אחרי 10 חודשים מאז שקניתי אותו החלטתי להתחיל לתעד. על פי התוכנית יהיה הרבה לתעד לאורך השנים אז למה לא להתחיל כבר:
רקע קצר:
שני נעם, כשהייתי סטודנט היה לי סמוראי קצר פתוח במשך 4 שנים שנמכר לפני כשלוש שנים. עם הסמוראי חוויתי, שיפצתי, טיילתי, נהנתי, הכרתי ולמדתי. הסמוראי שימש אותי כרכב יחיד - יום יום וטיולים. בסמוראי אהבתי מאוד את הפשטות, את היותו פתוח, הגודל הלא מאיים ,העלות והפלטפורמה הפורייה לפרויקטים.
עם הזמן ואחרי הלימודים הצורך ברכב יום יום נוח ואמיו עלה, מה גם הטרחה והעלות לעשות טסט כל חצי שנה התישה אותי. בסופו של דבר בצער רב מלווה בחצי משבר זהות, החלטתי למכור אותו בידיעה מוחלטת שעוד אשוב לתחום.
אחרי הסמוראי החלטתי שבפעם הבא אני מפריד בין הרכב היומי לרכב השטח (אני לא מאלה שמתימרים לחשוב שרכב שטח זה רכב שנוח לסוע בו ביום יום. רכב שטח אחרי הכל הוא רכב לשטח השאר הם פשרות)
היה לי ברור שמבחינה כלכלית וטרטורית רכב שטח לטיולים בלבד יהיה רכב אספנות.
היה לי ברור שרכב כזה יהיה רכב לטווח ארוך, כזה שמשקיעים בו וישרת אותי לאורך הרבה שנים. עוד היה לי ברור שאמנם הסמוראי במידותיו הספיק לי ולזוגתי אבל לטווח הארוך כבר חושבים על משפחה וטיולים עם חברים.
בקיצור.....היה לי ברור שהרכב הבא יהיה סיקס ארוך אספנות
אני אוהב לטייל בעיקר במדבר, בזמנו לרוב עם אופנוע שטח, הג'יפ מבחנתי זה אמצעי לחוות את הטבע בנוחות ובחוויה היחודית שהג'יפ נותן וכמובן הג'יפ זה פלטפורמה נפלאה לפרויקטים ויצירה לשעות הפנאי. אני מאוד אוהב את זה שהג'יפ בהגדרה הוא תחביב ולא קרה שום דבר עם עכשיו הוא עומד חודשיים בגינה כי ככה יצא או כי הוא מושבת לצורך טיפול או שיפוץ שהתארך. הלחץ לכשירות רכב ביום יום שוחק את כל ההנאה מלטפל בו ברוגע.
אז לפני כשנה התחיל החיידק לתת את אותותיו, התחלתי לקרוא את כל הכתבות באתר שהופיעו בו שילוב האותיות CJ, התחלתי לדגום את מודעות הרכב ולהכין את עצמי (ואת זוגתי) שאין מנוס, זה עומד לקרות בקרוב. עברתי על הכתבה של חנן על בדיקת CJ לפני קנייה והכנתי לי טופס בדיקה לקחת איתי ויצאתי לדרך.
וכך, אחרי התיישרות הכוכבים במנח הנכון, מצאתי את הזיווג שלו ייחלתי:
CJ ארוך שנת 88 (עוד לא אספנות אבל אני אספוג שנתיים) מכלולים מכאניים במצב טוב, צימגים 31, וו גרירה, נעילה אחורית NO SLIP, קיט קפיצים, בולמים זרוע פיטמן 4 אינץ', מוט מייצב נתיק, מנוע במצב טוב, סגירת פיבר פריקה (שנדלקתי על אפשרויות הזיווד שהיא מציעה) עוד כל מיני צ'ופרים נחמדים ובודי רקוב שדורש שיפוץ מהיסוד\החלפה...
בקיצור בדיוק מה שחיפשתי :)