Wk2 לשטח - האם אני משוגע ? :-)
הי חברים,
לא רואה כמעט גראנד צירוקי חדשים בשטח, כנראה יש לזה סיבה.
מאוד אוהב את הרכב הזה , במיוחד בגרסת הטריילהוק החדשה שכנראה תהיה מאוד יקרה בארץ..
חשבתי לקחת רכב כזה בן שנה שנתיים (ולא חסר כאלה למכירה) .
האם מישהו פה עם רכב כזה ומטייל איתו בשטח ?
האם גרסת מתלי האוויר עדיפה ? (קראתי את הסקירה באתר שלא ממליצה עליו בכלל )
האם הגרסא הרגילה ולבצע הגבהה רגילה , כמה זה יפגע בנוחות ובטיחות הרכב בכביש ?
כל דעה תתקבל בברכה.
תודה
עידו
תגובה: Wk2 לשטח - האם אני משוגע ? :-)
גרנד צ'רוקי WK2 מאוד נוח ומפנק ועובד מאוד יפה, אבל....
1. הוא נמוך. המון איברים פגיעים, פריכים, תלישים, מעיכים.
2. צמיגי חתך נמוך ושטח לא הולכים ביחד. מצטער.
3. מהלך מתלה מצומצם ביותר.
מתלי האוויר מאפשרים להגביה את המרכב. מצד שני במצב מוגבה כשהם דחוסים באויר עד הסוף, מתלי האוויר למעשה לא מתפקדים. מתנהגים כמו ארבעה בזנטים ונוחות הנסיעה מזעזעת, תרתי משמע.
בטיולים רגילים עד רמת בינוני בד"כ אין בעיה ומקסימום מכוונים מבחוץ. אבל ברגע שהשטח מתחיל להיות טכני אתגרי, הוא יתחיל לחטוף בומבות מכל הכיוונים, פנצ'רים וכו'. לא מכיר גרסת טריילהוק, היא לא מיובאת לישראל והחוקים פה לגבי מידות צמיגים וכו' מאוד קשיחים.
אם אתה מתעקש שזה רכב השטח הבא שלך, תתעניין בקיטי הגבהה למיניהם, אם קיימים.
תודה דרור!
קראתי את המבחן שלך וזה מה שגורם לי לבדוק שוב לעומק עם הכיוון נכון לי או לא..
דגם הטריילהוק יצא לפני כמה חודשים בארה״ב. הגיעו כמה דגמים לארץ ביבוא מקביל לפני מספר ימים והיבואן החדש אמר לי שזה יגיע בהמשך השנה.
בגדול הוסיפו לו עוד ס״מ למתלי אוויר , מדברים על מהלך מתלה משופר גם כשזה בגובהה מקסימלי , מיגונים מהיצרן , צמיגי 50/50 מהיצרן ,
זוויות משופרות וכו׳...
ראה כאן :
https://www.youtube.com/watch?v=FW8HQ6RCLSo
שוב תודה
אם אתה בעניין של WK2 חדש, עזוב אותך מכריות אויר , לך על הדגם עם הקפיצים הרגילים ותשקיע בקיט כמו שיש לחברת JBA או ל ICON להציע.
אז תוכל להגדיל צמיגים ל 32" או 33" ואולי לעשות שטח בינוני+ ללא בעיות מיוחדות, עם כל הבעיתיות בחוקיות העניין.
אחרת... צפה פגיעה.
קח בחשבון שהמסלולים שאתה רואה בסרטונים הם קלילים לרכב כמו WK רגיל וקלילים מאוד לרנגלר.
תודה!
אין אף אחד בפורום שיש לו רכב כזה ועושה איתו קצת שטח ? :-)
יש רכבים בשטח, רואים אותם מדי פעם.
זה רכב עם פוטנציאל שטח, כמו שגרנד כתב יש קיטים כעומק הכיס.
זה לא יהיה רנגלר לעולם, כן יביא אותך לכל מקום.
