מישהו מכיר, מניסיון?
צמיגי אנטרס תוצרת סין, 2 פליי בדופן:
קובץ מצורף 113698קובץ מצורף 113699קובץ מצורף 113700
Printable View
מישהו מכיר, מניסיון?
צמיגי אנטרס תוצרת סין, 2 פליי בדופן:
קובץ מצורף 113698קובץ מצורף 113699קובץ מצורף 113700
הרזרבי שלי שייך לחברה האלמונית הזו.
חדש טרם נעשה בו שימוש.
ערן CJ
תבדוק hifly
גיתאי,
לסופה?
כן לסופה
המחירים של כל המותגים הידועים זינקו וזה מרתיח. כאילו שאתה קונה זהב טהור...
חשבתי לתומי שאם מותגים סיניים כמו Kenda הוכיחו שסיני לא בהכרח שווה זבל, אבל למה לא לתת גם לאלה צ'אנס.
מצד שני מותג אינדונזי שקניתי לפני שנה וחצי ונראה מבטיח למדי - אכילס - הכזיב בענק.
- - - Updated - - -
תסביר אמיר, תורת הנסתר...
אם אתה כבר בודק סיני. יש לי נסיון טוב מאד עם המותג הזה.
כמה הוא עולה גיתאי? ומה באמת המחירים הנוכחים של צמיגי 33/12.5R15? עשית כבר סקר שוק אז שטף (ואם הצמיגים שאתה מחליף מחזיקים אויר בערך- אז אני אשמח לגלגל עליהם את הCJ שלי עד השלב שהוא יצדיק צמיגים חדשים)
לא מכיר.
איזה מידות יש להם?
אסף.
קפיצת המחיר היא לא בגלל המידה, אלא בגלל התנודתיות הבלתי-ניתנת לחיזוי של מה שברלי קורא "בורסת הצמיגים".
היום ככה, מחר ככה-פלוס (או מינוס). למה? ככה.
המידה שמדובר בה היא 33/12.5/15.
את אנטרס ניתן להשיג ב-650 שקל חתיכה על האוטו.
קופר 900, מיקי ובי-אפים 1,000 וצפונה. אפילו הביגהורן הוותיקים, שהם לא בדיוק פאר היצירה, לא זולים.
לעומת זאת חבר מפה קנה רביעיית בי-אפים 31 ב-750 שקל חתיכה על האוטו, לפני כמה חודשים.
כל הפנצ'ריות אומרים שהמוכרים עלו בכ-20% לכל הפחות.
אגב קומהו, שכבר הרבה זמן לא ראיתי, אחד המאכערים טוען שיש פאק בפס ייצור החדש ולכן הם נעלמו.
יש לי זכרונות מאד טובים, וגם ספייר מצויין, מהנקוק. מישהו מכיר מחירים, שמע?
נמרוד - צר לי להשבית, אני מחליף רק זוג. הקדמיים שלי האינדונזיים במצב מצויין, אז אל תעלוז עדיין.
אני עדיין בדעה הפולנית שגורסת ש"רק מה שעולה כסף, גם שווה כסף". וש"מה שזול, בסוף יוצא יקר ולהיפך". לכן אני בעד להתאמץ קצת לטובת השקעה גדולה יותר בצמיגים איכותיים מליגת העל. מצד שני, אני לא מכיר צמיג שטח מלא, כולל האיכותיים והיקרים ביותר כמו טויו ושות', שלא הצלחתי לקרוע ולהשמיד מתי שהוא.
אבל דבר אחד ברור - אני אעדיף כל צמיג חדש וטרי - אפילו סיני או אינדונזי, על פני כל צמיג אחר, כולל ממותג נחשב ויוקרתי, אם הוא ישן/יבש/שחוק/קרוע/קוביות חסרות/דופן נגוסה/מתוקנת/מולחמת וכו'.
ילדים יקרים, תפנימו - צמיגים זה החיים שלכם. בצמיגים לא משחקים.
צמיגים זה משהו שצריך לעקוב אחריו, לתחזק אותו וכשהוא מתחיל להתעייף - להחליף אותו באופן יזום. בצמיגים אין דבר כזה "תחזוקת שבר", כי אם צמיג כושל, יש מצב שתשלמו על זה בחיים שלכם.
גם אם הג'יפ נוסע רק פעם בחודשיים לטיול, אני לא מוכן שהחוויה תיפגם/תתקלקל בגלל משהו, בטח לא בגלל פנצ'ר. שלא לדבר על ההשלכות הבטיחותיות.
איך המקסיס טרפדור?
לא מצאתי יותר מדי חוו"ד פה
כמה זמן אצלך בטרופר?
בקהילת סוזוקי מישהו כתב:
"כשהוא חדש הוא צמיג טוב ואוחז יפה.
אחרי שנה קצת פחות, תלוי בסוג נהיגה שלך. הוא נשחק בצורה לא שווה וגורם לויברציות לא נעימות בלשון המעטה."
אני עם 8060 כבר די הרבה זמן.
בס"כ מאוד מרוצה - הורגש שיפור בהחלפת הצמיגים - אחיזה טובה בכל שטח (אולי מעט פחות בבוץ שחור), שקט בכביש, לא איבד קוביות או חלקי גומי עם השנים.
מצד שני, אין לי הרבה ניסיון עם צמיגים אחרים...
(הסופה אצלי 8 שנים מתוכן 5 עם ה8060).
תודה לכל המגיבים.
המצב מסתבר די בטטה למידה 33/12.5/15:
- מקסיס - 775-980 ש"ח, יש רק 764 שאני לא מת על האחיזה שלהם, בלשון המעטה
- קופר STT - מתחיל ב-890 ומעלה
- ניטו Grappler - צמיג חדש בארץ, נטען שהוא מבית טויו. 850 ש"ח
- גודייר רנגלר MT (הדגם הישן) - 930 ש"ח
הסינים:
- קנדה - 675 ש"ח, הדעות חלוקות ויש גם טענה שהם קטנים משמעותית מהמידה הנקובה
- Antares - לא מוכר, 650 שקל
- Windforce - קצת פחות מ-600 שקל
מתלבט... :confused:
ניטו זה מותג שהולך טוב באמריקה, יכול להיות מעניין. יפאני, כנראה קשור באיזשהו אופן לטויו - הנדסת מותגים. שאנון קמפבל נוסע על ניטו ומנצח, אז כנראה זה טוב... אם זה דומה לצמיג שאתה קונה.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1487017147
אישית, מההיצע שכתבת, הייתי הולך בלי היסוס על הגודייר MT/R הישן. היו לי ארבע סטים כאלו במהלך השנים, שלושה 31 ואחד 33/12.5R15, הנסיון שלי איתם מצויין והמחיר הוא בערך מה ששילמתי על 33 לפני עשר שנים, מצטער שאני הורס את תיאוריות הקונספירציה לגבי עליית מחירים.
אלה הניטו המדוברים:
http://www.tireclub.co.il/33X12.5R15-6PR-108P-TL.html
אם הם כבדים כמו הטויו, זה ירוקן מהר יותר את הארנק שלי בתחנות דלק - כאשר כבר היום הוא מתרוקן מהר למדי על מנוע עצל.
איך הגודייר מבחינת משקל?
אחד השיקולים לטובת צמיג סיני, זה דווקא הנסועה בטרשים קשים - כואב הלב לחתוך צמיג של 900 שקל...
גיתאי. תבדוק טוב. אין גודייר MT. רק MT/R.
אסף.