-
חורף, קר, אין חלונות. חרמונית או מעיל ומכנסי חורף?
ובכן, הסוגיה לפתחנו הפעם היא קשה ויש האומרים מהקשות בין הסוגיות המפלגות ג'יפאים בדעותיהם.
החורף קר. חלונות הם מותרות עבור חלק מהג'יפים הפתוחים. ברווח בין משקפי האבק לצעיף, מתגנבת הסוגיה הקפואה הבאה.
מה לובשים?
כשהרוח מכה בכמה עשרות קמ"ש, והגוף יושב כמעט חסר תזוזה, האם חרמונית מסוג כלשהו תספק את החום הדרוש, או אולי יהיו אלו מעיל אטום ורב שכבתי ומכנסיים אטומים ומבודדים?
במשך שנים רבות הייתי חסיד דווקא של האסכולה השניה ואין תלונות, אבל החורף הגיע זמנו של המעיל הרב שכבתי האדום הותיק שלי, הניילון מתחיל להתפרק ורגע לפני קנייה, אומרים לי שאולי עדיף חרמונית.
מה אתם אומרים? איך לשמור על חום הגוף בג'יפ פתוח בחורף, מול איתני הטבע, ובמיוחד מים ורוח?
אסף.
-
תגובה: חורף, קר, אין חלונות. חרמונית או מעיל ומכנסי חורף?
אגיד לך מה..לי יש חרמונית של צהל..
מדהימה..לא כמו רגילה.
שווה כל פרוטה ממליץ בחום.
-
היות שהבעיה העיקרית היא רוח, נראה שהתשובה היא חרמונית כי היא סגורה יותר.
לדעתי זה גם עניין של גיל - במילואים היינו על ג'פ"סים פתוחים ולא היה קר והיום אני בג'ימני סגור לחלוטין עם חימום מלא וקר לי :)
-
מניסיון - חלק ניכר מהשירות הצבאי העברתי בחרמונית - אם היא איכותית - היא מחממת טוב מאוד... וחוסכת בשכבות לבוש.
מצד שני , כמעט תמיד נסעתי בדיפנדר עם חלונות פתוחים כי המיזוג היה דפוק והיה ריח של גזי פליטה , בלבוש עם כמה שכבות טובות - נסענו בחרמון וכו' בלי בעיה.
-
היתרונות של החרמונית הוא שאפשר ללבוש אותה מהר
שלא נכנס ברווח של המעיל רוח.
שיש לה כובע מחמם
אהה, והמחיר.
החסרונות הם:
בימים שהמזג אוויר משתנה לא ניתן להוריד רק מעיל.
לא נוח ואף מסוכן לחרבן עם חרמונית (מסוכן שהחבילה תצא בכובע...)
היא פחות מחממת ממעיל ומכנסי סקי טובים.
מסורבלת
יכול להמליץ על מעיל ומכנסים של קולומביה. משהו עם טכנולוגיה שנקראת אומני-היט.
עושה עבודה טובה גם במינוס 20 בלפלנד על אופנוע שלג בתנאים לא קלים.
בקיצור +1 למעיל ומכנסים טובים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
היתרונות של החרמונית הוא שאפשר ללבוש אותה מהר
שלא נכנס ברווח של המעיל רוח.
שיש לה כובע מחמם
אהה, והמחיר.
החסרונות הם:
בימים שהמזג אוויר משתנה לא ניתן להוריד רק מעיל.
לא נוח ואף מסוכן לחרבן עם חרמונית (מסוכן שהחבילה תצא בכובע...)
היא פחות מחממת ממעיל ומכנסי סקי טובים.
מסורבלת
יכול להמליץ על מעיל ומכנסים של קולומביה. משהו עם טכנולוגיה שנקראת אומני-היט.
עושה עבודה טובה גם במינוס 20 בלפלנד על אופנוע שלג בתנאים לא קלים.
בקיצור +1 למעיל ומכנסים טובים
כן, אני מניח שלאופנוענים יש הרבה ידע ונסיון בעניין.
1 + למה שכתבת על חסרונות ויתרונות החרמונית.
בגלל הסיבות שציינת - שהחרמונית מסורבלת - במילואים הייתי על הג'פ"ס עם שמיכת סקאביאס על הרגלים.
מחמם ונוח וכשעוצרים ניתן לרדת ולתפקד מיד ללא סירבול.