הסרטונים מאוד מרשימים.
אני מניח שדגם טריילהוק עושה צחוק בשטח מה-WK2 הרגיל שאנחנו מכירים.
ועדיין, אפשר לראות מהקטעים של מסלול הרוביקון, שהכלי לא חש בנוח. הוא מתאמץ, הוא מתנדנד, הוא מחליק. הוא עושה את העבודה אבל זה לא שטח הבית שלו. את כל מה שאתה רואה בסרטון, WJ יעשה בעשירית המחיר, שלא לדבר על WJ משופר.... ובטח כל רנגלר, גם סטנדרטי.
אתם לטעמי עושים איתו חסד בזכות שם המשפחה שלו.
זה לא רכב לשטח אלא אונס מכוער של רכב מנהלים
הייתי שמח לנסות את הטיילהוק הזה בשטח :-) אולי בארה״ב יום אחד
כרגע עם אני עם גימני שאוכל כל חלקה טובה בשטח אבל שונא אותו בכביש וקטן למשפחה..
כנראה הכיוון צריך להיות רנגלר ארוך או גראנג צירוקי ישן יותר
תודה שוב!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Edo Pellach
הי חברים,
לא רואה כמעט גראנד צירוקי חדשים בשטח, כנראה יש לזה סיבה.
מאוד אוהב את הרכב הזה , במיוחד בגרסת הטריילהוק החדשה שכנראה תהיה מאוד יקרה בארץ..
חשבתי לקחת רכב כזה בן שנה שנתיים (ולא חסר כאלה למכירה) .
האם מישהו פה עם רכב כזה ומטייל איתו בשטח ?
האם גרסת מתלי האוויר עדיפה ? (קראתי את הסקירה באתר שלא ממליצה עליו בכלל )
האם הגרסא הרגילה ולבצע הגבהה רגילה , כמה זה יפגע בנוחות ובטיחות הרכב בכביש ?
כל דעה תתקבל בברכה.
תודה
עידו
אתה לא משוגע ואפשר להיכנס איתו לשטח
רוב התגובות של כולנו כאן הן בגדר ספקולציות כי לאף אחד בינינו לא היה wk2 כך שאנחנו לא באמת מכירים את המגבלות.
אבל אם אני אקח אותך לחפש בפורום 10 שנים אחורה תגלה שאמרו בול את אותו הדבר על.ה wk הראשון שהיום הוא רכב שטח לגיטימי לכל דבר ועניין
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
זה כי לנוכח מה שקורה בתעשיית הרכב, הסטנדרטים רק יורדים כל הזמן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זה כי לנוכח מה שקורה בתעשיית הרכב, הסטנדרטים רק יורדים כל הזמן.
בדיוק.
יש אצלנו באיזור רכב כזה שנראה כמישהו שמטייל, הכל תלוי באופי הטיול ואופי הנהג ( בעל הרכב).
רוב המסלולים בארץ תעשה ללא בעיה ואם לא אכפת לך מקצת מכות קוסמטיקה הכל עביר.ברכבים היום האלקטרוניקה עושה את רוב העבודה.
לדעתי הבחור אצלנו החליף צמיגים למשהו קצת בריא יותר לשטח.
הנה דוגמא למה ניתן לעשות עם הרכב:
http://www.wk2project.com/
הכל עניין של עומק הכיס וכמה סבלנות יש להתעסק עם מאכרים במדינת הכל לא אפשרי.
אכן הפלטפורמה כנקודת התחלה הלכה אחורה, כמו כל התעשיה. ברגע שיש הילוך נמוך ויכולת לקבל צמיגים גדולים בהגבהה יפה הכל הולך. כנראה שעוד כמה שנים ארים אחד כזה.
