מטען המצברים CTEK "הלהיט" שהכזיב
יש לי שני מטענים CTEK MXS 7.0 שעבדו אצלי בערך שנה וחצי שנתיים.
אחד משמש לרכב שחונה זמנים ארוכים והשני לשימושים כללים מידי פעם.
לפני מס' שבועות גיליתי שהמטען שמחובר קבוע היפסיק להטעין
לקחתי אותו למפעל שנפ ( היבואן ) באיזור התעשיה בנתניה. כבר עם הגעתי הבנתי שלא סופרים אותי ואני ממש לא מעניין אותם .
אמרו לי להשאיר את המטען לבדיקה. השארתי ובאתי לאחר מס' ימים, נאמר לי שהמטען לא ניתן לתיקון מפני שכל היחידה האלקטרונית יצוקה ועשויה מקשה אחת . שאלתי, האם מכשיר שנרכש ב 700 ש"ח לא ניתן לתיקון ? נעניתי באדישות."כן. זה המצב"
היגעתי הביתה , פירקתי את המטען וגיליתי ששיקרו לי. לא יציקה ולא בטיח. כל הרכיבים האלקטרוניים גלויים וניתנים להחלפה כמו כל מכשיר אחר. כנראה שבכלל לא פתחו את המטען. אחרי שבועיים גם המטען השני הפסיק להטעין. אפילו לא ניגשתי אליהם. רכשתי שניים חדשים תוצרת אחרת.
תגובה: מטען המצברים CTEK "הלהיט" שהכזיב
שניהם הפסיקו לעבוד?!
צירוף מקרים מוזר.
מה בדיוק חש על התצוגה עשהמטען מחובר ולא מחובר למצבר?
האם הכפתור מגיב כשהמטען מחובר?
הכפתור מגיב . באחד עשיתי שימוש מועט אז כנראה ששבק חיים לפני יותר זמן. ניסיתי לצורך הניסוי לבדוק טעינה על מצבר מלא . במשך זמן רב לא היגיע לסימן ירוק של טעינה מלאה. מצבר אחר שהיה ריק לא נטען בכלל. כבאתי להטעין עם המטען השני, הסיפור כמעט דומה פעם מטעין ופעם לא מטעין .
יש לציין שניסיתי על כמה מצברים גם חדשים על רכב חדש וגם על משומשים לצורך טעינה. אתה מצפה לכך שאם השקעת מאות שקלים במכשיר יקר ולא משהו מאיזו טמבוריה , גם המכשיר יהיה טוב ועמיד לאורך שנים ויותר מכך, לשרות ראוי. אכזבה גדולה משנפ.
מטען המצברים CTEK "הלהיט" שהכזיב
אכן מתסכל לאבד השקעה יקרה אבל לכל מוצר יש את האחריות שלו ומעבר לזה זה עניין של רצון טוב של היבואן.
אם תפנה יפה ליבואן בכתב ותבין שלא מגיע לך דבר זולת רצון טוב, יש סיכוי סביר שיתיחסו אליך.
בתור אחד שמחזיק שני מטענים כבר איזה 5 שנים ושניהם עדיין מתפקדים, ומתוך היכרות עם המטען, אני סבור שמשהו בחוטי הטעינה או החיבור לא תקין.
מאחר ויש למטען הגנות אז גם אי אפשר בקלות למדוד אותו בלי חיבור למצבר
זה ששנים כשלו רק מיזק את הרגשתי
מהיכן אתה בארץ?
לי יש ctek כבר אי אלו שנים ועובד מצוין.
אגב, מנסיון עם מוצרים אחרים, לעתים פניה ליצרן עם תלונה על שירות היבואן עושה פלאים.
יש לי גם סיטק. להרגשתי משהו בו תקול. רכשתי מטען של נוקו בארץ ולצערי גם הוא לא להיט. ממש מצער לדעת שהשרות של סיטק על הפנים.
גם לי יש ניסיון טוב עד כה עם המטען הקטן יותר של סיטק.
