-
מערכת גז לרנגלר
שלום!
מעוניין לשמוע דעה אמיתית אודות מערכת גפ״מ ברנגלר עם מנוע 3.6. מהחברות שמוכרות ומתקינות שמעתי מספיק-הבעיה שאף אחד מהם לא מינה אפילו חיסרון פעוט אחד. אני מבקש התייחסות של אנשים ״אמיתיים״ שמשתמשים במערכת יום יום - צריכה אמיתית, טיפולים, בעיות, תקלות וכו׳. בחלק מהפורומים אמריקאיים טוענים שגז אפילו מזיק דווקא למנועי פנטאסטאר. אשמח לתגובות
-
תגובה: מערכת גז לרנגלר
לי היה רנגלר 2013 במשך 3 שנים עם מערכת גז + משמנת . עשיתי עם המערכת 170K לפני שעברתי לרנגלר חדש.
1. צריכת דלק גבוהה ב 10%-15% לעומת הבנזין.
2. לא מורגשת ירידה בתפוקת המנוע.
3.. תקלות : הייתה לי תקלה במשאבת השמן אחרי בערך 80K. בנוסף, נזילת שמן מהמחז"ש בין המנוע לגיר אחרי 100K. אחרי 160K נזילת שמן מאחד האטמים במנוע. אי אפשר לקשר את התקלות הללו דווקא למערכת הגז, במיוחד לא את זאת של משאבת הזמן אז הכל בתאוריה. בשורה התחתונה, החיסכון בכסף היה משמעותי הרבה יותר לעומת עלות תיקון התקלות. מה שכן, זה היה מטריד ביותר שיש תקלות כאלו ברכב חדש יחסית . אבל שוב, יכול להיות שזה מקרי לחלוטין ואין קשר למערת הגז. אין שום דרך להוכיח זאת מלבד לבדוק עם בעלי רנגלרים נוספים ללא מערכת גז אם היו להם גם כן תקלות מהסוג הזה.
ידוע שהגז הוא יבש יותר מהבנזין ולכן יש לו נטייה לגרום להתיבשות אטמים. בכל מקרה, תתרחק מכל מתקין גז שאומר לי שאין בעייה להתקין מערכת גז ללא משמנת ברכב אמריקאי. משמנת יכולה רק לעזור ומתקינים שמציעים לוותר עליה פשוט רוצים להיות זולים יותר מהמתחים .
החסרון הגדול ביותר לדעתי הוא אובדן משמעותי של נפח בתא המטען. לי זה היה קריטי במיוחד כי אני עושה לא מעט טיולים של 3 לילות בשטח ויותר .
היום אני עם רנגלר חדש וכרגע לא מתכנן להתקין מערכת גז מכמה סיבות : מחיר בנזין סביר "יחסית", לא בא לי להתעסק עם תקלות שיכול להיות ונגרמו בגלל מערכת הגז. נפח תא המטען.
מקווה שעזרתי .
רן
-
עזרת לי מאוד, תודה רבה! אינני יודע לייחס תקלה במשאבת שמן לגז אבל יובש בגומיות בהחלט יכול להיות. העניין הוא כזה- החלפתי מקום עבודה ויש לי כיום כ80 קמ נסיעה יומית (הלוך וחזור). התלבטות שלי- לשים מערכת גז או לקנות גרוטאה בשווי של מערכת ולנסוע איתה. מה שכן רכב שני די מיותר לנו + ביטוח טסט ותקלות מה שלא יהיה.
-
אני בדיוק באותה הסיטואיציה. נוסף לפחות 150 ק"מ ביום. אני נוסע ברכבת מהדרום למרכז כל בוקר. את הג'יפ מחנה בתחנה וקניתי לי רכב ישן כדי להתנייד איתו מתחנת הרכבת במרכז אל המשרד .