היום נסעתי בכביש 6 חזרה מהעבודה .
ראיתי שייירה של דיפנדרים לבנים , ואני חושב שהיה להם מספר צהלי .
היתכן שצה"ל משביח אותם ועדיין משתמש בהם ?
Printable View
היום נסעתי בכביש 6 חזרה מהעבודה .
ראיתי שייירה של דיפנדרים לבנים , ואני חושב שהיה להם מספר צהלי .
היתכן שצה"ל משביח אותם ועדיין משתמש בהם ?
אם כבר שאלות על צבא אז לפני שבוע פגשתי רנגלר צבוע בצבע אזרחי כהה ועם מספר צבאי שחור...
מעניין מי סידר לעצמו רכב צמוד כזה או למה רכב חום אינו חום
יש הרבה כאלו , הם מושבחים בנצרת .
אם אתה מגיע למתחם דוד'ג בנצרת תוכל לראות אותם .
בועז אצלנו ביחידה היו רנגלרים כמו שראית ללימוד נהיגה...
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
איך אני מת על הקונספירציות פה...
בועז, הקשר היחיד בין המשפט שלך למציאות הוא שזה אכן מעניין. משם ואילך... אירבול מוחלט.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
קונספירציות?
שחיתות או בזבוז בצבא זה לא משהו נדיר כל כך...
מה זה ג׳יפ לעומת צוללת ובאמת מה לנו כי נחשוד בכשרים
הבעתי פליאה בסך הכול על גיפ יקר מאוד שלכאורה לבוש בבגדים אזרחיים ולא נראה שמשמש לצורך מבצעי צבאי.
לכאורה כמובן
נחה דעתי אבל.
לימוד נהיגה על רנגלר זה ממש לא ביזבוז.
רק שלא נראה יחידות במבצע בקיץ רצות לשנורר תרומות לציוד לחימה באופן מבזה
כל הצבא הצטייד עכשיו ברנגלרים בצבע אפור כהה כרכב למג"דים וכו' במקום הסופה 3 ו4 שייצורן הופסק. אני לא בקי לגמרי במפרט, אבל כל רנגלר כזה קיבל השבחה אצל אספיר הכוללת מיגון תחתון ושיפורי מתלים. כמו כן, בשונה מהרנגלרים הירוקים של ההיתרים, הנ"ל אוטומטיים ולא ידניים. רכב חום כבר לא בהכרח חום מכיוון שהבינו שאין באמת צורך לצבוע את כל הרכבים של הצבא בצבע קקה הידוע לשמצה, ופשוט מזמינים אותם מראש בצבע אפור כהה. ע"ע דודג' ראם והפורד F350 שיש בצבא כמו זבל.
אם אם טועה הרנגלרים הצבאיים האלו הם בנזין? הגיוני?
בועז,
״רכב חום״ זה הגדרת סעיף רכש שאין לה קשר לצבע הרכב.
זה אומר שהוא נרכש בכספי סיוע. בארץ או ישירות מחול, והמיסוי שונה מרכב צהוב.
זה גם אומר שאם ירצו למכור אותו הלאה. אז בתהליך האיזרוח יצטרכו לשלם עליו הרבה מיסים, ולא בטוח שזה בכלל ישתלם.
אם מישהו ירצה להוציא אותו למכירה ״על הכביש״ ולא כערימת מתכת.
לא שחיתות ולא קונספירציה.
בועז. אתה כאילו ״רק״ מביע פליאה אבל בדרך זורק רפש בלי הבחנה.
אני אפילו לא מתכוון לצטט מה שכתבת.
זאת התבטאות מגעילה ומכלילה ומשמיצה - אין לה מקום כאן. הדיון הוא על ג׳יפים.
אסף.
אסף אתה יכול לנסות לענות לעניין. למה אתה לוקח את זה אישית?