מי שזוכר, ב-2001 הגיעו לארץ המיצובישי פאג'רו קינג הראשונים, וכולנו גיחכנו על האוטו מפלסטיק שאין לו שילדה ואין לו סרנים, ומהלך המלים שלו מגוחך ובלהבלהבלה. ווהיום? פאג'רו BK שהוא בתכל'ס קינג מעודכן, נחשב ל"רכב שטח אמיתי". "קשוח". למה? כי יש לו הילוך כוח......
פעם היה צריך עוד כמה דברים חוץ מהילוך כוח, כדי להיחשב לרכב שטח.
היום גם בהילוך הכוח רוב היצרנים כבר מתביישים. מחביאים אותו בכפתור חשמלי קטן, מועד לתקלות. רק שלא ייראה כמו רכב שטח אמיתי, חלילה.
אתם הבנתם את זה? אלה הסטנדרטים שהשתנו והולכים ויורדים.
זה מזכיר קצת את הורדת הקו האדום של מפלס הכינרת כדי לייפות קצת את המציאות העגומה בשנות בצורת, או את הורדת סרגל המאמצים בצבא לטובת "שוויון מגדרי" בתפקידי לחימה...
אז כן, יש הרבה שמטיילים עם רכב כזה.
על הכביש בהלוך ובחזור זה כיף לא נורמלי. כל מה שתצפו ממכונית פאר.
בשטח, בידיים מיומנות ורגישות האוטו עובר לא רע אבל...
הקצב איטי, נדרש מכוון בכל מעבר פשוט.
ואם תתעצלו - תאכלו נזקים. בלי סוף.
כל מיני פגושים ומפתנים וכל מיני פחיות בגחון.
צמיגי חתך נמוך זו מכה שלא כתובה וזו בעיה בכל הכלים החדשים.
אז מה אתר אומר? מתאים לך לכסח רכב פרימיום מפואר, יקר ויפה?... יאללה, לך על זה.
הנושא הוא ג'יפ WK2? ביליתי על גבו כמה ימים במבחני הדרכים במהלך השנים, כולל סופ"ש אחד שבו הוא שימש כרכב עיתונאות למרדף אחרי ראלי חרמון אילת - משימה שתפורה עליו בול! אבל כרכב שטח... אה, דרור צודק - הסטנדרטים ירדו. WK2 (או דיסקברי 3-4 לצורך העניין, או VW טוארג ותואמיו הגרמניים), במדדים של ביצועי שטח ואיכות כפלטפורמת שיפורים, הוא נפילה תלולה ביחס לWK, שהיה נפילה תלולה ביחס לWJ, שהיה ירידה מתונה ביחס לZJ...
זה שיש התלהבות מזה שמישהו מפתח - בלי להבטיח עוד מתי השיווק - של קיט של 4 אינץ' (!) אומר הכל. ולא, זה לא עניין של זמן. WK2 יצא לשוק לפני שש שנים. לא משנה כמה זמן ישקיעו בו המשוגעים האמריקאים, פוטנציאל השיפור שלו מוגבל ויקר.
אז כן, בטח שאפשר לטייל ולהנות, אבל כשעושים את זה ביחד עם כלי שטח וותיקים, אמיתיים נכנסים לפרופורציות.
אני מטייל כל פסח וסוכות עם חבורה קטנה קבועה, לא מבוססת סוג רכב. הרכבים התחלפו עם השנים. היום בינהם פת'פיינדר וטנדר איסוזו סטנדרטי. הנהגים כולם וותיקים וטובים, ואנחנו נהנים מאד עם הנשים, הילדים, הכלבים במשך כמה ימים במדבר. אבל הרכבים בכל זאת מגבילים. הרכב היחיד שאף פעם לא צריך להתחשב בו בכלל בשום תכנון של שום מסלול ואני אפילו לא זוכר שהוא מאחור גם במעלות האתגריים, זה הסבא-רבא של כל הגראנד צ'רוקים - הוואגוניר המתפרק של עירא על שני סרנים דנה 44, קפיצי עלים וצמיגי 31'. לא מוגבה ולא בטיח, השיפור היחיד בו זה זוג לוקרייטים בסרנים.
