Article: היכונו: 1.1.2017, הוראות הרישוי החדשות להגבהת ג'יפים
תגובה: Article: היכונו: 1.1.2017, הוראות הרישוי החדשות להגבהת ג'יפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
עוד ציבור שיהיה לא מרוצה - בעלי פולסייזים. הם N2 - לכאורה משאית שמראש מותר להגביה ולהנמיך אבל בפועל מתייחסים אליהם כטנדרים וזה יהיה בעכריהם.
מה שאני מבין שלא יגיע לפרסום הוא הגבהה באמצעות החלפת מידות הצמיגים.
אסף.
לא מגיע לפרסום אבל קיים ? .. זה מעניין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
מספר שאלות שעבורן לא קיבלתי מענה - או שלא הבנתי -
1. מה עם מי שמוגבה מעל 50 מילימטרים? רוב הרכבים שאני אישית מכיר גבוהים מ50 מילימטרים.
2. מה בנוגע לרכבים שערכת ההגבהה שלהם אינה עונה על התקן הגרמני? השוק הישראלי שונה מן האירופי ובשנים האחרונות מוטה רכב אמריקאי.
3. נאמר שפלוני מעוניין כן לאשר ערכת מתלים שאין לה תן גרמני אך היא נפוצה למדי-מה עליו לעשות?
4. נהמות...נהמות....
1. יסתדר כמו שהסתדר עד היום
2. יסתדר כמו שהסתדר עד היום
3. יסתדר כמו שהסתדר עד היום
4. ימשיך לנהום
קבלתי תשובה מהיבואן .. מותר / זה נבון לפרסם ?
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
מותר, בוודאי. לגבי נבון, ממתי זה שיקול? :rolleyes:
אני מדביק את הסמס ....
טוב...התשובה הרשמית כרגע היא שאין תשובה😜 כמו במדינת ישראל קודם יוצא חוק ורק אחרכ מחפשים איך ליישם ולאכוף...
לגבי תקינה לסט עצמו אין בעיה מאחר והוא מאושר עי יצרן הרכב...הבעיה היא שאין בנתיים הגדרה ל" מתקין" מוסמך....
בקיצר...שבחע הבא יש פגישה נוספת בעניין מאחר ויש מתנגדים וכאלו שכבר הבינו שזה כאב ראש ורוצים למשוך את החוק חזרה...
בקיצר שבוע הבא להתעדכן שוב.
מי זה היבואן?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אני לא יודע אם זה נבון. שלא יבולע לי ...
לפי מה שראיתי בעבר, יש קיטים של יצרנים מוכרים שכבר מאושרים על ידי TUV.
דעתי המוכרת על הנוהל לא השתנתה. לא יצא מזה כלום גם אם יפורסם. ישפיע עלי באופן אישי בדומה לנוהל יבוא אישי של צמיגים...
רציתי לשאול את דעת המבינים לגבי הסעיפים הבאים:
6.3 - מה אומרים הנוהלים מאחריו?
7.7 / 7.8 - כיצד מבצעים את הבדיקות? מה שוב פעם מדע לא מדוייק?
וזה יוצא ממחלקה של מהנדסים במשרד ממשלתי.
על זה כבר נאמר במקורות בא לברך ויצא מקלל.
לא מסדיר ולא בטיח.
גם אם לא... הפתרון יהיה להחליף לקיט מאושר.. או שהקומבינה תמצא את דרכה ותוכל להכניס קיט רטרואקטיבית דרך מתקין כזה או אחר תמורת אי אילו זוזים...
ותכלס, קיט x שנמכר לפניי עשר שנים ועדיין נמכר כיום, במידה והוא כביל תחת התקנות החדשות, והמתקין (המוסך שאתה מטפל בו כבר שנים..) משתף פעולה, איך יוכלו לדעת מתי הותקן..?
ואני אומר הכול מתחיל ונגמר בכסף יש כאלה שישלמו פחות ( מתקיני הגבהה חדשים) יש כאלה שישלמו יותר ( בעלי הגבהה של מעל 3 אינץ עם זרועות ושאר ירקות, וכאלה שהתקינו / ירשו בעבר הגבהה) בקיצור...הסדירו וקיבעו את שיטת המעכר והקומבינה לרמה חדשה
Sent from my LG-K520 using Tapatalk
1. אני מאוד מסופק מכך שלפחות למעכרים האהובים שלנו, תהיה כעת הרבה יותר גמישות ומרחב תמרון בכל הנוגע להעברת טסט לרכבים מוגבהים...
2. למה רק עד 50מ"מ?? מאיפה בא המספר הזה?! לפי מה הוא נקבע?! מישהו שם חשב שהוא עושה טובה למישהו אז שיגידו תודה על 50מ"מ??!!
כל הרעש והטררם והטרחה בשביל 50 מ"מ סולידיים בגלל שלאיזשהו פקיד מעונב זאת נחשבת מידה "סבירה" ונסבלת??? לא באמת, מה ההיגיון? מה הנימוק ההנדסי הטכני כאן? (ברור שאין) כי בהגבהה של 50 מ"מ הם סומכים עלינו שנאט בעיקול את ה 2.5 קמ"ש על מנת לא לעבור את המהירות הקריטית החדשה, והם פחות סומכים עלינו שלא נאט את ה 5 קמ"ש בעיקול בהגבהה של 100 מ"מ???
3. לא מדבשכם ולא מעוקצכם. תעשו לנו טובה...אל תעשו לנו טובה. הנהלים החדשים שלכם הם העלבה לאינטליגנציה. לא פחות ולא יותר.
טל.
מצד אחד יש כאן "שיפור תנאים" לאלו שקונים רכב חדש ורוצים הגבהה של עד 50ממ. אני רק מאוד מקווה שהיבואנים ילכו עם ההחלטה ולא יפגעו באחריות על רכב חדש שמייד עם קבלתו החליף לערכה מאושרת.
הבעיה היא איך מודדים את ה 50ממ. הרי לפעמים לאותו רכב יש מספר מידות צמיגים מאושרות, שגם הם מגביהים את הרכב. רכבים עם הזמן נוטים לשקוע, אז הגבהה של 70ממ אחרי שנתיים פתאום תעבור טסט?
אני כבר רואה את אלו שבאים לטסט עם רכב עמוס שקי חול כדי שיראה נמוך...
בקיצור, לדעתי לא סגרו את רוב הפינות ולא פתרו את הבעיה לרוב בעלי הג'יפים על הכביש היום.
ודווקא זה שאין דרך מדוייקת למדוד את ה-50 ממ תפתח פתח לכל המאכרים, העין של הבוחן תשתנה ע"פ קשריו של המאכר במכון?
אני גם לא מצליח להבין איך בוחן יראה איזו ערכה (מאושרת או לא) מורכבת בפועל. המדבקות על הבולמים מתקלפות ולמצוא מקט על קפיץ זה לא פשוט...