Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
אז אתם בעצם אומרים שזה טוב או ג׳יפוקליפסה?
עוד חרטבונה מבית היוצר היצירתי הישראלי.
עוד לפני שקראתי את הנוהל, באמת כבר אין לי כח להתעמק במשהו שבטח ישתנה עוד שבוע, יש אפשרות להתקין בלי זיוני מוח קיט הגבהה מאושר התקן הגרמני כמו הקיטים 3.5 של RE?
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
עוד לפני שקראתי את הנוהל...
קרא! חשוב! גבש דעה!
ואז, אולי, הגב.
איזה נפלא היה האינטרנט אם היה מתנהל ככה, לא?
טוב, אז זו דעתי לאחר שקראתי באופן ראשוני את כל המסמכים.
בכללי נראה לכאורה שהראש שלהם נכון והם באו לפתור בעיה בצורה מושכלת.
אממה, אלוהים נמצא בפרטים הקטנים...
לא ראיתי בשום מקום BASE LINE...
נניח רכב עם IFS - 50 ממ בקפיץ? בפנסים? בגג?
ביחס לאיזה מידה משווים?
לא מצאתי שהם מקבלים למשל קיטים שנבדקו ואושרו על ידי מעבדה בנלאומית מוכרת.
רוצה לומר שכל הקיטים יבדקו פר רכב במעבדה ישראלית לפי נוהל לא פשוט למיטב הבנתי.
מה שיקרה בפועל להערכתי הוא שרכבים שלהם שוק קטן בארץ כמו רכבים קצת מיושנים או שנמכרו בארץ במספרים קטנים, לא ישתלם ליצרן הישראלי להתעסק איתם.
בכל מקרה יש להניח שעלויות אישור ערכות כאלו יהיו לא זולות (וספק אם המעבדות ירצו בכלל לקחת עליהן אחריות) והמחיר יתגלגל על הצרכן.
עכשיו התפוח אדמה הלוהט לא במגרש משרד התחבורה.
כתבו נוהל יפיפה אבל לא ממש ישים...
שוב, סוג של חוק לספורט מוטורי
הלוואי ולא הייתי קורא.
סתם ביאסת אותי לפני השינה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
איך זה משפיע על התקנת חלקי מתלה חלופיים ללא קשר להגבהה?
לדוגמה החלפתי בולמי זעזועים. או החלפתי קפיצים ללא הגבהה.
ספרי שחור וקצת אבק לפני התקנה.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
1.3.17 ו 1.3.18
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
איך זה משפיע על התקנת חלקי מתלה חלופיים ללא קשר להגבהה?
לדוגמה החלפתי בולמי זעזועים. או החלפתי קפיצים ללא הגבהה.
איך זה בכלל קשור לסוגיה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
איך זה בכלל קשור לסוגיה?
הקשר הוא שעכשיו אני חושש יהיה צורך באישור לכל דבר.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
לא מצליח להבין את קו ההגיון הסה אבל ניחא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
קרא! חשוב! גבש דעה!
ואז, אולי, הגב.
איזה נפלא היה האינטרנט אם היה מתנהל ככה, לא?
ולפעמים... כל ההליך המסודר הזה, שפירטת אותו, לא שווה ערך לאינטואיציה בריאה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
...
עוד לפני שקראתי את הנוהל...
ולשם שינוי, אני מסכים עם כל מילה של בועז...
ובלי אי הסכמה, הרי אי אפשר...
וזה אחרי שקראתי, חשבתי, גיבשתי ו.. ישנתי על זה איזה יום.. להירגע.
אני לגמרי לא מסכים עם הניתוח שלכם, אתם שם בג'יפולוג:rolleyes::
א) "ובכן, נראה שההיגיון ניצח, וברישיון הרכב תהיה רשומה הערת קוד חדשה, 2303, "מותקנת ערכת הגבהה עד 50 מ"מ". פשוט וברור."
ברור אבל לא פשוט בכלל.
נראה לי שפיספסתם קצת את הסעיף הרלוונטי בנוהל H-02-2016 - בנספח ב' יש מקום מפורש (= דרישה מפורשת) לרשום את מקט ההגבהה.
