסינו משהו טיפה יותר הרד קור ומייד הבנו שזה לא זה אפילו שזה רכב שכור שאמור להיות בעל ״עבירות״ הכי טובה מכולם 😝😜
לא כולם יכולים לאנוס דאסטר להיות דיסקו ... כמוני http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...cdee424111.jpg
שלמה ידידי משכבר הימים ;) מי אמר ואיפה ראית שזה רכב שטח ???
זהו פריייבט 4*4 , ככה צריך להתיחס אליו.
לא הייתי ברומניה, עדיין .. אבל יצא לי לטייל קצת עם הדאסטר. אני מנסה לארגן את המחשבות בראש כבר כמה ימים איך לכתוב על תחום השטח לגבי האוטו.. ולא באה לי המוזה.
נגדיר אולי שטח בתור התחלה. כל מה שהוא לא אספלט ? אז שבילי קק׳ל זה שטח ? אולי שבילי מדבר ? האדמה החומה של רמת סירין ? רמת הגולן ? אולי שטח זה איפה שפריבט לא יכול לנסוע ?
באמת לא יודע.
טיילנו בכל המקומות שזכרתי מהימים ההם. אז לא טיפסתי עם הדאסטר את כל שבילי האש שטיפסתי עם ההילקס .. אבל כן טיפסתי כמה מהם.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...4e3e6a70c7.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...b0f2d29dc4.jpg
נראה לי שהמגבלות של האוטו דיי ברורות לי.
1. גובה המכשול שאני יכול להתקיל, מוגבל בגודל הגלגל. אפשר לשחק עם זה קצת עם זויות ואבנים וכו׳
2. האומץ / טיפשות שלי ( הראשון דיי מוגבל השני חסר גבולות )
3. טמפרטורת הבלמים ... כשמתעקשים מאד. מערכת בקרת אחיזה באיזה שלב מתחילה להזהיר בהיבהובים מפחידים של נורת 4*4 ... זה לא ממש מנטרל את השילוב אבל זה כן מרגיע את בקרת אחיזה. בשלב הבא ( על פי הספר, עוד לא הגעתי לשם ) זה אמור להפסיק את השילוב .. כנראה.
לתפיסתי, הגבול של האוטו זה איפה שאני אעצור ולא אוכל להמשיך. זה עוד לא קרה.
היה טיול בשומרון, שם אין כל כך שבילים תמיד .. לפעמים נוסעים ב׳אין שביל׳ .. אז נסעתי באין שביל כזה.
בטיול היו מדרגות סלע ועיזים ...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...b31fb863e7.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...5d00d5225b.jpg
אני הייתי אומר שאני כן נוסע בשטח.
נחל חורשה ימח שמו זה שדה בולבוסים מעצבן ולא נגמר גם אותו חצינו לאורכו ...
בכל מקרה חלק מהשיקול של האוטו הזה הוא שאני מחפש את הטיול ולא את האתגר שבלטפס עוד סלע עם אוטו גיבור שלא רואה אף סלע ממטר .... זה שיעמם אותי בפעם הקודמת.
שבת שלום ;)
2 התמונות הרשונות זה המעלה הלבן בחורשן, באמת עלית או רק נעמדת מול המדרגה?
סתם סקרנות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
2 התמונות הרשונות זה המעלה הלבן בחורשן, באמת עלית או רק נעמדת מול המדרגה?
סתם סקרנות...
ברור שעליתי חחחח
שם גיליתי שהבקרת אחיזה מתחממת לפעמים ..
באותו יום עליתי עוד כמה. גם המדרגה שמאלה מיד אחרי הספסלים. זה בכלל היה מגניבב
אחת הבעיות שנתקלתי בהן עם המעבר לרכב חכם וסקסי ... היא שאני רגיל לנסיעה איטית ומבוקרת במצבים טכניים תוך כדי הסתיעות באחיזה /מהלכי מתלה ולפרקים גם נעילות מכניות 100% , במקרה דנ׳ן ... אין מהלכי מתלה. אין נעילות מכניות ובקושי יש אפשרות לנסיעה טכנית איטית ומבוקרת.
צריך לבחור נתיב בפינצטה. (לפחות עד שנגביה קצת ) וצריך לשמור על המומנטום....
מה שכן, יש בקרת אחיזה אלקט׳ מבוססת על הבלמים. זה עובד.. אבל זה דורש שינוי מחשבתי עמוק.
כשאני מגיע להצלבה.. ( מיד במטר הראשון של הטיול ) אני באינסטינקט עוזב גז. ... רוצה לחזור אחורה ולשפר נתיב.
זה לפעמים עובד..
לרוב לא. ואז צריך להתעקש. זה אומר שאחרי שהתחיל סיבסוב גלגלים.. או גלגל. צריך לתת טיפה גז ולחכות שמשהו יקרה.
באופן שמפתיע אותי תמיד!
משהו באמת קורה !!
זה מתחיל לעבוד והאוטו מתקדם.
זה באמת עובד. אבל ברוטאלי משהו.
עם הרבה אבק ודרמה ...
אבל זה בפוסט הבא.
וואלה.... ראיתי שם לא פעם טרופרים ופג׳רו שמסתבכים וזה עוד בנתיב הימני שקל יחסית, אז או שאתה נהג תותח או שיש לך הרבה אומץ, ואולי יש לך משניהם...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
וואלה.... ראיתי שם לא פעם טרופרים ופג׳רו שמסתבכים וזה עוד בנתיב הימני שקל יחסית, אז או שאתה נהג תותח או שיש לך הרבה אומץ, ואולי יש לך משניהם...
או שאני סתם אידיוט שמנסה להרוג את האוטו שלא נועד לזה בכלל ;)
אבל תודה על המחמאות !
להרוג אפשר כל רכב ואפילו בקלות... נועד לזה או לא זה נתון לדיון, תאמין לי שיש עוד מגוון כלים שהיצרן לא חלם שזה מה שיעשו איתם במקום להסיע נוסעים באיזה שביל, או שישדרגו אותם לרמות כאלה ואחרות....
כן ... ניסיתי לא מעט רכבים ;)
כבעלים של דאסטר בנזין אני תומך בכל מה שגיא כותב,
לפני שרכשתי את הרכב ולאחר המבחנים של ברלי, בדקתי סרטונים ביוטיוב על מה שהרכב הזה מסוגל...תשפטו בעצמכם
https://www.youtube.com/watch?v=MEogf4yyLaY
תשים סרטונים ישראליים ;)
הנה דוגמה משלי.
איזה נחל שיורד לכיוון יריחו. מצטער שלא זוכר את שמו.
https://youtu.be/-uI5SwIS6zU
דוגמה נהדרת למכוון עצבני.. ולחוץ ..לנהג שכל מה שמעניין אותו זה שהרמת גלגל תצא טוב בוידאו ...
ומכונית בלי מהלכי מתלה .. בכלל
ניסיתי לבקש ממישהו את הסירטון שמצלמים אותי מטפס בחורשן .. אבל הוא מחק את זה.