שאלת ביטוח כלי רכב תחרותי
כולם מכירים או שמעו על חוק הספורט המוטורי,אשר בחלקו מוזכר סעיף הביטוח ובחלקו היכן מותר לרכב כזה לנוע בכוחות עצמו-בתחרות או בשטח אימונים שהוקצה למטרה -אשר עומד בכל הדרישות...
מרוצים ,כפי הנראה מתקיימים. מסלולי אימונים כנראה שלא, וגם לא יהיו בעתיד.
יוצא מצב שכל בעל רכב מספר אפור מבוטח בצד ג' רק בזמן מרוץ, אם ישנו צורך לבדוק מכלול ברכב שהוחלף/תוקן ,האפשרות היחידה של בעל הרכב לבדוק זאת היא בזמן מרוץ ,המצב הזה בלתי נסבל, לא יתכן שבעלי מספר אפור יצטרכו לעבור על החוק ,לסוע עם הרכב ללא ביטוח בכדי לבדוק מכלולים או בכדי להתאמן תוך כדי סיכון עתידם או עתיד צד ג', או לחילופין לשמור על החוק ולעשות זאת בזמן מרוץ...דבר מסוכן ביותר.
אני לא מבין בביטוחים ושאלתי אנשים רבים מהתחום שמילאו את פיהם מים.- מהי הדרך לדרוש אופציה לביטוח כלי רכב מספר אפור ? שתהיה מותרת הנסיעה בשטח כמו טרקטורון או רייזר לדוגמא.(מיותר לציין שרכב מספר אפור הרבה יותר בטיחותי מכלי רכב אלה)
לכל מי שמתמצא בתחום הביטוחים/מרוצים ,תודה מראש על תשובתכם/עזרתכם.
תגובה: שאלת ביטוח כלי רכב תחרותי
להבנתי, כלי תחרותי לא מסתדר עם נסיעה בדרך - כלומר חיכוך אפשרי עם תחבורה.
לכן לדעתי הדרך היחידה היא קצת נראית קומבינה. אבל היא לא.
להפוך באופן זמני את הכלי התחרותי לכלי תחבורתי. עם ביטוח.
הדרך הזו היא תחת פיקוח של מישהו שמשרד התחבורה סומך עליו - ולכן יש לו ביטוח. מנהל מוסך / קצין בטיחות - מהם אפשר לשאול שלט במבחן שזו בדיוק מטרתו ולכך הוא מיועד.
כן. אני יודע. זה עקום.
אסף.
במידה והעניין לא יסודר על ידי הממסד, הדרך היחידה היא ביטוח מסחרי שיחפוף ככול האפשר את הפלת״ד ( פיצוי לנפגעי תאונות דרכים).
זה לא יסגור את העניין החוקי שבעצם השימוש אבל יתן כיסוי כספי במידה ותהיה פגיעה.
שום ביטוח מסחרי לא יתן כיסוי מוחלט כמו ביטוח חובה מפני שביטוח חובה הוא חריג בעצם כך שהוא מכסה כל פגיעה ללא חובת הוכחת אשמה וביטוח מסחרי מכסה את המבוטח רק בקרות מקרה באשמתו...
גובה הכיסוי צריך להיות מחושב לפי חישוב מקורב של בעל הפוליסה לפי הכללים הבאים-
השיפוי המקסימלי לנפגע ( נכון ללפני 20 שנה כשעסקתי בתחום) הינו שילוש השכר הממוצע כפול חודשי העבודה מגיל 18 ועד גיל הפנסיה.
גובה הפוליסה לפיכך יהיה המספר הזה כפול כמות הנפגעים שהמבוטח יבחר.
הסכום יצא גבוה מאוד וגם הפרמיה.
על מנת להוזיל אותה צריך לבקש השתתפות עצמית גבוה - נניח מאה אלף שקל או יותר.
משהו שהמבוטח יוכל לעמוד בו בלי לפשוט רגל.
מבטחים מתאימים הם חברות בנלאומיות כמו הלוידס באמצעות סוכן/ סדין ישראלי.
זה חלק מפטנט שבו השתמשתי בעבר לביטוח מרוצים ולאחר יעוץ שקיבלתי ממשרד אהרונסון אבולעפיה. אחד המשרדים הנחשבים בתחום...
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
להבנתי, כלי תחרותי לא מסתדר עם נסיעה בדרך - כלומר חיכוך אפשרי עם תחבורה.
לכן לדעתי הדרך היחידה היא קצת נראית קומבינה. אבל היא לא.
להפוך באופן זמני את הכלי התחרותי לכלי תחבורתי. עם ביטוח.