לגבי הבעיות במטענים שלך - הייתי בודק עם איש אלקטרוניקה (מעבדה טובה) - יש אפשרות שרכיב חשמלי, שקל להחליפו, כשל. אולי אפשר לתקן בעלות נמוכה.
כל כך נגעלתי מהם מהאי אכפתיות והשקר, שאני מוותר ולא רוצה שום קשר איתם. זה כמו מפעל היסתדרותי מימי הביניים . בגיל 60 לפעמים אתה לומד לוותר. אין לי אנרגיות .גם במלחמות שאתה יכול לנצח אתה אוכל את הלב בדרך. שילכו לעזאזל .
הבעיות שנתקלתי בהן היו לרוב של חוטי הטעינה, אבל גם תקלה בלוח הלחצנים.
בשני המקרים תקלה קלה שבגינה אין טעינה כלל.
סהכ זה מוצר טוב, אבל אין מה לעשות ומוצרי צריכה אלקטרוניים מודרניים לא מתוכננים לשרוד זמן רב...
(המטען שלי עובד כבר 8 או 9 שנים רצוף.)
אסף.
אסף, האנשים "הנחמדים" בשנפ יכלו לתקן לי בתשלום במקום לנפנף אותי.
בגלל שלא יכולתי להמתין קניתי בוש C-7 . בתקווה שלדיקו היבואן ייתן שרות במקרה הצורך.
אתה צודק לחלוטין לגבי השרות. היה הרבה יותר מכובד אם היו אומרים את האמת - שהם לא מתעסקים בזה. אני מנחש שמכשירים באחריות נשלחים להחלפה אצל היצרן מה שאומר שאין להם באמת יכולת לתקן משהו.
אני אישית כבר לא מחפש תיקונים מחוץ לאחריות אצל היבואנים. בשביל זה יש מספיק מעבדות עצמאיות.
אסף.
אולי אפשר להציע לכם גישה שונה?
לדעתי אין יותר שום סיבה למכשיר כזה, הוא פשוט נהיה מיותר.
1- לגבי רכב חונה ללא שימוש - מטען ביתי פשוט של 12V 500-250ma עושה את העבודה (כן כזה שנשאר מאיזה ציד אלקטרוני ישן).
אני (אפילו לא זוכר איך הגעתי לזה) מחבר את זה בטור עם דיודה 1N4007, שמבטיחה הגנה מטעינת יתר , אבל לפי מה שנאמר פה (ע"י חנן למשל), גם אין חשש מטעינת יתר.
2- בנוסף ( 300-400 ש"ח, הרבה פחות מ 700 ש"ח), רכשתי Jump starter . אם יש מצבר שהתרוקן, אני פשוט מניע עם זה ונותן לרכב לטעון מחדש. בנוסף קיבלתי עוד גיבוי לשטח, וגם גיבוי לטלפונים וטאבלטים. מניסיוני בין 80 ל100$ מכשיר לדיזל בעייתי כמו טרופר ו 40-60 דולר למכשיר פשוט שמתאים לסמוראי \ג'ימני.
זו קומבינציה הרבה יותר זולה, והרבה יותר פונקציונלית מהמטענים המסורתיים.
על הפתרון הראשון שלך לא חשבתי מספיק כדי לחוות דיעה
אבל הפתרון השני שהצעת לא מוצלח במיוחד.
אם אתה מגיע למצב שהרכב לא מניע - זה אומר שהמצבר נפרק עמוק מדי.
מחזור פריקה עמוקה כזה מקצר את חייו משמעותית.
מספר מחזורים כאלו - מחסלים אותו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אולי אפשר להציע לכם גישה שונה?
לדעתי אין יותר שום סיבה למכשיר כזה, הוא פשוט נהיה מיותר.
1- לגבי רכב חונה ללא שימוש - מטען ביתי פשוט של 12V 500-250ma עושה את העבודה (כן כזה שנשאר מאיזה ציד אלקטרוני ישן).
אני (אפילו לא זוכר איך הגעתי לזה) מחבר את זה בטור עם דיודה 1N4007, שמבטיחה הגנה מטעינת יתר , אבל לפי מה שנאמר פה (ע"י חנן למשל), גם אין חשש מטעינת יתר.
