תגובה: פרוייקט סופה R/C 1:10
שמע, אתה גיבור.
נשמע מעניין מאוד, אני לא מבין בנושא בכלל אבל עושה רושם שאתה לוקח את זה ברצינות ובעל יכולת מרשימה!
בכל אופן זה בהחלט נשמע מסובך ויש מצב שתוכל להיות בעלים גאים של רישון רכב + סופה אמיתית עד שזה יגמר...
בהצלחה!
מיכאל
נראה לי יהיה לך יותר פשוט לשפץ סיקס אמיתי. כנראה גם בפחות כסף :-)
שאפו על הביצוע. בתקווה שבעתיד תשפץ לאבא שלך גם את הסופה הגדולה.
אם תרצה אוזני גרירה כמו שיש לו מאחור, אולי אוכל לבנות לך משהו. לא מבטיח כי עבודות עדינות כאלו זה לא הכוס תה שלי...
אין ספק שזה צריך לעבור ל-RR
בהצלחה
נשמע מגניב לאללה. אם תצטרך עזרה בייצור/תכנון חלקי פלסטיק והדפסה, תן קריאה
6 קבצים מצורפים
טוב, ברור לכם שלא הייתי פותח שירשור בלי שיהיה לי במחסנית מספיק תיעוד של מה שכבר עשיתי.
כנראה שהסופה שלי עוד לא תיסע לפני מפגש ג'יפולוג הקרוב, אבל יש סיכוי טוב שנסיעת הבכורה תהיה לפני שהסופה של אבא תעבור את הטסט הבא שלה............:rolleyes:
אז ככה.
הבודי של רנגלר YJ תוצרת TAMIYA. כמו שאתם רואים, קניתי יד שנייה. כלומר - ממישהו שכבר טרח והרכיב וצבע אותו (ברמה גבוהה מאוד. הקיט מגיע מהיצרן בצבע לבן). בחבילה היו גם שני סטים של גלגלים וצמיגים שאתם רואים כאן והם לא ממש מתאימים למה שאני רוצה. גם הצמיגים של טאמיה קשים ולא אוחזים כלום.
מתחילים בגוף רגיל, נורמלי, יפה... ומתחילים להרוס לאט לאט מה שבן אדם אחר עמל ימים ולילות עליו (כנראה).
מונח על שילדת AXIAL SCX10 עם קפיצי עלים מחוברים בצורה זמנית ובסיס גלגלים תואם לסופה אמיתית, שאפו לעצמי.
קובץ מצורף 111279קובץ מצורף 111278
התחלתי בלחתוך את הגג, תהליך מורט עצבים שבו אני חרד על כל חתיכה רלוונטית שלא יקרה לה משהו חס וחלילה!
קובץ מצורף 111277
הארכות, הארכות או לא להיות.
בלי ההארכות שום דבר מזה לא היה מצדיק את עצמו... קפיצי עלים, ג'אנטים וצמיגים וכל השאר. בסופו של דבר חייבים לעשות הארכות שגם הן תואמות לסופה אמיתית בכל אחת מהמידות.
אז יש הארכה של בסיס גלגלים (בין הדלת לבית גלגל אחורי)
קובץ מצורף 111280
ויש הארכה של הזנב (בין בית הגלגל האחורי לבין קו התפר של החלק האחורי של הגוף).
קובץ מצורף 111281
קובץ מצורף 111282
ברור שיש עוד המון עבודה על הבודי. לא משעמם. אבל הכיוון ברור.
בתיעוד הבא נראה לכם התאמת קיט קפיצי עלים לשילדה שנולדה עם סלילים.
תעקבו.
עידו.
עידו, או שאתה נצמד לצמיגי 31 או שאבא עובר ל35. תחליטו בינכם, אבל התוכנית שלך לא מקובלת :rolleyes:
איך אתה מסב לקפיצי עלים? יש קפיצים מוכנים או שאתה צריך לייצר הסבה כזאת? נשמע אתגר מעניין... אגב אם מיקרו-ריתוך... נגיד לייצר כלוב מצינורית נירוסטה בקוטר 5 מ"מ עם קשקשי ריתוך אורגינל... יש לי רתכת לייזר חדשה בעבודה. וגם חומרי גלם. זו יכולה להיות תרומתי לפרויקט.
יש קיט קפיצי עלים מוכן של יצרן אמריקאי בשם RC4WD שמיועד במקור למודל על שלט 1:10 של טנדר טויוטה מתוצרתם שנקרא TRAILFINDER.
הקיט מגיע במקור עם 3 עלים לכל קפיץ ואפשר לשחק איתם לצורך קבלת קשיחות/רכות.
אפשר להוסיף שבאופן מאוד מפתיע הקיט הגיע ללא בושינגים ובעצת אבא אילתרתי שמונה כאלה ממסמרי פלסטיק של לגו טכני. עובד מצוין!
כלוב תע"ר משופר - אבא הציע לעשות אותו מפלסטיק בהדפסת תלת-מימד, אבל מתכת נשמע לי מעניין, יותר אותנטי. וגם העובי מסתדר לי עם קנה המידה....
נשמע מדהים ומעניין, שאפו!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
גידלו אותך מצוין עידו, דרור אתה זכאי לאב השנה ללא ספק.
עכשיו.... לגבי העניין האחרון - אז אתה בונה סופה שמבוססת על חלקים של טויוטה? אבא יודע? ;)
מה לעשות, אומרים טויוטה לא מתקלקל.
לגבי הכלוב - אתה מן הסתם מתכנן בCAD בצורה מדויקת - כשיש תכנון, שלח לי ואסתכל אם אפשר לייצר ממתכת.
בהצלחה!
אין לנו תוכנות CAD, כלומר לאבא יש משהו, סוליד או משהו דומה, על איזה הארד-דיסק גיבוי שזרוק בבלגן שעל השולחן שלו, אבל הוא לא ממש מכיר את זה, אני גם לא מכיר ולא אספיק ללמוד אותה בצורה מספיקה. גם אין לנו את הספרות שלה.
אנחנו כן יכולים לקחת מידות מהסופה האמיתית ולעשות שרטוט מדויק בקנה מידה אמיתי, כולל התאמה לסטיות הקנ"מ הקלות שבטח יש בבודי הפלסטיק של המודל שבניתי. אבל זה לא CAD. אין לי יכולת למדוד באופן מדויק זויות כיפוף וכו'.
בכל מקרה, הכלוב יגיע אחרי שאגמור עם הבודי כולל סידור פנימי שלו למעט צביעה סופית.
נסה להתחיל עם sketch של גוגל
בן של אבא שלו....
בהצלחה עידו, נראה פרוייקט מעניין!
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
הג'וניור עבד כל היום על השילדה והקפיצים. זה עוד לא גמור עד הסוף, בעיה אחת נפתרת וצצות שתיים אחרות, אבל הוא בכיוון ממש טוב.
אני ממש מתפעל מהתוצאות ומהידע שהוא צבר ככה, בשקט בשקט, בלי שאני ארגיש....
עדו, הכתיבה רהוטה כמו של אבא, כל הכבוד!
כבוד עידו. ירשת וטיפחת טון של כישרון....
יפה מאוד! מאיפה מזמינים חלודה?
שולחים את הבודי להרכבה בתע"ר.