הדרך הזו היא תחת פיקוח של מישהו שמשרד התחבורה סומך עליו - ולכן יש לו ביטוח. מנהל מוסך / קצין בטיחות - מהם אפשר לשאול שלט במבחן שזו בדיוק מטרתו ולכך הוא מיועד.
כן. אני יודע. זה עקום.
אסף.
כלי תחרותי עובר בדיקת טכניון,חלק מהבדיקות הן יכולתו להשתלב בתנועה שבדרך,כגון איתותים, מראות וכו׳,למטרה מאוד ממשית והיא נסיעה בקטעי קישור,על כביש...
מדובר על נסיעה בשטח בלבד,עם דגש לכיסוי צד ג׳,אם לא רק .
את שלט ״במבחן״ אני מכיר,זה אולי טוב נגד שוטר משועמם אך זה ברור מה יקרה אם באמת יהיו נפגעי צד ג׳ ,זאת קומבינה ,ועברתי את הגיל לשטויות האלה,רוצה לשלם ולסוע עם שקט ומצפון נקי.
יש סעיף בחוק הספורט המוטורי שמאפשר נסיעה בתחום של 100 מטר מהגראז׳ לצורך בדיקות כאלה. לא יודע איך זה מסתדר בפועל עם ביטוח הכלי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
יש סעיף בחוק הספורט המוטורי שמאפשר נסיעה בתחום של 100 מטר מהגראז׳ לצורך בדיקות כאלה. לא יודע איך זה מסתדר בפועל עם ביטוח הכלי
זה למטרת העלאה או הורדת כלי הרכב ממוביל או אליו,כל ״סיפור״ אחר לא יחזיק מים מבחינה ביטוחית .
טל, אני לא בקיא כיום בסוגיות הנובעות מהגדרת רכב ספורטיבי.
לפיכך יש לי שאלה שהיא די מהותית להבנת הסוגיה.
אם רכב ספורט נקלע לתאונה שלא במסגרת תחרות אז התאונה תוגדר כתאונת דרכים על כל המשמעויות הנגזרות ממנה?
יש לזה התיחסות בחוק הספורט המוטורי בכלל?
נניח שנסעתי שלא במסגרת תחרות ופגעתי קשות/הרגתי רוכב אופניים או הולך רגל ,אין לי ביטוח,אני חשוף לתביעה אישית/פלילית שתעלה לי בישיבה מאחורי סורג ובריח,ותשלום פיצויים כבד שגם הנכדים שלי לא יסלחו לי ,שלא נדבר על המצפון שיאכל אותי עד אחרית ימי.
טל, איך ביטוח יפתור לך את בעיית המצפון?
חלק ממנו,שלפחות פעלתי על פי חוק.
שאלת ביטוח כלי רכב תחרותי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
נניח שנסעתי שלא במסגרת תחרות ופגעתי קשות/הרגתי רוכב אופניים או הולך רגל ,אין לי ביטוח,אני חשוף לתביעה אישית/פלילית שתעלה לי בישיבה מאחורי סורג ובריח,ותשלום פיצויים כבד שגם הנכדים שלי לא יסלחו לי ,שלא נדבר על המצפון שיאכל אותי עד אחרית ימי.
אני נכנס לתחום שאני לא מתמצא בו מספיק אבל המלצתי שתבדוק את הנקודה הזו היטב.
יש בחוק הפלתד איזו הרחבה ( סעיף 8 אם אני לא טועה) שמדבר על ייחוד העילה.
אם אני עוד זוכר ומבין את הפרשנות של זה אז התביעה לא תהיה תביעת נזקין רגילה והנפגע יהיה נפגע תאונת דרכים.
בקיצור, לפני הביטוח צריך להבין את הסוגיה המשפטית כהלכה ובשביל זה צריך עורך דין שמבין בתחום ממש טוב כי זה הולך על קו דק...
כמעט בכל תאונה קטלנית יש מי שמוצא את עצמו מאחורי סורג ובריח גם כשפעל לכאורה לפי כל החוקים. אם זה ע''ב רשלנות או מסיבות אחרות.
בכל אופן, לדעתי, בלא מעט מקרים אין לפוגע סיבה טובה לנקות את המצפון.
נסיעת מבחן לבדיקת מכלולים לא צריכה להוות סיכון לעוברי אורח. ואם יהיו מסלולים מסודרים זה כנראה גם יהיה המקום הנכון לקיים בו אימונים.
יונתן,אני מדבר על תאונה לא על הריגה,תאונות קורות,אי אפשר לברוח מזה,גם כשאתה לא אשם.