כולם היו צוחקים עלי שאני נראה כמו זקנה עם השמיכה אבל זה היה פיתרון מנצח.
עוד מה שכתבת מזכיר לי סיפור (וסליחה על ההשתפכות) של צוות צעיר אצלינו ששכבו במארב בטן בלבנון. היו עם חרמוניות.
באמצע המארב אחד החליט שהוא חייב לחרבן אז לפי הנוהל העירו את כולם וידעו אותם בלחישות שמישהו הולך לחרבן, שלא יתפרו אותו כשהוא חוזר.
כשהוא חזר, היה ריח דק של חרא ואף אחד לא הבין מאיפה זה מגיע.
כשהגיע תורו של אותו בחור להתעפץ, הוא שם את הכובע של החרמונית על הראש ואז הוא הבין. (כאן צוחקים ;))
-
בהנחה ו money is not an issue...
אחרי 3 שנים של ג'יפים פתוחים שבוע אחרי שבוע בסדיר ועוד כמה חודשים במצטבר במילואים
*אין תחליף לנוחות ולמודולריות של מכנס ומעיל טובים. מה שכן, השכבות תחתיהם צריכות להיות צמודות, דקות (ויקרות) גם הן. כמו כן, מכנס ומעיל יהיו אטומים למים.
*חרמונית תיתן את אפקט החימום הדרוש ללא ספק, תאפשר לבישת בגדים נוחים ומחממים עוד יותר תחתיה (אפילו טרנינג ואימונית פלנל), ותסגור לך את שמירת החום בהרבה פחות כסף. אם מז"א רטוב - תצטרך חלפס מעליה וזה כבר הופך את החיים להרבה יותר מסורבלים.
אם השיקול הוא בעיקר כלכלי, לך על חרמונית ללא ספק. אם מדובר במראה ומודולריות - מעיל.
בסדיר הייתי קבוע עם חרמונית, כי לא רציתי להשקיע במעיל יקר, ובמילואים עברתי לאופציה השניה. לא חוזר לאחור, למרות ששתיהן פרוסות בפני.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
-
חרמונית זה אחלה, בייחוד כשאין שיקול של מהירות הסרת פרטי לבוש ואין בעיה של אחסון פרטי לבוש קלים יותר ברכב.
במיוחד בהאמר, מושכים את צינור האויר החם של החימום ומכניסים לחרמונית מהצד התחתון של הריצ'רץ..
אבל גם מעיל טוב וגטקס עשו יופי את העבודה.
היום, בשביל רכב פתוח, אם יש חרמונית טובה, כזו שעמידה ברוח, הייתי לוקח חרמונית מעל לבוש חם דק ב-2 שכבות, כדי שניתן יהיה לקלף את החרמונית ולא לקפוא מקור ישר.
בסוף, זה לא שאתה הולך להתחיל להסתער על גבעה ישר כשאתה יורד מהרכב.
למצב של גשם, חלפ"ס זול בכוננות ליד.
-
במקרה שלך, חרמונית. ברור. כחול-לבן. ישראלי כמו... כמו נ"נ.
-
חליפת סקי/סנובורד 2 חלקים (לא חייבים להיות סט), כאשר המכנסיים הם מאלו עם שלייקס שהוא לא רק רצועות גומי אלא גם מגביהים את הכיסוי, וכך לא בורח אוויר קר בין המעיל למכנסיים. מצד אחד זה מחמם מאוד את כל הגוף, מצד שני רוב החליפות כוללות רוכסנים לפתחי איוורור ובאופן כללי הן מנדפות היטב אם נהייה חם מדי בתוך החליפה.
בכל אופן, גם מעולם האופנועים ואחרי התנסות עם חליפה מלאה - היום אני בהעדפה ברורה לשני חלקים שמכסים היטב את אזור החפיפה ביניהם
בהצלחה :)
-
עולם האופנועים אכן מוכיח שיש פתרונות טובים לחליפות שני חלקים.
אחרת - חרמונית.
-
לא יודע על מה אתם מדברים... פליז עבה, געטקס, כובע גרב- חם צוואר-כפפות ויאללה. בגשם וברוח הג'יפ נשאר פתוח :cool:
וחרמונית זה אחלה דבר. החימום של הראש והידיים עוזר מאוד ויכול לעשות הבדל בין נסיעה עם שכבה או 2 לבין נסיעה עם 2 שכבות וחרמונית.
