8 קבצים מצורפים
בניית קמין (אח) עצים מדוד שמש ישן - עכשיו תורי!
היי,
קראתי וחפרתי על בנייה עצמית של קמין. עושה רושם שזה לא דבר מסובך.
אני מחפש לבנות קמין למרפסת בדירת גג. הקמין יופעל פעמים בודדות ואינו מיועד לחמם את הבית.
אז כמו שקראתי באחד השרשורים, דצמבר-ינואר היא עונת המציאות בתחום הדוד-ים ומצאתי את הבחור הזה ברחבי תל אביב.
ראיתי לא מעט דודי שמש עד שבחרתי את האחד שראוי להעמסה. רובם היו יחסית צרים וגבוהים או ענקיים בכל המימדים. חיפשתי לי גוץ-דוד נחמד שכזה:
קובץ מצורף 112769
המשימה הראשונה הייתה להעיף את הבידוד (לא לשכוח ללבוש ולחבוש את כל אמצעי המיגון בעיקר לנשימה).
את פתח כניסת גוף החימום אני ממיר לפתח כניסת אויר. הוספתי כמה חורים למצבי כניסת אויר שונים. ככה אני משתמש בפתח הקיים ובמכסה המקורי לשליטה על כמות האויר (ממצב כמעט סגור לחלוטין עד מצב ששליש הפתח מכניס אויר). בהמשך אולי אטפל בזה בצורה יותר אסתטית. בנתיים זה יספיק.
קובץ מצורף 112770
רגל מברזלים שהיו זרוקים בחצר:
קובץ מצורף 112771
קובץ מצורף 112772
קובץ מצורף 112774
דלת מצירים שמצאתי בסדנה:
קובץ מצורף 112775
קצת אבנית וחלודה:
קובץ מצורף 112773
אחד מחבר הפורום פינק אותי בארובה באורך 2 מ', קוטר 5 צול (אם אני לא טועה) ופייפ מתאים.
בשלב זה בניתי רגל לדוד וחתכתי את פתח הקדמי. הכל מרותך עם מעט פיקים ואני פתוח לשינויים והמלצות.
מה בהמשך:
1. תא אפייה: חשבתי לעשות תא בחלק העליון להכנת פיצות. טאבון קטן בתא נפרד לחלוטין (לא כמו בתמונה שהעשן עובר בתא אפייה). יש לי אבן מתאימה לתנור פיצות שארצה להשתמש בה. אם אני הולך על זה זה מקטין משמעותית את תא הבעירה. יש איזה גדל מינימלי של תא בעירה? שוב, התנור יעבוד פעם ב.. והוא אמור לחמם 3-4 אנשים שיושבים סביבו צמוד יחסית.
2. הארובה תצא מהחלק העליון של הדוד, צמוד לקיר האחורי. כלומר 2/3 מהחלק העליון יהיה תא אפייה ו-1/3 יוקצה לארובה.
מלבד מדפים פנימיים להולכת העשן בצורת 'S', יש עוד משהו שצריך לחשוב עליו?
3. באיזה צבע צובעים את הדוד בסיום? ספריי חום רגיל?
4. מה הדרך הקלה והזולה לייצר ידית פתיחה? בורג עם חתיכת עץ בקצה?
זה הרפרנס לתא אפייה (כאמור אני לא רוצה לעשן את הפיצה שלי).
קובץ מצורף 112776
עוד רעיונות והצעות יתקבלו בברכה. המגבלה היחידה שאני מציב היא עלות אפסית (מלבד צבע).
רגליים הייתי עושה מברזל זווית שאותו הייתי חורץ בצד של הריצפה עם כיוון הזווית לאורך של כ 5 סמ ואז מכופף אותם ומעגל חלפי מעלה עם פטיש.
באופן הזה אתה יכול בסוף ליצב את התנור רק עם דפיקות הפטיש.
אם תחליט להמשיך בקו שלךבדוק שהוא מספיק יציב...
תגובה: בניית קמין (אח) עצים מדוד שמש ישן - עכשיו תורי!
דעתי אחרי בניה של כמה קמינים קטנטנים:
בנושא האפייה - הייתי פותח עוד תא מעל התא שכבר פתחת, ולא הולך על המכסה הנפתח או התא הנפרד, הייתי מרתך פנימית שני פסים שעליהם תשב האבן -תעשה ככה שהאבן יכולה לצאת כשלא צריך אותה ותעשה ככה שאפשר לשלוף את זה החוצא כמו מגש לנוחות תפעול. לא חייב מסילות או משהו מתחכם, מספיק לדעתי משהו (פסים מלמעלה לדוגמא) שימנע מהאבן להתהפך החוצה ופלאחים שיקיפו את האבן ויחבקו אותה ועל זה ידית קטנה למשיכה.
