-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
**** נגזר מתוך הדיון http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/102877
וינדלר זכה להיות הראשון במשרד הרישוי בחיפה לעבור את תהליך הרישוי על פי תקנות ההגבהה החדשות.
נא להשאיר את הדיון הזה ענייני, את הויכוחים להמשיך בדיון המקורי. - תודה, המערכת ****
כמו בחלם ...
תקינה יש , אישורים יש , משרד רישוי ?
אז יש ברשותי את כל הטפסים והאישורים הנדרשים ע"מ לקבל שורה מזורגגת ברשיון .
ביקור ראשון במשרד הרישוי בעפולה ...
אחרי המתנה של חצי שעה הפקידה מסתכלת על הטפסים ושואלת "מה אתה רוצה שאני אעשה עם זה ?"
כל ניסיון להסביר לא הוביל לשום מקום .
אמרה לי "סע לחיפה" .
מגיע למשרד הרישוי בחיפה .. תור איימים .
אבל מה לא עושים בשביל לקבל פאקינג אישור כאשר בעוד שבוע וחצי יש לי טסט .
אחרי המתנה של 130 אנשים , ממש בנונשלנטיות אומרת הפקידה "אני לא מבינה כלום ולא מבינה מה אתה רוצה "
ועכשיו אני כבר עצבני .. ומסביר שיש תקינה והם צריכים להפיק לי רשיון עם רישום הגבהה .
כמובן שגם הניסיון הזה לא צלח , והופנתי לבוחן רכב .
אחרי שהוא קיבל עלי את הג'ננה (ועוד ברוסית ) קילל את הפקידות שהם לא מבינות כלום וצילם להם את ההוראה של משרד הרישוי .
אתם מתארים לעצמכם שפה ניגמר הסיפור ? ברור לא !
הפקידה אומרת לי "מה אתה רוצה , עכשיו אנחנו צריכים לעשות ישיבה , לקבל הדרכה , מה חשבת לעצמך ? "
ואני עוד דקה מכניס להם טיל גרעיני למקום ובקול רגוע אומר "אבל התקינה היא מ 1.3 לא היה לכם זמן ללמוד יומיים אחרי ? אנחנו ב 14 לחודש ."
כמובן שכמעט הזמינו לי ניידת .
בקיצור כלום ושום דבר .
ככה מנהלת לה מדינת חוק !
מחר אני מתכוון להגיע בבוקר לפגישה עם המנהלת .
איזה כיף .. לפחות בזה אני ראשון .:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad ::mad:
-
2 קבצים מצורפים
רציתי לשתף אתכם במסמכים ודוגמאות הנידרשים לשם קבלת האישור הפורמאלי .
1.דוח כיוון פרונט - מקור (הדוח צריך להכיל את המדידה לפני , ומדידה אחרי ) , דוח לא ממוחשב וללא קבלה לא יתקבל .
2.אישור על כיוון אורות - מקור (רצוי שתהיה גם קבלה )
3.החלק המעניין יותר הוא דווקא אישור המתקין וההתקנה .
מדובר בחבילת מסמכים שכוללת 6 מסמכים המתארים את הבדיקות שנעשו לרכב ובאילו כלי מדידה השתמשו ( צלמתי להנאתכם חלק
מהמסמכים ).
כמובן פירוט מלא של הקיט
4.צילום של הרכב + צילום של מספר השילדה
קובץ מצורף 113729קובץ מצורף 113730
-
1 קבצים מצורפים
בוקר נוסף במשרד הרישוי והפעם מפגש עם מנהלת .
אז ברוח טובה הסברתי את הסיטואציה , היא אפילו ציינה בפני שאתמול יתר הבנות העבירו לה את המידע .. שלא למאר ממש המתינו לי הבוקר.
עברנו על התקינה ועל המסמכים יחד , אפילו המסמכים שלי ילקחו להדרכה ולשמש כדוגמה .
מה שאומר בפועל שבמחוז חיפה והעמקים אני כנראה הראשון .
מבחינת משרד הרישוי מעניינים 2 מסמכים בלבד
1.אישור מתקין
2.אישור מכון תקנים או מעבדת תקנים (במיקרה שלי (אספיר ) זה הטכניון.
סה"כ 6 עמודים .
* כיוון הפרונט והאורות הוא חובה של המתקין , כך שאם הבנתי נכון הם לא רלוונטים להצגה כאשר מגיעים למשרד הרישוי .