-
חרמונית טובה רק בדבר אחד-היא לא נותנת לפלוצים לברוח לשום מקום ובכך תורמת את חלקה במאזן האנרגיה...
כמו שאמרו לפני,מעיל סקי טוב עם בטנה מתפרקת ,בנוסף למכנסי סקי יעשו את החיים הכי נוחים.
-
חרמונית לא עמידה בגשם? יש לי אחת, לא צבאית, שעד כמה שאני זוכר כן עמידה. מה שכן, יש לה רעש חיכוך מעצבן והיא ממש לא סקסית.
-
הצבאיות - הבד יותר כותנה מניילון, ממש לא עמידה. אחרי כמה דקות סוגפת ואי אפשר לעמוד בגלל משקלה העצמי (תשאלו את המכ שלי, עשה ניסוי על בערך 30 חיילים קפואים שנראו כמו חבורת מתפללים מוסלמים אחרי 20 דק')
האזרחיות - הבד סינטטי, יותר ניילוני, ועדיין לא מתקרב לאיכויות ולעמידות של משהו שאפשר לקרוא לו אטום. בטפטוף קל היא תהיה בסדר, או אם מגיעים מאוד מהר למחסה. אחרי כמה דק' בגשם בריא גם היא תיכנע.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
-
חורף, קר, אין חלונות. חרמונית או מעיל ומכנסי חורף?
אמנם שלג זה לא גשם אבל משירות. סדיר של כמה שנים בחרמון אני לא זוכר פעם אחת חרמונית ספוגה במים. אולי הזיכרון כבר לא משהו...?
לפחות בצבא זה היה כיף כי היה אפשר ללבוש אותה מעל חולצה קצרה ותחתונים בתקופות המעבר
אגב, הדבר הראשון שכדאי לטפל בו זה ביגוד טרמי ולשים את החלק העליון מעל חולצת טריקו ולא על הגוף.
יש מקדמי בידוד שונים בביגוד טרמי.
גם מאוד אפקטיבי וגם הכי פחות מסורבל.
השלב הבא חסימת רוח ושלב מעל זה הבידוד של החליפה.
זו דעתי על סמך הנסיון הצר שלי
-
ציוד רכיבה, הוא פשוט נולד ותוכנן להיות אטום לרוח וגשם ובאותו זמן להיות מספיק נוח כדי לרכב.
כיום יש סטים שהמכנסיים והמעיל מתחברים ולפעמים גם הכפפות, כך שלא נשאר חריץ.
באימון אחד הגדלתי לעשות ובאתי גם עם קסדת אופנוע סגורה :).
בטיול שומרון בסופה של דרור הייתי עם מעיל רכיבה סביר והיה לי נעים.
החסרון בציוד כזה הוא שהציוד לא נועד לשימוש מבוצבץ, ואם בטיולי בוץ עסקינן אז בהחלט הייתי הולך על חרמונית.
באופן כללי בדרך כלל במילואים אני צריך להראות יותר "חייל" אז גטקס וגופיה טרמיים, סט עליון רגיל, פליז ושק"ש על הרגליים.
-
ציוד רכיבה איכותי עולה הרבה כסף.
יוצא מהכלל הוא חלפ"ס (יעודי לרכיבה, שעולה בביצועים גם על חלפסים יקרים בהרבה שאינם ייעודיים ), שהוא יחזית זול.
ברגע שחסמת את הרוח לא צריך הרבה שכבות מתחת.
אני רוכב בחורף עם חלפס ומתחת לזה מעיל קיץ (ממוגן), וזה בד"כ מספיק.
ניתן גם לקנות חרמונית ניילון ולשפר את העמידות שלה עם ספריי דוחה מים.
-
המכנסיים המעולות שלי עלו 80 שח (שמונים אין טעות) במסגר, המעיל 600 בערך, כפפות 200. אני לא אתפלא אם לאסף יש לפחות חלק מהציוד בבויידם.
Sent from um melabes
-
את החרמונית האזרחית שלי רכשתי במיוחד לכבוד נהיגות חורף בבט"שית במילואים לפני 20 ומשהו שנים.
חרמונית היא פתרון מאוד חם ונעים אבל התגלתה כמשהו מסורבל ביותר בנהיגה.
ממש קשה לי לנהוג כשאני לובש חרמונית.