ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...99%D7%95%D7%9F
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...99%D7%95%D7%9F
הכתיבה משובחת לא פחות מהמסלול עצמו...
קבוצה מיוחד במינה!!
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
החזרת אותי אחורה 25 שנים. בדיוק.
חלק מהנופים לא השתנו, חלק מהכבישים, לפי התמונות, לא נסללו ולא תוקנו בכל השנים הללו.
הנופים - נהיו קצת יותר עמוסים...
שנתיים, שלא היה אפילו שבוע אחד שלא טיילתי שם.
ובלי הערה אי אפשר - נת"ב בטחוני, זה כמעט כמו מג"ד הגדוד.......
שכוייח.
ואללה
קראתי בשלוק אחד .. ואז גיליתי למה אני מרגיש קצת מתעלף ... שכחתי לנשום.
תודה.
מטורף .. אבל ... תודה.
נראה מעניין, אבל התוספות על מה מחפשים סתם הורס את הקריאה
אני נוטה להסכים שזה מעט מיותר כי באמת יש מי שזה מרחיק ממנו את קריאת הכתבה.
חוץ מזה, גיתאי - השארת אותי עם תחושה כאילו ירדתי מרכבת הרים... טוב שגם הספקתם לטייל ושעצרתם להנות מהנוף.
חבורת דפוקים. מהטובים ביותר.
אסף.
שמיל ותמיר - זה בשבילכם
קובץ מצורף 114155
זה לא בסדר שלא קראתם גם לי...גם לי יש המלצות מה...פסיכיאטר.
אז לפעם הבאה אם יתפנה מקום 0522436343.
טל.
אין לי שום כוונה לפתוח דיון פוליטי, רק אענה לתוהים ואשתדל להימנע מהמשך;
מי שלא "מחפש" לא מגיע לאזורים האלה. זה בא בחבילה אחת.
ואילו הבעיה היתה רק "שם", כלומר בעיה שאין עליה קונצנזוס (ובכלל לא משנה מה חושב הרוב) - אז לא הייתי אומר דבר.
אבל הבעיה היא גם "כאן", וזאת כבר בעיה שיש עליה קונצנזוס בקרב כל מי שמוציא את אפו מבית הקפה השכונתי.
ואני רק העליתי תהייה בלתי-נמנעת - אולי בעצם הבעיה היא אצלנו, בעיה שורשית שכלל אינה תלויה בשטחים כאלה ואחרים בצד זה או בצד השני של ההפרדה המלאכותית.
אני חוזר - לא דיברתי על יו"ש כן\לא, לא דיברתי על יחסינו עם שכנינו לאן, לא דיברתי על תהליך החלום, ולא על התנחלויות. כן הצפתי שאלות ערכיות מהותיות על עצם החיבור שלנו לקרקע הזאת בכל גבולות המדינה.
כל אחד יעשה לעצמו את החושבים שלו, או שלא יעשה, וזה הכל.
מי שעצם הבעת דעות או הצפת שאלות ערכיות גורמת לו לנוע בחוסר נחת בכסאו, מוזמן לקרוא את שפע הכתבות הסטריליות באתר על טיולי גליל ונגב.
גיתאי,
אני דווקא חושב שההערה הייתה נכונה ולא ממקום של דעה פוליטית שונה משלך.
אני בטוח שאם סיפור הדרך היה נכתב ללא "הרהורים מרומזים" אלא רק בתיאורי נוף וחווית טיולים גרידא, (מה אכפת לך, צא מנק' הנחה שיש קונצנזוס גם לגבי "שם"...), לא רק שהיה נעים לקריאה גם למי שנרתע מהנושא, אלא גם היה מוסיף נקודות לצד שלך בסיפור הרבה יותר מכל "התוספות" המרומזות, שנונות ככל שיהיו. וזאת באמת הארה חברית, לפעמים הבאות, ממי שאין לו כל ויכוח אתך בנוגע לאזור המטויל.
טל.
גיתאי,
קודם כל נהנתי מאד מהכתיבה והתיאורים.
עכשיו,
לפי מה שאתה כתבת, הבעיה קיימת והיא לא כאן או שם (בלבלת אותי קצת למי התכוונת כל פעם ..).
אתה בעצמך מתאר רגעי ״בריחה״ כי אתה מבין שעוד רגע זה יהיה לא טוב.
אז אחלה טיול, אני באמת מתגעגע לנופים האלו הקרובים-רחוקים, אבל אישית לא מתכוון לשחק חתול ועכבר בטיולים.
אני נאלץ להסכים עם דורון. זה צרם לי בקריאה והחלטתי לא להגיב עד שמישהו יעלה את זה.
לי הסיטואציה הזו הזכירה את טום וג׳רי.
העכבר ״האמיץ״ שמשחק בשפם של החתול ובורח מהר לפני שהוא יתעורר ויחטיף לו ביס.
למה לעשות פוזות של בעל בית ולברוח?
הנופים מדהימים. חבל שמסרנו
כתיבה יפה וטיול מהמם ,
נשאר רק לקנא...
גיתאי. שאפו!