2- בנוסף ( 300-400 ש"ח, הרבה פחות מ 700 ש"ח), רכשתי Jump starter . אם יש מצבר שהתרוקן, אני פשוט מניע עם זה ונותן לרכב לטעון מחדש. בנוסף קיבלתי עוד גיבוי לשטח, וגם גיבוי לטלפונים וטאבלטים. מניסיוני בין 80 ל100$ מכשיר לדיזל בעייתי כמו טרופר ו 40-60 דולר למכשיר פשוט שמתאים לסמוראי \ג'ימני.
זו קומבינציה הרבה יותר זולה, והרבה יותר פונקציונלית מהמטענים המסורתיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ezraiz
על הפתרון הראשון שלך לא חשבתי מספיק כדי לחוות דיעה
אבל הפתרון השני שהצעת לא מוצלח במיוחד.
אם אתה מגיע למצב שהרכב לא מניע - זה אומר שהמצבר נפרק עמוק מדי.
מחזור פריקה עמוקה כזה מקצר את חייו משמעותית.
מספר מחזורים כאלו - מחסלים אותו.
לא במקרה הצגתי את הפתרון בשלבים, אתה פסחת על הראשון, ולכן נפלת בשלב השני :-)
הצעתי לך פתרון למנוע את הפריקה בחינם או עד 25 ש"ח.
פתרון בדוק, שעובד אצל הרבה אנשים.
אין הרבה מה לחשוב, יש בעיה של פריקה שבד"כ לא עוברת 200ma , ולזה יש פתרון מאוד פשוט. הבעיה היחידה שהטרידה אותי, זו טעינת יתר.
וגם זה כנראה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתי.
ולגבי הפיתרון השני שלך,
קניתי 2 ג'אמפרים כאלו.
שניהם הפסיקו לתפקד אחרי פחות משנה.
המטען של סיטק עובד אצלי כבר מספר שנים.
טעינה נכונה ותחזוקת המצבר היא יותר מאספקת זרם נמוך ובקרה מטעינת יתר.
על זה נבנה כל ההייפ של המטענים החכמים
הייפ זו ממש המילה הנכונה.
שאתה פורק מצבר לערכים נמוכים וצריך להחזיר אותו לטעינה מלאה, יש מקום לכל מני תחכומים.
שיש לך פריקה קבועה של 100-150ma ,וכל מה שצריך זה משהו "שישלים" את אותם 150ma במקביל, כל מטען בסיסי עושה את העבודה, בלי שום השפעה על חיי המצבר.
כל החוכמה זה להמנע פריקה (ואז לא צריך טעינה חכמה).
זה לא מדוייק. המטען המתוחכם נותן פעם בכמה זמן פולסים ש״מעוררים״ את המצבר, מערבבים אותו קצת, מונעים מהתמיסה להרוס את התאים החלשים יותר - וזה יעיל. למצבר שעומד תקופות ארוכות ממש בין התנעות.
אני מכיר מי שבדק לאורך זמן את כל שיטות ההטענה וחד משמעית אומרים שיש הבדל משמעותי באורך החיים של המצברים בשיטות השונות ולטובת המטענים החכמים.
אבל מה שאתה אומר כנראה נכון לרכב שמניע ונוסע פעם בשבוע שבועיים או משהו כזה.
אסף.
אורינ,
ברמת השרון יש מעבדה לתיקוני אלקטרוניקה ג.ו. אלקטרוניקה. עושים פלאים עם מוצרי חשמל שונים ומשונים.
הטלפון שלהם 03-5490667 תתקשר אליהם ותשאל. אם הם מתעסקים עם זה, הם יענו לך שבדיקה עולה X וההחלטה שלך.
אם תרצה להקפיץ לי אותם שאני אעביר אותם למעבדה - בשמחה.
יואב
אגב.. אם למישהו יש מטען כזה מקולקל בדרך לפח, אני אשמח לקחת.
אסף.