מי אמר הערה ברישיון ????? 2303 ???:p
המציאות בפועל קצת שונה .
למיטב הבנתי (ובפועל ) משרד הרישוי ממש לא ערוך לסיפור ולכן בשלב הזה לא תופיע הערה על הרישיון עצמו אלא ניספח .
הניספח הזה ישרת את בעלי הרכב בכל טסט מהיום . (אני מעריך שאולי בעוד שנה תרשם שורה בדומה לכננת ווו גרירה ).
כרגע התוצאה היא :
קובץ מצורף 113733
-
אישור המתקין\ואישור מכון התקנים הוא ליבה .
הסט+ הבולם +דגם הרכב צריכים להיות מאושרים כקיט מלא .
מיזוגים של בולמים וקפיצים של חברות שונות שלא עברו את האישור ככקיט לא יוכלו לקבל את האישור.
לאחר ההתקנה של הסט , יש ללקוח 72 שעות להציג את האישור ומשרד הרישוי (במיקרה שמדובר בהתקנה חדשה ).
מאחר והאישור מתקין מצריך כיוון פרונט וכיוון אורות אז תלוי בסדנה ההתקנה , אם היא בעלת היכולות הללו אז תחת קורת גג אחת ניסגר הסיפור .
מאחר ולאספיר אין היכולת , יש ללכת לכיוון פרונט + מכוון אורות , להביא את האישורים לאספיר ורק לאחר מכן האישור הסופי למשרד הרישוי ינתן .
עכשיו אני באמת מבין את מגבלות התקינה לבעלי רכבים עם קיטים מותקנים , אני מאחל לכולם בהצלחה .
אני חושב ששנה להתראגנות של לקוחות עם קיטים שהותקנו טרם ה 1.3.17 זה לא משימה פשוטה , והיא כניראה בלתי אפשרית כאשר מדובר במיזוגים של בולמים וקפיצים .
ולחברה החדשים תעשו שעורי בית טוב טוב טוב איפה ומה אתם רוכשים , זה יחסוך לכם כסף וצרות בהמשך.
-
תגובה: רישוי הגבהה של 50 מ"מ לראשונה
האם בנוסף לאישור הזה צריך להראות עוד משהו בטסט? אולי אחד המסמכים שהשתמשת בהם כדי לקבל את הנספח?
ולמה אני שואל? כי אם לא כתוב בנספח מה מותקן אצלך, אז....
-
תגובה: רישוי הגבהה של 50 מ"מ לראשונה
ברור שלא.
המסמכים נועדו עבור משרד הרישוי והם מתויקים שם. כמו מסמכי התקנת כננת או וו גרירה.
לשאלתך - אז כן.
-
האם נדרשת בתוספת תשלום בגלל שהקיט מאושר חוקית?
(מלבד התשלום הנוסף למכון פרונט ובדיקת אורות)
-
לא נידרשה תוספת תשלום
המחירים מפורסמים באתר של אספיר .
לדוגמה :
http://www.asfir.co.il/toyota-land_c...0-2016/8899999
חשוב לשים לב לפרט אחד שכן קשור לתקינה , אם בעבר יכלת לרכוש את הקיט ללא התקנה , היום התקינה מחייבת מתקין מורשה ולכן התוספת של ההתקנה היא לא בגדר אופציה .
בתהליך הסקר שעשיתי מצאתי כי רק אספיר מפרסמים את המחירים באופן ברור ושקוף , דבר שלא קיים באתרי הסדנאות האחרים .
רק על השקיפות מגיע להם שאפו גדול .
-
אם יש לי טסט עוד חודש ושבוע לפני אני מתקין את הקיט אצל מתקין מורשה
האם מספיק להגיע עם האישורים לטסט והם כבר ירשמו ברישיון את ההגבהה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ronbs
אם יש לי טסט עוד חודש ושבוע לפני אני מתקין את הקיט אצל מתקין מורשה
האם מספיק להגיע עם האישורים לטסט והם כבר ירשמו ברישיון את ההגבהה?
לא.
את השינוי מבצע משרד הרישוי עצמו, לא מכון טסטים. אתה מגיע עם המסמכים לסניף של משרד הרישוי באזור שלך. שים לב בהודעה הראשונה בשרשור זה - בינתיים לא כל סניפי משרד הרישוי מכירים את הנושא - אולי נכון להגיד שהרוב לא מכירים... בכל מקרה אין לך כנראה מה למהר, את הטסט הקרוב תעבור (או לא תעבור) בלי קשר להגבהה.