בנוהל H-01-2016, בסעיף 5.(הוראות כלליות), מצויין בפירוש שנדרש "תיק מוצר" (שכולל את כל הרכיבים) - זה אולי קצת יותר ממעניין למשתמש הקצה..
ב) בקיצור, לעניין זה.
אני לא יודע מה ציפיתם שירשם ברשיון ולא מבין איזה אהיון בדיוק ניצח אבל זה בכלל לא פשוט (ברור זה דווקא כן).
ברגע שיעלה הצורך (וזו עוד נקודה שכבר העלו פה, בערך..) "משתמש הקצה" יצטרך לספק את מק"ט ערכת ההגבהה שמותקנת אצלו ומתיק המוצר (שבטח גם כן יצטרך להביא העתק ממנו, שהרי חובת ההוכחה עליו וכבר דיברנו על זה..) ולהוכיח שלא שינה דבר וחצי דבר ממה שרשום שם.
אם הכל מתאים - אחלה לו. סתם טורטר.
אם לא - ...
ג) "להבנתנו, המשמעות היא שעד ה1.3.2018 מכון רישוי אמור לאפשר לכל רכב מוגבה (ותקין, כמובן...) לעבור טסט (!). כמו כן, יש כאן הכרה ברורה בצורך ובאפשרות להסדיר את מצבם של רכבים מוגבהים."
לא מובן לי, למה הגעתם להבנה שכזו.
אולי, בפועל, "לא יתעסקו איתמנו יותר מידי" אבל בהחלט אין פה כל אישור לנסוע עד 2018, כמו שבא לנו/במצב הקיים.
אין פה שום הבדל מהמצב כיום.. גם כיום אסור לבצע שינויים והכל נתון לשיקול דעתו של הבוחן או הבודק.
וגם אם "לא יתעסקו איתנו יותר מידי"... מדובר בהגבהה של עד 5 סמ'.. קצת פחות משני אינץ'... מי שעל פניו יש לו יותר (= הרבה מאיתנו), לא יוכל להגיד שיש לו עד 2018 לאשר את מה שקיים ברכב...
תחשבו על זה טיפה.. לפני שמבליטים בשחור את ה...שטות הזו.
ד) וזה מביא אותי (חזרה) לעניין שכמה העלו, ושעלה בשירשורים/פוסטים הקודמים.
איך ומאיפה מודדים 5 סמ' (מזכיר לי את יודל'ה, שהיה אחראי על הרישום ולו הסמכות הבלעדית איך למדוד..).
ואל תגידו שזה חשוב רק ליצרנים/מתקינים (ולא למשתמשי הקצה..), שתפקידם לספק חתימה...
בטסט, כשהבוחן יחליט ("לפי העין", משום שאין התייחסות בתקנות) שיש לך "גדול" יותר מהמותר, תתחיל מסכת האישורים הנדרשת.
ופה אין שום מקום לשיקול דעת או שיכנוע - יש מק"ט!
ואם מישהו חושב שינפנף לבוחן/בודק ברשיון "כתוב שיש אישור - סתום ת'פה!) וייצא עם טסט לרכב עם הגבהה של "3.5... בהצלחה.
ואני כבר רואה את הויכוחים המתוסכלים של "נשבע לך שלא נגעתי בהגבהה.. ככה התקינו לי", עם בוחן שאומר "נראה לי יותר מ-5 סמ').
ה) "בראבו. הדלת נשארת פתוחה להגבהה של יותר מ50 מ"מ בתהליך פרטני. מורכב, יקר, אבל מוגדר ואפשרי לביצוע. נקודת אור משמעותית לעתיד תחביב הג'יפאות בארץ."
באמת בראבו.. איזה חידוש - העשירים יוכלו לאשר איזו הגבהה שרוצים.
רגע - אנחנו לא עשירים!
ורגע נוסף - גם עכשיו אפשר!
וואללה.. איזה בראבו אני מפספס פה?