כאשר הבעירה טובה, אתה לא תעשן את הפיצה. אנחנו מפעילים את הקמינים בחללים שברובם יש רק קיר אחד פתוח - סטייל מרפסות וכאלה, לאחר הבעירה הראשונית אין עשן.
תעשה למעלה משטח יחסית ישר שתוכל להניח קומקום או פלנצה וכו.
אכן הדרך הקלה לידית זה אכן בורג ועץ.
תתקין שעון חום - זה שקלים. תעשן בשרים - זה תענוג.
בהצלחה. אנחנו חשבנו שנפעיל את הקמין פעם ב... קדחת, עבד כל סופשבוע ואנחנו השמנו יופי.
כתבת שאתה מתכוון להוליך את העשן בs. מה המטרה? האם זה כדי לנצל עוד חום?
לצביעת התנור תקנה רבע ליטר "בלקי" של יעקובי ( שחור מט עמיד בחום ) .
היי, שבוע טוב
בסרטון הבא יש כמה רעיונות יפים לטאבון מדוד
https://m.youtube.com/watch?v=57VuJiZE7sQ
1 קבצים מצורפים
תודה לעונים :)
בועז - רעיון מעניין לרגל. מקווה שאגיע גם לזה.
opl - בנושא האפייה, כיוון שאשתמש בכל מיני עצים חלקם שאריות שאין לי מושג איזה תהליך עברו אני מעדיף שלא לעשן את הפיצה ברעלים כאלה ואחרים. התיאור שלך נשמע טוב אבל כרגע אני חושב שאשאר עם תא נפרד. משטח ישר לקומקום רשמתי והולך לבצע. שעון חום זה רעיון מעולה :)
איל מ. - ממה שאני מכיר צריך להאט קצת את בריחת העשן כדי לנצל את החום. לאחרונה שמעתי סברה נוספת שמדברת על זה שמדף מתחת לפתח הארובה מקשה על רוח לדחוף את העשן פנימה. מבחינתי זה לנצל יותר טוב את החום.
Zagi - אפשר להתיז את הצבע הזה עם פיסטולט?
yonim - יש בסרטון כמה רעיונות יפים. אין ספק שזה הסרטון מעט איטי ומשעמם :)
הייתי אצל חבר השבוע וראיתי בעיניים דלת עם זכוכית מחוסמת. הוא קנה אותי, אני הולך על זה. יש טיפים לפני שאני מתחיל לגבי בניית הדלת? היכן רוכשים זכוכית ומה העלות לדלת 30 על 30 בערך?
קובץ מצורף 112862
יאללה לעבודה.
חבל שלא אמרת כשלקחת את הארובות ... אבל זכוכית מחוסמת לתנור עצים היא לא עסק זול .
תן לי מידה שאתה רוצה ואני אגיד לך מחיר ..
חוץ מזכוכית אתה צריך גם חבל אסבסט , אסור לזכוכית לגעת ישירות בברזל - לשם כך שמים את חבל האסבסט .
אתה יכול לשער כמה תעלה זכוכית כזו 30*30?
כדי שאדע שזה לא מוגזם.
קניתי לפני חודשיים זכוכית במידה 45*40 במחיר של 350 שח.
קניתי בירושלים , גבעת שאול מול הדואר המרכזי.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גלעד .ג.
קניתי לפני חודשיים זכוכית במידה 45*40 במחיר של 350 שח.
קניתי בירושלים , גבעת שאול מול הדואר המרכזי.
יותר זול ממה שאני קונה ...
אבל אני מוכר רק זכוכיות מחוסמות תוצרת חוץ .
עימרי בשביל תנור חיצוני תקנה מאיפה שגלעד המליץ ... רק תוודא שהזכוכית היא לתנור עצים ולא לתנור נפט/סולר .
תודה.
יש לי דוד שמתעסק באלומיניום והוא בקשר עם הרבה ספקים של זכוכיות.
לטענתו הוא יכול לעזור, מה אני צריך לוודא בזכוכית שאני קונה?
עובי? עמידות באיזה טמפרטורה?