-
-
-
האם אי אפשר לקבל "שירות מלא" מהסדנאות כמו בכננות וווי גרירה, שהם יעשו את כל ההליך כולל הכנסת ההגבהות לרשיון?
-
לפי סעיף 5.3 אני רואה שניתן מבחינה רשמית, זאת אומרת, קיימת כאחת מהאפשרויות המורשות:
א. התקנת קפיצים ובולמים לא ללא קשר ביניהם, "תוך שימוש בבולמי זעזועים מקוריים או תחליפיים התואמים הנדסית לבולמים המקוריים".
ב. שימוש בספייסרים.
ג. רכיבים כגון קפיצים, בולמים וספייסרים בעלי תקן אמירקאי ולאוו דווקא גרמני...
ומזה אומר "דיסקיות המורכבות בין סלילי הקפיץ"??? ממתי יש ספייסרים שמכניסים בין סלילי הקפיץ???
אבל בסיכומו של דבר אלוהות אדירות...כמה חארטטולוגיה בשביל כולה פאקינג 5 ס"מ עלובים??
צדק מי שטען שהתקנות החדשות יעשו לנו רק יותר רע. וזה עוד לפני שברור מה קורה בשטח עם הגבהות מעל ל 5 ס"מ, (כמעט אצל כולם). האם ייתפסו על זה או שלא.
ירחם השם...
טל.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
יש דבר כזה ספייסרים בין קפיצים. למניעת סגירת הקפיץ.
-
בדקתי היום מול גתוס לגבי קיט שהותקן לפני כשנה+(של OME, 2",הקיט הראשון שככל הנראה כבר אושר) .
הם טרם קיבלו הנחיות כיצד מתבצע תהליך האישור של קיטים כאמור.
אמשיך לעקוב ואעדכן
-
היום הקולגה שלי סיפר לי שהוא קיבל טלפון מאספיר .. ( מדובר על רכב פא'גרו דקר , שעבר הגבהה לפי יותר משנה .)
בו הם (אספיר ) מזמנים אותו לביקורת הגבהה .
מבחינה תהליכית המסלול הוא אותו המסלול , בחינת ההתקנה ע"י בוחן , כיוון פרונט ואורות ומשרד הרישוי .
הקטע של הבוחן לא ברור לי ..האם הם מביאים בוחן חיצוני .
חוץ מזה שהחוויה שלי איתם היתה מקוצעית ואני מאוד מרוצה מהתוצאה ( ולא אין לי שם מניות למי שתוהה, וחבל!) אני מאוד מופתע מההתנהלות .
מענייין איך העסק ילך לחבר שלי ..דיווח בהמשך .
ועוד מעניין האם יש כבר חברים עם אישורים ביד לקיטים אחרים (אולדן , פוקס , EFS, IronMan ואחרים ) .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
windler
מבחינה תהליכית המסלול הוא אותו המסלול , בחינת ההתקנה ע"י בוחן , כיוון פרונט ואורות ומשרד הרישוי .
הקטע של הבוחן לא ברור לי ..האם הם מביאים בוחן חיצוני .
מן הסתם "בוחן" כוונתם לבוחן מטעמם, שמוודא שהרכב ברגע הבדיקה אכן תקין, כי בסופו של דבר הוא זה שחותם כמו על הגבהה שבוצעה במקום.
-
1 קבצים מצורפים
ערב טוב,
אני מצרף צילום של רישיון שפורסם היום בקבוצה של מיצובישי בפייס בוק בטענה שמוסך שנקרא רדיאטור מודיעין ביצע את האישור.
יצרתי איתם קשר ושאלו מספר שאלות - איזה ערכה יש לי, והוסיפו שאם יש ספייסרים אז אין מה לדבר על אישור.
מחר אמורים ליצור איתי קשר להמשך.
עופרקובץ מצורף 114178
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
windler
ועוד מעניין האם יש כבר חברים עם אישורים ביד לקיטים אחרים (אולדן , פוקס , EFS, IronMan ואחרים ) .
אני גם השלמתי הבוקר תהליך התקנה ורישוי הגבהה. טנדר היילקס ויגו, קיט אולדמן. אפרט בנפרד.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c9d19f0bb5.jpg
Sent from my LG-H815 using Tapatalk