ו) "טוב יותר, גרוע יותר, ימות המשיח או ג'יפוקליפסה? הדעות חלוקות, כתמיד, בין האופטימיים לפסימיים. ימים יגידו."
ימים יגידו? אולי נחכה שהאבק ישקע?
בוקר טוב לכולם - הימים אמרו, אם לא שמתם לב.
ז) האמת, חזון אחרית הימים.
אני מסכים עם בועז ועם דרור, באותו פוסט:(.
חרטבונה מבית היוצר הישראלי (בועז) - והמצב חרבנה (תירגום לעברית, של הדעה של דרור).
חבורה של דבילים שאפילו לדפוק את האזרח כמו שצריך (שנראה שלפחות השקיעו במחשבה... שיהיו רציניים) לא מסוגלים לעשות.
שלא לדבר על לאפשר לו להגביה.
ח) ועוד מילה, שלא אמרתי אז, כשפורסמה הכתבה ו"ירדו" עלי שפספסתי או לא הערכתי כמה טוב לנו.
בארץ הנורדית ההיא(לא זוכר איזו.. ולא משנה), בכתבה עם הסוזוקים, יש לך אפשרות לקחת את האוטו (על גרר) ולנסוע בלי רישוי בשטח.
ואתה יכול להגביה ולשנות ולשחק ולהנות ולטייל (שם זה מוגבל, בכל זאת אירופה, אבל פה...), כל זמן שאתה לא על הכביש.
היום הייתי קונה את זה - היום.
נוסע בגרוטאה עם טסט (ווו גרירה ברשיון!) על הכביש ונהנה בשטח מרכב "כמו שאני רוצה".
וכל זאת, נמרוד... לעניות דעתי הצולעת:rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא מצליח להבין את קו ההגיון הסה אבל ניחא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
איך זה בכלל קשור לסוגיה?
בעקבות השאלה שלך, מיספרתי את הפסקאות שלי..
לזה בדיוק התייחסתי בפיסקה ד) - עכשיו תצטרך להביא אישור... שזו לא הגבהה.
למה? כדי לכסות התחת... "לא יודע אם זה מקורי/חליפי בגובה רגיל - תביא אישור, למה לי, בעין, נראה גבוה/לא מקורי.."
בערך כמו ששלחו את חנן להביא אישור מקורי (השד יודע ממי)..
ותמשיך לחפש הגיון:rolleyes:
ברנרד,
אתה מנתח את הסיטואציה מבחינה משפטית אבל אנחנו יודעים שיש גם פרקטיקה בסוף.
אני ניסיתי להבין לאן המסמכים האלו לוקחים אותנו בפן הפרקטי...
גם לרכב מקורי יש תקינה ומפרט אבל הנתונים לא נגישים לגורמים בקצה השרשרת וכאן אעצור.
הוויכוחים אכן יתגברו ולך תביא אישור שאין לך אחות צפוי להיות נחלתנו מצד המקשים בעוד האדישות תגבר אצל המקילים. צריך כסתח.
חוצמזה בוא נזכור, מדובר על 50 ממ. מי רואה גובה כזה על גיפ?!
תחשוב על הפרקטיקה.
הבעיות שאני רואה הן בתחום האישורים.
ראשית מדובר על ... ספיסרים לרוב. פה ושם קפיץ או בולם אבל זהו.
הפרוצדורה לאישור די מסובכת לפי הבנתי.
אני די מוטרד מהעניין הזה.
עוד דבר שהזכרנו - איך ואיפה מודדים.
50 ממ בקפיץ זה לפעמים יותר בגחון.
אני כן מצליח להיות אופטימי. אני רואה מגמה חיובית במשרד התחבורה.
אני לא יכול לומר בשום אופן שהנוהל מטופש או מרושע כי הוא לא.
הבעיה היא בנסיון הישראלי לשלוט ברגולציה באופן מוגזם.
זה יוצר תסבוכות מיותרות
אגב, בחיי היום יום ובפרקטיקה של כל העיניין הזה לטעמי יוקל למרביתנו.
