-
3 קבצים מצורפים
נצפה דיפנדר 110 בשטחי הרשות, מישהו מזהה?
אמנם לכאורה תקין ורשמי עם מספר פלסטיני והכל,
אבל חלק מהמתקונים נראו לי דומים מדי למה שמקובל אצלנו.
למשל מנשא גלגל ספייר וטמבון קדמי שראיתי גם על דיפנדרים ישראלי (למרות הבול-באר שפחות נפוץ).
מה שהעלה את החשד שלי במיוחד, היתה העובדה שהנהג/בעלים נהיה מאווד חשדן ברגע שראה שיש לי מצלמה. את התמונות צילמתי בגניבה בלי שישים לב ולכן גם חסרות זוויות (במיוחד מלמטה). חלקים במרכב תחתון צבועים באדום אבל הצביעה נראית כמו משהו שנעשה לאחרונה.
שימו לב לחור מעל המספר האחורי שנראה דומה עד זהה לחורים שיש על רכבים ממשלתיים/או"ם לשעבר של חוט אנטנת הקשר.
קובץ מצורף 111495קובץ מצורף 111496קובץ מצורף 111497
-
תגובה: נצפה דיפנדר 110 בשטחי הרשות, מישהו מזהה?
חושב שראיתי אותו לפני כמה שנים בנבי מוסא
באתי להגיד שלום עד שראיתי את צבע המספר...
-
אפשר להשיג לוחית כזו כדי למגן את הרכב?
מה הכתובת של משרד הרישוי שם?
מה המדיניות לגבי שיפור רכבים?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
לפי גודל הצמיגים מותר שם הרבה (-;
ולגבי עניין הנגנב בישראל, זאת בדיוק מטרת הפוסט. אולי מישהו יזהה.
אגב, נזרקה פה הלצה, אבל מעניין אם אפשר לרשום את הרכב כפלסטיני, להעביר אותו שם את מבחני הרישוי, או שתהיה בעיה לנסוע איתו בארץ?
-
לפחות מהתמונות, לא רואה הגזמה במידות הצמיגים. להערכתי 265.
אייל, ראית מה גודלם?
-
כמו שרשמתי, הבעלים לא נתן להתקרב יותר מדי אבל בהחלט מסתדר עם 265.
נסה לאשר בארץ משהו מעבר ל235 או להתקרב עם משהו כזה למכון טסטים/ניידת משרד התחבורה....
-
265 מאושר לדיפנדר כחוק (יש אישור מהמזרח).
אצלי מורכבים 265 שנים ארוכות....
-
הייתי עכשיו בכמעט חודש מילואים באזור צומת הגוש וראיתי לא מעט ג'יפים, בעיקר דיפנדרים וגם רוביקונים משודרגים מאוד.
Sent from my SM-J500F using Tapatalk
-
באזור שבו אני גר יש מספר לא מבוטל של ג׳יפים מעוררי קנאה עם לוחיות פלשתינאיות ( ואפילו דוקאטי אדום חדש עם רוכב משחיז בחליפת עור).
לא מעט זמן נסעתי בתחושה שמדובר ברכבים גנובים.
יום אחד הגעתי למחסום בבוקר לא לחוץ ומימיני עומד בתור לפני הכניסה שלו למרחב התפר רוביקון צהוב שחור שנלקח לכאורה ממועדון המליון.
עצרתי בצד, צילמתי את הרכב ובמקביל ביקשתי במחסום שיבדקו את הרכב מחשד שהוא גנוב.
במקביל פניתי לחדיד מצוידון המליון עם התמונות.
לא עברה דקה וקיבלתי תשובה מדוייקת שמדובר בסוחר צעיר ועשיר מג׳נין שבנה את השיפורים הרבים אצל גיא מפרו ג׳יפ.
בנתיים התידדתי עם אחד אחר שלדבריו רכש לא מזמן אחד חדש בסוכנות ברמאללה בכ 90000 שח.
הוא מכיר היטב את יריב קלר ורכש ממנו לא מעט...
-
אגב.. דנדרים באופן ספציפי הגיעו בתור תרומות, ולא מעטים, לרשות. רבים נוספים נרכשו מחברת המזרח.
מן הסתם אלו ששרדו מצאו דרכם לאזרחים...
אסף.
-
צמיגי 265 מאושרים לTDI/TD5
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
...
