האם לנעול דיפרנציאל בנהיגה בדיונה? והאם לעשות כך גם בבוץ? או כלל לא? ברשותי ג'ימני (2015) עם נעילה אחורית ARB
Printable View
האם לנעול דיפרנציאל בנהיגה בדיונה? והאם לעשות כך גם בבוץ? או כלל לא? ברשותי ג'ימני (2015) עם נעילה אחורית ARB
http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
ספציפי לבוץ אבל העקרונות דומים. קריאה מהנה.
אתה צריך לנעול כשאתה יודע שגלגל אחורי עלול לאבד אחיזה ואז הנעילה תחלק את ההנעה בין שני הגלגלים באופן שווה, להבדיל מדיפרנציאל פתוח שבמצב כזה ייתן את מלוא ההנעה לגלגל שבאויר והגלגל שעל הקרקע לא יסתובב והרכב לא יתקדם (לדוגמא במצב של ״הצלבה״ בעליה עם דרדרת וסלעים)
באשר למצב שבו אתה בדיונה או בבוץ, לרוב שני הגלגלים האחוריים יהיו עם אחיזה ולכן לנעילה אין משמעות, להיפך - במצב נעול הרכב יכול לזרוק תחת כמו טרקטורון כי שני הגלגלים מסתובבים באותה מהירות.
תשקול לעבור הדרכת נהיגה בשטח על מנת להכיר את הרכב שלך ואיך להתאים אותו לתוואי השטח (הילוך נמוך / גבוה / דיפ. נעול / פתוח)
זה יעשה רק טוב, לך ולרכב החדש שלך.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מכיר את הרכב היטב זה לא הג'ימני הראשון- השאלה רק בנושא הנעילה.
להבדיל מנעילה אוטומטית שנכנסת לפעולה כל פעם שגלגל מאבד אחיזה - נעילה נשלטת בדיונה זה לא משהו פרקטי - לעניות דעתי, יחלקו עלי המומחים. אני עם אוטומטית.
למה דורון? נניח ואני נוסע בחולות עמוקים בשביל ישר. שני הגלגלים מסתובבים באותה מהירות. נעלתי את הדיפ׳ האחורי. איך זה עוזר לי? אני לא מדבר על מצב של שקיעה.
מקבל, אבל אם הרכב נעול בנעילה נשלטת ונותן גז עם סיבוב קל של ההגה - הרכב לא יזרוק תחת? (כאשר מלכתחילה הוא על משטח חלק כמו שביל בוצי)
נשאל אותך שאלה אחרת, למה אתה נועל?
אצלי זה אוטומטית אז אין לי ממש ברירה.. ההבדל תמיד הורגש במעלות והצלבות. בטיולי בוץ או חולות אני אישית לא הרגשתי שיפור.
כדאי לך לחפש את השרשור על נעילה בחול ובוץ.
ידידי אם אתה משולב 4X4 אין שום סיבה שבעולם שהרכב יזרוק תחת גם בבוץ כל עוד זה לא שביל משופע כלשהו.
בשביל ישר סביר שלא תרגיש. בשיפוע/ קוליסים וכולי, תרגיש ועוד איך.
כך או כך זה מאוד פשוט - לאבד אחיזה עם גלגל אחד ולהתקע (בלי נעילה) הרבה יותר קל מלאבד אחיזה עם 2 גלגלים (נעול).
בוץ וחול לא מתנהגים אותו דבר ולכן, להבנתי, גם השימוש בנעילה יהיה שונה. אם בכלל יהיה שימוש...
כמו כן, ברכבים עם מנוע אנמי כמו הג'ימיני והסמוראי, מניסיוני, הנעילה בחול רק מפריעה.
אני מכיר מישהו שפיצץ את הביצה האחורית אחרי ששקע וניסה להפעיל את הarb.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
תחשוב לרגע מה האתגר שנעילה באה לפתור ותראה שזה לא רלוונטי מה גורם לחוסר אחיזה אלא חוסר האחיזה כבעיה בפני עצמה, והבעיה הזו נעילה מטפלת.