זה יעלה באיזה מס או שוחד כרגיל אבל הלחץ עלינו ועל מכוני הטסטים יפחת במידת מה
התקשרתי היום לאספיר לברר אם ניתן לקבל אישור מהם על הגבהה.
התשובה מהשירות לקוחות הייתה די בסדר, מכיוון שהגבהה הותקנה אי שם לפני 15 שנים, צריך להגיע עם הרכב לבדיקה ובמידה והבולמים תקינים יונפק אישור. עלות הבדיקה 200 ש"ח. סה"כ לא נורא.
בסוף לא תקבל איושר מאספיר כי הגבהה מלפני 15 שנה כבר שקעה... יגידו לך שאין הגבהה וזה לא תקין :-)
לדעתי אחת הבעיות העיקריות בטסט תהיה המדידה. כמו שמודדים זיהום ע"י המחשב עם פרמטרים ברורים וכנ"ל אורות דרך, ברקסים ועוד. כך, אי אפשר לבדוק הגבהה לפי העין. גם לא עם מטר. זה לא קביל בבית משפט. ואלו שיבואו עם רכב עמוס, יגידו להם להוציא הכל מהרכב? בקיצור, לדעתי ניתן רק לאשר סטים מסויימים ולא מדידות בטסט של גובה. אם הסט מאושר ורשום ברשיון אז הם יהיו חייבים להעביר.
- - - Updated - - -
ובמחשבה שניה, על צמיגים יבשים ושחוקים כן מכשילים לפי העין, אין דרך אוביקטיבית לבדוק... הממממ......
רק הערה לתגובה האחרונה ועוד כמה שהיו קודם בנושא זה.
הבוחן חד משמעית לא נדרש למדוד. לא את הגובה ולא את ההגבהה. הוא נדרש לבדוק אך ורק שהרשיון כולל הערה שהרכב מוגבה... במידה ונדמה לו שהוא מוגבה. ולכן אני כן צופה בעיה דווקא למי שלא מוגבה.
לגבי הפסימיות שלא יהיו אישורים לכלים מוגבהים בדיעבד - זה הכל ביזנס. הם ייתנו אישורים בשמחה כי על כל 10 ג׳יפים שייכנסו לקבל אישור, לפחות ל5 יחליפו בולמים נוזלים. וזה טוב פעמיים. גם לעסקי הבולמים וגם לבטיחות בדרכים.
והנה קיבלתם תשובה ממתקין / יבואן ועדיין ממשיכים לומר ״לא יהיה״ ו ״ אכלנו אותה״ ו״יעלה הון״... כשאספיר בעצמם אומרים שיעלה 200 שקל אם הכל תקין. גם זה לא טוב?
שורה תחתונה עוד חזון למועד ולא ברנרד... האבק עוד לא שקע אבל-
- משרד התחבורה מכיר בזכותם של בעלי רכב שטח להגביה אותו. זה שינוי דרמטי ביחס של הרשויות לנושא.
- יש נהלים שמסדירים איך עושים ואיך רושמים והפרקטיקה שלהם לא מסובכת ולא יקרה ליישום, אפילו למי שכבר התקין.
- מכוני הרישוי הונחו לבדוק רק את הרישום של המתקין ברשיון ולא להיכנס לציציות. ממש כמו בהתקנת כננת. לא ראיתי בוחן רישוי שולף דינמומטר ומודד כוח משיכה בכריכה ראשונה כדי להעביר טסט.
אז נכון שאולי עדיף היה שהכל יהיה מותר ונוכל לעשות מה שבא לנו. אבל אנחנו לא גרים במדינה ההיא.
במדינה הזו המעבר מ״הכל אסור וכולנו עבריינים״ ל״ככה מותר וגם את העבריינים הותיקים מזכים״ - המעבר הזה לדעתי הוא דרמטי. ומעודד.
ואני מזכיר לכם שהיו כאן כמה רואי שחורות סדרתיים שלפני כמה שנים הפצירו וכתבו וביקשו שמשרד התחבורה יעשה את השינוי הזה. אז הנה. אבל עדיין זה לא טוב.
אסף.