לא עברה דקה וקיבלתי תשובה מדוייקת שמדובר בסוחר צעיר ועשיר מג׳נין שבנה את השיפורים הרבים אצל גיא מפרו ג׳יפ.
בנתיים התידדתי עם אחד אחר שלדבריו רכש לא מזמן אחד חדש בסוכנות ברמאללה בכ 90000 שח.
הוא מכיר היטב את יריב קלר ורכש ממנו לא מעט...
אני מריח אפשרות חדשה של סוכנות לטיפול ביבוא אישי של רכבי שטח משופרים מראמאללה וג'נין... עלויות המשלוח הן זניחות לעומת היבוא מעבר לים ונותר רק לטפל בביוקרטיה :)
-
גם אני נתקלתי באחד כזה וחשבתי שמדובר בגנוב, תעשיית גניבות הרכב היא מהחשובות בכלכלת תושבי הרשות וזה לא סוד.
אלא שבשנה האחרונה המשטרה הפלסטינאית הכריזה מלחמה על בעלי רכבים גנובים או כאלו שהורדו מהכביש בישראל, הם מחרימים ומשמידים רכבים שנתפסים על הכביש, הם כמובן לא עושים זאת מאהבת ישראל טהורה אלא ממניעים כלכליים, המס על רכישת רכב ברשות הוא גבוה ואם הבנתי נכון יש מס גם ברכישת רכב משומש, הרכבים הגנובים "פטורים" ממס ופוגעים בהכנסות הרשות. מנגד תעשיית חלקי החילוף ומשחטות הרכב פורחת ובעלת ביקוש רב גם מצד ישראלים רבים.
חוקי התנועה שמחייבים את הפלסטינים שנעים על הכבישים המשותפים הם חוקי התנועה הישראליים, אך משום מה אין אכיפה בנושא בטיחות הרכב,שיפורים,שינויי מרכב,הורדה מהכביש וכו' כלומר שוטר שימצא ברכב שלי שמידת הצמיגים לא תואמת יפעל כנגדי אך רכב פלסטיני יוכל להמשיך בדרכו ולכן לא ברורה לי טענת הבטיחות וסיכון משתמשי הדרך.....הכיבוש הזה כל כך נורא;)
http://news.walla.co.il/item/2986268
נ.ב
ישראלים רבים שלא מכירים את הנעשה בשטחי הגדה נוטים לדמיין את הפלסטינים כמסכנים/עניים מעוטי יכולת כלכלית וכו'
האמת כפי שהיא נראית על הכביש רחוקה מתפיסה זו. הרוב המוחלט של הרכבים הפלסטינים שנעים על הכבישים הם חדשים יחסית (2010+)
וריכוז רכבי היוקרה הוא גבוה מאוד לדעתי בוודאי ביחס לאזור ירושלים.
-
אנקדוטה ....
באחת הפעמים שישבתי לקפה בנ.ג.
הצטרף בחור מאום אל פאחם. עם טראנו אם אני זוכר נכון ...
כשהשיחה הגיעה לגניבות ג'יפים .. הוא סיפר שערבים לא גונבים רק מיוהודים .. ולא רק ג'יפים ...
וגם לו ולחבריו מאום אל פאחם ניגמנים רכבים כולל פרייבטים על ידי ערבים ..
-
זו היתה התגובה המגדרית האחרונה בשרשור הזה.
-
אם היה נדמה שאני מזלזל או מוריד מכבודו של ערבי .. אז זה לא ככה ..
הבחור ישב איתי לשתות קפה !!
אגב, מגדר זה גברים / נשים .. אבל זאת גם לא תגובה גזענית, יחד עם זאת .. אם זה נראה לך לא מתאים. נא מחוק אותה.
-
בלי עין הרע גנבים יש מכל בני יצחק.
לרוב יש שיתוף פעולה חוצה גבולות.
מי שסובלים הם האנשים הנורמטיבים -גם באום אלפאחם טייבה טירה וכפר קאסם (וזה מידיעה אישית)
Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dudu
נ.ב
ישראלים רבים שלא מכירים את הנעשה בשטחי הגדה נוטים לדמיין את הפלסטינים כמסכנים/עניים מעוטי יכולת כלכלית וכו'
האמת כפי שהיא נראית על הכביש רחוקה מתפיסה זו. הרוב המוחלט של הרכבים הפלסטינים שנעים על הכבישים הם חדשים יחסית (2010+)
וריכוז רכבי היוקרה הוא גבוה מאוד לדעתי בוודאי ביחס לאזור ירושלים.