זאת הסיבה שטרקטורים 2X4 נועלים בבוץ.
אתה מתכוון שעודף האחיזה מקשה על הרכב לשמור מומנט סיבוב של הגלגלים?
היילקס אטמוספרי עמוס, יהיה לדעתי עם יחס כ״ס/קג נמוך יותר מאלו שהזכרת, למרות המומנט הגבוה יותר.
בעלייה חולית מתונה אבל ארוכה, בה נגמר לרכב מרווח הנשימה, נעילה כפולה אפשרה לי להתקדם לאט אבל יפה מאד בחול עמוק עד למעלה.
בלי הנעילות הרכב היה נכנס לשקיעה קלאסית של חול/בוץ, של גלגלים נגדיים קדימה אחורה.
אני אסביר את הגישה שלי-
בבוץ, אכן הסיכוי שגלגל אחד בסרן יאבד אחיזה לפני השני גדול יחסית ולכן נעילה עשויה להבנתי לעזור.
אני נעול אוטומטית ולכן לא יכול להעיד איך הרכב מתנהג ללא נעילה, אם היתה לי נעילה נשלטת אני מניח שהייתי נועל רק לפני מעברים ספציפיים.
בחול זה לא אותו דבר והאחיזה בד"כ די דומה בכל שני גלגלים על אותו סרן.
אממה, בחול שם המשחק הוא הספק והיכולת של המנוע לסובב את הגלגלים ולהשאיר כוח זמין עד כמה שניתן בכל רגע.
ברכב חלש כמו הסמוראי, הקונץ הזה איך אומרים... לא ממש קיים.
כאשר הסרן נעול ושני הגלגלים מסתובבים באותה מהירות המנוע מתקשה לשמור על סלד מספיק גבוה כדי לשמר מספיק כוח זמין. התוצאה בעליות קשות בד"כ- ירידת טורים עד למצב בו אין לרכב רוח להמשיך לסובב את הגלגלים...
כאשר הסרן פתוח- המומנט כמעט תמיד יצליח לעבור לאחד הגלגלים מעט יותר מלשני והתוצאה תהיה מהירות סיבוב מהירה יותר של הפניון ביחס למהירות ההתקדמות של הרכב מה שמאפשר יותר כוח במהירות נתונה והמשך סיבוב של הגלגלים.
מניסיוני עם סמוראי נעול אוטו' בדיונות- מאוד מאוד קשה לשמור על רצף תנועה של הגלגלים לא משנה המהירות. לדעתי סמוראי לא נעול לא מתנהג ככה.
מכאן אני מסיק שעדיף לא לנעול בחול.
עניין נוסף- שיפוע צד בדיונות- עדיף שהגלגל שנמצא למעלה יפרפר וישקע מאשר ששני הגלגלים יפרפרו ואז התחתון ישקע יותר ושיפוע הצד יחריף.
זו דעתי בנושא ואתם מוזמנים לסתור/להסכים איתי.
ובלי קשר, בחול הכי נכון להוריד הרבה מאוד לחץ אוויר. מנסיון טרי מאוד בדיונות בירדן, הורדה ל- 6PSI מייתרת את כל הדיון הזה...
ההנחות שלך לגבי הבדלי ההתנהגות לא מייצגות את ההבדלים נכון.
מכיר את התופעה של סרן מקפץ בחול?
כשכל פעם גלגל אחד בועט?
זה נובע מחידוש/איבוד אחיזה שמתרחש באלימות ויכול להגיע עד שבירה של מכלולים.
(מתלה גבולי מבחינת שיכוך תורם לזה עוד יותר)
זה קורה בקטנה גם כשהסרן לא בועט חזק, אבל קורה.
כשיש לך מספיק מומנט התקדמות, אז זה לא מורגש והרכב מתקדם, אבל בעלייה או מאמץ אמיתי, זה קורה מהר מאד.
ושם, נעילה באה לידי ביטוי.