איך נקרא התהליך?
כבר הרבה שנים מאז שקניתי אבל ממה שאני זוכר יש חיסום לסביב 400 מעלות ויש לסביב ה 700 ( שיותר מתאים לאש גלויה של קמין).
הם חותכים לפי מידה ושולחים לחיסום.
אין לי מושג מה זה חיסום מחו״ל אלא אם הזכוכית מנירוסטה.
נשמע לי מוזר אלא אם המידות מגיעות מוכנות מראש כי אחרי החיסום לא ניתן לחתוך אותה .
אני בזמנו קניתי בבית מסחר גדול לזכוכית בצק פוסט
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zagi
חבל שלא אמרת כשלקחת את הארובות ... אבל זכוכית מחוסמת לתנור עצים היא לא עסק זול .
תן לי מידה שאתה רוצה ואני אגיד לך מחיר ..
חוץ מזכוכית אתה צריך גם חבל אסבסט , אסור לזכוכית לגעת ישירות בברזל - לשם כך שמים את חבל האסבסט .
זה בגלל ההתרחבות של הברזל?
אם אשאיר לה כמה מ״מ מקום בהיקף זה גם בסדר?
אצלי זה קמין נפט שעשיתי לו הסבה לקמין עצים. בהפעלה הראשונה הזכוכית התנפצה.
ששאלתי את הבחור מהמפעל של הזכוכית הוא נתן את ההסבר של בועז בנושא העמידות לטמפרטורה.
הקמין עובד כחודשיים באופן מסיבי כל יום מהשעה 7:00-21:00 (בית קפה בירושלים הקרה) ללא בעיות...
תנור נפט מגיע בערך ל- 700C , תנור עצים יכול להגיע ל1200C .
התהליך שעוברת הזכוכית נקרא חיסום לחום .
מגע ישיר של הברזל בזכוכית גורם להולכת חום נקודתית ועלול לגרום לשבר בזכוכית , לשם כך שמים חבל אזבסט לבידוד .
בד"כ זכוכית של תנור עצים תהיה עבה יותר מזכוכית לתנור נפט ( עצים - באזור ה- 5-6 מ"מ ) .
6 קבצים מצורפים
גנבתי קצת זמן לעבוד על הקמין.
נתחיל מבפנים החוצה.
ריתכתי 2 סרגלים בתחתית כדי שאוכל להניח עליהם רשת להפרדת העפר מהגחלים והאש. הרשת מתוכננת להיות בגודל הדלת כך שאוכל להוציא ולהכניס אותה (ומניח שלהחליף אחרי תקופה).
קובץ מצורף 112890
בניתי מדף אחד מתחת לחיבור של הפייפ. עדיין לא הבנתי אם המטרה להאט את העשן או למנוע מרוח להיכנס. מקווה שהיניקה תהיה מספיק חזקה כדי שהמדף הזה לא יעשה בלאגן שיגרום לעשן לברוח מהפתחים מסביב לדלת. בכל מקרה אני יכול לנתק אותו מבפנים במידה וכן.
קובץ מצורף 112895
חתכתי פלטה עליונה ועשיתי את פתח היציאה לפייפ.
קובץ מצורף 112892 קובץ מצורף 112888
ליד היציאה אני משאיר מקום לפנג'אן תה (ידעתם שבכלל פינג'אן זה הכוס בלי ידית ולקנקן קוראים ג'זווה?).
בחלק הקדמי אני הולך לייצר את תא האפייה סגור עם מכסה שיבנה מהכיסוי המקורי של הדוד.
קובץ מצורף 112894
עדיין לא הבנתי איך אני בונה את המסילות והאטימה לזכוכית. זקוק למעט עזרה (תמונות / הסברים).
תודה לכולם על התמיכה :)
פנג'ן - אכן זאת הכוס של הקפה
עד כמה שלי ידוע הכלי שבו מבשלים את הקפה נקראה בקראג' (bakrag)
Sent from my Power using Tapatalk
אם איזה דיזה אפשר להתיז את הבלקי של יעקבי?
1.7 שמתאימה לצבע יסוד מספיק גדולה?
במידה וזה לא ילך, אפשר לדלל אותו איכשהו?
למה להתיז ?
תצבע עם מברשת ומייד אח"כ תדליק את התנור , הצבע יראה מצויין .
חוץ מזה שצריך "לשרוף" את הצבע בפעם הראשונה .