בחור, זה מידיעה? עשית סקר סטטיסטי?...או בטוח שאף אחד לא יכול להוכיח לך אחרת
מכיר ישראלים אחרים כשהם רואים את אותם כבישים...רואים פיאט 127 ואופל אסקונה.....חבל שאין אלפא סוד ..מעין נוסטלגיה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קוניסטון
בחור, זה מידיעה? עשית סקר סטטיסטי?...או בטוח שאף אחד לא יכול להוכיח לך אחרת
כשנוסעים שם רואים באמת רכבים חדשים ומפוארים בכביש .. לא משהו שאפשר להוכיח אולי במספרים .. אבל כן מנסיון אישי.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
כמו בכל מקום, גם שם יש אנשים עשירים, אנשי עסקים, סוחרים ממולחים וכו' שיודעים לעשות כסף בכל מצב.
וכן, גם פלסטינים עשירים חיים ברמת חיים מאוד גבוהה ובד"כ נוסעים בכלי רכב חדשים ויקרים. כמו בכל מקום בעולם.
אני אולי האחרון לרחם על הפלסטינים, אבל האמת צריכה להיאמר: רובם לא חיים בתנאים מדהימים בלשון המעטה. לא שזה היה נראה אחרת אלמלא ה"כיבוש", אבל בכל זאת רוב הפלסטינים עונים להגדרת "קשי יום" ורוב המכוניות שלהם ישנות מאוד, גרוטאות במצב מזעזע כזה או אחר. שם לא זורקים כלום. מתקנים כל דבר שוב ושוב ומשמישים למצב של מניע ונוסע איכשהו, ושוב מתקנים. וחוזר חלילה. זה סימפטום של חברה ענייה שמתמודדת עם מציאות של מחסור.
איפה עוד מסתובבות כל כך הרבה אופל אסקונה וסובארו לאונה מתחילת האייטיז?.... VW טנדר דבל-קבינה קירור אויר מהסבנטיז?.... מוניות מרצדס 240D ו-300D הארוכות? הן היו היו עתיקות עוד בשנות ה-80 כשאני שירתתי שם, ורובן עדיין נוסעות ועובדות, חלקן כבר עמוק בתוך המיליון-קילומטרים השני...
תעשו סיבוב פעם באיו"ש כדי לראות ולהבין, לא דרך מקלדת אלא ממש בכבישים שם. הסיכוי להיפגע מפח"ע הוא מגוחך, בטל בשישים ממש, לעומת הסיכוי להיות מעורבים בתאונת דרכים עם אחת הגרוטאות האלה. מכוניות ללא אורות, הגה או בלמים, עם צמיגים קרחים או כל זה גם יחד + 20 כבשים שדחוסים מאחור. עזבו רגע בצד את הנושא הפוליטי ואת העניין הבטחוני, המציאות באיו"ש היא של עולם שלישי עם כל מה שמשתמע. אז תהיו עירניים כשאתם נוהגים שם. ברצינות.
וכל זה לא משנה את העובדה שהרוב המוחלט של המכוניות שנגנבות בישראל, כמובן בעידודה הישיר של ממשלת ישראל, מוצאות את דרכן לשם. בין אם לנסיעה ובין אם לפירוק. גם הדיפנדרים שהרש"פ קיבלה במתנה מהוד-מלכותה, זקוקים מין הסתם לחלקי חילוף שעל מנת לספק אותם נגנבו כל כך הרבה דיפנדרים כאן בישראל וזה למה כשאני רואה דיפנדר עם לוחית רישוי פלסטינית הדבר הראשון שעולה לראש הוא שאולי זה רכב גנוב או כזה שמורכב מחלקים גנובים. ממש כמו כשרואים בדואי שנוהג בסופה "חוקית" עם לוחיות ורשיונות והכל (ונורא קל ליפי הנפש המיתממים להתעלם מהעובדה שמסתובבות אצלם עוד כמה וכמה סופות על אותה לוחית ואותם רשיונות...).
ונכון שלא חסרים גנבים יהודים, אבל זה גם לא סוד שרוב גנבי הרכב באים מאיו"ש/המגזר הבדואי והשת"פ המקצועי בין ה"קולגות" פורח.