האמת, לא מבין איזה הגיון יש בלא-ללכת על ג'יפ רנגלר. כל כך נכון, כל-כך מאפיל על כל דבר אחר על המדף של Jeep ב15~ השנים האחרונות.
נמרוד, כאחד שיש לו רנגלר..
והיה לו כמה וכמה רכבי שטח יחסית מעודנים.
רנגלר על הכביש לא יכול להשתוות לפאר ולנוחות שיש ל SUV בכביש.
רעש רוח, גג דולף בחורף ורותח בקיץ, מעט מאוד גדטים (ברמה מצחיקה ממש)
חלונות קטנים, קטן מאוד יחסית, צריחת דלק מזעזעת.
שלא תבין אותי לא נכון, אני מאוהב ברנגלר וסוף סוף אחרי כל כך הרבה שנים אני לא מרגיש שום צורך להחליף אותו.
בשבלי הוא רכב הכביש שטח האולטימטיבי, פשוט אין יותר טוב !
נוסע מצוין בכביש ומעולה בשטח, סטנדרטי כמו שהוא ללא שום בעיות.
בעל אין סוף אפשרויות פתוח סגור, וכאשר מגעים לשיפורים... נו טוב לא צריך להרחיב כאן.
אבל יש הרבה אנשים (הרבה יותר מאתנו) שהכביש הרבה יותר חשוב מהשטח.
ונסיעה עם רעש רוח וללא גדגטים בלתי נסבלת מבחינתם.
למעשה זה מה שהשוק קובע, ולכן משנמכים את הרכבים (מבחינת שטח) משנה לשנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אז כן, בטח שאפשר לטייל ולהנות, אבל כשעושים את זה ביחד עם כלי שטח וותיקים, אמיתיים נכנסים לפרופורציות.
כל מה שצריך כדי להבין את ההבדל, זה לטייל בגרנד צ'רוקי WK2 ביחד עם רנגלר-ספורט פשוט, דגם בסיסי. אפילו לא רוביקון.
יגידו שהבעיה ברנגלר היא בדרך לשטח וממנו. טוב, נו. הכל יחסי. סעו בסופה פתוחה על הכביש ואח"כ ברנגלר מודרני ותאמינו לי שהפער גדול אפילו יותר. כי גם כאן הסטנדרטים השתנו לגמרי.
ב-2017, חלק גדול מהאנשים שיש להם הרבה כסף, כבר לא מוכנים לשבת על כסא שלא מרופד בעור רך עם חימום ומיזוג ורמקולים שמנגנים את חוליו-איגלסיאס מהתחת ושעושה מסאז' בשלוש דרגות, באוטו עם משטחי פח-צבוע חשופים בקבינה, שאין לו בקרת אקלים ארבע-איזורית עם הנעה גרעינית ושדיפון תא הכפפות שלו לא מעוטר במנג'טים שעשויים מהעור העדין שמגיע מהחלק האחורי של אשכי לווייתן. שלא לדבר על למשוך ביד (!) ידית מכנית נוקשה (!!) שמפעילה את ה"טרנספר" דרך שטנגות מכניות(!!!)
אנחנו חיים בעידן מפונק ומופרע של תדמיות חלולות ושל טו-מאץ' טכנולוגיה, עם מסכים מרצדים וגמדים אלקטרוניים שמתיימרים לעשות הכל יותר טוב מאיתנו ועוד רגע גם ישליכו אותנו ממושב הנהג. באופן אישי כל ההצגות האלה מגעילות אותי. בתכל'ס, המכוניות המצוייצות האלה, שמנסות להיות כל כך פוליטיקלי-קורקט ולנסוע בשקט ובבטיחות ב-200 קמ"ש על אוטובאן, לא באמת מתאימות כדי לתקל שטח החל מרמת בינוני+ בלי נזקים. אפשר לאנוס אותן לעשות זאת - זה נכון. לעבור הן יעברו. פה ושם יש שיפורים עבורן. נהגים טובים שנעזרים במכוון טוב וסבלני יצליחו להימנע מנזקים או למזער אותם למינימום נסבל. כנראה שבסגמנט הנפסד הזה של SUV-פרימיום גרנד צ'רוקי יישאר הבחירה המועדפת ולא כי הוא כל כך מבריק אלא רק כי האחרים הרבה יותר יקרים ו/או קצת פחות טובים, אבל רכב לטיולי שטח אמיתיים? בחיאת.