כתיבה נפלאה, עברית נהדרת, תזכורות מההיסטוריה הציונית שמעוררות תהיות חשובות מבלי לתת תשובות דעתניות. כך צריך לכתוב. אני אישית, נהנה מאוד כשמאתגרים אותי בדיונים ערכיים. אפילו הדיון אם צריך לטייל בקצוותיהם של כפרים עוינים, חשוב.
המסלול נראה יפה, אבל היכרותי המוגבלת עם הגזרה, מקשה עלי למפות את קווי התנועה והמקומות בהם עברתם. אני מבין למה לא מפרסמים את ה TWL. מכבד.
יישר כוחכם.
יצא לי לטייל פעם עם גיתאי במערת המכפלה , בחלחול , ובני נעים ,היה טיול יפה ומהנה עם הסברים ונופים שלא רואים כל יום .
נו מתי יהיה שוב טיול , מוכן ומחכה.
הכתיבה נפלאה ומהנה.
אחלה תמונות....אהבתי את הסיפור :)
דעתי כדעתם של דורון ובועז.
נופים מדהימים כל כך קרובים אבל כל כך רחוקים.
לי אישית כבר לא מתאים לצאת לטיול שהוא כמו הסרט ״ הנועזים בעורף האוייב״... כמאמרו האלמותי של דני גלובר בסדרת סרטי נשק קטלני - I'm too old for this shit
בניגוד לרושם שנוצר אצל חלק מכם, יש גם חלק עבה של "טיול" והנאה מביקור במקומות יפים שנשכחו.
מטבע הדברים יש טיולים בפרופיל סיכון גבוה יותר ויש פחות.
(וכמו שרמזתי בכתבה - יש לא מעט שטחי A בסיכון נמוך, ויש הרבה שטחי B/C בסיכון גבוה, וגם ההיפך כמובן)
גם במסלולים עצמם, יש נקודות עניין ויש לפעמים קטעי קישור הכרחיים בחתימת-חיכוך גבוהה. יש ויש.
שורה תחתונה - יש טיולים, יש הנאה, יש אווירה, יש גיבוש של חברים וותיקים מעל עשור, יש מורשת קבוצתית - באמת לא חסר כלום.
אבל,
טיולים מן הסוג הזה בפירוש אינם מתאימים לכל אחד.
לכן אנחנו קבוצה סגורה, ואפילו את אורחינו-הטרמפיסטים אנחנו בוררים בפינצטה, ואיפה שיש ספק קל שבקלים - אין ספק.
הכל מניסיון, שום דבר אצלנו לא תיאורטי. כולל אותו גבר-גבר בעל הטייטל הבטחוני-הוליוודי והתפקיד הפיקודי וכל המיפרט, שנתקף היסטריה ולאו דווקא במקום הכי מסוכן.
מי שפרופיל הטיולים הזה לא מתאים לו - ממילא לא משתתף בהם, וממילא אין להסתייגותו כל משמעות פרקטית.
למען האמת, רבים וטובים שהטיולים הללו כן מתאימים להם - נאלצים להישאר בבית למרות הרצון הטוב; אנחנו מלאים עד אפס מקום באנשי הקבוצה הקבועים ובעלי-התפקידים - והם לא מעטים - ומקום לאורחים מזדמנים נותר ממש במשורה.
תודה למפרגנים ולמביני-השיקולים.
ואלה שלא - אני בהחלט מבין אתכם. אנחנו המשוגעים, אתם הרוב השפוי.
אני אומר זאת בלי גרם אחד של ציניות.
אתם הרוב השפוי שביום מן הימים, בעתיד הקרוב יותר או פחות, יטייל בנינוחות באותם מסלולים שפעם חרשו אותם רק קומץ מטורפים.
כי מישהו לפניכם התעקש לטייל דווקא שם, ולא (רק) בכרמל - לאיפה שתת-אלוף חשוב אחד וקציני מטהו ניסו לשלוח אותנו, אבל לא הלך להם.
אתם הרוב השפוי שיבוא-בעקבות-הצבא-שיבוא-בעקבות-האזרח המשוגע.
כבר יש אזורים ואתרים ביו"ש שעד לפני 5-6 שנים הביקור בהם היה בגדר הזייה חולמנית - וכיום מכניסים אליהם קבוצות מטיילים באוטובוסים בליווי\תיאום צבאי לאור היום, ולא בגלל יוזמה של סופרי-קדנציות בכירים במדים (ולא שאין קצינים נפלאים בעלי יוזמה, אלא שהם מיעוט מזהיר במערכת הגדולה).
וברשותכם לא ארחיב מעבר לכך.
אז זה בסדר גמור, לא כולם צריכים להתפקד למיעוט המשוגע.
הלוואי שהיו מאה פלינט-סטורמז. אנחנו לא רוצים לשמור לעצמנו שום זכויות - נהפוכו. תבואו כולכם, והרבה.
מי שמעוניין לצאת ולטייל בשטחי יו"ש, אני מזמין אותו להסתייע בנו, ויש הרבה מה להסתייע - אנחנו נשמח מאד.
רק חשוב לדעת - מי שיוצא למקומות האלה, חייב להבין מה הוא עושה.
איך עושים פה לייק ?!
[✓]
Sent from my Pixel using Tapatalk