מדוע כספי הצבא מתבזבזים על רכב יקר בדיגום אזרחי לחלוטין ( אין מתקוני אנטנות וכו כפי שיש על רכב מגדים).
מחר רכב א׳ יהיה לוטוס וזה גם יראה לנו סביר?
מילא הצבא היה מביא תוצאות ולא היה משנורר תרומות לציוד לחימה ואוכל בכל מבצע.
אני כאזרח שלא מבין הרבה חש שסדרי העדיפויות לא נכונים.
דבר ראשון - רנגלר לא רכב יקר וגם לא יוקרתי ביחס לרכבי שטח, בארץ מוצאו הוא נחשב הכי פשוט (מבחינת יוקרה ).
דבר שני - האמריקאים נותנים לנו אפשרות לבזבז את הכסף שלהם רק עבור מוצרים שנרכשים אצלם - זה כספי משלם המיסים האמריקאי.
שלישי - מאז ומעולם היו רכבי מנהלה ורכבי סיור, בעבר אפילו הגפ״ס המיתולגי שימש כרכב ת״ש רשמי לדרג מ״פ.
אין מתקונים לאנטנות קשר - כנראה כי התקדמנו קצת טכנולוגית והיום לא צריך מכשירי קשר בגודל תנור אפייה ...
באופן אישי הייתי מעדיף שלא נקבל את כספי הסיוע, לדעתי זה כבר מזמן מזיק לנו מהרבה סיבות, אבל בהינתן שזה המצב אז רנגלרים מנהלתיים זה לא רכש רע.
יש מתקונים. או שלא ראית, או שהרכב היה בתהליכי חיול.
סוף סוף הצבא עובד עם קצת הגיון, ולא קונה פג'ארואים בחצי מיליון שקל (אחרי דיגום) שמתפרקים אחרי רבעון בצירי טנקים, ועדיין יוצאות אמירות כאלו? הרי ידוע גם לך שכבר אין רכבי שטח הגיוניים לקניה חוץ מהרנגלר במחיר נורמלי (או שאתה רוצה לראות מחט בג'ימיני?), והעובדה שניתן לרכוש מכספי סיוע - רק מוסיפה.
האנשים שנוסעים ברכבים האלו ממש לא ראויים ליחס הזה ולאמירות האלו.
אתה יודע מה? בשביל הספורט. מה בועז אברהמי היה קונה? להזכירך הרכב הזה ממשיך שושלת ארוכה של רכבי ב' למפקדים. בלייזרים, טרופרים, פאג'רואים... איך היית ממשיך?
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
אני לא נגד רנגלר בצבא כרכב שטח .
אני נגד רנגלר כרכב ת״ש בדיגום אזרחי עם מספר שחור.
אם הוא היה מדוגם כמו הסופות לא הייתה בכלל שאלה
בועז אם רכב לא צבוע ספציפית בחום-קקה אז זה דיגום אזרחי??
אתה יודע, מותר לסגת מאיזו שטות שנפלטה לך בטעות, זה לא בושה :rolleyes:
מודה ועוזב ירוחם
רכב כזה בלי אנטנות זה לא רכב מבצעי.
שטות?
בעיני ממש לא
אבל זה לא באמת העיקר אלא מה שמעיד על סדרי העדיפויות בצבא וזה מצטרף לעוד תהליכי רכש לא תקינים שנידונים עכשיו בתקשורת ולשנורר של החילים לציוד לחימה ולתוצאות
הלחימה שהצבא מביא בעת הזו.
הצבא עדיין פרה קדושה
רכבי ת״ש הם מזמן לא עם מספר שחור .
רכב כזה מקבלים לצורך נסיעה בשטח, לא משנה מה הדיגום שלו.
לפני שנים הג׳יפ הצבאי ״שלי״ היה עם מספר צהוב ובלי שום סממן צבאי ולא הייתי בשום עמדת כוח או אפשרות לבצע שחיתויות, סתם חייל.
הפעם לא צריך.