אישית, הייתי קונה פרייבט טוב ליומיום ועוד ג'יפ אמיתי לטיולי השטח, אפילו ישן. או SUV מסוף הניינטיז/תחילת ה-2000 עם העדפה גורפת, כמובן, איך לא, לכזה שכתוב עליו Jeep. כי בכל זאת ג'יפ אמיתי יש רק אחד וזו סטייה שאני מוכן לקבל כי אני בעצמי סובל ממנה... אבל זה רק אני. מה אני מבין.
בניגוד אליך, דרור, אני דווקא רציתי לחזור אחורה.
במקום 2 משפחתיות וסופה (ואני, אשתי והילדים מאוהבים בא עד מעל הראש - שלא תהייה טעות) - חשבנו לרכוש רנגלר - היחיד שיעשה מה שהסופה עושה ++ וביומיום יהיה הפרייבט שלי.
אז יש רעשי רוח,
אין מושבים מעור,
הכיסא האחורי בזוית בעייתית,
הגג לוהט,
חסרים גאג'טים.
הכל נסלח.
אבל לא ניתן להתקין מערכת גז עם מיכל תחתון, רק בבאגז'.... מה שמחסל אותו סופית...
ולמי שנוסע 40000 בשנה (לפחות) זה בעייה...
רוצה לומר - לא תמיד נכון משפחתית + רכב שטח ישן. עדיין מעלה מעט את העלויות, במיוחד למי שלא נוסע במשפחתומטית מהעבודה.
לפני כ 17 שנה.... שנת 2000 אם אני לא טועה, הגעתי לבור בתל ברוך עם ZJ, החברה ישבו על הגיבעה מימין, היתה שם סופת בצבעי פרה הולנדית של מיודענו דרור, הילקס אחד או שניים, שלל פג'רו, סיקס ואיזה 2 דיסקברי, החברה ( ארז נ. , יוני5, ואחרים) התבוננו בזלזול מה על המשוגע עם הגיפ מדרכות צפונבוני שהחליט לקחת אותו לשטח, היום טוענים אותם אנשים ש ZJ זה הדבר האמיתי לשטח.... נו שווין..
יצא WK, הרגו אותו בעולם, ללא סרן חי מקדימה? שוד ושבר!!!! הלכו להם ימי השטח של JEEP, לא משנה שבטויוטה, פג'רו ואחרים לא היה סרן קידמי מעולם, אבל הסטיגמה נדבקה, אותו WK עלוב, נשבע לכם... נוסע יותר טוב בשטח מ ZJ ואפילו מ WJ ששופרו בקטנה בגלל אותם נעילות מופלאות שהגיעו מהיצרן,
יבוא היום שנראה שלל WK2 בשטח, זו האבולוציה, אם דצ'יה יכולה אז מה השאלה בכלל? צריך לקחת הכל בפרופורציה, טיולי מדבר הרכב יעשה, עבירות טכנית ולעיסת סלעים קשה בטוח שלא, לזה צריך רנגלר או סופה.
לא כל אחד בנוי להתעסק עם סיקס או סופה מיושנת, להתגבר על תקלות בשטח ולבלות מתחת לג'יפ בערב במקום מסביב למנגל, יש כאלה שמעדיפים רכב יום יומי מפנק שגם יקח אותם לטיול מהנה וגם ידע לחזור הביתה בשלום, למחרת בבוקר לעלות על א' ולנסוע למשרד.