תאר לך מצב שכלי רכב עבירות תחרותי מנסה לטפס עליה במהירות אפס,המכוון שלו החליט לעמוד ברגע מסויים לא במקום הנכון והרכב התהפך עליו,עם ביטוח או בלי ביטוח שבעל הרכב עשה או במקרה שלא.תחשוב על המשפחה של ההרוג שתובעת אותך כעבריין לא אשם או כנהג לא אשם.
בועז,בשביל זה פתחתי את השרשור,בתקווה שמישהו יאיר את הסוגיה הזו.
ברור טל. אני בהחלט מבין אותך וחושב שראוי שיימצא פתרון לנושא. אבל באיזשהו מקום, כנראה שביטוח לכשעצמו לא באמת יספיק. כי אם מישהו עם כלי תחרותי יחליט לתת בגז (הניסוח בכוונה כזה) בדרך ציבורית ויפגע ברוכב אופניים או הולך רגל, כנראה שהמצפון שלו לא צריך להישאר נקי.
הפן הזה של הדברים חסר כאן.
טל אני מצטער אבל אין מה להאיר. אסור לך לנסוע עם הכלי למעט במסלול מרוץ או אימונים. אין מסלולי אימונים אז רק במרוץ.
היחידים שמורשים, וגם את זה אני לא בדיוק יודע אם לא ביטלו, לנסוע על כלי תחרותי שלא במסגרת אימונים או מרוץ הם הבוחנים הטכניים.
בתאוריה בוחן טכני יכול לקחת את הכלי לסיבוב בדיקה של הכלי. אם יהיה לו כיסוי ביטוחי במקרה של תאונה, אני לא יודע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
ברור טל. אני בהחלט מבין אותך וחושב שראוי שיימצא פתרון לנושא. אבל באיזשהו מקום, כנראה שביטוח לכשעצמו לא באמת יספיק. כי אם מישהו עם כלי תחרותי יחליט לתת בגז (הניסוח בכוונה כזה) בדרך ציבורית ויפגע ברוכב אופניים או הולך רגל, כנראה שהמצפון שלו לא צריך להישאר נקי.
הפן הזה של הדברים חסר כאן.
אני ממש לא בעד עונש קולקטיבי, כי זה הכי קל ומשרת תמיד את הצד הלא נכון ולא את האזרח, -עם דוגמא כמו שנתת צריך להוריד מהדרך את כל כלי ה SIDE BY SIDE שאני ואתה מכירים, כמו כן טרקטורונים אופנועים וכו' ,אנחנו סתם נתפסים לאספקט המצפון, אבל אם כבר טוחנים את זה, יש גם מצפון כלפי המשפחה שלך בתור נתבע עבריין ללא ביטוח וההשלכות הכלכליות הנלוות לכך.
ברור שהכי טוב אם היה מתחם/אזור אימונים, זה לא קרה ולא יקרה, מסיבה שזה לא משרת אף אחד חוץ מאת האזרח, מצד שני אני לא רואה שום הבדל בין RZR טורבו /מאבריק X3 לבין כלי רכב תחרותי .
מיכה, אני מנסה להבין את המעמד החוקי של כלי רכב אלה ואופציות הביטוח שלהם,מה שקורה היום אני חושב שאני מבין,זה גובל בהשמת מכשול בפני עיוור.
זה אכן מכשול לפני עיור. ולכן אני חוזר וכותב. הדרך החוקית היחידה לשלב בדרך רכב ללא רישוי תחבורתי היא שלט במבחן. לשם כך הוא נועד ורכב תחרותי הוא רק מקרה אחד עבורו זה שימושי.
אסף.
נסו להתמקד בעניין המקצועי ופחות המצפוני, אחרת השרשור הזה לא יגיע לתוצאות.
טל מציף בעיה לגיטימית בתור ספורטאי שרוצה להשתפר שלא במחתרת.
על פי חוק זה אפשרי רק במקום שמוגדר כאיזור שבו מותר לרכבים תחרותיים לנסוע. מאחר ולא עשו הבדלה בין איזור אימונים לאיזור מרוצים, מבחינת החוק והקחות כלשהן, אז אם כבר מארגנים כזה איזור אז עושים בו מרוץ.
מה שחסר זה מתחמי אימונים סגורים. לאופנועים למשל נדמה לי שיש כאלו מקומות. שווה לבדוק אם ניתן להגיע עם כלי ארבע גלגלים ולהתאמן שם.
אופנוע והצרעה לא יכולים להתחרות על אותה רמפה...